Sairaanhoitajien vaatimukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ronny11
  • Aloitettu Aloitettu
Et ole tainnut lukea tuota topahin "ulkomaille"-threadia. Siinä tulee hoitajalla äkkiä äitiä ikävä heti toisen kuukauden alussa, kun eihän tuo palkka riitä edes autotallin kuukausivuokraan Lontoossa. ;)
Samanlainen juttu vielä lontoolaisesta terveyskeskuslääkäristä tähän perään (palkkaa 3x sen verran, mitä tuo hoitaja saa), niin uutisarvo katoaakin taivaantuuliin :rolleyes:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mitä nyt yrität sanoa? Että Lontoon elinkustannukset ovat jotain muuta mitä ne ovat, koska muistaaksesi HS:ssä joku hoitsu on työtaistelun aikana sanonut niin? Lontoossa saa maksaa 45min. päässä keskustasta pienestä homeisesta huoneesta, jossa "suihku" käytävällä 500-700e/kk. Torakat tulevat kaupan päälle. Kun ulkolämpötila laskee alle +10 asteen, niin luukussa on kylmempi kuin suomalaisen paskalähiön kerrostaloasunnossa -35 asteen pakkasella. Tämän lisäksi kaikki muut kustannukset joukkoliikenteestä, ruoasta ja vaikka salimaksuista lähtien ovat kaikki poikkeuksetta niin paljon kalliimpia, että jollain 3900 eurolla ei todellakaan rikastumaan pääse. 2500 eurolla tulee Suomessa helvetisti paljon paremmin toimeen kuin 3900 eurolla Lontoossa.

Toki ulkomaille lähtö on kokemuksena korvaamaton ja täältä iso :thumbs: kaikille lähtijöille. Tämän työtaistelun keskellä Lontoosen lähtö on kuitenkin argumenttina täysin torso, koska
1. Palkkataso ei ole vertailukelpoinen elinkustannusten takia
2. Aika vitun harva on oikeasti lähdössä, koska
3. Suomessa on olot paljon paremmat ja useimmilla on perhettä täällä, jonka lisäksi
4. Lontoo on muutenkin suht perseestä.
 
Mitä nyt yrität sanoa? Ei tuossa viestissäsi mitään uutta ole. Itse asiassa ko. hoitaja muuten jakoi vuokrakustannukset jonkun toisen kanssa. Tietenkään perheelliset eivät yleensä lähde työn perässä ulkomaille, onko joku sanonut niin?

Ihan hyvinhän niitä palkkoja voidaan vertailla, jos haluaa. kait se maksaa yksiö helsingissäkin? Ruoan hinnasta en osaa sanoa, muutama euro sinne tänne.

Työtaistelua tai ei, näkyypi silti jäävän tuolla enempi käteen. Ei tuo ihme olisi jos sinkut/perheettömät/seikkailunhaluiset sairaanhoitajat ulkomaille lähtisivät.

London calling.
 
4. Lontoo on muutenkin suht perseestä.
Näin on. Kuulostaa hyvältä, mutta tuntuu paskalta. Viikonlopun siellä ihmettelee, mutta jos töihin pitäisi vakituiseksi mennä niin itsellä ainakin pää hajoaisi. Tosin meitähän on kyllä joka lähtöön.

3 x liksa on aika pieni korvaus siitä, että pitää hylätä tutut ja turvalliset ympäristöt. Ellei sitten tosiaan kaipaa vähän seikkailua ja uusia tuulia.
 
Mitä nyt yrität sanoa?
En yritä, vaan väitän tämän Lontoo-kortin olevan epäkäypää valuuttaa tässä keskustelussa.
Ei tuossa viestissäsi mitään uutta ole. Itse asiassa ko. hoitaja muuten jakoi vuokrakustannukset jonkun toisen kanssa.
Vastaava asumismuoto maksaisi Suomessa max 200e/kk sillä erotuksella, että Lontoossa huone olisi keskimäärin helvetisti kälyisempi. Lontoon yhden huoneen kuukausihinnalla lyhentäisi Suomessa yksin omaa kolmiota ja vielä kohtuullisella laina-ajalla. Miksei hoitajat muuta Suomessakin soluasuntoihin, jos kyseinen asumismuoto ei haittaa jossain muuallakaan? Vaikka joku ulkomaa olisikin hoitsuille taloudellisesti Suomea parempi vaihtoehto, niin Lontoo ei sitä ole.
Tietenkään perheelliset eivät yleensä lähde työn perässä ulkomaille, onko joku sanonut niin?
No useimmilla hoitsuilla on suomessa perhettä ja muita tiiviitä ihmissuhteita, joita eivät ole valmis jättämään. Pelkkä asuinkunnan vaihtaminen Suomessa on monelle korkea kynnys. Kun nyt itsekin sanot, ettei tämä porukka ole valmis lähtemään ulkomaille, niin alleviivasit pointtini.
Ihan hyvinhän niitä palkkoja voidaan vertailla, jos haluaa. kait se maksaa yksiö helsingissäkin? Ruoan hinnasta en osaa sanoa, muutama euro sinne tänne.
Menee jo toistoksi, mutta sinulla ei siis oikeasti ole käsitystä, että mitä eroa on huoneella Lontoossa ja yksiöllä Helsingissä. Mitä ruuan ja muiden hyödykkeiden hintoihin tulee, niin tulee näköjään olemaan avartava kokemus siltäkin kantilta. Mutta sehän oli kai tarkoituskin. Yhtä kaikki, Tehyn työtaistelua tämä ei sivua mitenkään.
 
Vaikea enää tajuta tätä idiotismia. Sairaanhoitajien Suomessa saaman palkan vertaaminen ulkomaihin on järjetöntä koska sama palkkaero pätee about kaikkiin muihinkin ammattiryhmiin! HS voisi tehdä jutun vaikka Lontooseen töihin lähtevästä insinööristä ja päivitellä miten Suomen palkalla joutuu asumaan sillan alla palavien tynnyreiden kupeessa. Ja ei, sairaanhoitajat eivät ole pahimmassa palkkakuopassa: moni muu ammattiryhmä on kauempana OECD-maiden mediaanipalkoista.
 
Edelleenkään: "Lontoo-kortin" vetäminen keskusteluun on ihan käypää valuuttaa, koska puhutaan palkoista. Jos puhutaan muista kustannuksista, se on eri topicci se.

Ei tässä nyt Lontoota arvioida, vaan sitä, että palkka on muualla parempaa. Kyllä näitä hoitajia muuten suomestakin löytyy, jotka säästävät asuinkuluissa (solut, kämppikset, halvat luukut, asuntolat jne.), tarkoituksena säästää rahaa johonkin.

Se, että perheelliset eivät yleensä muuta työn perässä, on sanottu, mutta kuten jo mainittiinkin, on niitä ei-perheellisiäkin.

Toistoa ja pakkotoistoja: Työtaistelua tai ei, muualla palkka parempi.

Tarinan opetus: Hoitajien palkankorotuksien vastustajista osa ei pysty käsittelemään asiaa sivuavia asiota ilman loukkaantuvaa älähdystä. Kun puhutaan palkkojen eroista, syntyy sitä-tätä-älämölöä heti.
 
Edelleenkään: "Lontoo-kortin" vetäminen keskusteluun on ihan käypää valuuttaa, koska puhutaan palkoista. Jos puhutaan muista kustannuksista, se on eri topicci se.

Sinun olisi vain pitänyt riittävän selvästi tuoda esiin, että et tarkoita toimeentulon tai käteenjäävän osuuden olevan Lontoossa parempi, vaan sen bruttopalkan mitä maksetaan.

Saman voisi esim. Suomessa aikaansaada esim. nostamalla kunnallisveroa saman verran kuin palkkoja nostetaan, jolloin voitaisiin päästä huimiinkin palkkoihin.
 
No se, että paikka oli Lontoo, oli nyt sattumaa, kyseessä oli juttu lehdessä, pointti:

Muualla parempi palkka, pätee varmasti "Lontoon" lisäksi vaikkapa Ruotsiin, Norjaan jne.

Jankkaus: Asumiskustannukset toki Londonissa varmasti suuret, ko. jutun henkilöllä meni n. €500/kk. Peruspalkka €3900 + lisät jne. Jäähän tuosta nyt jotain käteen varmasti.
 
Hoh hoijaa. montako daavidia tarvitaan peittämään se, ettet tajunnut pointtia. Itse ainakin ymmärsin seuraavasti:

Sairaalassa oli aikaa viettää kahvitaukoja ihan ilman potilaista puhumista. Eli ne tauot eivät olleet vuoronvaihtopalavereja vaan ihan rehellisiä "vedetään lonkkaa ja puhutaan paskaa" taukoja. Eli siis "vuoronvaihtopalaveri" tai mika helvetti se tärkeä kahvitauko nyt onkaan pidetään, mutta ei kaikkia lonkanvetoja edes yritetä perustella sillä.

Juuri näin. Mua ei nappaa enää edes selitellä jos ei joku :david: edes halua ymmärtää pointtia.
 
Huomioikaa, kun vertailette palkkoja muihin maihin, että mikä on niiden maiden sosiaaliturvan taso. Eil maksaako kansalaiset miten pitkälle hoitonsa itse. On eriasia kustantaa hoito valtion kassasta kuin suurelta osin kansalaisen kukkarosta. En tiedä miten Briteissä asia on ja Ruotsissa nyt on muutenkin vähemmän hoitajia per hoidettava, eli homma on tehokkaampaa, on varaaa maksaa enemmän.

Perkele, mun ei pitänyt kirjottaa tänne vähään aikaan...
 
Tarinan opetus: Hoitajien palkankorotuksien vastustajista osa ei pysty käsittelemään asiaa sivuavia asiota ilman loukkaantuvaa älähdystä. Kun puhutaan palkkojen eroista, syntyy sitä-tätä-älämölöä heti.
Ketkä kuuluvat boldattuun ryhmään? Suurin osa mainitsemistasi olisi hyväksynyt olkaansa kohauttamatta sen historiallisen suuren palkankorotuksen, jota hoitajille jo tarjottiin. Älä tee asiasta mustavalkoisempaa niputtamalla vastustajat, vastustajat ja vastustajat samaan ryhmään. Mitä epämääräiseen älämölöön tulee, niin kyllä asiapitoinen keskustelu ja faktoissa pysyminen on onnistunut paremmin aidan tällä puolela.

Tännekin tämä on jo todennöisesti linkitetty, mutta eipä tätä asiaa paremmin pysty vääntämään rautalangasta näille lapsen tasolla itkeville mukakoulutetuille, mitä Katainen itse tekee kirjeessään Heinäluomalle.
 
Kaivetaan nyt tänne tuo juttu. kokonaan se löytyy täältä
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Britanniassa+hoitaja+saa+kunnon+palkan/1135231388402

"51-vuotias Hirva vetää leikkausosaston päivystystä Queen Elisabeth -sairaalassa Itä-Lontoossa. Suomessa hänen tittelinsä olisi todennäköisesti apulaisosastonhoitaja.

Briteissä sairaanhoitajat saavat huomattavasti suurempaa palkkaa, vaikka heidän toimenkuvansa ja vastuunsa on pienempi kuin Suomessa.

"Suomessa sairaanhoitaja tekee sellaisia toimenpiteitä, joita hoitaja ei täällä tekisi."

Parinkymmenen vuoden aikana brittihoitajat ovat saaneet kolme isoa palkankorotusta, viimeksi vuonna 2005. Muuten palkat nousevat vuosittain.

Hirvan peruspalkka kuukaudessa Lontoo-lisän kanssa on noin 2 700 puntaa eli lähes 3 900 euroa. Helsinkiläissairaalassa eräs hänen ikäisensä apulaisosastonhoitaja ansaitsee peruspalkkaa ikälisineen noin 2 500 euroa.

Viikonloppu- ja yölisineen Hirvan kuukausipalkka nousee helposti lähelle 5 000:ta euroa. Suopean verotuksen vuoksi rahaa jää hyvin elämiseen
...
Lontoo on tietysti Helsinkiä kalliimpi kaupunki, mutta siitä huolimatta elämänlaatu on aivan toista, Hirva sanoo. Hän asuu vuokralla uudessa kerrostalokolmiossa, joka maksaa 700 puntaa eli noin tuhat euroa kuukaudessa. Kun maksajia on kaksi, jää rahaa myös elämiseen.
"

Ihan kiva juttu, mutta pari asiaa häiritsee...

1. Lontoon hintataso on kuitenkin 26% helsinkiä korkeampi, joten ero pakollisten menojen jälkeen ei olekaan ihan niin suuri kuin tuosta nopeasti luulisi.

2. Suomessa hänen tittelinsä olisi tod.näk, eli vertaillaan vähän siihen suuntaan. ja verrataan "erääseen hänen ikäiseensä"...

3. Miksi jutussa on mainittu ainoastaan briteissä työskentelevän palkka sunnuntai- ja yölisien kanssa? Miksei ole sanottu paljonko vastaavissa hommissa suomessa yöt ja sunnuntait työskentelevä tienaa?

4. Vähän häiritsee tuo asumisesta kertominen. Lontoossa asuminen kun voi tarkoittaa tunnin työmatkaa julkisilla. Eli samaan juttu kun helsingissä työskentelevä hankkisi kivan kämpän mäntsälästä...

5. "parinkymmenen vuoden aikana..." Miten tämä nyt oikeastaan liittyy mihinkään
 
Ja onhan niitä hoitajia muuallakin kuin Helsingissä tai Lontoossa. Kaivakaas joku pohjoisskottilaisen tuppukylän hoitajan palkka. Itse en sitä tiedä, joten asia on sikälikin kiinnostava.
 
Kiinnostaisi tietää:
- Eikö Briteissä makseta ollenkaan ikälisiä, kun niistä ei Hirvan kohdalla ole mainintaa?
- Kuinka suuri on Lontoo-lisä? Maksetaanko muissa suurissa kaupungeissa lisiä?
- Miten Hirvan siviilisääty liittyy palkkatasoon? Onko palkkataso parempi, jos rahaa jaa elämiseen kahdesta vuokranmaksajasta johtuen?
- Tuleeko hoitsujen ikälisät puhtaasti iän eikä tehtyjen työvuosien perusteella, kun vertailu suoritetaan "erääseen Hirvan ikäiseen" hoitajaan?
- Miten Helsingin "elämänlaatu" saadaan nostettua Lontoon tasolle?
 
Hirvan peruspalkka kuukaudessa Lontoo-lisän kanssa on noin 2 700 puntaa eli lähes 3 900 euroa. Helsinkiläissairaalassa eräs hänen ikäisensä apulaisosastonhoitaja ansaitsee peruspalkkaa ikälisineen noin 2 500 euroa.

Viikonloppu- ja yölisineen Hirvan kuukausipalkka nousee helposti lähelle 5 000:ta euroa.
Tässäkin jutussa verrataan siis vaihteeksi tehymäisen epärehellisesti jonkun sopivasti valitun "erään" peruspalkkaa jonkun toisen palkkaan yö- ja viikonloppulisien jälkeen. Sanavalinnat "nousee helposti lähelle" tarkoittaa siis, että Hirva tienaa Lontoossa n. 4500e lisineen. Vastaavasti "erään" palkka lisien jälkeen on aivan jotain muuta kuin 2500e.

Suopean verotuksen vuoksi rahaa jää hyvin elämiseen
Suopean verotuksen myötä myös yhteiskunnan palvelut ovat heikommat ja sitä myötä erilaiset juoksevat kulut kovemmat, unohtamatta sitä hintatasoa.
Hän asuu vuokralla uudessa kerrostalokolmiossa, joka maksaa 700 puntaa eli noin tuhat euroa kuukaudessa. Kun maksajia on kaksi, jää rahaa myös elämiseen.
Hirva asuu siis solussa. Suomessa aikuiselle työssäkäyvälle täysin poissuljettu vaihtoehto. Minä en muuten usko tuohon 1000 euroon. Jotain on pimitetty. Ehkä Hirva matkustaa 2h joka aamu tai ei oikeasti asu Lontoossa ollenkaan, vaan jossain siellä suunnalla ja "pyöristää" vaivihkaa asuinpaikkansa Lontooksi. Vähän kuin eräs tuttuni, joka kertoi asuvansa Bostonissa. Totuus oli paikan päällä käydessä yli 100km Bostonista pohjoiseen. Tai kuten eräänkin firman "Helsingin toimisto" löytyy Vantaalta Heurekan vierestä.

1. Lontoon hintataso on kuitenkin 26% helsinkiä korkeampi
Tuo luku on siis keskiarvo kaikesta? Bensahan siellä on kaksi kertaa kalliimpaa, julkinen liikenne jopa 2-3 kertaa kalliimpaa. Siideri on siellä puolet halvempaa ja joku H&M about Suomen hintatasoa. No joo, tämä suora valuuttahintaisten kulujen vertailu, oli kyseessä mikä tuote tahansa, ei johda mihinkään. Käytännössä Lontoo on euroopan kallein paikka elää ja huonommin siellä duunareilla menee kuin Suomessa. Siksi kannattaakin suunnata kohti Ruotsia, jos mihinkään.

Minä kannustan vilpittömästi kaikkia hoitajia lähtemään. Ulkomailla eläminen hetken tai pidempään kasvattaa ja rikastaa yksilön korvien väliä poikkeuksetta, oli sitten kokemus positiivinen tai negatiivinen. Ne oikeasti lähtevät ovat tosin aivan eri ihmisiä, mitkä nyt työtaistelun hetkellä uhoavat lähtevänsä. Metalvikingillekin virtuaalinen selkääntaputus ja onnenpotku takapuoleen, jos lähdet. Toistaiseksi lähtösi on kuitenkin yhtä uskottavaa, kuin 6 vuotiaan kotoa karkaaminen, koska ei saanut jotain haluamaansa.
 
Lontoo on tietysti Helsinkiä kalliimpi kaupunki, mutta siitä huolimatta elämänlaatu on aivan toista, Hirva sanoo. Hän asuu vuokralla uudessa kerrostalokolmiossa, joka maksaa 700 puntaa eli noin tuhat euroa kuukaudessa.


700 puntaa kolmiosta?! Kuulostaa a-aika vähältä...
Kolmio lienee "2 bed" kämppä? Katellaas rent guidesta:
Kensington - £953 ... £6500
Hampstead - £975 ... £3467
Borehamwood :) - £693 ... £953

http://www.net-lettings.co.uk/

Perinteisesti uk:n kämpät voi olla melkoisia murjuja pahimmillaan.

Mitäs toimihenkilöunioni sai lakkoilemalla, 9% 2.5 vuodessa? Munaton liitto on se.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom