Ranteet paskana?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jupe123
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
23.1.2009
Viestejä
58
Mikä on kun ranteita vihloo hauiskääntöä tehdessä (Eniten hauiskäännössä, mutta jossain samantapaisissa liikkeissä myös)?? Ei kipu sinänsä haittaa, mutta se haittaisi, että tulisi kuukauden (Ellei pitempi) paussi salilta sen takia, että ranne menee paskaksi, eikä voi nostella mitn.
EDIT: Niin ja olisko mitn vinkkejä mikä tuohon auttaisi?
 
Jotkuhan valittaa, että ranteisiin sattuu jos tekee hauiskääntöä (suoralla) tangolla. Et nyt tuossa maininnut miten teet kääntöä, mutta kässäreillä saattais sattua vähemmän varsinkin jos siellä ala-asennossa vie sen puntin sivulle kahva yhdensuuntaisesti jalkaterien suuntaan. :pano:
 
Ja ihan ekaks tsekkaisin sen ranteiden asennon siinä liikkeessä ja yleensäkin tekniikan ennenkuin lähtisin mitään tukia tai siteitä miettimään... Tosiaan, tekeekö homman kässäreillä, mutkalla vai suoralla vaikuttaa sekin... Muutenkin kato että esim ojentajapunnerruksissa taljassa, penkissä ym on ne ranteet tiukkoina ja suorina. Toivottavasti vaiva helppaa!
 
Suosittelisin et teet pienillä painoilla rannekääntöjä ja taljassa niitä... forkkua emt mikä liikkeen nimi :d

siis heti ku ei enää satu ranteisiin, pitäs ainaki pitää ranteet kunnossa, mulla on toiminu
 
Mulla oli samaa ongelmaa skottitangolla hauispöydässä. Vasen käsi vihloi ilkeästi pitkin kättä melkein kyynerpäähän asti. Hommasin rannetuet ja ongelma hävisi, tosin vieläkin aristelen mennä tekemään tätä samaista liikettä. Käsipainoilla menty nyt parin kuukauden verran.
Jos nyt välttämättä haluaa sitä hausita tangolla tehdä niin selkäseinää vasten tai etukumara haukkareita tehdessä niin ei ainakaan omallakohdalla kipua tunnu.
 
Teen scottitangolla, sekä käsipainoilla ja kummissaki vihloo samallalailla ranteita.

Sama ongelma mullakin. Muutama kuukausi takaperin hauiksia tehdessä ranteita vihloi todella pahasti, että melkein jätin tekemättä. Sitten tuli kuukauden tauko flunssa + loma + koulukiireiden takia ja tämän jälkeen pystyin tehdä kuukauden verran ilman kipuja. Nyt kivut taas palanneet :(.
Täytyy varmaan käydä ostamassa rannesiteet.
Mun on ollut tarkoitus ostaa rannesiteet jo aikaisemminkin, kun nykyään penkkiä tehdessä tuntuu, että ranteet vääntyy tangon painosta. Siteillä siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)
 
Itse lähtisin kyllä ennemmin vahvistamaan niitä heikkouksia ennemmin kuin heikentämään ranteita lisää käyttämällä tukia. Eli rannekääntöjä tekemään, peukalot muiden sormien kanssa samalla puolella tankoa. Tämä siis hauiskännöissä jne. joissa käytetään yleensä alle sadan kilon painoja. Penkissä sitten kun on käytössä kovemmat painot rannesiteitä kannattaa tarpeen mukaan käyttääkin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Sama on vika.. Ollut melkeinpä aina.
Eniten sattuu kun tykkään tehdä suoralla tangolla taljalla "miehekkäitä" painoja käyttäen.
Normi käännöt ei oo ihan niin pahat mutta kyllä nekin aristaa etenkin jos on kiusannut tuolla ekalla tavalla lähiaikoina. Itse ranneluun paksuus on jotakuinkin samaa luokkaa söpön ja hennon tyttöystäväni kanssa ja se tuskin siitä kasvaakaan ikinä, mutta tuskin on syynäkään ongelmaan :) Liekö pitäisi ranteita treenata keskitetysti kuten edellä puhuttiin.
 
