Ravinto: tärkein(!) "vaihe" bulkilla, poltettaessa rasvaa tai laihdutettaessa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Dexal
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.6.2006
Viestejä
36
Kaupunki
Helsinki
Ajattelin koota muutamia asioita erityisesti 'puhtaasta' ravinnosta ja oikeaoppisesta syömisestä, vaikka noita searchillä aika hyvin löytyykin.

Ihan ensimmäiseksi olisi hyvä korjata pari suurinta harhaluuloa ravintoon liittyen:
Rasvanpoltto (ks. kiristely:david: ) ja laihduttaminen (ks. painonpudotus)
eivät liity periaatteessa mitenkään toisiinsa.
Ainoo yhtäläisyys on se, että laihdutettaessa myös rasvaa palaa.
Rasvan palaminen ei myöskään vaadi minkäänlaista painonpudotusta tai bulkki-dieetti-syklejä.
Painon voi pitää grammalleen samana ja silti pudottaa rasvaprosenttia, jos sen kokee tarpeelliseksi.
Laihdutus onkin parempi vaihtoehto ns. jokinorsu-tyyppiselle ihmiselle, jolla sitä ylimääräistä on vähän enemmänkin, niin nesteen kuin rasvankin muodossa.
Molemmissa tapauksissa on kuitenkin yhtäläisen tärkeää syödä oikein ja liikkua riittävästi, erityisesti aerobista liikuntaa vaaditaan paljon tulosten saavuttamiseksi.

Yksi tärkeä asia mihin ei aina muisteta kiinnittää erityishuomiota, on kasvuikäisten treenaaminen ja ravinnonsaanti.
Kasvavassa iässä olevalle saliharrastajalle ei esimerkiksi ole kovin suotavaa vetää kovinkaan tiukkoja/pitkiä dieettejä tai suurta painonpudotusta;
isot miinuskalorit vaikuttavat haitallisesti pituuskasvuun.
(En suosittelisi esimerkiksi -500kcal dieettiä alle 18vuotiaalle, kuitenkin tapauskohtaista)
Treenissä tietysti erityishuomio kannattaisi kiinnittää niihin liikkeiden puhtaaseen suorittamiseen, ainakin lähes aina.
Epäpuhdas tekniikka on loppujen lopuksi se suurin tekijä joka voi salilla käyvän teinin pituudenkasvun helpoiten lopettaa. Tietysti sitten perus raskaat massaliikkeet kuten kyykky ja maastaveto varsinkin kilpailutasolla saattaa tehdä myös kasvulle hallaa.
(Pituuskasvun keskeytyminen painojennoston seurauksena perustuu siihen,
että nikamat painuvat kasaan eivätkä näin pääse kasvamaan..)

Minkälaista sitten on ns. puhdas ravinto?

Syö näitä:

Hiilihydraatit: Pitkäketjuisia, hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja,
esim. kaurahiutaleet, ruisleipä, kaurapuuro jne.
Suositeltavaa syödä aamupalalla;
pitkäketjuiset hiilihydraatit (sis. runsaasti kuitua)
kuten kaurahiutaleet aamupalalla vaikkapa rahkan seassa hidastavat kaikkien ravintoaineiden imeytymistä: tuloksena kylläinen olo joka kestää pitkään.

Kuidut: Veteen liukenemattomia kuituja, joita ovat selluloosa, hemiselluloosa ja ligniini, saadaan pääosin viljavalmisteista. Nämä kuidut lisäävät ulostemassaa ja nopeuttavat sen kulkemisnopeutta elimistössä, joten ne parantavat vatsan toimintaa ja hoitavat ummetusta.
Veteen liukenevia kuituja (β-glukaani, kasvikumit ja pektiini) saa marjoista, hedelmistä ja palkokasveista. Liukenevat kuidut vaikuttavat sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan. Veren kokonais- ja LDL-kolesterolin määrä pienenee, kun kolesterolin imeytyminen vähenee.


Rasvat:
Pitkäketjuisia, tyydyttymättömiä rasvoja, mieluiten monityydyttämättömiä. Erityisesti kasvirasvoja. Kalaöljyissä on myös paljon hyödyllisiä rasvahappoja.
Suositeltavia esimerkiksi Keijun sininen kasvirasvalevite, neitsytöljy tai kalaöljyt.
Hyvät rasvat, paitsi että ovat elämän kannalta välttämättömiä, vaikuttavat imeytymiseen ja suurelta osin myös esimerkiksi hormonitoimintaan ja esimerkiksi tasoittavat testosteronituotantoa.

Vitamiinit: Tuskin tarvii sanoo mitään?:david:

Kasvikset: Suositeltavia mm. kurkku, salaatit jne.
Kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja näin ollen edistävät esimerkiksi rasvanpolttoa, ainakin periaatteessa.
Dieetillä auttavat myös saamaan sen kylläisen tunteen.
Sisältävät hyödyllisiä vitamiineja + hivennäis- ja kivennäisaineita. Kasviksia voi syödä lähes rajattomasti.

Hedelmät:
Suositeltavia esimerkiksi omenat, melonit, sitrushedelmät jne.
Runsaasti vitaminia, sisältävät myös kuituja.
Huom. diettaajat, esim. rypäleet sisältävät melko runsaasti sokeria, samoin kuin banaanit, jotka sisältävät myös rasvaa. Näitä ei suositella suurissa määrin.

Proteiinit: Proteiinien laaduissa suurin ero on lähinnä koko "paketin" ravintosisällössä, eli esimerkiksi porsaan kaslerpihvi sisältää enemmän rasvaa kuin purkki tonnikalaa vedessä..
Lukekaa niitä ravintosisältöjä.
Itse proteiinityyppien tarkkailua pidän turhana hifistelynä,
joidenkin mielestä kuitenkin esimerkiksi soija-ja maitoperäiset proteiinit ovat
hyödyllisiä illalla nautittuina hitaan imeytymisen takia --> ravintoa tasaisesti yön aikana.

Hifistelyt:
Termogeenit, kofeinii, tauriini, guarana jne:
Termogeenejä sisältäviä tuotteita ovat esimerkiksi Vihreä tee, kaakaojauhe, kurkumassa ja curryssa oleva väriaine ilmeisesti?. Myös vahvat paprikat sisältävät usein termogeenejä, esim. cayennepippuri.
Termogeenit vaikuttavat (marginaalisesti) parantavasti esimerkiksi rasvanpolttoon.
Kofeiini ja muut piristeet antavat piristeherkille ihmisille tarvittavaa lisäpotkua esimerkiksi treeniin. Kofeiinilla on lisäksi tunnetusti nestettä poistava vaikutus (painoluokissa harjoittelevat...) mutta sen lisäksi kofeiini/piristeet vaikuttaa myös aineenvaihduntaa nopeuttavasti--> hyötyä rasvanpoltossa.

Vältä erityisesti:
Nopeat hiilihydraatit, eli lähes kaikki herkut kuten pizzat ja pullat.
Hidastavat aineenvaihduntaa, sisältävät usein paljon rasvaa/sokeria.
Muuta ei tarvitakaan pilaamaan dieettiä.
Vältä myös kovia, tyydyttyneitä rasvoja, kuten eläinrasvoja ja maitorasvoja.
Alkoholin "tarpeellisuudesta" ei pitäisi edes olla aihetta keskustella.:)

Mitä sitten ovat oikeat määrät "puhtaita" ravintoaineita?
Makrojaukauma: (eli siis miten päivän kaloriannos jaetaan eri lähteiden kesken)

Erilaisia makrojakaumia on lukuisia, esimerkiksi jakauma 30/40/30 eli 30% päivän energiatarpeesta proteiineista, 40% hiilihydraateista ja 30% rasvasta on yksi yleisimmin käytetyistä terveellisistä jaoista.
Ketot ja muut vähähiilihydraattiset dieetit ovat aina asia erikseen, mutta tälläisiä en taaskaan suosittelisi kasvuikäisille. Muutenkaan 90/5/5 tjsp. jakoiset valtavasti rasvaa polttavat dieetit eivät ole todellakaan tarkoitettu pitkäkestoisiksi, elimistö ei kestä tälläistä rasitusta kovinkaan pitkään.

Proteiinia on tärkeää saada riiittävästä joka päivä haluttaessa säilyttää tai kasvattaa lihasmassaa. Erityisesti treenin laadusta ja määrästä riippuen tarpeellinen proteiinimäärä vaihtelee suurin piirtein noin 1-3,5g proteiinia / päivä / rasvaton painokilo. Ja huomatkaa, että kyse on rasvattomista painokiloista.
(Itse olen vielä kasvuiässä ja syön proteiinia noin 2x rasvattoman painoni verran.)

Henkilökohtaisesti uskon myös tutkimusmateriaaliin esimerkiksi liiallisen proteiininsaannin vaikutuksesta munuaisten toimintaan negatiivisella tavalla.
Kuitenkin uskon, että vaikutuksia tulee vasta pitkäkestoisesta liiallisesti proteiinin saannista, esim. 3-7g proteiinia/rasvaton painokilo/päivä, yksilöstä riippuen.

Milloin pitäisi syödä, ja kuinka usein?
Suositeltavaa on tosiaan syödä noin 3-4 tunnin välein, aamupalan ollessa erityisen tärkeä ateria ylipäätään vain jaksamisen kannalta.
Itse olen sitä mieltä, että ravinnon laatu korvaa syömiseen valitun kellonajan, mutta suositeltavaa on periaatteessa jättää esimerkiksi hiilihydraatit pois päivän viimeiseltä aterialta, koska niistä saatu energiamäärä ei käytännössä ole tarpeen yön aikana.

Kalorimäärät?:
Laihdutettaessa oikean ravinnon ja riittävän liikunnan lisäksi kalorit on tosiaan tarpeellista laskea, suosittelen esimerkiksi ruoka-ja mahd. liikuntapäiväkirjaa.
Laihduttajan kannattaa pudottaa kalorit alle peruskulutuksen, tietysti riippuen liikunnan määrästä. Kalorivajeeksi kuitenkin sopiva on vielä noin 500-1500kcal päivässä riippuen ruumiinrakenteesta ja dieetin kestosta.
Kuitenkin, jos olet kasvuikäinen ja vaikkapa 100kg ylipainoinen, ei edes -500kcal ole järkevä kalorivaje PERUSKULUTUKSEN suhteen kasvun keskeytymisen vaaran takia. Niitä miinuksia voi kyllä laittaa vaikka 1000kcal nykyiseen ruokavalioon jos se ei ihan täsmää kulutuksen kanssa;).

Rasvanpoltosta, vielä:
Palaisin vielä tuohon syklien tarpeellisuuteen esimerkiksi rasvanpoltossa.
Syömällä oikein ja liikkumalla tarpeeksi, (ks. AEROBISTA)
lupaan, että se rasva palaa ihan ilman syklejäkin.
Itse olen syönyt kohta (vain) 2kk lähes täysin "oikein", kalorit ehkä ajoittain max 200 miinuksella (peruskulutus..). Paino on pysynyt koko ajan samassa,
(n. 70kg)
mutta noin viikko vatsan ympärysmitta oli pienentynyt jo noin 10cm.
En siis todellakaan usko, että rasvan polttaminen vaatii välttämättä minkäänlaista painonpudotusta tai syklejä.

Tärkein asia mikä pitää kuitenkin muistaa on se, että vaikka söisit kuinka oikein, tuloksia ei tule ilman ankaraa treenaamista. :thumbs:
Kannattaa muistaa myös unen merkitys, varsinkin kasvuiässä..

Varoittakaa nyt kaikki lähimmäisiännekin niistä Kotivinkin ja Demin ihmedieeteistä, joiden avulla "laihdut 20kg kahdessa viikossa".
Tälläiset dieetit vain polttavat lihaksenne ja poistavat nesteen elimistöstänne.
Kun olette dieetillä, katsokaa tulokset peilistä älkääkä kysykö sitä vaa'alta.
Vaaka osaa valehdella taitavasti, varsinkin kun ihminen on epätoivoinen:(


:arvi:
Luultavasti oli hyvin paljon vanhaa ja tuttua tietoa, mutta toivotaan, että tästä ehkä jotain hyötyäkin olisi.
Saa nähdä mitä kaikkea unohtu. :whip:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Dexal sanoi:
..banaanit, jotka sisältävät myös rasvaa. Näitä ei suositella suurissa määrin.
Banaani (ilman kuoria) sisältää 0,4g rasvaa per 100g (Fineli on puhunut). Eli eipä se taida ainakaan rasvamäärällään kenenkään dieettiä pilata. :rolleyes:
 
Hyvää tekstiä kyllä. Asiaa yksinkertaisessa muodossa liikoja hifistelemättä, käsittelee juuri sitä mitä täällä aloittelijoiden osiossa usein kysytään. Vieläkun saataisiin jokin FAQ siitä kuinka faq:ja pitää lukea. :thumb:
 
Ei suoraan liity tähän juttuun ja haullakaan en varsinaista keskustelua asiasta löytänyt, mutta kun monissa (tässäkin) ravintoasioissa kehotetaan syömään useita välipaloja päivän aikana, niin kuinka moni tietää, että samalla altistaa itsensä vatsahaavalle? Eli tarkoitan siis sitä, kun vatsa alkaa tuottaa happoja enemmän lisääntyneiden ruokailujen vuoksi.

Sitä, että onko mahd. vatsahaava sitten maha- vai pohjukaissuolihaava, en osaa sanoa. Kommentteja tästä? Joku muu lukenut samanlaista? Pitäisikö vähentää välipaloja? :eek:
 
kirriainen sanoi:
Banaani (ilman kuoria) sisältää 0,4g rasvaa per 100g (Fineli on puhunut). Eli eipä se taida ainakaan rasvamäärällään kenenkään dieettiä pilata. :rolleyes:

niin siis meinasin että se sokerimäärä on haitaksi, jos syö liikaa banaaneja, ja että
rasvaa siinä on suhteessa muihin hedelmiin "paljon".
no joo antaa olla, eipä ole paljon rasvaa tosiaan. ;:D

Ryder sanoi:
...syömään useita välipaloja päivän aikana, niin kuinka moni tietää, että samalla altistaa itsensä vatsahaavalle? Eli tarkoitan siis sitä, kun vatsa alkaa tuottaa happoja enemmän lisääntyneiden ruokailujen vuoksi.

Jokseenkin totta. Kuitenkin esimerkiksi kaura suojelee vatsaa tälläiseltä.
Tämän takia olisikin hyvä syödä kaurapuuroa/kaurahiutaleita aamulla, synnyttää sellasen kivan suojaavan kalvon sinne vatsaan joka tosiaan hidastaa myös imeytymistä.:)

Niin ja unohtu näköjään kirjottaa, että kannattaa tosiaan vaihtaa ne leivät, riisit ja pastat niihin tummempiin vaihtoehtoihin. Täysjyvää ja ruista, ei mitään nopeita paskahiilareita.:kippis1:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Dexal sanoi:
niin siis meinasin että se sokerimäärä on haitaksi, jos syö liikaa banaaneja, ja että
rasvaa siinä on suhteessa muihin hedelmiin "paljon".
no joo antaa olla, eipä ole paljon rasvaa tosiaan. ;:D
No juu, onhan tää nyt vähän nusnus, mutta esim mandariini ja appelsiini sisältää (edelleen Finelin tiedoilla) rasvaa 0,3g, notta eroa on huimat 0,1g sadassa grammassa.. Yllättävän moni muuten edelleen luulee, että banaanit on rasvaisia. Mistä lie moinen käsitys tullut.

Ja kuten sanoin, ei se bansku ainakaan rasvamäärällään kenenkään dieettiä pilaa, hiilareitten rajoittaminen on sitten ihan toinen juttu :)

Pääpiirteittäin kuitenkin hyvää yhteenvetoa murkinoinnin perusasioista :thumbs:
 
Mites se olikaan vielä tuo iltasyönti,hiilihydraatit ei käytännössä ole tarpeen yön aikana. niin eikös siinä ollu vielä se seikka, että se varastoituu rasvaksi tai jotain?
 
Tärkeimmät:

1. Kalorit ihan oikeasti kontrollissa
2. Riittävästi proteiinia
 
HellBoy sanoi:
Mites se olikaan vielä tuo iltasyönti,hiilihydraatit ei käytännössä ole tarpeen yön aikana. niin eikös siinä ollu vielä se seikka, että se varastoituu rasvaksi tai jotain?

Kyllä ihminen käyttää hiilihydraattia öisinkin energiaksi.
 
Minkäslaisia ruokia syötte illalla, kun sitä hiilareiden määrää pitää "varoa"? Itse tiennyt kyllä tämän seikan, mutta tarvitsis vinkkejä, että millä se kätevästi pysyisi alhaalla. Tiedän, rahkaa rahkaa :whip: Eli vähän jotain uutta rahkan lisäksi tarvittaisi.
 
dhaimon sanoi:
Minkäslaisia ruokia syötte illalla, kun sitä hiilareiden määrää pitää "varoa"? Itse tiennyt kyllä tämän seikan, mutta tarvitsis vinkkejä, että millä se kätevästi pysyisi alhaalla. Tiedän, rahkaa rahkaa :whip: Eli vähän jotain uutta rahkan lisäksi tarvittaisi.

tonnikalaa, kanaa, pihviä, raejuustoa, kananmunaa.
 
