Ravintoloitsijoiden ahneus?

vilho_kanuuna sanoi:
Tarkoitukseni oli herättää kysymys siitä, että jos paukku maksaisikin vain sen 3 euroa, niin kuinka paljon myynti silloin lisääntyisi? Jos myynti lisääntyisi tarpeeksi, niin silloin firmalle tulisi lisää rahaa, tämä näin ihan maalaisjärjellä, ilman yritystaustaa.

Eipä taida viinan polkumyynti kannattaa suomessa.
Onnettomat viinanhimoiset rassukat joisivat itsensä kahta kauheampaan känniin. Siivouskustannusten , järjestyshäiriöiden sekä yleisen epäviihtyisyyden lisääntyminen olisi taattu.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Taitaa halvemmalla myyvät paikat myös vetää sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole kaikkien ravintoloitsijoiden toivelistalla kärkipäässä. Lisäksi ei voi ihan ajatella, että alkoholin myynnissä olisi "enempi parempi", sillä se on rajallinen määrä mitä paukkuja voi yhdelle asiakkaalle myydä.

Edit: Lord puhuu asiaa.
 
takatukkamika sanoi:
Minä en edes huomaisi vaikka ne hinnat tippuisivat 15%, niissä paikoissa missä tulee enimmäkseen käytyä paukut maksaa varmaan 5-8e, sen tarkempaa tietoa ei ole.
Helsingissä saa halpaa kaljaa ja sitten kallista kaljaa, riippuu siitä millaisessa paikassa istuu, naurattaa muutenkin ne ketkä valittaa jos sisäänpääsy on 7e, se on aika pieni määrä siinä illan budjetissa, ja jos on rahat niin loppu ettei ole maksaa sisäänpääsymaksua, niin eikö sitten kannattaisi jäädä kotiin.?

Ja onneksi jokainen voi tosiaan jäädä kotiin juomaan niitä alle 10 euron kossupulloja.
Totta, en tajua muutamasta eurosta kitiseviä asiakkaita, jos kerta niin tiukkaa tekee että pääsymaksukin tuottaa vaikeuksia, niin sillon on parasta kattoo himassa salkkareita.
 
On se toki pikkasen kumma, että ison kaljan saa 4 eurolla, mutta mikä tahansa paukku onkin 5-6 e. Vielä kun jotain gintoniccia ei väsää yhtään sen kauempaa kuin hanakaljaa valuttaa.

Mielellään sitä ottaisi kotosalla iisisti ja joisi baarissa enemmän, mutta viime reissulla kului hyvistä pohjista huolimatta 100e. *kaivaa kuitin* Jekkuredbullista kiskottiin näköjään reilu 7e. :hyper:
 
Voi olla totta että osa baareista on ylihintaisia mutta jos mikään ei saa maksaa mitään niin jokainen saa pysyä kotona.

Juoda kossua kuravedellä ja miettiä kynttilänvalossa että taas säästyi rahaa.
 
Lord sanoi:
Ravintola maksaa siitä kossusta ~14 euroa per litra.
Yhdessä paukussa on siis kossua nykyisin noin 56 centin edestä.
Vaikka ravintoloitsija saisi kossunsa ilmaiseksi ei se todennäköisesti näkyisi kuluttajahinnoissa juuri lainkaan.

Tämä muu osuus hinnasta muodostuu siis mm. henkilökunnan palkoista, vuokramenoista, veroista, yrittäjän lainojen koroista jne.

On aika jännä tapa ajatella jos laskee että "kossuvissy ennen verouudistusta 5 euroa ja nyt sen pitäsisi maksaa 3 euroa".

Tässähän se idea on. Viinan osuus kokonaiskuluista on mitätön, ja 30 % alennus mitättömästä on 0,3 x mitätön eli aika vähän.

Alennuksen pyytäjille lyhyt talousmatematiikan esimerkki:

Oletetaan, että myydään 100 tuotetta a 100 euroa, jolloin myynti on 10 000 euroa ja oletetaan, että katetta jää 1500 euroa (15%). (Kokonaiskulut siis 8500 euroa). Nyt annetaan 10 % alennus, joka tässä ketjussa mainittuihin verrattuna on aika pieni. Jää 100 x 90 eli myynti on 9000 euroa. Katetta jää 500 euroa. Lopputulos:

Jotta voidaan antaa 10 % alennus, on myytävä kolme kertaa enemmän, jotta päästään samaan absoluuttiseen katteeseen. Nokkela kaveri huomaa, että on esim. helpompi myydä ja pakata 100 kpl 5 kg:n maltosäkkiä, kuin 300 kpl vastaavia.
 
TheSami sanoi:
Voi olla totta että osa baareista on ylihintaisia mutta jos mikään ei saa maksaa mitään niin jokainen saa pysyä kotona.

Ei nyt ole kyse siitä, ettei mikään saisi maksaa, vaan:
"Kuitenkin ihmetyttää, että miksi helvetissä niitten pitää yrittää kilpailla ainoastaan bissen ja hinttivishyn hinnoilla?"

No kai se idea on, että halvalla kaljalla imetään porukkaa sisään ja kate otetaan niiltä :david: :ltä jotka snobbailee paukkujensa kanssa.
 
TheSami sanoi:
Ja jos paukkujen hinnat tippuvat vaikka 15% niin et ota kotona pohjia vai..
Kysynpä keskustelun pohjaksi mitä itse teet työksesi ?

jos hinnat oikeasti tippuisivat edes vähän niin voisin juoda baarissa vähän enemmän ja paremmalla mielellä.

Miten minun ammattini tähän liittyy? Olen opiskelija.
 
metalman sanoi:
jos hinnat oikeasti tippuisivat edes vähän niin voisin juoda baarissa vähän enemmän ja paremmalla mielellä.

Miten minun ammattini tähän liittyy? Olen opiskelija.



Lähes kaiken alan hommia siirtyy halvan tuotannon maihin, vrt. kotona juominen =)

Kaupan alaa et ilmeisesti opiskele, toivottavasti et :D

Vaan taitaa olla niin että kaiket ajat on kapakoiden hinnoista ja tullaan aina valittamaan.
 
Ei ravintoloiden tarvitse veroalen vuoksi hintojaan laskea, vaan sen vuoksi että hinnat on aivan törkeitä. Opiskelijana pääsee onneksi vielä välillä viikolla viihteelle niin selviää vähän halvemmalla.

Vilpittömästi toivon konkurssia ja huonoja aikoja kaikille kalliin kaljan ja viinan juottoloille. Toivottavasti jää vielä paljon velkoja. Kotona kunnon tinat ja 0.2 kirkas taskuun. Vaihtoehtoisesti pohjille voi käydä mukavissa 2-3 euron kaljan paikoissa.

Ravintoloitsijat käyttävät usein kaksinaamaista ns. "yrittäjäpuolustusta" jossa kiistetään omat kovat hinnat ja syytetään asiakasta kitupiikiksi tyyliin "kaikki pitää saada ilmaiseksi" jne. kitinä samaan aikaan kuitenkin pihdataan itse joka asiassa ja valitetaan huoltoasemalla kalliista kahvista.
 
juu tässä on monella hyviä pointteja ollunna kyllä. on totta että kitinä muutamasta eurosta on älytöntä, ehkä se on sitten sitä periaatekitinää vain. itsekkin kyllä olen sitämieltä, että viihtyisästä ja dorqa-vapaasta baarista maksaa mielellään sisään sen 7e ja ehkä paukuistakin sitten sitä ylihintaa. mutta kenties joku fiksu ihminen olisi voinut asiakaskeskeisesti ajatella, että kun kukaan muu ei laske hintoja edes vähän, niin lasketaan me, jos vaikka saatais pari asiakasta lisää.
 
Huonojalkainen sanoi:
Jotta voidaan antaa 10 % alennus, on myytävä kolme kertaa enemmän, jotta päästään samaan absoluuttiseen katteeseen. Nokkela kaveri huomaa, että on esim. helpompi myydä ja pakata 100 kpl 5 kg:n maltosäkkiä, kuin 300 kpl vastaavia.

Hyvä esimerkki ja erittäin tosi. Jos haluaa snobbailla hyvässä seurassa ravintolassa niin siitä pitää maksaa hieman enemmän. :)
 
Huonojalkainen sanoi:
Alennuksen pyytäjille lyhyt talousmatematiikan esimerkki
Ei nyt välttämättä ihan noinkaan... Eiköhän se volyymikin vaikuta jonkun verran, jolloin saavutetaan säästöä kustannuksissa ja sitä kautta katteetkin nousee. :)
 
Nii-in. Jos se ravintoloitsija joutuu pelkillä paukuilla kustantamaan tarjoilijoiden palkat ja sotut, liiketilan vuokran, oman katteen (eli alkupääoman poismaksun pankista), oman palkan ( :eek: ) jne. Viinan hinta on niin pieni siinä paukussa, ettei nämä hinnanalennukset siihen paljoa vaikuta. Olutta myydään pienemmällä katteella sisäänheittona, koska sitä juodaan eniten ja se on helppo tarjoilla.

Jos sorvari sorvaa jonkun kikkulan, ei riitä että, hän saa siitä aineen hinna, vaan työstä pitäis saada palkkaakin ja sorvi maksaa pois.
 
VelttoV sanoi:
Jos sorvari sorvaa jonkun kikkulan, ei riitä että, hän saa siitä aineen hinna, vaan työstä pitäis saada palkkaakin ja sorvi maksaa pois.

Tämän on varmasti jokainen idiootti tajunnut, eikä tässä threadissa ole missään vaiheessa ollut edes tuosta asiasta kyse.

yleensä jos sorvarin tavaran hinta tippuu 30% niin myös lopputuotteen hinta tippuu edes vähän :)
 
En ole Ravintola-alalla töissä, enkä opiskele talousmatematiikkaa, joten en tiedä mistään mitään, mutta koitan silti laatia pient kustannusarviota 150m2 baarille. Arvio perustuu oletuksiin, joten se ei ole tarkka.

Oletetaan että baarin myymä tuote on alkoholiannos, jonka hinta on ravintolalle 1e ja kuluttajalle 6e, jolloin ravintola saa voittoa 5e/annos. Sisäänpääsy 5e Baarissa käy perjantai- ja lauantai-iltoina 40hlö ja muin iltoina 20hlö. Keskimäräinen asiakas juo kolme annosta, eli baari saa 20e/asiakas. Neljän viikon jaksolla baariin tulee rahaa sisään 14400e.

Oletetaan, että poken, baarimikon ja siivojan palkkoihin menee 8000e/kk (työnantajan sotu ym. maksuineen). Musiikinsoitto-oikeudet ja esiintyjät 2000e/kk). Puhelin, sähkö, vesi ja markkinointi 1000e/kk. Vuokra 1400e/kk+kiintistön ja irtaimiston huolto 600e. Lisäksi ravintolalla on satunnaisia menoja, varmasti joitain vakuutuksia. Käteen jäisi 2000e/kk. Ravintolan perustaminen ei ole halpaa, koska kalusto maksaa.

Tämän arvion pohjalta ei hirveästi hinnoista voi nipistää. Mikäli mielestäsi tässä arviossa on jotain päin helvettiä, laske itse uusi.
 
stranger sanoi:
Ei nyt välttämättä ihan noinkaan... Eiköhän se volyymikin vaikuta jonkun verran, jolloin saavutetaan säästöä kustannuksissa ja sitä kautta katteetkin nousee. :)

Tarkoitat, että kun ostaa sisään isommalla volyymilla, niin saa halvemmalla? Varmasti niin, mutta vastaavasti mainitun 3 x volyymin käsittely vie enemmän työtä ja vaatii enemmän varastotilaa.

Ääh, ajautuu huolestuttavan kauas viinasta. Pitäiskö lähteä baariin peliä katsomaan.
 
Tiukkis sanoi:
Taitaa halvemmalla myyvät paikat myös vetää sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole kaikkien ravintoloitsijoiden toivelistalla kärkipäässä.

Aivan näin eli rahalla voi ostaa itsensä pois köyhien seurasta.


Jos minä olisin yrittäjä, tottakai ottaisin tuotteesta niin paljon hintaa kuin mahdollista ja siinä sivussa menisi muutama halpahintainen "elintarvike". Jos hinta ei tyydytä, kannattaa äänestää jaloillaan. Ainakin Helsingistä löytyy paikkoja keskustan viiden euron tuopista kallion 1,5 euron tuoppiin.

Taitaa olla kommunisteja nuo alennuksien perääjät.
 
Huonojalkainen sanoi:
Tarkoitat, että kun ostaa sisään isommalla volyymilla, niin saa halvemmalla? Varmasti niin, mutta vastaavasti mainitun 3 x volyymin käsittely vie enemmän työtä ja vaatii enemmän varastotilaa.
Kyllä sen liiketilan vuokrakin pysyy samana - myytiin sitä kossua sitten 100 tai 300 litraa... Eikä sen varastoinnin tahi käsittelyn vaatiman työnkään hinta lineaarisesti nouse. Sama pätee lähes kaikkiin muihinkin kuluihin.
 
Itse pysyn ainakin mieluummin kotona ja juon alkosta ostettuja viinoja kuin maksan baareille siitä viinasta...eteispalvelu on kans ylihintaista vaikka portsarit hyvää työtä tekevätkin mutta se työ voisi kuulua ehkä ennemmin ravintolaan palkatuille vakiturvamiehille?11??
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom