- Liittynyt
- 5.6.2003
- Viestejä
- 29 708
- Ikä
- 45
Mitäs outoa tässä on? Litra limua saadaan lisäämällä esanssia litaan vettä ja se hiilihapotetaan ja pullotetaan. Maitoa saadaan ensin kasvattamalla 2 vuotta nautaa, se on pakotettu kantamaan jo vasikka ja synnyttämään se. Satoja kiloja on mennyt rehua. Kun maitokone on valmis, niin litraan maitoa tarvitaan monta litraa vettä ja monta kiloa rehua. Lisäksi jatkojalostus on hankalempi, mitä esanssin valmistus. Ja esim kylmälaiteketju + tiukempi hygieniataso vie energiaa.
Jos limun ja maidon ero saadaan järkevämmäksi, niin limun hintoja keinotekoisesti nostamalla.
Juuri näin.
Ymmärrän kyllä Iivilin pointin, mutta en ymmärrä sitä, että ratkaisu siihen olisi taas hintojen nosto ja kovempi verotus. Todellisia kärsijöitä olisi ne, jotka käyttävät näitä sokerituotteita "oikein". Suomessa nyt on muutenkin tapana lätkästä kaikkeen haittavero jos halutaan jotain ohjata.
Nythän tuo ruuan hinnannousu on ollu tapetilla, kun on tää ihmeen biopolttoainebuumi. Tuskin tuokaan vouhotus kauaa kestää ja onhan tohon jo joidenkin valtioiden kohdalla puututtu.
Työkaveri tuossa sanoi, että nuorena sällinä meni painajaksi firmaan x ja sai sieltä 10 markkaan tunti, silloin työpaikkaruokalassa ruoka maksoin 7 markkaa ateria. Nyt on aloittelvan painajan tuntipalkka 10 euroa tunti ja työpaikkaruokalassa ruoka maksaa n. 7 euroa ateria. Että ainakin tuo on ihan käsikädessä kulkenut. Ja tämä 10 ja 7 markkaa oli vissiin joku 70-luvun puolivälin hintatilanne.