Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mistähän saisi valmiin ja halvan ~3000kcal ruoka-ohjeet päivälle? Joka päivä voisi syyä samat ruuat, mutta koulussa söisi sen mitä saisi. Vaikia laskia kalorit ja ruoka on kummiskin 1/3 kehitystä. Kiitos jo vastauksista!
Hankit edullisen digivaa'an, käytät kalorilaskuria (tossa ylhäällä on esim. yksi linkki), ja alat vilkuilemaan niitä tuoteselosteita. Varsinkin jos aiot syödä samat setit joka päivä (=ei kauhean paljon eri tuotteita), tossa toimituksessa menee n. 10-15min.Muistan joskus kuulleeni terveystiedon tunnilla, että jos syö samaan aikaan kalsiumia ja kuitua, niin silloin toinen niistä ei imeydy. Onko tämä totta vai tarua? Tuli vaan mieleen kun syön aamulla ruispuuroa tai leipää maidon kanssa![]()
www.sydanliitto.fi sanoi:Kuidut alentavat kolesterolia ja lisäksi tasapainottavat vatsan toimintaa ja verensokeria. Kuidut myös lisäävät kylläisyyden tunnetta ja auttavat siten painonhallinnassa.
Kuitu pienentää veren kolesterolipitoisuutta sitomalla ruoan mukana tulevaa kolesterolia ja elimistön tuottamia sappihappoja. Sappihappojen muodostamiseen tarvitaan kolesterolia, joka poistuu näin elimistöstä kuituun sitoutuneena.
Suositus: Kuitua vähintään 25 g/vrk
Keskimäärin suomalainen saa kuitua alle suositusten: noin 20 grammaa päivässä.
Kuitua on vain kasvikunnan tuotteissa. Kuitu voi olla liukoista tai liukenematonta. Käytännössä samoissa ruoka-aineissa on sekä liukenemattomia että liukenevia kuituja. Kuitupitoinen ravinto lisää yleensä sekä liukenevien että liukenemattomien kuitujen saantia. Samalla saat runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.
Liukenevat kuidut muodostavat hyytelömäisen seoksen eli geelin nesteen kanssa ja sitovat tehokkaasti kolesterolia ja sappihappoja. Liukenevaa kuitua saat, kun valitset kaura- ja ruisvalmisteita, marjoja ja hedelmiä, sekä herneitä, linssejä sekä papuja patoihin ja keittoihin.
Liukenemattomat kuidut, kuten kasvien selluloosa ja ligniini, ovat karkeita kuituja. Niillä on erityisesti vaikutusta vatsan toimintaan. Liukenemattomia kuituja on esimerkiksi leseissä, omenankuorissa, juureksissa, marjoissa ja kasviksissa.
Kyllä ne kalorit kannattaa ihan itse opetella laskemaan IMO. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään rakettitiedettä lähentelevä toimenpideHankit edullisen digivaa'an, käytät kalorilaskuria (tossa ylhäällä on esim. yksi linkki), ja alat vilkuilemaan niitä tuoteselosteita. Varsinkin jos aiot syödä samat setit joka päivä (=ei kauhean paljon eri tuotteita), tossa toimituksessa menee n. 10-15min.
Juu, kyllä osaan laskia kalorit mut jotenki hiasta ja veemäistä. Yritin vaan päästä helpolla, mut pakko kai se on alkaa väsäämään. Ja vaikia kattoa ku koulussa ei voi oikeen kattoa paljonko tulee kaloreita. Ja sitten pitäis vielä oikeessa suhteessa proteiinit, hiilarit ja rasvat.
Ok:thumbs:Tässä jotain pientä kuidusta
Mietitääs taas sitä,että toi kalaöljypurkin 2 kapselin päiväannostus,ei EHKÄ ole tarkoitettu reilu 100-kiloiselle bodarille. Ja mitä vitamiineihin tulee,niin onko 4kpl 500mg c-vitamiinitablettia ja 1-2 monivitamiinitablettia mielestäsi päivässä liikaa?
No,ehkä sitä sitten paukkuu munuaiset noista määristä.Yritä siinä sitten selittää lääkärille dialyysihoidossa,että kalaöljyä ja vitamiineja olen popsinut!:D
Tiesit varmaan että kalaöljykapselit sisältävät myös D-vitamiinia täyden päivä annoksen. D-vitamiini taas varastoituu elimistöön, ja sen liikasaanti voi olla vaarallista mm. munuaisille.
Mikäs siinä, eipähän ainakaan vitaamineista ja rasvasta tule puutetta.
Vertaa vaan kaloreita kokonaiskalorimäärään.Miten toi ravinnejakauma pitää laskea? Onko se siis niin että verrataan esim proteiinista saatuja kaloreita kokonaiskaloreihin vai niin että verrataan grammamääriä?
Kunnossa on.
Nykyiset proteiininlähteet aika pitkälti maito/rahka, liha (kaikki), muna ja vilja (lähinnä aamupuuro tai murot). Vähän olis tavotteena korvata tota rahkaa lisäravinteilla, tietty semmosilla, missä on kaseiinia.