Sairaanhoitajien vaatimukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ronny11
  • Aloitettu Aloitettu
Mä olen täysin samaa mieltä kuin Timba. Nyt ei pidä hötkyillä ton ylijäämän kanssa, vaan esim. just lyhentää sitä valtion velkaa, jotta saadaan velan korkokuluja pienennettyä. Kyllä sitten v*tuttaa kun pitää ottaa laskusuhdanteessa lisää velkaa, että saadaan hoitajien korotetut palkat maksettua.

Tuo tarjottu korotus olis mielestäni ollut näin alkuun hyvinkin riittävä ja lisäkorotuksista olis voinu keskustella järkevällä tavalla sitten myöhemmin.

Täsmälleen näin. Jännä muutenkin, että esim. Keskisuomalainen on uutisoinut monesti kuntien kasvaneista verotuloista nyt samaan aikaan kun on hoitajien työtaistelut päällä. Toki niissäkin on mainittu, että nämä tulot nousee ja laskee todella nopeasti ja että niiden varaan ei voi pysyviä menoja rakentaa. Mutta onko sattumaa vai tarkoituksellista, että isoilla otsikoilla näitä uutisoidaan? Saadaan tavalliselle kansalle justu tuo "rahaa on" fiilis ja että sitä voidaan jakaa sinne ja tänne. Moniko kuitenkaan lukee nuo jutut otsikoita pidemmälle?

Ja tarjottu korotus oli hyvä ja siitä olisi järkevästi neuvottelemalla ehkä saatu 1-2% parempikin ja tosiaan jätetty mahdollisuus kuoppakorotella tulevina vuosina lisää. Mutta nyt Tehy päätti lähteä sotaan täydellä rintamalla ja tässä kohtaa toivon, että toinen osapuoli saa myös riittävästi rautaa rajalle. Jos nyt, mielestäni kiristämällä, saadaan jättikorotukset läpi, ei tästä hyvä heilu tulevaisuuden neuvotteluja ajatellen.

Tämä "rahaa on" ajattelun voi viedä jokainen oman taloutensa tasalle jos ei ymmärrä suurempia mittakaavoja. Eli jos nyt saat vaikka ison bonukset töistäsi, voitat puolen vuoden nettopalkkasi verran lotosta, saat saman verran perintöä tai jostain muusta merkittävän kasan rahaa. Oletko sitä mieltä, että voit nyt ottaa tuplaten isomman asuntolainan, kun sulla on nyt jonkin aikaa rahaa maksaa ne suuremmat lyhennyket? Ja mitä sitä tulevista vuosista huolehtimaan, aina se raha jostain löytyy. Tällainen ajatustapa tuntuu monella nyt olevan ja se on erittäin huolestuttavaa. Toivottavasti päättäjät ajattelee nyt asiaa pitkäjänteisemmin ja pitää pään kylmänä kovassa paineessakin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jotenkin tuntuu että Tehy on ryssinyt aika huolella nuo neuvottelunsa. Tietävätkö itsekkään mitä haluavat. Jotenkin outoa, että vaaditaan vaan rahaa. Hoitajat ovat niin rikki ja enää ei jaksa kun on vedetty työ niin rajoille ja blää blää. Niinkuin on monta kertaa todettu, ei se raha poista niitä muita ongelmia työssä mihinkään. Itseasiassa ne isot korotukset vaan tekee varmasti lisähoitsujen palkkaamisen vieläkin vaikeammaksi kunnille. Olisiko kannattanut hyväksyä nuo tarjottu korotus ja lähteä vääntämään paremmista työoloista ja muista ei-rahallisista eduista ja muutoksista, eikä vaatia vaan järjetöntä rahallista korotusta.

Tuossa vaaditussa korotuksessa on sekin puoli vielä, että vaikka nyt huudetaan että ylim. rahaa on paljon, niin ne vaaditut korotukset pitäisi maksaa silloinkin jos/kun se laskusuhdanne tulee. Ja se tulee takuuvarmasti. Sitä ylim. rahaa ei sitten enää olekkaan. Voi katsoa 15 vuoden taakse että mistä silloin karsittiin kun talous oli kuralla. Sen hetken tultua voikin miettiä, että olisiko kannattanu vaatia parannusta johonkin muuhun asiaan työssään, kuin pelkkään palkkaukseen.
 
Niin, ehkä just sen takia, että se tosiaan on työsuhteesta riippumaton velvollisuus.:D

Juu, tuo tosiaan on olemassa meillä kaikilla, muuten tulee helposti syyte heitteillejätöstä. Tietty jos jossain mainitaan, että tämä ammattihenkilö on velvollinen tarvittaessa ilmoittautumaan jossain terveydenhuoltokohteessa, koulutuksensa/osaamisensa takia vaikka kesken työtaistelun, niin olen (oikeasti) kiinnostunut sen näkemään.
 
vision sanoi:
Juu, tuo tosiaan on olemassa meillä kaikilla, muuten tulee helposti syyte heitteillejätöstä. Tietty jos jossain mainitaan, että tämä ammattihenkilö on velvollinen tarvittaessa ilmoittautumaan jossain terveydenhuoltokohteessa, koulutuksensa/osaamisensa takia vaikka kesken työtaistelun, niin olen (oikeasti) kiinnostunut sen näkemään.
Kellä meillä? Noi koski siis nimenomaan koulutettua terveydenhoitohenkilöstöä, ei ketä tahansa mattimeikäläistä. Työtaistelutilanne(varsinkaan laiton sellanen;)) tai työsuhteen päättyminen ei muuta asiaa mitenkään. Jos ei itse median kautta ymmärrä, että nyt apua todennäköisesti tarvitaan, niin kyllä sitä voidaan myös suoremminkin tulla pyytämään. Tehyhän on ystävällisesti toimittanut käsittääkseni jopa listoja tällöin maassa toimettomana olevista asianmukaisesti koulutetuista henkilöistä, joka helpottaa asiaa varmaan kummasti...

Kokonaan toinen juttu on taas sitten jos niitä keskosia(joo, tää alkaa jo vähän kuluun...:D) nyt alkaa jossain vaiheessa oikeasti tipahteleen. Sitten varmasti katsellaan myös ton pykälän perusteella tarkemmin, ketkä siitä avusta on kieltäytynyt ja millä perusteilla. Tässä mm. itkeminen palkasta & työtaistelusta ei paljoa auta, vaan sitä voi silloin helposti päätyä tahtomattaankin pysyvästi sinne Siwan kassalle...
 
So!Mitä hait tällä kommentilla?
Jos luit artikkelin loppuun,niin varmaan huomasit että potilasmäärätkin ovat lisääntyneeyt esim väestön ikääntymisen johdosta.
Vaikka hoitajia on enemmän kun aikasemmin se ei silti poista sitä tosiasiaa,että hoitajia on silti liian vähän potilasmäärään nähden.

Lähinnäkin laitoin sen asiaan liittyvänä uutisena, en ajatellut kommentoida tuota sen enempää kun en ole tätä asiaa kuitenkaan niin tarkasti seurannut. Mutta kun kerran kysyit...
Se, että sanotaan hoitajia olevan potilasmäärään nähden liian vähän, ei ole aivan yksiselitteistä. On paikkoja, joissa hoitajat istuvat suurimman osan aikaa kahvilla ja paikkoja joissa ne vähät hoitajat juoksevat hiki hatussa saaden hommat hädintuskin tehtyä. Muutenkin tätä hoitajakiistaa on paljon leimannut se, että kumpikin osapuoli suurentelee omia juttujaan sopivaan suuntaan(ts. otetaan esimerkiksi se suurin työmäärä ja pienin palkka unohtaen että keskimäärin menee kuitenkin paremmin... ja toisinpäin kuntatyönantajan puolelta sama homma). Ei ole yksiselitteistä että hoitajilla on huonot palkat, koska se riippuu siitä miten se palkka lasketaan(/mihin työmäärään sitä verrataan) ja miten kokenut hoitaja otetaan tuohon laskuun mukaan. Mielestäni ainoa oikeasti yksiselitteinen asia on se, että hoitajien palkkaus ei seuraa työn vaativuutta. Maksetaan suunnilleen samaa palkkaa niille kahvilla istuskelijoille ja niille, jotka juoksevat koko vuoron hiki hatussa.

Ei voida yksiselitteisesti nostaa palkkoja jotain tiettyä % -määrää miettimättä sitä miten se vastaa silloin työn vaativuutta. Enemmin olisi syytä ensin tasapainottaa työn määrää hoitajien välillä ja sitten tasapainottaa palkkaa työn vaativuuden mukaan. Kokonaisuutena palkat nousisivat(kun kerran ovat jäljessä muuta KUNNALLISTA puolta), mutta tuskin kuitenkaan useimmilla tuota vaadittua 24%, koska se ei olisi muihin kunnallisen puolen palkkoihin verrattuna perusteltua(imo).

Tästä nähdään(imo) että alan ongelmat ovat vielä syvemmällä kuin palkkauksessa pelkästään(jonka tuossa aiemmin kerroin olevan omasta mielestäni kaikkea muuta kuin yksiselitteistä). Alalla on niitä ahneita ihmisiä jotka oikeasti kuvittelevat pelkän rahan ratkaisevan kaiken ja myös niitä pyyteettömiä, jotka vain toivoisivat palkan vastaavan tehtyä työtä -kuten myös varmaan jokaisella muulla alalla. Voisin sanoa näin, että tämä palkankorotus, miten paljon sitä sitten tuleekaan, ei ratkaise mitään. Kun inflaation jyllätessä muutaman vuoden päästä taas nillitetään että kun tuossa ja tuossa ja tuossa työssä joutuu tekemään niiiin paljon niiiin pienellä palkalla(kun työn rasittavuus&palkkasuhde taas joissain työtehtävissä karkaa käsistä muuhun kunta-alaan nähden).

So! -mitä virkaa on palkankorotuksilla jos ne eivät kohtele kaikkia tasapuolisesti?
-jos palkka ei vastaa tehtyä työtä ja/tai naapuri tienaa enemmin niin onko monikin tyytyväinen?

So! -syydetään vaan rahaa miljoonatolkulla ilman suunnitelmaa niin kaikki ongelmat ratkeavat(yms. muuta gloriaa rahan ympärillä)?
-Ala on keskimäärin alipalkattua, mutta pelkästään palkkojen keskiarvon nostaminen muun kunta-alan tasolle tuskin ratkaisee kaikkia ongelmia.

So! -syytetään palkan pienuutta siitä että alan työntekijät karkaavat ulkomaille ja muihin hommiin.
-näinkö yksiselitteisesti ihmiset Tehyn mukaan toimivat? Jos annetaan 1e enemmin tuntipalkkaa niin vaihdatko alaa(tms..)?

So! -syytetän että alalla liian vähän työntekijöitä.
-miksi osa sitten istuu suuren osan päivästä kahvilla?

So! -otetaan kaikista hirvein esimerkki työoloista kuvaamaan koko alaa ja vedetään taistelua sen mukaan(edellisen vastakysymys).
-solidaarista?, kyllä.
-todenmukaista?, ei.
-pitäisikö tuon yhden henkilön työnkuvalle tehdä jotain?, kyllä.

So! -potilasmäärät lisääntyneet.
-hoitajien määrä on lisääntynyt rajusti, ovatko alan toimintatavat kehittyneet mukana?

So! -hoitajia on enemmin(edellisen vastakysymys).
-ovatko myös potilasmäärät ja "suuritöiset" potilaat lisääntyneet tuplaten työn määrän, vai onko työpanos per hoitaja vähentynyt? (Milläänlailla hoitajia yleisesti ottaen laiskoiksi syyttämättä, viittaan aiemman keskustelijan kommenttiin pyytäen perustelua tuohon. Osa töistä on siirtynyt kouluttamattomilta koulutetuille, mutta, mutta..)

So! -Hoitajilla raskas työ.
-toimiiko työnjako kunnolla, osataanko tasata töitä?

...kaikki kommentit imo, en ole välttis lukenut kaikkia tilastoja ja taulukoita. Enkä ole seurannut kaikkea uutisointia. Mutta aika pitkälti tuota kuvaa Tehyn työtaistelu on luonut minulle ja tämä siksi vähän tälläisen sivustaseuraajan välikommenttina. Mikäli on jokin asia mikä ei ole niinkuin olen olettanut/ajatellut sen olevan, niin perustele. Yhtälailla kun minulla on täällä joitain perustelemattomia kommentteja, ovat myös tulevat "Eikä ole noin1!11!yks!" -kommentit ilman perusteluja aika merkityksettömiä.
 
Kellä meillä?
Tuohan on vain eettinen velvollisuus, jos tuo olisi jotenkin sitova, niin eihän mitään lakkoa olisi edes tulossa, koska eettisistä syistä lähes kaikkien olisi tehtävä ilmaiseksi töitä. No, joka tapauksessa, nämä pykälät eivät varmaan kovin korkeaan asemaan tule nousemaan missään vaiheessa. Tai sitten vaan pitää näiden poistaa nimi teo:sta, saahan sen sinne lisättyä takaisin jos haluaa. Pelkkää kikkailuahan nuo vaan vaatii, ei mitään kummempaa.

Tietty Kekkosen veturimies tekniikallahan saadaan ainakin miespuoliset pääosin takaisin töihin, eli kutsutaan kaikki armeijan käyneet hoitsut kertauksiin ja käsketään hoitaa sairaita. Toimii!
 
Tietty Kekkosen veturimies tekniikallahan saadaan ainakin miespuoliset pääosin takaisin töihin, eli kutsutaan kaikki armeijan käyneet hoitsut kertauksiin ja käsketään hoitaa sairaita. Toimii!

JOO! Ja sit niinku voitas julistaa hätä tila ja kouluttaa kaikki thai-hierojat hoitsuiks ja rekrytoida ahvenan maalta lisää jengiä kun niitä ei koske suomen lait!
 
JOO! Ja sit niinku voitas julistaa hätä tila ja kouluttaa kaikki thai-hierojat hoitsuiks ja rekrytoida ahvenan maalta lisää jengiä kun niitä ei koske suomen lait!
Miksi ei, edellyttäen että Thai hierojat on alan ammattilaisia, käsittääkseni kuitenkin ahvenanmaata koskee suomen lait, tai ainakin se sosiaali-ja terveysministeriön mukaan muodostaa oman terveydenhuolto alueensa jolloin luulisi että lait on samat kuin suomessa.
Siitä en tiedä, että onko tuota Kekkosen käyttämää lainkohtaa muutettu, tai onko sille annettu jotain lisäkohtia jolla tuo kertauksiin kutsuminen nykyään estettäisiin.
 
vision sanoi:
Tuohan on vain eettinen velvollisuus, jos tuo olisi jotenkin sitova, niin eihän mitään lakkoa olisi edes tulossa, koska eettisistä syistä lähes kaikkien olisi tehtävä ilmaiseksi töitä. No, joka tapauksessa, nämä pykälät eivät varmaan kovin korkeaan asemaan tule nousemaan missään vaiheessa.
Se on lainsäädännöllinen velvollisuus. Tottakai se on sitova. Sulla vaan menee näköjään vieläkin käsitteet sekaisin. Ei tässä ole mitään lakkoa tulossa. Lakkoon tollaista lakia ei voitais(tai ei tarvitsis) solveltaa, koska lakossa on muutenkin voimassa myöskin lainsäädännöllinen suojelutyövelvollisuus. Eli kiireellisen ja hengenvaarallisen hoidon turvaaminen.

Mitä nyt siis näillä laittomilla joukkoirtisanomisilla kierretään. Tai pyritään kiertämään. No, niitä varten löytyy mm. tollanen lakiin kirjattu velvollisuus, joka ei riipu työsuhteesta, ajasta tai paikasta, vaan saadusta koulutuksesta.

Se miten suureen rooliin toi nousee jää nähtäväksi. Toisaalta, mitä irtisanoutuva sairaanhoitaja siitä välittää. Mikäli ollaan valmiita jättämään keskoset kuolemaan(moraalittomat sairaanhoitajat!:hyvä:) muutaman huntin takia ja pelataan kovaa, niin ei siinä pitäis paljoa sekään tuntua, jos se oma ammatin harjoittamisoikeus menee pysyvästi. Tai jos joutuu muuten tekemisistään vähän vastaamaan. Mikäli ei oikeasti ole valmis siirtymään tässä sinne Siwan kassalle, mutta on valmis jättämään ihmiset kuolemaan, niin siitä voi jo päätellä, että ne keinot on omastakin mielestä hieman ylimitoitetut. Kutsumuksen ei tarvitse olla mikään peruste ammatinvalinnalle, mutta ihan perustellusti voidaan kyseenalaistaa sellaisen henkilön sopivuus toimimaan terveydenhoidossa, joka jättää hengenvaarassa olevat ihmiset kuolemaan, jos ei saa 2 800€ keskimääräiseen kuukausipalkkaan muutamaa hunttia lisää....
Gynis sanoi:
Nytkö se keskipalkka on jo 2800€? Ja millähän perusteella kyseenalaistat tuhansien ammattilaisten sopivuuden alalleen?
Sen verran sairaanhoitajille on tarjottu ja se oli heidän mielestä liian vähän. Just sillä perusteella, mitä tossa yllä kuvasin. Jos ihminen luokittelee oman muutaman satasen taloudellisen edun korkeammaksi kuin hoitamiensa henkilöiden hengen...jättää lapset kuolemaan, ellei omiin vaatimuksiin suostuta....kunnon kiukuttelua....
 
mutta ihan perustellusti voidaan kyseenalaistaa sellaisen henkilön sopivuus toimimaan terveydenhoidossa, joka jättää hengenvaarassa olevat ihmiset kuolemaan, jos ei saa 2 800€ keskimääräiseen kuukausipalkkaan muutamaa hunttia lisää....

Nytkö se keskipalkka on jo 2800€? Ja millähän perusteella kyseenalaistat tuhansien ammattilaisten sopivuuden alalleen? :rolleyes:
 
Nytkö se keskipalkka on jo 2800€? Ja millähän perusteella kyseenalaistat tuhansien ammattilaisten sopivuuden alalleen? :rolleyes:

Kyllähän treenari alkaa olemaan korkein auktoriteetti tässä asiassa, ainakin jos käytettyjen työtuntien määrän perusteella aletaan laskemaan.
 
Kyllähän treenari alkaa olemaan korkein auktoriteetti tässä asiassa, ainakin jos käytettyjen työtuntien määrän perusteella aletaan laskemaan.

Voiko tässä tavallinen pulliainen muutakaan väittää, kun treenarin nerokkaat argumentit lentävät kohteisiinsa kuin rasvatut salamat.. Pitäähän sitä nyt vähäsen edes muodon vuoksi väittää vastaan, ettei se naapurin xxxl, yh, lähi hoitaja pääse vaan rikastumaan ja hankkimaan uusia vahinkovankkureita.
 
Tottakai se on sitova. Sulla vaan menee näköjään vieläkin käsitteet sekaisin. Ei tässä ole mitään lakkoa tulossa. Lakkoon tollaista lakia ei voitais(tai ei tarvitsis) solveltaa, koska lakossa on muutenkin voimassa myöskin lainsäädännöllinen suojelutyövelvollisuus. Eli kiireellisen ja hengenvaarallisen hoidon turvaaminen.
Ei mene käsitteet sekaisin, en vain näköjään keskity siihen tarpeeksi :)


Mutta edelleen haluaisin tuosta pykälästä todellista tietoa, eli lähinnä sen pitävyydestä jos mennään oikeuteen yksittäisen henkilön kohdalla. Voidaanko ihmiset vaatia takaisin töihin vaikkakin sitten joukkoirtisanomisen jälkeen jos olet positanut itsesi teo:n listoilta?

Mutta kun olet perehtynyt tuohon aiheeseen, niin miten menetellään tämän kiireellisen ja hengenvaarallisen hoidon turvaamisen määrittelyn kanssa, millä määritteillä valitaan henkilöt ja miten tämä korvataan vai teetetäänkö työt ilmaiseksi?

Jos tuota tiukasti tulkitaan, niin tuohan velvoittaa huolehtimaan potilaista joka tapauksessa, missä se tapahtuu sitä ei määritellä. Eli voidaanko potilas lähettää hoitajalle kotiin, jos voidaan olettaa, että hoitaminen onnistuu siellä yhtä hyvin kuin sairaalassa?

Edit: Pressossa oli hyvät haastattelut hoitajista, nuorempi hoitajista kertoi saaneensa juuri vähän isomman liksan, kun oli jotain lomarahoja sun muita mukana. Olisi kuulemma mukavaa kun tulisi koko ajan sen verran (summa vastasi siis jotakuinkin vaadittua liksaa) niin ei tarttisi stockan herkussa katsella hintoja, voisi vaan ostaa mitä haluaa :)

edit2 : Netistä ei löydy riittävästi fakta tietoa tehyn toimien lainvoimaisuuksista ja niiden tulkinnoista, kaikki tiedot on keskustelufoorumeilla, tosi luotettavaa. Pitää varmaan opetella lukemaan lakia :)
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän treenari alkaa olemaan korkein auktoriteetti tässä asiassa, ainakin jos käytettyjen työtuntien määrän perusteella aletaan laskemaan.


Eikös se ollu niin että tuo 2800€ on se kuukausiansio!!

Peruspalkka se 1750€!

Kumpihan se sitten käteen jää(verojen jälkeen tietenkin) ;)
 
Eikös se ollu niin että tuo 2800€ on se kuukausiansio!!

Peruspalkka se 1750€!

Kumpihan se sitten käteen jää(verojen jälkeen tietenkin) ;)

taitaa 2800e olla jommankumman korotuksen jälkeen (brutto)palkkojen mediaani?

peruspalkka on peruspalkka, jonka lisäksi osa hoitajista saa lisät.
 
Onhan se nyt loogista ihan todennäköisyyslaskentaakin ajatellen, että muutama mies pakkotoisto-foorumilta tietää miten tämäkin ongelma tulisi ratkaista. Harmi vaan, että ne tyhmät päättäjät ei aina tajua teitä väärinymmärrettyjä neroja. Jos mä saisin päättää niin pelkästään netissä vietetystä ajasta saisitte "akateeminen arjalainen" kunniamerkin tai mannerheim-patsaan takanreunaa koristamaan.

Toisaalta olihan jeesuskin aikoinaan oikeassa..
 
vision sanoi:
Ei mene käsitteet sekaisin, en vain näköjään keskity siihen tarpeeksi :)
No en mäkään tarkoittanut käsitteiden nussimista, vaan koko yleisidea, mikä sun viestissäs oli, meni väärin. Eli mikäli tollasella lailla olis ylipäätään jotain virkaa, niin mitään työtaisteluja ei voisi järjestää. Se jää nähtäväksi, miten tota lakia sovelletaan. Yhteisesti voidaan tosin varmaan sopia, että esim. toi sun heitto potilaan kotiin lähettämisestä on aika naurettava. Ilmeisesti myöskin tarkoituksella? Jonkinlainen kohtuullinen korvaus(yleisen työehtosopimuksen mukainen?:D) varmasti maksetaan.

Myöskään tota auttamisvelvollisuutta ei ole sidottu suoraan mihinkään teo:n listoihin, vaan se pätee henkilöihin, jotka ovat saaneet ammatinharjoittamisoikeuden. Viime kädessä tulkinnastahan päättää kuitenkin oikeuslaitokset.
 
Onhan se nyt loogista ihan todennäköisyyslaskentaakin ajatellen, että muutama mies pakkotoisto-foorumilta tietää miten tämäkin ongelma tulisi ratkaista. Harmi vaan, että ne tyhmät päättäjät ei aina tajua teitä väärinymmärrettyjä neroja. Jos mä saisin päättää niin pelkästään netissä vietetystä ajasta saisitte "akateeminen arjalainen" kunniamerkin tai mannerheim-patsaan takanreunaa koristamaan.

Toisaalta olihan jeesuskin aikoinaan oikeassa..

tai sitten nämä muutamat miehet eivät tiedä kaikkea mitä näistä asioista päättävät tietävät.

eli siis jää jotain ajattelematta kokonaan tai sit asioista päättävät eivät itsekään tiedä kauhean paljon paremmin asioiden laitaa.

ja yks juttu on sit se, että saattais olla poliittinen itsemurha laukoa samanlaisia lausuntoja kuin täällä palstalla on. jos saa vaikka 50% kansasta vihamiehikseen loppuiäkseen niin turha kuvitella että seuraavalla kerralla pääsisi kansaa edustamaan ainakaan vaalien kautta.. vaikka olisi kuinka oikein kaikkien kannalta niin ei välttämättä mene normi pulliaisen jakeluun että miksi tehdään näin (koska hekään eivät yleensä osaa katsoa koko kuvaa vaan takertuvat johonkin yhdentekeviin yksityiskohtiin).
 
Gynis sanoi:
Onhan se nyt loogista ihan todennäköisyyslaskentaakin ajatellen, että muutama mies pakkotoisto-foorumilta tietää miten tämäkin ongelma tulisi ratkaista. Harmi vaan, että ne tyhmät päättäjät ei aina tajua teitä väärinymmärrettyjä neroja. Jos mä saisin päättää niin pelkästään netissä vietetystä ajasta saisitte "akateeminen arjalainen" kunniamerkin tai mannerheim-patsaan takanreunaa koristamaan.
Tiedän, että yksinkertaisimmille on vaikea ymmärtää kokonaisuuksia, niin voin selventää. Mä en ole tässä ehdottanut mitään ratkaisumalleja. Itse asiassa olen aika vähän ottanut henkilökohtaisesti kantaa. Suoraan olen sanonut mm. kannattavani 500€ palkankorotuksia sairaanhoitajille ja arvostavani heitä enemmän kuin useimpia ammattiryhmiä. Pidin jopa 24% vaatimuksia tietyssä mielessä perusteltuina. Jos mun kommentteja lukee ymmärryksen kanssa, niin voi huomata että enimmäkseen niissä tuodaan nimenomaan tarkennuksia tai faktoja toisten kommentteihin. Tai esitetään niiden loogisia ristiriitoja. Joissain jopa provosoidaan pikkasen...:D

On olemassa mielipiteitä ja toisaalta faktuaalisesti typeriä tai vähintäänkin loogisesti kyseenalaisia mielipiteitä. Esim. on arvovalinta ja mielipidekysymys saako omaa etuja ajaa muista välittämättä. Jokainen voi tän päättää itse. Tähän en juuri ole ottanut kantaa. Sitten on vaan faktuaalisesti typerä mielipide väittää, että esim. omien tuttujen palkkanauhat(n.20kpl) kertoo paremmin jonkin alan yleisestä palkkatasosta kuin viralliset tilastot(n. 33 000kpl). Huolimatta kenen puolella on, niin se on vaan typerää. Mikäli joltain on mennyt ohi, niin mun kommentit on enemmän keskittynyt noiden jälkimmäisen kaltaisille kommenteille vittuiluun...ikävää jos se harmittaa...

Lisäks, vertaus todennäköisyyslaskentaan on myöskin pelkästään typerä. Tilastollisesti asiaa voidaan katsoa, jolloin selviää, että todellakin mm. älykkyys on normaalisti jakautunut, mikä edelleen tarkoittaa, että murto-osa henkilöistä todella on huomattavasti yleistä populaatiota älykkäämpiä.
 
Tiedän, että yksinkertaisimmille on vaikea ymmärtää kokonaisuuksia, niin voin selventää.
Mitä vi....ua? Kuka tässä on kokonaisuuksista puhunut, nyt ollaan vasta terveydenhuolto vs valtio asetelmassa, sitten on vielä käymättä läpi kaikki johdannaiset mihin tämä vaikuttaa, ja niistä selviämis ohjeetkin pitää saada tänne kirjoitettua. Ei tää niin helppoa oo...

edit: kato sit noi tuloero ongelmat normi perheissä tulee tähän piiriin mukaan, mielenterveys hoitokulujen nousut sun muut...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom