Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Mitä palkkaria ja protskua kannattaa vetää kun massakautta alottelee? Ajattelin aamuin illoin syödä tota fastin hera 80:stä ja palkkarina kolme kertaa viikossa muscle+ ja päälle kreatiinia. vai pitäiskö palkkari sekotella ite niin sais kontrolloitua tota kreatiinia niitten nollajaksojen yms muiden jaksojen mukaisesti? jos nyt alan sekottelemaan itse niin mitä sekottelisin ja missä suhteissa?

Jos joku pystyis nyt tyhjentävästi vastaamaan tähän :D :D
 
Jos joku pystyis nyt tyhjentävästi vastaamaan tähän :D :D

Mahdotonta, palkkarien suhteen kun on montaa eri kuppikuntaa. Osa vetää palkkarina pelkkää heraa veteen/maitoon sekoitettuna, osa vetää heran ja malton tms. sekoitusta veteen/maitoon tehtynä ja osa ostaa noita valmiita palkkareita. Sitten on vielä ne, jotka lyövät sekaan erilaisia hivenaineita ja yksittäisiä aminohappoja yms. pientä kun oikein lähdetään hifistelemään.

Oma mielipiteeni: Syö normaalia ruokaa, vedä palkkari vain treenien jälkeen. Palkkarina voit käyttää ihan vaan vaikka heraa sekoitettuna maitoon ja ottaa kreatiinin sitten omasta purkista.
 
Tulee nykyään syötyä kevyttä jauhelihaa päivittäin se 100g välipalaksi ja 100g iltapalaksi. Kuuluu noihin toki myös muutakin. Onko tuo jauheliha iha ok, jos sitä tulee jatkuvasti syötyä, vai olisko hyvä vaihtaa vaikka tunaan välillä? Mietin noita eläinperäisiä rasvoja, mut ei niitä tietty mitenkään kovin paljon tule. Dieetillä ollaan nyt.
 
Tulee nykyään syötyä kevyttä jauhelihaa päivittäin se 100g välipalaksi ja 100g iltapalaksi. Kuuluu noihin toki myös muutakin. Onko tuo jauheliha iha ok, jos sitä tulee jatkuvasti syötyä, vai olisko hyvä vaihtaa vaikka tunaan välillä? Mietin noita eläinperäisiä rasvoja, mut ei niitä tietty mitenkään kovin paljon tule. Dieetillä ollaan nyt.

Tuskinpa jauhelihassa mitään kakkaa on, joten syö vaan. Vaihtelun vuoksi voi jotain muutakin lihaa ostaa. Kanaa tms.
 
Tolla tulee melkein 1:2. Prodea siinä on jotain 25-30g merkistä riippuen ja desi maltoa painaa jotain 50g. Ja totta, ei sillä suhteella niin paljoa oo väliä. Proteiinia riittää kun on yli 20g, optimi on noin 30g. Hiilaria ei välttämättä ees tarvii palkkarissa ja itekkin oon sitä käyttäny lähinnä kalorien vuoks siinä. Nykyään käytän palkkarina vaan maitoon tehtyä heradrinkkiä kreatiinilla. Siitä puolesta litrasta maitoa tule 25g hiilihydraattia.

Itseasiassa proteiini-hiilarilitku aiheuttaa huomattavasti kovemman proteiinisynteesin ja lihasten glykogeenivarastojen täyttymisen. Verrokkina oli pelkkä hiilari ja pelkkä proteiini. Ero oli luokkaa moninkertainen.
 
Tulee nykyään syötyä kevyttä jauhelihaa päivittäin se 100g välipalaksi ja 100g iltapalaksi. Kuuluu noihin toki myös muutakin. Onko tuo jauheliha iha ok, jos sitä tulee jatkuvasti syötyä, vai olisko hyvä vaihtaa vaikka tunaan välillä? Mietin noita eläinperäisiä rasvoja, mut ei niitä tietty mitenkään kovin paljon tule. Dieetillä ollaan nyt.

Jauheliha on ihan ok, mutta joidenkin lähteiden mukaan jatkuva (prosessoidun) punaisen lihan syöminen ei olisi hyvästä.
 
Itseasiassa proteiini-hiilarilitku aiheuttaa huomattavasti kovemman proteiinisynteesin ja lihasten glykogeenivarastojen täyttymisen. Verrokkina oli pelkkä hiilari ja pelkkä proteiini. Ero oli luokkaa moninkertainen.

Onko näin? Lihastohtorin mukaan se ei menis noin (mulla on näitä PDF-tiedostoja koulutuksesta). Muutaman tutkimuksenkin hän on merkinnyt tohon, mm. tämän ja tämän.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Mites teillä menee viikonloppuina tuo safkapuoli? Pysyykö samana kun viikolla? Minusta tuntuu, että ainoastaan rahkat ovat samat kuin viikolla.

Viikolla tulee oikeastaan aina vedettyä 2700kcal p: 222g / h: 240g / r: 95g kun taas viikonloppuisin menee ihan läskiksi, varsinkin makroaineiden suhteet. Esimerkiksi: 3200kcal p: 200g / h: 227g / r: 172g kaippa sen huomaa kropassa jos pidemmälle syö noin. Paino kyllä nousee ihan kivasti, mutta rasvaa voisi varmaan vähän vähentää viikonlopuista :D
 
Aika helvetillisen määrän riisiä kyllä syöt. Vai oliko tuo kypsän riisin paino?
Pakko olla keitetty. Jos olisi kuivapaino niin se olisi kaksi kiloa keitettynä. Mutta ihan vastaisuuden varalle, että noi painot ilmoitetaan aina valmistamattomasta tuotteesta epäselvyyksien välttämiseksi. Tuosta kun joku alkaa laskea kaloreita niin menee aika kovaa metsään.
 
Pakko olla keitetty.
Raakapaino
BKdWo66.jpg

Söin vielä jugurttia ja banaania jälkkäriks


EDIT: Kuva aukeaa avaamalla hiiren oikealla painikkeella, ainakin itsellä
 
Onko näin? Lihastohtorin mukaan se ei menis noin (mulla on näitä PDF-tiedostoja koulutuksesta). Muutaman tutkimuksenkin hän on merkinnyt tohon, mm. tämän ja tämän.

Meni vähän asiat sekaisin. Tuo moninkertaisuusjuttu olikin insuliinitasoihin liittyvästä jutusta. Proteiinisynteesi oli 100% kovempi kuin pelkällä hiilarilla ja 38% kovempi kun pelkällä proteiinilla :)

Tosin käsittääkseni tuossa toi ero on suurimpia, mitä tutkimuksissa on ilmennyt. Ton jutun olen katsonu sellasesta paikasta, jossa lähteitä on monia mutta tää taitaa käsitellä tuota asiaa:
Miler, S.L., Tipton, K.D., Chinkes, D.L., et al., “Independent and combined efects of amino acids and glucose after resistance exercise,” Medicine and Science in Sports and Exercise, 35:449-455, 2003
 

Suositut

Back
Ylös Bottom