- Liittynyt
- 3.6.2009
- Viestejä
- 19
Itteäki kiinnosta, että mikä noissa valmismarinoiduissa on vikana?
1. Lähes kaikki marinoitu liha on vähintäänkin kakkoslaatua, erittäin teollisesti raavittu ruhosta, ikäviä sattumia mukana, lihatiskiltä ostettuna sitä eilistä tai toisspäiväistä marinoimatonta lihaa. Osta joskus marinoimatonta kananfilettä ja marinoitua, pese se marinoitu ja iske lihat vierekkäin. Ei tee enää mieli marinoitua.
2. Teollinen / valmis / ei-itse-tehty -marinadi sisältää lisäaineita, sokeria, glukoosisiirappia, natriumglutamaattia, kaikkea sontaa.
3. Valmis marinadi maistuu pahalta, ja yleensä peittää aivan liikaa itse lihan makua. Itsetehty toimii paremmin.
4. Laita lihat vaikka pussiin, lorauta oliiviöljyä / kasvisöljyä sekaan, mausteita, valkosipulia, punaviiniä/cokista/bisseä/tai muuta käteen osuvaa nestettä, hunajaa, yrttejä etc. Kokeilemalla onnistut ennen pitkää...