Itellä tuntuu oikeessa ranteessa vaan, siis siin jäntees vihlomista, tai en oo ihan varma onko jänne mut siltä kohilta, ei se vihlo ku sekunnin pari ku on päästäny tangosta irti, se tuntuu muuallakin kun hauiskäännöissä, esim. jos muuten vaa puristaa jostain melko kovaa, eli leuoissakin...mietin et toivottavasti ei oo mitää tulehdusta tjsp tai sit just vaa se että on heikko ranne..
 
Itselläni oli samanlainen ongelma noin vuosi sitten. Ranne kivut hävisivät täysin tekemällä kaksi asiaa :

1) Laittamalla ergonomian kuntoon konetta käytettäessä. Kädentuki samalle tasolle hiiren/näppäimistön kanssa ja hiiren käyttö laajemmilla liikkeillä ilman ranteilla 'nysväämistä. Eli hiiren sensitivity pienemmäksi ja hiirimattoa suuremmaksi. Myös yleisasento on tärkeä, mutta pääosin asia korjautui hoitamalla kunnon tuet käsille. Jos ei ole tuolissa käsinojia, niin sitten tuoli tarpeeksi korkealle ja kädet lepäämään pöydälle/tukemaan pöytää vasten. Tämä neuvo pätee sekä töissä ( jos koneella töitä tekee ), että kotona.

2) Ranteiden säännöllinen venyttely. Hyvät ohjeet löytyvät www.mobilat.fi sivuilta. En muista tarkasti mistä, mutta varmasti etsimällä löytää.

3*) Itselläni myös auttoi basson soittoasennon korjaaminen, mutta tämä tuskin kovin montaa koskettaa. :)

Pääpointtina on, etteivät rannekivut johtuneet salilla käymisestä lainkaan. Nykyisin treenatessa ainoat rannekivut tulevat suoralla tangolla ( hauiskääntö ), kun nostaa liian leveällä otteella, mitä pidän kohtuullisen normaalina asennon ollessa selvästi luonnoton käsille/ranteille.
 
Itellä tuntuu oikeessa ranteessa vaan, siis siin jäntees vihlomista, tai en oo ihan varma onko jänne mut siltä kohilta, ei se vihlo ku sekunnin pari ku on päästäny tangosta irti, se tuntuu muuallakin kun hauiskäännöissä, esim. jos muuten vaa puristaa jostain melko kovaa, eli leuoissakin...mietin et toivottavasti ei oo mitää tulehdusta tjsp tai sit just vaa se että on heikko ranne..

Leukoja olen itse tehnyt lisäpainoilla habakäännön tilalta nyt, ihmettelen vain ettei leuanveto ota yhtään ranteista, muuten kyllä itsellänikin ottaa, kun puristaa mitä tahansa.
 
sama ongelma täälläkin. Sattuu vasempaan ranteeseen, joten oikeakätisenä kyse ei ole työpisteen ergonomiasta johtuva. Hauis hoituu leuanvedoilla, vasarakäännöillä ja keskitetyllä käännöllä. Keskitettyä joutuu tekemään sen verta pienillä painoilla, että ne ei siihen ranteeseen satu.
 
Juuri sama vaiva minullakin, mutta pelkästään kun tekee hauiskääntöjä käyrätangolla..
Kyllä ne 3x10 sarjat sillä saa tehtyä, mutta aina kun irrottaa otteen niin tulee pistävä, todella kova kipu hetkellisesti..
Voi olla, että teen jotenkin ne väärin, mutta mielestäni teen ne ainakin ihan oikein..
Käsipainoilla tehtäessä ei tunnu missään..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom