Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Johtuisko siitä, että se on ehkä 10-20% alle todellisen tuotantokustannuksen ja tämä toteutuu ehkä 10% päivistä per vuosi? Kun taas voitolliset päivät kattaa sen 90% ja voitolliset prosentit voi olla kaikkea satojen tai tuhansien väliltä?Sillon kun pörssisähkö maksaa 3snt tai alle kukaan ei kirjoita että sähkömarkkina on rikki.
On täällä sähköpörssin älyttömyydestä puhuttu silloinkin kun sähkön hinta on miinusmerkkistä, toki silloin enempi naureskellen.Sillon kun pörssisähkö maksaa 3snt tai alle kukaan ei kirjoita että sähkömarkkina on rikki.
Näkyykö Olkiluoto 3:n vuosihuolto pörssisähkön hinnassa maaliskuussa?
”Ilman muuta se vaikuttaa. Kaikki poissa käytöstä oleva tuotanto vaikuttaa hintaan. Mutta miten paljon se vaikuttaa hintaa, riippuu muusta tilanteesta, eikä sitä voi päätellä vain poissa olevan kapasiteetin määrästä”, Leskelä sanoo.
Vuosihuoltoja ei saa tehdä talvikuukausina. Maaliskuu on virallisesti jo kevätkuukausi, joskin silloinkin voi olla kovia pakkasia yöaikaan.
Ihan samaa tuossa mietin, että kyllä on näppärästi ajoitettu. Heti kun talvikuukausien määritelmä loppuu, niin jättiseisokki päälle. Maaliskuussahan saattaa olla parin-kolmenkympinkin yöpakkasia helposti. Huhtikuussa oltaisiin jo pysyvästi plussan puolella, toukokuusta puhumattakaan.Sulaiskohan ydin jos vuosihuollon olis tehnyt vasta vapun paikkeilla. Kyllä varmaan. Maaliskuussa se on tehtävä heti kun se on sallittua, ihan sama vaikka samaan aikaan olisi Ruotsin siirtoyhteyksissä vikaa
Voi olla myös juuri näin. Noin kriittisessä sovelluksessa, jonka paukahtamisesta voi koko maasta tulla asuinkelvoton, ei ehkä voi katella seisokkeja kaupalliselta kantilta. Perinteisessä teollisuudessahan niitä voi venkslata sinne sun tänne tai jopa perua kokonaan kaupallisin perustein.Luulen, että tuollaisen laitoksen huollot on aika tärkeää tehdä ajallaan. Jos ne johonkin on kirjattu, niin niitä pitää noudattaa. Jos siirretään parempaan aikaan ja jotain huoltokohteeseen liittyvää rikkoontuu tms. niin päällikön/siirtäjän pää on vadilla.
Eri asia, jos makkaran pakkauskoneen huoltoa siirtää vs. ydinvoimala.
No kyllä sen vuosihuollon olisi voinut ajoittaa kuukauden päähän, kun koko paska muutenkin venähti varmaan 15v valmistuaLuulen, että tuollaisen laitoksen huollot on aika tärkeää tehdä ajallaan. Jos ne johonkin on kirjattu, niin niitä pitää noudattaa. Jos siirretään parempaan aikaan ja jotain huoltokohteeseen liittyvää rikkoontuu tms. niin päällikön/siirtäjän pää on vadilla.
Eri asia, jos makkaran pakkauskoneen huoltoa siirtää vs. ydinvoimala.
Käyttöönotosta alkaa rullaamaan vuosikalenteri ja huollot tehdään aikavälein, viikko,kuukausi, vuosi jne. Siihen lisäksi käyttötuntien mukaan, käynnistyskertojen mukaan jne.No kyllä sen vuosihuollon olisi voinut ajoittaa kuukauden päähän, kun koko paska muutenkin venähti varmaan 15v valmistua
"Se että jollekkin merkityksettömälle taholle"Käyttöönotosta alkaa rullaamaan vuosikalenteri ja huollot tehdään aikavälein, viikko,kuukausi, vuosi jne. Siihen lisäksi käyttötuntien mukaan, käynnistyskertojen mukaan jne.
Uskoisin, että tuolla alalla tulee ohjeistuksia huoloille myös ulkopuolelta organisaation, joita pitää noudattaa.
Huollot tekee omaväki+alihankitut, jotka tulevat ulkomailta ja huoltavat muitakin kohteita kuin meidän laitoksia. Aikataulut sovitaan myös niiden mukaan ja yhden asian siirto vaikuttaa myös kaikkiin muihin. Jos haluat siirtää jotain huolto voi olla ettet saa ammattilaisia sitä tekemään ensi viikolla, koska ovat toisaalla. Ensi kuussakin voivat olla toisaalla jne..
Mitä kriittisempi laitos, sitä tarkempaa ja ohjatumpaa huoltotoimet ovat ja kaikki suunnitellaan hyvin tarkkaan. Se että jollekkin merkityksettömälle taholle aiheutuu haittaa ei ole syy siirtää huoltoja.
Noinhan se menee ikävä kyllä. Toisaalta ydinturvallisuus vs. Kallis sähkö, niin minun mielestäni vaaka painuu ydinturvallisuuden puolelle. Kenellä on pokkaa ottaa vastuulleen huollon siirto, jos sitten huollettavaan kohteeseen tuleekin vika joka vaarantaa ydinturvallisuuden."Se että jollekkin merkityksettömälle taholle"
Suomen kansa mutta tää on toki ollut jo tiedossa pitkään.
No joo tässä kohtaa pakko kait se on sit näin jos ei kesäkuulle tuota voinut siirtää. Jotenkin omaan järkeen menis jo järjestyksessä tuo olkiluoto 3 kesälle. huhti1, touko2, kesä3Noinhan se menee ikävä kyllä. Toisaalta ydinturvallisuus vs. Kallis sähkö, niin minun mielestäni vaaka painuu ydinturvallisuuden puolelle. Kenellä on pokkaa ottaa vastuulleen huollon siirto, jos sitten huollettavaan kohteeseen tuleekin vika joka vaarantaa ydinturvallisuuden.
”On aivan selvää, että laitosta pitää huoltaa. Vuosihuollot ovat valtavia harjoituksia, joita suunnitellaan yli vuosi etukäteen. Ei niitä pysty siirtämään tai perumaan säiden vuoksi”, Leskelä sanoo."
"TVO:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Juha Poikola sanoo, että Olkiluoto 3:n vuosihuolto on aikataulutettu maaliskuuksi, koska huhti-toukokuussa Olkiluoto 1 ja 2 ovat vuosihuollossa."
"Olkiluodossa vuosihuollot tehdään keväisin ja Loviisassa syksyisin. Huollot pyritään myös ajoittamaan pohjoismaisella tasolla niin, ettei kapasiteettia olisi liikaa pois markkinoilta samaan aikaan."
Paljon asioita täytyy huomioida ja arvottaa.