Salibandy-joukkueelle ohjelmaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja lehtone
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Noniin, uhrasin tämän viikon nopeusharjoituskerran testijuoksuille. Takareidet olivat vähän jumissa, mutta hyvän lämmön ja lämpöshortsien takia ne eivät oikutelleet juoksun aikana. Muuten vireystila oli ihan jees :thumbs:

Tässäpä tulokset kymmenyksen tarkkuudella:
20m: 3.0
40m: 5.5
60m: 8.0

Nämä siis juostiin piikkareilla, omasta pystylähdöstä siten, että ajanotto käynnistettiin kun takajalka irtosi maasta. Olen kohtalaisen tyytyväinen tuloksiin ja ne 40m/5s ja 60m/7s tuntuvat ihan hyviltä pitkän tähtäimen tavotteilta :). Seuraavat testit ehkä ensi vuoden puolella.

Lämmittelyvedoista faija otti pari videopätkää ja ehdinkin jo analysoida niitä hieman. Askel näyttää yllättävän hyvältä pääpiirteittäin. Reisi nousee lähes vaakatasoon, maakontakti tapahtuu polven alapuolella, lonkka napsahtaa eteenpäin kontaktin aikana, jalka liikkuu hyvässä paketissa kohti seuraavaa askelta. Kädet huitovat eteenpäin, ei sivuille, tosin niiden käytössä on muuten pikku hiomista. Sitten huonot asiat. Askel on aivan pirun lyhyt! :wall: . Askel alkaa oikein mukavan näköisesti ja saan siihen melko hyvin voimaa, mutta se näyttää loppuvan kesken. Siinä vaiheessa kun jalan pitäisi yläasennossa ojentua gatlinmaiseen ruoskan sivallukseen, niin se palautuukin töpöttelyn näköisesti lattiaan. Tämän takia klippejä on järkyttävää katsella. Lisäksi askel ei ollut kovinkaan rento, oikeastaan parhaimmalta juoksu näytti rullausvaiheen alussa, eli varsinaisen vedon jo loputtua.

Laskin askelpituuteni kohdassa, jossa vauhti on kovimmillaan, olevan n.2 m. Paljonkohan tähän pitäisi laittaa lisää, että se olisi lähellekkään hyvän pituinen?! Ja miten sitä pituutta saa siihen lisää? Kun kuitenkaan en keskittynyt frekvenssiin askelpituuden kustannuksella. Varmasti rentoutta, liikkuvuutta ja voimaa on syytä lisätä. Olen siis säbäpelaajalle tyypilliseen tapaan varsin kankea, vaikka lihasta ei olekaan, ja varsinkin takareidet ovat melko kipsissä. Ehkäpä koitan saada kinttuihin lisää liikkuvuutta vaikkapa isometrisillä venytyksillä. Rentoutta sitten niistä 60m kiihdytyksistä?

Toinen asia mikä askarrutti on kiihdytysvaiheen lyhyys. Tuntuu että olen noussut täysin pystyasentoon jo 5-10 metrin kohdalla ja että maksiminopeus alkaa löytyä jo siinä 20-30 metrin välillä. Tämä ei sinänsä ole ihme, sillä lajiharjoituksistahan se vähäkin nopeus on pääosin hankittu ja siellä noita nopeita muutaman askeleen pyrähdyksiä tulee paljon. Jos kuitenkin jotain vinkkejä tuohon kiihdytykseen saisin, niin olisin tyytyväinen. En siis vielä aio sotkeentua telinelähtöihin, sillä lajinomaisuus on pääasia. Ehkä sitten ensi kesänä, jos intoudun vaikka satasta reenaamaan :)

Loppuun sanottakoon, että ihan hyvästä treenistä tämmöinen testikertakin käy. Juoksin 20m 5 kertaa kun oli PAKKO päästä alle 3 sekunnin, mutta kun ei niin ei :D, paras tulos tuli vasta neljännellä yrityksellä. 40m ja 60m riitti molemmille 2 kertaa, joista molemmissa ensimmäisellä tuli paras aika.

Mukavaa kun saa korutonta kuvaa ja numeroita, siis kylmää faktaa, siitä että moni asia on päin helkkaria :hyper: . Antaa potkua reeneihin :whip:
 
Ei muuta kuin videoklippiä nettiin. Me ownataan sun juoksutekniikka Shapen kanssa ;-)

Ei mut ihan aidosti siitä olis sulle korkeintaa hyötyä, jos laitat pätkän tänne.
 
En nyt viitsi uutta topicia aloittaa (vielä, toivon että vastauksia tulee tähän).

Olen 14 vuotias ja pallopelit kiinnostaa, ajattelin jääkiekkoa mutta sielä jotenkin tuntuu että olen onneton, jäljelle jää salibandy.

Olen ihan perus pelaaja, melko hidas ja huono kestävyys( cooper 2200m, lyhyenmatkan ajoista viitsi edes mainita). Peruskestävyys harjoitus on = kävely.

Ajattelin nyt mennä seuraan kun muutama kaverikin on menossa, en siis olisi yksin aloittelija. Riipuen siitä kuinka monet harjoitukset on viikossa niin mimmoista omatoimista treeniä? Sanotaanko että päätavoite on kehittää räjähtävyyttä eli sitä 3-5 ensimmäisen askeleen nopeutta jossa se ero otetaan (mun mielestä, ilmeisesti jonkun muunkin mielestä?) .

Jos oletetaan että on 3 harjoitukset viikossa niin mimmoista omatoimista treeniä tekisin? Päätavoite siis NOPEUS. Eipä tässä muuta, jos ei tähän vastauksia tule niin kaipa aloitan uuden topicin.
 
Jos pelejä on tosiaan tuohon malliin, että 2 peliä yhtenä päivänä niin divari on ilmeisesti kolmonen tai alempi? Kantsii miettiä kuinka mielekästä on vedellä jotain punttia ja juoksuvetoja tuollaisen takia... Ihan peruspeliharjoitukset ja pelaaminen on paljon mukavampaa ja kehittävämpää. Erikoistilannepelaamisen harjoittelulla saa kanssa helvetin hyviä tuloksia alemmissa sarjoissa.
 
Nostetaan ylös tämä.

Harrastan salibandya, harjoitukset 2-4 kertaa viikossa. Ma klo 21, Ke klo 21, Pe klo 17 & klo 21.

En tällä hetkellä vaivojen takia viitsi lenkillä käydä, mutta miten kandee puntilla treenata? Nopeita teräviä?
Treenit kuitenkin useimmiten illalla klo 21, joten aamupäivästä/päivästä voi ihan hyvin käydä puntilla/lenkillä riehumassa.
Jo vain sen tähden, että salibandytreeneissä ei tule purettua niin paljon energiaa vaan pitää olla teknisempi, koska kyseessä ei ole maraton vaan pallopeli -> johtaa omassa tapauksessa moninpaikoin ylipelaamiseen = juoksen liikaa pelitilanteisiin nähden -> huonontaa pallokontrollia, peliä itsessään.

Tällä hetkellä olen työtön, joten energiaa piisaa ja aika tylsiä päiviä, mikäli ei jotain treeniä vedä vaikkakin samoina päivinä kuin salibandyharjoitukset ovat.
Pidän niin hulluna treenaamisesta, että tykkään vetää salilla lujaa. Toki, vaikkain siinä on muutamat tunnit välissä ennen harkkoja, niin saattaa vaikuttaa pelaamiseen sitten illalla... Tosin, tämän olen ajatellut hieman kaksipiippuisesti, joko tai:

1. Jos treenaan päivällä salilla lujaa ennen treenejä oloni on rennompi illan treeneissä, koska olen saanut treenata lujaa jo aiemmin, olen päässyt purkamaan energiaa = rennompi parempi pelaaminen illalla
2. Jos treenaan päivällä salilla lujaa ennen treenejä, saattaa pallokontrolli, peli kauttaaltaan kärsiä, koska lihakseni eivät ole ehtineet palautua.

Omasta kokemuksesta, pidän mielenterveydellisesti tärkeänä, että pääsen treenaamaan edes jotain ennen klo 21 alkavia treenejä, koska hirveästi muita harrastuksia ei ole.



Mitä mieltä? Omia kokemuksia? Millaiset liikkeet, sarjat ja toistot salilla parhaiten varsinkin kun treenit on samana päivänä? Voiko huoleta vetää todella lujat punttitreenit vaikka lauantaina, jolloin sunnuntaina on täysi lepopäivä, esim. pitkänä kestävyysharjoitteluna nopeusvetojen sijaan?


Thanks!
 
178, kannattaa tutustua J. Hokan (2001) tekemään prograduun, jossa käsitellään salibandypelaajan fyysisen harjoittelun osa-alueita ja niiden problematiikkaa. Käytännössähan harjoittelun suunnittelu riippuu siitä, että ollaanko esim peruskuntokaudella vai kilpailukaudella. Itse tein kahden kaverin kanssa ammattikorkeakoulun opinnäytetyönä valmennuksellisen oparin salibandysta, tosin kohderyhmänä oli 13-15 -vuotiaiden poikien juniorijoukkue. Harjoituksissa panostimme ketteryyteen ja omalla kehonpainolla tehtyyn nopeusvoimaan. Eli siis juoksua (maksimaalista kiihdytystä, suunnanmuutosta, ärsykkeeseen reagointia) ja erilaisia loikkia (tasaloikka, vuoroloikka, luisteluloikka), hypyt esim portaissa yms. Nopeusvoimaharjoittelusta löytyy paljon tietoa Googlella ja sitä voi toteuttaa myös punttisalilla. Nopeusvoima on kuitenkin yksi salibandypelaajan tärkeimmistä ominaisuuksista, eli panostaisin siihen :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom