Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Meta title: 💥 Ravinto-osion yleiset kysymykset – kaikki nopeat ruokapulmat yhteen helppoon ketjuun

Meta description: Keskustelua ravinnon perusasioista, makroista, lisäravinteista ja arjen valinnoista – nopeita vastauksia ilman turhaa selittelyä.


Onko mitään järkeä vetää palkkarina pelkkä malto (kun ei ole heraa eikä rahaa ostaa) ?
Vai jätänko palkkarin pois kokonaan

Eipä oo järkeä. Syö tavallista ruokaa mahdollisimman pian treenin jälkeen, tai sitten vaikka purkillinen maitoa tai rasvatonta jugurttia. Ajaa melkein saman asian, vaikka €/proteiinigramma saattaa tulla kalliimmaksi loppuviimein.
 
Moi, tulis semmonen kysymys, että kun tässä olen dieetannut ja ruokavalioon kuuluu yleensä ruisleipää ja rahkaa + koulun ruoka ja yleensä kotona ruokaa (pastaa, kanaa tms.)... Eli. Saanko tarpeeksi rasvoja noista aineista?

Leivälle on aina reissumiestä, mihin laitan tomaattia ja leikkelesiivun. Rahka tietenki ehrammia ilman mausteita yms.

Vitamiineja saan sillä aamusti menee Mivitotal plus ja vidan D vitamiinia.

Olisiko tarpeellista vetää joku rypsi / oliiviöljy lusikallinen per päivä, ja jos on, niin kumpaa noista edellä mainituista?
 
Moi, tulis semmonen kysymys, että kun tässä olen dieetannut ja ruokavalioon kuuluu yleensä ruisleipää ja rahkaa + koulun ruoka ja yleensä kotona ruokaa (pastaa, kanaa tms.)... Eli. Saanko tarpeeksi rasvoja noista aineista?

Leivälle on aina reissumiestä, mihin laitan tomaattia ja leikkelesiivun. Rahka tietenki ehrammia ilman mausteita yms.

Vitamiineja saan sillä aamusti menee Mivitotal plus ja vidan D vitamiinia.

Olisiko tarpeellista vetää joku rypsi / oliiviöljy lusikallinen per päivä, ja jos on, niin kumpaa noista edellä mainituista?

enpä usko että noista saat tarpeeks hyviä rasvoja, rahkassa ei ole rasvaa juuri lainkaan ja kanakin kuuluu vähärasvaisimpiin lihatuotteisiin. Leivän päälle levitetty rasva ei kartuta kyllä päivän rasva kiintiötä ellei sitten vedä niitä oikein urakalla.
Itse otan päivisin muutaman ruokalusikallisen sellaisenaan kaiken muun rasvan lisäksi. Tämä erityisesti siksi että haen lisää massaa. Mutta kyllä mä suosittelisin suakin ainaki sen rkl ottamaan. Toisena vaihtoehtona on sit muut hyvän rasvan lähteet kuten esim. pähkinät siemenet yms...
rypsi ja oliiviöljyn valinnalla ei mielestäni ole suurtakaan merkitystä. Itse tuppaan käyttämään kylmäpuristettua rypsäriä , mut taitaa se loppupeleissä olla melkeinpä makukysymys eli valkkaa se kumpi maistuu paremmalta.
 
asiaa...

mulla olis kans yks kysymys liittyen ruokavalion hiilareihin ja proteiineihin.
Koska massaa tässä on jo pitemmän aikaa yritetty hankkia, niin olen aika pitkälle ruokavaliossa painottanut hiilareiden määrää. Toki käytän monipuolisesti myös eri proteiinin lähteitä. Kysymys liittyy nyt siihen et kun massaa haluan niin olisiko hyvä pitää toi hiilareiden määrä korkeana ja proteiinien määrä hieman pienempänä, vai olisiko syytä panostaa myös tuohon proteiinin saantiin?

Salilla tulee kuitenki ahkerasti käytyä joten ei proteiinejakaan voi pois jättää.
Olisiko siis järkeväää mättää ämpärikaupalla sekä proteiinia että hiilaria vai olisiko näin alkuun syytä kallistua enemmän toisen ravintoaineen suuntaan? eikös kuitenki proteiinilla se massan lisäys onnistu? mitä mieltä ootte. Enemmän hiilaria nassuun vai proteeinia naamariin.
 
Mikä olisi hyvä heraproteiini esim. vhh-leivonnaisiin? Hakisin lähinnä suolaisen välipalan tekoon? Onko maustamaton hera ihan paskanmakuista, jos siitä tekee jotain ns. karppaussafkaa? Kokemuksia? Kysyn lähinnä siksi, kun en haluais ostaa turhaan lisää heraa kaappiin homehtumaan ellei löydy tarvetta.
 
enpä usko että noista saat tarpeeks hyviä rasvoja, rahkassa ei ole rasvaa juuri lainkaan ja kanakin kuuluu vähärasvaisimpiin lihatuotteisiin. Leivän päälle levitetty rasva ei kartuta kyllä päivän rasva kiintiötä ellei sitten vedä niitä oikein urakalla.
Itse otan päivisin muutaman ruokalusikallisen sellaisenaan kaiken muun rasvan lisäksi. Tämä erityisesti siksi että haen lisää massaa. Mutta kyllä mä suosittelisin suakin ainaki sen rkl ottamaan. Toisena vaihtoehtona on sit muut hyvän rasvan lähteet kuten esim. pähkinät siemenet yms...
rypsi ja oliiviöljyn valinnalla ei mielestäni ole suurtakaan merkitystä. Itse tuppaan käyttämään kylmäpuristettua rypsäriä , mut taitaa se loppupeleissä olla melkeinpä makukysymys eli valkkaa se kumpi maistuu paremmalta.

Ahaa, kiitos nopeesta vastauksesta..

Pitää sitä oliivi / rypsäriä (kumpaa vaan on kaapissa) ruveta vetämään. Tarkoitin siis tuossa etten ole laittanut leivälle lainkaan voita. Onko kokemuksia jos laitat rahkan sekaan sitä öljyä? Ei luulisi ainakaa pilaavan sitä (?);)
 
Ahaa, kiitos nopeesta vastauksesta..

Pitää sitä oliivi / rypsäriä (kumpaa vaan on kaapissa) ruveta vetämään. Tarkoitin siis tuossa etten ole laittanut leivälle lainkaan voita. Onko kokemuksia jos laitat rahkan sekaan sitä öljyä? Ei luulisi ainakaa pilaavan sitä (?);)
Jos rypsärii laitat rahkaan voin sanoo et maku menee neutraalista sormet kurkkuun tasolle.
 
Jos rypsärii laitat rahkaan voin sanoo et maku menee neutraalista sormet kurkkuun tasolle.

Paskanmarjat. Rypsäri rahkan sekaan ni tekee vaa sen rahkan kuohkeemmaks - ei muuta makua mihinkää, tietyst sitte jos jotain valmiiks paskanmakusta rypsärii/oliiviölyy laitat ni eriasia. Niit neutraalin makusia rypsäreit löytyy kyllä ja vaan parantaa rahkan makua/koostumusta.
 
It's all about calories?

Jos kiskon vaikka päivän karkkia siten, että kulutukseni on vaikka 500kcal enemmän, niin laihdunko?
Eli voiko herkutella huoleta, jos kalorimäärät pysyvät kurissa?

Entäs miten on muun syömisen laita?
Kannattaako syödä normaalisti ja vetää herkut päälle, jos mieli tekee vai jättää ruokaa (tai annoskokoa pienemmäksi) väliin, jotta herkuille on tilaa eikä kalorimäärätkään niin suuret?

Joskus kuitenkin tulee herkuteltua, enemmän tai vähemmän.
 
It's all about calories?

Jos kiskon vaikka päivän karkkia siten, että kulutukseni on vaikka 500kcal enemmän, niin laihdunko?
Eli voiko herkutella huoleta, jos kalorimäärät pysyvät kurissa?

Entäs miten on muun syömisen laita?
Kannattaako syödä normaalisti ja vetää herkut päälle, jos mieli tekee vai jättää ruokaa (tai annoskokoa pienemmäksi) väliin, jotta herkuille on tilaa eikä kalorimäärätkään niin suuret?

Joskus kuitenkin tulee herkuteltua, enemmän tai vähemmän.

Periaatteessa laihduttaminen on puhdasta matematiikkaa.

Erot tulevat kuitenkin syömisen ja treenin osalta siinä kohtaa kun mietitään mistä se paino lähtee. Jos vedät jatkuvasti herkkuja dieetillä etkä treenaa niin voit olla varma, että (vähäiset?) lihat lähtevät myös eikä pelkästään rasva. Paino kyllä putoaa ja BMI laskee, mutta tuloksena on laihaläski. Riisitikku mikä on upotettu voihin.

Herkuttelu kuuluu kyllä elämään, mutta jos niitä on pakko vetää päivittäin niin on tehtävä ratkaisu sen suhteen haluaako olla hyvässä kunnossa vai hyllyvä kasa rasvaa. :rolleyes: Jos päättää tehdä remontin elintavoissa niin sen kanssa on sitten tehtävä helvetisti työtä, ei ne herkut kovin helpolla loitolla pysy.

Dieetillä voi ottaa kerran viikossa tai kahdessa jotain herkkua, mutta ei oikein muuten. Normaalikaloreihin siirryttäessä voi elää vähän vapaammin ... tai no, tämäkin on kiinni siitä mitä haluat. Kompromisseja on tehtävä :)
 
Periaatteessa laihduttaminen on puhdasta matematiikkaa.

Erot tulevat kuitenkin syömisen ja treenin osalta siinä kohtaa kun mietitään mistä se paino lähtee. Jos vedät jatkuvasti herkkuja dieetillä etkä treenaa niin voit olla varma, että (vähäiset?) lihat lähtevät myös eikä pelkästään rasva. Paino kyllä putoaa ja BMI laskee, mutta tuloksena on laihaläski. Riisitikku mikä on upotettu voihin.

Herkuttelu kuuluu kyllä elämään, mutta jos niitä on pakko vetää päivittäin niin on tehtävä ratkaisu sen suhteen haluaako olla hyvässä kunnossa vai hyllyvä kasa rasvaa. :rolleyes: Jos päättää tehdä remontin elintavoissa niin sen kanssa on sitten tehtävä helvetisti työtä, ei ne herkut kovin helpolla loitolla pysy.

Dieetillä voi ottaa kerran viikossa tai kahdessa jotain herkkua, mutta ei oikein muuten. Normaalikaloreihin siirryttäessä voi elää vähän vapaammin ... tai no, tämäkin on kiinni siitä mitä haluat. Kompromisseja on tehtävä :)


Juuri tällä hetkellä on tullut syötyä herkkua 1krt/vk, kohtuudella. Koitan vetää nassuun Pirkan jogurttijäätelön (n.150kcal/0,5l) tai Pirkan sorbettijäätelön (alle 500kcal/0,55l).

Ja tälläinen treeni:

Ma, ke, pe = n. 1h juoksu = 4-7km
ti ja to = n. 2h sali
la ja su = lepo

tai sitten toisinpäin, eli kolmea salia ja kaksi juoksua.

+Lisäksi futishöntsät 1-2krt/vk. Eli nämä ylempien lisäksi, oli se sitten vaikka lepopäivä.


Tänään tosin tuli vedettyä 300g karkkia, 304 kcal edestä limua, pari (2 pakkauksissa, joten 4) majoneesista kolmioleipää (yhteensä noin 500-700kcal), joku energiajuoma 0,5l.
Ei tullut edes mieli herkkua, mutta aiemmin viikolla ajattelin karkkia perjantaina ostaa, joten ostin.

Se oli siis vain suorittamista, ei nauttimista! Kauhea morkkis!
 
Pitää sitä oliivi / rypsäriä (kumpaa vaan on kaapissa) ruveta vetämään. Tarkoitin siis tuossa etten ole laittanut leivälle lainkaan voita. Onko kokemuksia jos laitat rahkan sekaan sitä öljyä? Ei luulisi ainakaa pilaavan sitä (?);)

En tiedä rahkasta kun en sitä saa alas parhaalla tahdollakaan, mutta maustamattomaan jogurttiin sekoitettu rypsiöljy parantaa koostumusta ja makua huomattavasti. Tykkään sekoittaa 3-5dl jogurttiin 2rkl rypsiöljyä ja lusikallisen maustettua heraa, sekä joskus vähän hedelmää. Ei tuo liian hyvältä maistu, mutta rypsiöljy kyllä parantaa makua.
 
En tiedä rahkasta kun en sitä saa alas parhaalla tahdollakaan, mutta maustamattomaan jogurttiin sekoitettu rypsiöljy parantaa koostumusta ja makua huomattavasti. Tykkään sekoittaa 3-5dl jogurttiin 2rkl rypsiöljyä ja lusikallisen maustettua heraa, sekä joskus vähän hedelmää. Ei tuo liian hyvältä maistu, mutta rypsiöljy kyllä parantaa makua.


Ok, kyllä se menee, koska jos valitsen vaikka pullan ja maustamattoman rahkan väliltä niin rahka on parempaa :dance2:
 
jep

samaa mieltä kans tosta asiasta liittyen öljyn lisäämisestä rahkaan. Mun mielestä maku vaan paranee ja rahkankin koostumus muuttuu samantien klöntistä helpommin nieltäväksi.:thumbs:
 
Miltäs tällänen ruokavalio suurinpirtein kuullostais jos vähän fläsää haluis pois? Mitat on 184cm & 89kg.
3 kertaa viikossa salireeni ja 3 kertaa viikossa HIIT

07:00 Kaurapuuro & Ruisleipä+lasi maitoa / 2 kananmunaa ruisleivillä+maito
11:00 Kouluruoka mistä puolet salaattia, 1 ruisleipä, lasi maitoa
14:00 Pari ruisleipää , purkki tonnikalaa, lasi maitoa
16:00 Vähärasvainen kotiruoka puolet salaattia, lasi maitoa
19:00 Pari ruisleipää, purkki tonnikalaa, lasi maitoa
22:00 Purkki rahkaa light mehulla + vadelmilla


Tuohon vielä sitte palkkari reenipäiviin

Varaa lisätä jotain vai pitäiskö jopa vähentää? Enemmän vaikka protskudrinkkejä?


Laitetaas tää nyt uudelleen ku ei tullu ainuttakaan vastausta
 
Miltäs tällänen ruokavalio suurinpirtein kuullostais jos vähän fläsää haluis pois? Mitat on 184cm & 89kg.
3 kertaa viikossa salireeni ja 3 kertaa viikossa HIIT

07:00 Kaurapuuro & Ruisleipä+lasi maitoa / 2 kananmunaa ruisleivillä+maito
11:00 Kouluruoka mistä puolet salaattia, 1 ruisleipä, lasi maitoa
14:00 Pari ruisleipää , purkki tonnikalaa, lasi maitoa
16:00 Vähärasvainen kotiruoka puolet salaattia, lasi maitoa
19:00 Pari ruisleipää, purkki tonnikalaa, lasi maitoa
22:00 Purkki rahkaa light mehulla + vadelmilla


Tuohon vielä sitte palkkari reenipäiviin

Varaa lisätä jotain vai pitäiskö jopa vähentää? Enemmän vaikka protskudrinkkejä?


Laitetaas tää nyt uudelleen ku ei tullu ainuttakaan vastausta

Mitä sä tolla salaatilla ja ruisleivällä haet? Keskity vaan poistamaan ne turhat hiilarit ja syö proteiinipainotteisesti hituC alle kulutukses. Ite en tosin kato ollenkaan mitä suuhuni laitan joten ei mua kannata kuunnella :nolo:
 
Mitä sä tolla salaatilla ja ruisleivällä haet? Keskity vaan poistamaan ne turhat hiilarit ja syö proteiinipainotteisesti hituC alle kulutukses. Ite en tosin kato ollenkaan mitä suuhuni laitan joten ei mua kannata kuunnella :nolo:
Joo ei salaattia ainakaan kannata lähtee karsimaan pois...:david:
 
Back
Ylös Bottom