Melko paljon on sekä ns. harrastuksen että sijoituksen kautta noita KH-päiviä. Viimeksi 2vk sitten katsasteltiin päiviäni rekisteristä, niin kovia oli >25, ja VEH- ja MPK-päiviä >120. Reserviin siirtymisestä tulee joulukuussa 10v. Kohta käy niin, että reservin päiviä on enemmän kuin mitä 180 päivää varusmiehenä palvelleella veljelläni on kokonaisuudessaan sotilasasussa.
Kuten täällä onkin todettu, innokkuudella, arvosteluilla tai sotilasarvolla ei ole suoraa vaikutusta KH-käskyjen määrään tai tiheyteen, vaan kaikki riippuu yksiköstä, johon sinut on sijoitettu. Osa harjoituksista toteutetaan vain johtajille tai ns. runkomiehistölle, jolloin käskyn saa tietysti sitten vain osa joukosta.
Nykyisessä joukkotuotannossa suurin osa porukasta päätyy tietysti samaan joukkoon ja kertaa samaan aikaan, mutta usein on varaa valita, ja vain jollakin perusteella valitut varusmiehet päätyvät sijoitetuksi. Sijoitettu joukko sitten käsketään kertaamaan ja loput ovat limbossa, jonne kertauskäskyjä ei lähetellä.
Ensimmäinen sijoitushan kestää joukosta riippuen n. 5-10v, ja jos sinä aikana ei kertaamaan pääse, niin tuskin enää tippuu käskyjä. Osa, erityisesti johtajat tietysti päätyvät sitten seuraavaan tai sitäseuraavaan sijoitukseen ja sitä kautta kertauksia pukkaa koko reservissäolon ajan.
Joissakin tilanteissa kutsutaan (pääasiassa VEH-harjoitukseen) rekisteristä sijoittamatonta väkeä, tai jsellaisen joukon jäseniä, jolle harjoituksia ei enää joukon elinkaaren aikana tule. Näissä tavoitteena on usein aktivoida innostuneita vapaaehtoisen toiminnan pariin tai muuten kartoittaa sopivia henkilöitä jatkosijoituksiin.