Etsin lisää monilla hakusanoilla. Ainoa vähänkin sinne viittaava oli tällainen:
http://vitanetonline.com/forums/1/Thread/252
"Fat cells produce estrogen. Excess fat stores carcinogens and limits carriers that can move estrogen out of your system.
Once estrogen has attached itself to a receptor, the health result depends on the type of fat in the breast. Saturated fat, transfatty acids and omega-6 fat from polyunsaturated vegetable oils such as safflower oil, peanut, soybean oil, corn oil and in margarine can increase the estrogen effect and trigger a powerful signal to the breast cell to replicate."
Eli tuo sama estrogeenikommentti pätee kaikkeen, jossa on transrasvoja, tyydyttyneitä rasvoja, omega kutosta ja ties mitä. Poliquin on tyyppi, joka näkee punaista heti jos puhutaan kasvisravinnosta (googlella löytää tyypin polttaneen päreensä jo siitä kun joku kysyy lakto-ovona ravintovinkkejä) mutta en ymmärrä sitä, mistä hän on eritellyt tuon maapähkinän estrogeenilähteeksi. Niin, ja tosiaan se ei muutu estrgoeeniksi vaan tietyt rasvat lisäävät estrogeenintuotantoa.
Eri asia on, kuinka monta kiloa niitä pitäisi päivässä vetää että todellisia eroja syntyisi. Koska mikään helposti löydettävä tieteellinen tutkimus ei anna aihetta välttää maapähkinöitä kohtuullisissa määrin, ei mielestäni varoituksille ole aihetta.
Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että punainen liha lisää syöpäriskiä merkittävästi.
http://www.poliklinikka.fi/?page=5022396&id=3606956 ...ennemmin kannattaisi välttää sitä kuin maapähkinää.