Ravintoloitsijoiden ahneus?

Mikälie olisi sitten paras ratkaisu tässä hommassa? Nykytoiminnalla homma toimii mielestäni ihan ok vaikka välillä pitääkin purhata muka-kalliista-paukuista. eihän kenenkään, minunkaan ole niitä paukkuja pakko ostaa jos ne tuntuu kalliilta.

Suomessa on kuitenkin mielestäni baareissa, ainakin astetta kalliimmissa baareissa yleensä siistiä, järjestysmiehiä on yleensä riittävästi, palvelu pelaa, sisään ei päästetä dorqia(tm) jne. tämähän on kaikki sitä palvelua mistä maksetaan, ja kun sen sisäänpääsymaksun lisäksi muusta kuin paukuista ei makseta niin kyllä sen ymmärtää. Vai miten moni syö jossain tanssiravintolassa? :)

itse mielestäni baarien aukioloaikoja ei tarvitsisi pidentää enkä usko että se juurikaan mihinkään vaikuttaisi, paitsi juuri kuten cole sanoi, ihmiset tulisivat myöhemmin baariin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Se oli ihmeellisintä koko hommassa, että nykyään ihmiset juo kotona kunnon pohjat kun viina on kaupassa niin halpaa! Onko se 6 euron erotus siinä kossupullossa niin vitun iso?
Ymärtäisin jos se olisi ennen maksanut 70e, ja nyt 10e, sitten sillä hinnalla olisi jotain merkitystä, mutta sen 6 euron takia. Kuinka moni myöntää kaivelevansa perjantaisin netistä isojen markettien tarjoukset siinä toivossa että löytää esim cokiksen 2-päckin 10-20c halvemmalla kuin alakerran alepassa on, sitä menee kuitenkin sen kossun kanssa parikin litraa, eikö silläkin ole jo suuri merkitys?
Tai rupeaisi juomaan kossun veden kanssa, jos juo yhden kossupullon viikottain niin limujen hinnalla voi melkeen juoda yhden ekstra kossun kuukausittain, ajatella!!!
 
Se oli ihmeellisintä koko hommassa, että nykyään ihmiset juo kotona kunnon pohjat kun viina on kaupassa niin halpaa! Onko se 6 euron erotus siinä kossupullossa niin vitun iso?

Pullo kossua maksaa 9,90 ja siitä saa 10 paukkua. Ravintolassa 10 paukkua maksaa 60 euroa. Säästö on 50 euroa. Totta kai ne ketkä juo niin juo sitten kotona pohjat.
 
takatukkamika sanoi:
Se oli ihmeellisintä koko hommassa, että nykyään ihmiset juo kotona kunnon pohjat kun viina on kaupassa niin halpaa! Onko se 6 euron erotus siinä kossupullossa niin vitun iso?
Ymärtäisin jos se olisi ennen maksanut 70e, ja nyt 10e, sitten sillä hinnalla olisi jotain merkitystä, mutta sen 6 euron takia.
Juupa juu. Suomalainen mies ei ole näköjään köyhä eikä kipeä, kun puhutaan viinasta. Sitten kuitenkin itketään jonkun 2 euron ripuliheran perään, kun ei ole varaa ostaa jotain kunnon laatuheraa.

:david:-luokitus: 5/5
 
Itse asustelen Englanissa jossa hinnat on hiukka halvempia (.568l 2-3 euroa), niin harvemmin porukka tulee ihan kamalassa soosissa pubiin. Pubissa otetaan pohjat ja yokerhossa si vahan pienemalla(yokerhot jossa ite oon kayny on n. 4.5-5 euroon drinkit). Hyvana vertailuna voi sanoa, etta paikka jossa Suomessa asun n. 15000 ihmista, tietaakseni 2 pubia. Taalla missa asun n. 7000 ihmista 8 pubia :)

Tosin siita on ollut puhettu kun hinnat pubeissa on noussut etta porukka alkaa ottamaan pohjia kotona. Eipa sita Suomessa kamalasti kiinnosta alkaa pohjia ottaan 5 ekee/tuoppi hintaan, ainakaan ei oo viela sen verran isoja tuloja :)

Mutta pubit taalla on taynna asiakkaita n. klo 21 ! Eikohan tanaankin menna :kippis1:
 
Meikäläinen tuppaa näin kesäisin menemään tohon Helsingin Esplanadin tietyn raflan järkyttävän kalliille terassille. Kiva miljöö, tsiigailen siinä turisteja ja nättejä misuja. Sen verta harvakseen tulee ulkona dokailtua, ettei paljon tuopin hinta kiinnosta. Ympäristö kyllä kiinnostaa.

Ja nuorisolle valistuksen sana: Kun ringside oli varhais-aikuinen, hän veti aina järkyttävät pohjat mennessään raflaan. Tulos: sain aivan järkyttävän vähän pillua. Tytöt ei tykkää liian humalaisista pojista. Nyt olen sitten naimisissa. Tulos: saan edelleen järkyttävän vähän pillua. Tää on niin tätä tää miehen elämä...
 
muistaakseni samaa asiaa vatvottiin jossain telkkarin keskusteluohjelmassa. baareilta kaiketi ei ole verotus muuttunut mihinkään? pitääköhän paikkansa? en kyllä itse jaksaisi uskoa koko maata kattavaan kartelliin, vaan ennemminkin tuohon verotuksen muuttumattomuuteen. pakkohan olisi yhden baarin laskea hintoja jos todellakin saisi paljon enemmän asiakkaita.
 
ringside sanoi:
Ja nuorisolle valistuksen sana: Kun ringside oli varhais-aikuinen, hän veti aina järkyttävät pohjat mennessään raflaan. Tulos: sain aivan järkyttävän vähän pillua. Tytöt ei tykkää liian humalaisista pojista. Nyt olen sitten naimisissa. Tulos: saan edelleen järkyttävän vähän pillua. Tää on niin tätä tää miehen elämä...

:lol2:
 
colemanni sanoi:
Nyt kun on halpaa vetää kotona perseet ja oletetaan ravintoloiden olevan auki kuuteen, väki hoipppuisi baariin vasta 02.00 yöllä.
Asustelen nykyaan epsanjassa josta on nyt kertynyt kokemusta tuosta halvan alkoholin ja kalliiden (=Mikkelin hintataso) baarien yhteenliittymasta.

Teineilla ei ole varaa juoda baareissa joten baarien edustat ovat taynna vakea. Vetavat paalla aimo kannit, oksentelevat kaduille ja tappelevat. Edustan ollessa taynna baari voi olla tyhja, ei hyvaa bisnesta. Sinansa mita jarkea olisi menna baariin kun kadulla on kivaa?

Taallakaan baarit eivat oikeasti saisi olla auki aamuun, virallisesti/maarayksien mukaan paikat menevat kiinni kello 03.00 (Diskot myohempaan). Osa kuitenkin jattaa edustan verkon puoliksi auki ja paikat ovat sitten auki niin pitkaan kuin ihmiset/omistaja viihtyy. Tulee otettua illan aikana vahemman koska ei ole kiire juoda, suomessa tulee tunne illan/viinan loppumisesta jonka vuoksi tulee mieluusti otettua nopeampaan tahtiin.
 
colemanni sanoi:
Ei missään nimessä. Ravintoloiden kitutunnin myyntikään (02.30-03.30) ei ole ollenkaan niin hyvä kuin sitä edeltäneen myyntihuipun 01.00-02.30 myynti.

Äsken mainittu pätee suurimpaan osaan ravintoloita jotka ovat auki 22-04.
Väki baareihin tulee yhtenä rysäyksenä vasta puolen yön jälkeen ja sitä tehokasta myynti aikaa on siis todella vähän.

Nyt kun on halpaa vetää kotona perseet ja oletetaan ravintoloiden olevan auki kuuteen, väki hoipppuisi baariin vasta 02.00 yöllä.
Nykyäänkin nämä samat räkäpäät ovat jo puoli neljän aikoihin niin sippikunnossa että vain työllä ja tuskalla jaksavat paukkujaan juoda.
Mikä olisikaan apinoiden kunto ennen kuutta? Ja kun ei enää jakseta juoda niin ne viimeset tunnit olisikin sitten yrittäjälle todella kalliita ja taas tulisi paukkuihin lisää hintaa :)

Täysin totta tämäkin. Tuo mun juttu vaan oli heitto tähän keskusteluun. Mä en kyllä yleensä itse viihdy baareissa (silloin harvoin kun edes käyn) pilkkuun asti, varsinkin jos sinne on tullut mentyä jo vaikkapa 23.00. Alkaa jo se saatananan savusukeltaminen ahdistamaan ja jos tulee otettua kuppia enemmän niin sitä tulee humalluttua ja tajuttua lähteä kotiin. Mutta taas jos on järki päässä niin ei siellä montaa tuntia ole oikeasti varaa juopotella. Kun pitää olla varaa ostaa sitä Tomin mainitsemaa heraakin.

No mitä Jyväksylän keskustassa kulkee, niin kummasti on terasseilla ja kuppiloissa porukkaa. Mutta ehkä niitä kuppiloita vaan on tullut lisää jo niinpaljon, että tulee rajat vastaa ja heikoimmat putoaa pois. Sama tulee vielä tapahtumaan näiden isojen markettien kesken.
 
Tomi sanoi:
Juupa juu. Suomalainen mies ei ole näköjään köyhä eikä kipeä, kun puhutaan viinasta. Sitten kuitenkin itketään jonkun 2 euron ripuliheran perään, kun ei ole varaa ostaa jotain kunnon laatuheraa.

:david:-luokitus: 5/5
Samaa juteltiin salilla. 100 € on varaa monella ryypätä lauauntaina, muttei koskaan käydä hieronnassa 20 €, kun on niin kallista.
 
Viinit

Vähän fiilistä noista aleviinoista sai huhtikuussa Iso-Roballa O'Neillsissä. Siellä oli mm. stobe Guinnessia puoleen hintaan, eli mitäsenyttekikään vajaan kolme egeliä. Paikka oli tietysti aivan turvoksissa tuon alehinnoittelun ajan, lähinnä nuorempaa populaa. Aika kamala mesta.

Mua ei ota pannuun kaljan tai viinan hinnat paareissa, mutta pikkuisen kismittää viinipullon hinta ravintolassa. Ookoo viini on aina siinä 30 euron kieppeillä per pullo. Tiedän kyllä, että työvoimakustannukset esim. Espanjassa on pienemmät samoin kuin viinien verotus, mutta näkisin kyllä mielelläni että toi Suomen 30 euroa alkaisi lähestyä Espanjan reilusti alle kymmentä...
 
Noista aukioloajoista, se olisikin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuisi jos baarit saisivat olla auki esim sinne aamukuuteen. Siirtyisikö se ravinteliin meno siitä puolesta yöstä kahden korville? Itse hieman epäilen sitä, olettaisin että entinen rytmi jatkuisi, ehkä pitkällä ajanjaksolla vois tapahtua liukumista sinne myöhempään.

Mutta kahden aikaan baarissa alottaminen on kyllä jo pirun myöhä. Ja kuinka moni ihminen sitten jaksaisi olla ja juoda rauhallisesti sinne kuuteen asti? Tuskin kovin moni, suomalaiseen kulttuuriin kun näyttää kuuluvan, että pää täyteen ja nopeasti. Se on jo niin geeneissä, että tuskinpa se enää tästä muuttuu ;) Veikkaan, että ne viimeiset kaksi tuntia olisi ravintoloitsijan kannalta ainoastaan kustannuksia tuovia(palkat, järjestyshäiriöt ja suht vaatimaton myynti).

Laitetaan nyt vielä esimerkki Thaimaasta. Siellä baarit olivat muutama vuosi sitten auki suht vapaasti, osa kolmeen, osa viiteen ja jotku vähän vielä pidempään :kippis1: Sitten uusi pääministeri määräsi kapakkojen sulkeutumisajaksi klo 02.00 :( jota muuten noudatetaan aika hyvin. Mitä tapahtui? Yhtenä toiveena oli, että ihmiset tulisivat aikaisemmin sisään, siinä kymmenen maissa. Näin ei käynyt, diskoihin yms. tullaan edelleen vanhalla rytmillä, siinä puolen yön aikoihin. Eli tehokas bailu/myyntiaika kestää vajaat pari tuntia...Yrittäjillä menee huonommin ja porukka etsii valomerkin jälkeen salakapakoita, tuskinpa tämä oli uudistuksen tarkoitus :jahas:

ps. olihan siinä uudistuksessa taustalla moraalisia/kansanterveydellisiä ajatuksia, mutta mistä lähtien ne on kuuluneet baarikultuuriin...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom