su hag ba faiga
Banned
- Liittynyt
- 8.6.2004
- Viestejä
- 26
skeema sanoi:Nomuttakun ei toimi Minäkin selitän pointtini uudestaan. Jos kaikki olisivat Bill Gateseja
- kaupoissa ei olisi tavaroita, koska kukaan ei valmistaisi niitä. Ei olisi
niitä köyhiä kätösiä, jotka olisivat töissä tehtaissa
- kukaan ei siivoaisi ainakaan yleisillä alueilla, ei olisi jätehuoltoa, taudit leviäisi
- ei olisi terveydenhuoltoa
- lentomatkustaminen olisi hankalaa, kun kukaan ei jaksa harjoittaa
check in duunia, tavaroiden lastaamista tai lentokapteeneilua
Tämän seurauksena mm. rahan arvon romahtaisi ja kengännauhat maksaisivat - sanokaamme miljardi euroa, joten kukaan ei olisi enää Bill Gates sen varsinaisessa merkitysessä.
Käsittelin hiukan tätä samaa asiaa tämän sinun viestisi alapuolella. Olet osaltasi oikeassa näissä näkökulmissa, joita esität. Ainoa virhe siinä mielestäni on se, että kyseinen tilanne on absurdi. Jos kaikki olisivat rikkaita --> raha menettäisi arvonsa --> kun tähän tilanteeseen oltaisiin päästy, ihmiskunnan aikaisemmin tekemistä taloudellisista virheistä on täytynyt ottaa oppia, muuten ei olisi tullut tilannetta, jossa kaikki olisivat rikkaita --> näin ollen siirryttäisiin omavaraistalouteen. Jokainen valmistaisi ruokansa yms. Itse. Tarvittaessa voitaisiin organisoida muutamat tahot tuottamaan hyödykkeitä ja palveluita, joita yksityinen sektori ei kykenisi tuottamaan. Näillä voitaisiin käydä vaihtokauppaa, mutta raha olisi pysyvästi kuopattu ja haudattu. Kaikki olisivat omissa olosuhteissaan rikkaita, heillä olisi kaikkea yhtä paljon kuin kenellä tahansa muulla. Säännöstely varmistaisi asian, että kukaan ei pääsisi hamstraamaan mitään hyödykettä. Terveydenhuolto, jätehuolto ja muutkin palvelut pelaisivat. Vertaa muinaisten kyläyhteisöjen elämää. Heillä ei ole/ollut varsinaista rahaa käytössään. Palveluja kuitenkin tehdään molemmin puolin ja hyödykkeitä jaetaan. Kun nyky-yhteiskuntamme saavutukset, teknologia ja uudet keksinnöt valjastettaisiin näin käyttöön, ongelmia ei olisi. Tähän on kuitenkin vielä pitkä matka. Ensiksi kaikista mahdollisista ihmisistä pitää tehdä rikkaita, sitten köyhät pitää ajan saatossa muuttaa rikkaiksi/eliminoida. Tämän jälkeen on mahdollista siirtyä tähän uudenlaiseen yhteiskuntamuotoon. Tällä hetkellä vain yhteiskuntamme älykkäimmät ovat siirtymässä tätä kohti. He ovat rikkaita, ja on mielestäni oikein, että he voivat jo nyt nauttia onnellisesta elämästä. Ja tämä mahdollisuus on tarjolla kaikille.
Omna sanoi:Ja taas löyty joku joka on vähintään yhtä sekasin kuin mä...
Oot ilmeisen tosissasi tolla postauksella? Onko onni sitä on rahaa matkustella ympäri maailmaa tai ajaa 200 000 € autolla luu pihalla?
Vai onko se jossain syvemmällä, vaikka niissä hetkissä kun oma lapsi jouksee kädet levällään sinua vastaan huutaen "isiii" kun tulet töistä tai kun grillaat kananrintaa mökin kalliolla ja katselet auringon laskua.
Miten sen nyt jokainen määrittää....
Niin. Onhan se mukava viettää ikimuistoisia perheiltoja ja saada unohtumattomia muistoja. Siitä ei ole kyse, etteikö tällaisilla olisi arvoa. Raha vain mahdollistaa onnellisemmat ja monivivahteikkaammat mahdollisuudet tähän. Kumpi on parempi: Saada ikimuistoisia kokemuksia läheistensä kanssa vaiko saada ikimuistoisia kokemuksia läheistensä kanssa ja omistaa samalla paljon rahaa, joka mahdollistaa yhä onnellisemman elämän?
Deepspace sanoi:Hyviä pointteja kaikki, mutta mutta...
Jos henkilö A saa lainaan 2miljoonaa euroa ja 5 vuoden aikana onnistuu sijoittamaan sen onnistuneesti ilman suurempia fyysisä ponnisteluja ja hänellä on 7 miljoonaa euroa rahaa.
Jos henkilö B saa lainaan 200000 euroa ja 5 vuoden aikana onnistuu tekemään
kauppoilla, yritys muodossa, pienillä takaiskuilla ja hiellä 3 miljoonaa euroa.
Kumpi mielestäsi, kummatkin siis 0 pisteestä liikenteeseen, osaa suhtautua paremmin taloudelliseen vapauteensa ja säilyttäää sen jälkipolville tulematta syntisen ylpeäksi rahoistaan. Puhumattakaan siitä, että osaa opettaa lapsilleen rahan ja työn oikean arvon ja suhteen toisiinsa. Kummatkin olisivat tuhkimotarinoita, mutta historiaa ja ihmisen psyykettä tarkastellessa huomataan, että jos asiat ovat liian helppoja ihminen ylpistyy. Rikkaus tuntuu rikkaudelta vasta kun sen eteen joutuu tekemään töitä. Maailmassa on toki muutama prosentti ihmisiä, jotka ovat syntyjään "katuviisaita" eivätkä ylpisty tai sokeudu mistään, mutta nämä ihmiset ovat yleensä kaukana köyhyydestä tai elämän tuskallisuudesta siinä muodossa kuin raha sitä aiheuttaa.
Mikään ei estä tekemästä kahdesta miljoonasta eurosta kymmentä miljoonaa euroa. Siitä, kuinka tämä lainaraha tehdään tuottoisaksi, keskusteltaisiin aina asianosaisen kanssa. Hyvät ideat ovat aina puolivoittoa. Puhut tuhkimotarinasta. Eikö oikeastaan ole kertomisen arvoista jälkipolville, että vaari/mummo oli ensimmäisten joukossa, jotka ymmärsivät kuinka nyky-yhteiskuntaa pitää muuttaa? Koska vaari/mummo ymmärsi tämän, he ryhtyivät aluksi niiden harvojen joukossa tällä tavalla rikkaiksi. Eikö se ole työtä, että kulkee nyky-yhteiskunnassamme vastavirtaan. Tehdä koko tulevaisuutta muuttavia ratkaisuja, jotka ymmärrettäisiin maailmanlaajuisesti vasta vuosia myöhemmin. Mielestäni tämä on paljon arvokkaampaa kuin kovalla, turhalla, itsepäisellä ja tyhmällä työllä ansaittu muutama pennonen, jota kukaan ei arvosta eikä muistele hyvällä jälkeenpäin.
Omna sanoi:Juu, tervetuloa vaan minunkin puolestani, vaikuttaa siltä, että meillä on edessä monta yhteistä mielipidekädenvääntöä :D
Siis kaikki toiminta tulisi mielestäsi tähdätä rahan hankintaan? Milloin on se piste, että voi alkaa nauttimaan näistä saavutetuista rahakasoista?
Mä olen vakaasti sitä mieltä että pitää tarttua hetkeen, elää tässä ja nyt. Huomisesta ei tiedä kukaan. Rahaa on hyvä olla niin, ettei tarvitse koko ajan miettiä mistä saisi leipää suuhunsa tai kattoa pään päälle, mutta raha itseisarvona toisi onnellisuutta? Ei kai, sehän on vaan numero pankkitilillä.
Niinkuin laulussa sanotaan niin "elämä se on tässä ja nyt eikä muualla missään ihminen hyvä pidä mielessä tää"
Piste tulee vastaan silloin, kun voit kasvattaa omaisuuttasi siitä huolimatta, että tuhlaat sitä samaan aikaan. Jos tienaat vaikka 10 000e vuodessa, voit aivan hyvin käyttää siitä vaikkapa 1000e. Jos taas tienaat 100 000e vuodessa, voit aivan hyvin käyttää siitä vaikkapa 10 000e. Omaisuutesi kasvaa silti. Ymmärrät varmasti tämän.
Raha vain numero pankkitilillä? Niin. Mutta se mahdollistaa silti hyvin monenlaisia suunnitelmia. Päättötodistuksessasi on varmaankin tietynlaisia arvosanoja/numeroita. Pelkät numerot eivät sinua hyödytä, vaan se kuinka niitä käytät. Se kuinka niistä hyödyt, riippuu siitä, millaiset arvosanat olet hankkinut. Sama pätee rahaan. Mitä paremmat numerot omistat pankkitililläsi sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on onnelliseen elämään.
Missukka sanoi:Raha ei tuo onnellisuutta, mutta rahan puute tuo onnettomuutta. Tai jotain vastaavaa. Rahaa pitää olla "tarpeeksi" ja tällä hetkellä suurin onneni on käpertyä oman kullan kainaloon. Jos nyt voittaisin 10 000 000 000 euroa lotossa, niin ei se minun onnellisuuteeni vaikuttaisi, elämä vaan olisi helpompaa. Piste.
En ymmärrä sinua. ”Rahan puute = onnettomuus (näin sanoit), eikö silloin ”Rahan omistaminen = onnellisuus”? Rahan voittamisesta kukaan ei ole puhunut ennen sinua mitään. Kyse on tilanteen ymmärtämisestä ja sen mukaan oikein toimimisesta. Vain harvat köyhät tulevat ensi alkuun nauttimaan rikkaudesta. Mutta lopulta tilanne muuttuu. ”Rahaa pitää olla tarpeeksi”, totta. Mitä enemmän rahaa sitä enemmän onnellisuutta. Sana ”tarpeeksi” voidaan käsittää saavuttamattomana käsitteenä. Maailman rikkaimmalla henkilöllä ei ole tarpeeksi rahaa, jotta hän voisi ostaa kaikki maapallon hyödykkeet itselleen. Sinulla ei varmaankaan ole tarpeeksi vähän rahaa, jotta voisit ostaa kesämökin/asunnon, uuden auton, toisen auton, jonkin kalliin hyödykkeen kullallesi, millä haluaisit häntä hemmotella. Siis, sinullakaan ei ole tarpeeksi rahaa. Kenelläkään ei ole.
Omna sanoi:Totta toinen puoli, rahaa on hyvä olla sen verran että elämä "rullaa", mutta miten isolla pyörällä on tarvetta rullailla sitä voi miettiä.
Juu, mökki on tehty Ukkivainaan selkänahasta, kananrintaan on sentään varaa, mutta ymmärrän pointtisi. Vaikki olenkin syntynyt työläisperheeseen silti minulla on Suomalaisena sen verran iso kultalusikka ollut suussa syntyessäni, että meinaa pitää moisia itsestään selvyytenä ja itseään kohtuuden ystävänä vaikka kehitysmaiden vinkkelistä pyöriskelen yltäkylläisyydessä.
Niin. Tätä mahdollisuutta kukaan ei pidä itsestään selvänä, sillä kaikki kyseenalaistavat sen ensin. Siksi sen saaminen onkin suuremman luokan saavutus.