Dexal sanoi:
Ihan ensimmäiseksi olisi hyvä korjata pari suurinta harhaluuloa ravintoon liittyen:
Rasvanpoltto (ks. kiristely:david: ) ja laihduttaminen (ks. painonpudotus)
eivät liity periaatteessa mitenkään toisiinsa.
Ainoo yhtäläisyys on se, että laihdutettaessa myös rasvaa palaa.
Rasvan palaminen ei myöskään vaadi minkäänlaista painonpudotusta tai bulkki-dieetti-syklejä.
Painon voi pitää grammalleen samana ja silti pudottaa rasvaprosenttia, jos sen kokee tarpeelliseksi.
Laihdutus onkin parempi vaihtoehto ns. jokinorsu-tyyppiselle ihmiselle, jolla sitä ylimääräistä on vähän enemmänkin, niin nesteen kuin rasvankin muodossa.
Molemmissa tapauksissa on kuitenkin yhtäläisen tärkeää syödä oikein ja liikkua riittävästi, erityisesti aerobista liikuntaa vaaditaan paljon tulosten saavuttamiseksi.

Saisiko tähän jotain perusteluita? Kuulostaa omituiselta:
1. Jos paino ei putoa, mitä rasvalle käy? Muuttuuko se kaikki lihakseksi? Taitaa olla aika pitkän matkan projekti. Mihin asti se toimii?
2. Miksi tilanne muuttuu, kun rasvaa on enemmän? Eikö silloinkin olisi järkevää vetää ylläpitokaloreilla, jottei lihakset häviäisi.
3. Voisiko asiaan vaikuttaa se, että puhtaasti syödessä niitä kaloreita voi puolihuolimattomasti tulla alle kulutuksen?
 
Big Evil sanoi:
Saisiko tähän jotain perusteluita?...
Ehkä vähän liian 'suoraan' sanoin noi asiat, ei nyt ehkä ihan noinkaan yksinkertasta ole.
Joka tapauksessa,
1. Kyllä. Todella yksityiskohtaista et miten dieettaamiset, kiristelyt ja bulkit ylipäätään kullakin toimii. Joka tapauksessa puhdas lihasmassa painaa huomattavasti enemmän kuin rasva, jolloin painoa ei itseasiassa ole kovin vaikea pitää vakiona. Esimerkiksi 3 kertaa viikossa aerobista yhdistettynä 3krt/vk punttitreeniin ja oikeanlaiseen ravintoon --> rasvaa palaa ja uutta lihasmassaa tulee tilalle. Jos ei näy tuloksia muutamassa viikossa, jotain on pielessä.
Ylipäätään treenaamisessa, dieeteissä ja elämässä yleensäkin pitää aina kokeilla erilaisia asioita jotta näkee mikä itsensä kohdalla toimii parhaiten:p
Koen vaan itse asian niin että esimerkiksi syklit voivat tuottaa päänvaivaa ihmiselle, jolle jo pelkkä kalorien laskeminen on lähes mahdottomuus.
2. Eihän se tilanne oikeastaan paljon erilainen olekaan.
Kuitenkin (suuri) ylipaino on riski jo ilman urheilua, ja punttailun sydämeen kohdistama rasitus on selkeästi suurempi kuin normaalipainoisella, puhumattakaan niveliin ja luihin kohdistuvasta painosta, eli
kuntoilu pitää alottaa hallitummin ja yleisesti painonpudotuksella.
Periaatteessa kun huolehditaan vaan proteiininsaannista ja inhimillisestä kaloriannoksesta niin kaiken pitäisi olla kunnossa lihasten suhteen.
3. En ihan ymmärtänyt mihin toi liitty, mutta toki niitä kaloreita kannattaa tarkkailla jos oikeesti aikoo syödä ns. puhtaasti, koska silloin joutuu syömään huomattavasti enemmän saman energiamäärän tavoittamiseksi..
Esimerkiks jossain kotipizzan rasvapallossa meinaan on aika monen täysjyväriisidesin verran kaloreita:(

Yksi asia joka tosta kirjotuksesta unohtu oli mässypäivät.
Eli siis päivät, jolloin syödään "reilusti" yli kaloritarpeen, pysytellen kuitenkin kohtuudessa. Eli esimerkiksi kerran viikossa/kerran kahdessa viikossa yhtenä päivänä vedetään päivälliseksi vaikkapa just se rasvanen pizza.
Elimistö saa yhtäkkiä suuren kerta-annoksen rasvaa, jolloin aineenvaihdunnan pitäisi periaatteessa kiihtyä ja rasvanpolton nopeutua, kun elimistö joutuu sopeutumaan tähän hirvittävään kaloriannokseen.
Mässypäivät tuovat myös henkisellä tasolla positiivista mieltä<->hyväntuulisuutta, ja auttavat jaksamaan paremmin dieetillä.

Kannattaa myös pitää mielessä, että liian kireät kaloriannokset eivät myöskään ole terveellisiä. Periaatteessa mikä tahansa ruoka-aine kiihdyttää aineenvaihduntaa, jos syö tarpeeksi, mutta ei liikaa.
Kun syö "liikaa" (ks. huonolaatuista/tjsp. ruokaa;), aineenvaihdunta hidastuu.
Kun syö liian vähän, (ks. anoreksia, "nopeampi dieetti??":jahas: )
elimistö menee ns. "säästöliekille", joka käytännössä tarkoittaa sitä, että elimistö menee ravintoaineiden puutteen vuoksi eräänlaiseen hälytystilaan ja lopettaa tavallaan ravintoaineiden "haaskaamisen" --> rasvanpoltto loppuu seinään.
 
Dexal sanoi:
3. En ihan ymmärtänyt mihin toi liitty, mutta toki niitä kaloreita kannattaa tarkkailla jos oikeesti aikoo syödä ns. puhtaasti, koska silloin joutuu syömään huomattavasti enemmän saman energiamäärän tavoittamiseksi..
Esimerkiks jossain kotipizzan rasvapallossa meinaan on aika monen täysjyväriisidesin verran kaloreita:(
No siihen se juuri liittyi. Toisin sanoen moni laihtuu huomaamatta jos alkaa syödä terveellisesti koska silloin pitää joka tapauksessa syödä aivan saatanasti.
 
Näinpä. On se ihan mielenkiintosta ku alkaa miettii et "hyvänä" päivänä tulee syötyä mahdollisesti jopa 8 desiä keitettyä kokojyväriisiä ja pussillinen salaattia.. :S

Edit: puhumattakaan siis kaikesta muusta ruoasta saman päivän aikana, en vaan jaksa luetteloa aiheesta tehdä.
 
Dexal sanoi:
1. Kyllä. Todella yksityiskohtaista et miten dieettaamiset, kiristelyt ja bulkit ylipäätään kullakin toimii. Joka tapauksessa puhdas lihasmassa painaa huomattavasti enemmän kuin rasva, jolloin painoa ei itseasiassa ole kovin vaikea pitää vakiona. Esimerkiksi 3 kertaa viikossa aerobista yhdistettynä 3krt/vk punttitreeniin ja oikeanlaiseen ravintoon --> rasvaa palaa ja uutta lihasmassaa tulee tilalle. Jos ei näy tuloksia muutamassa viikossa, jotain on pielessä.

Tämä on mielestäni aika erikoinen väittämä. Jos halutaan "polttaa" rasvaa kehosta niin siihen vaaditaan vähemmän energiaa ravinnosta kuin mitä kulutetaan. Rasvavarastot ovat kumminkin vararavintoa ja ensiksi käytetään ne nopeammat energianlähteet kuten glykogeenivarastot. Mielestäni mahdottomuus saada lihas kasvamaan jos ollaan miinuskaloreilla vaikka kuinka treenattaisiin? Mistä siis rakennusaineet siihen uuden lihaskudoksen rakentamiseen kun kehon rasvavarastoja ei siihen tarkoitukseen voi kovinkaan tehokkaasti käyttää?
 
samainen kohta osui silmään. Toinen pointti tuossa painon pitämisessä paikallaan on se, että jos mennään suhteellisen maltillisilla kaloreilla ~-500kcal/d niin tämä tarkottaisi ~0,5kg painonpudotusta viikossa. Ei taida puolta kiloa lihaa saada viikkoon, jos jollain saa niin haluaisin tietää millä. Puhumattakaan vähemmän maltillisista kaloreista.
 
Tämäpä oli mielekästä luettavaa.

Voisitko lisätä ihan vaan asiatiedon lisänä vitamiinit ja selittää enemmän proteiinien tarpeesta dieetillä. Mielestäni nuo olisivat mainio lisä tähän loistavaan postaukseen :>
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom