- Liittynyt
- 5.9.2013
- Viestejä
- 1 554
Tuota osuutta, ja tosiaan vaan oma mielipide mutta kuitenkin, ei välttämättä kannattaisi ainakaan nostaa. Ja hyvä muistaa, että juustoissa yms. ne rasvat on pääasiassa kovia rasvoja. Vaikka varsinkin plussatessa se ei ole niin tarkkaa, uskoisin, että ylimääräinen rasva ja sokeri ovat juuri niitä, mitkä sitten helpommin kertyvät myös ihan vaan puhtaaksi läskiksi.Rasvan saannista en olisi kovin huolissaan, kun sitä näyttää tulevan kuitenkin reilusti yli 100g päivässä, jos oikeesti syön sen 2600kcal verran.
..miten te muuten laskette kalorit valmiista ruuasta? Tein tänään koko perheelle lasagnea jota söin itsekin, mutta ei hajuakaan annokseni kalorimäärästä. Pitäisikö aina punnita ja tehdä itselle oma annos?
Silmämäärällä mittailu on taito, joka kehittyy ajan myötä, ja sillä usein itse menen. Mutta saathan sä tuon aika tarkkaan laskettua niin, että lassea tehdessäsi punnitset kaikki raaka-aineet ja kirjaat ne ylös, lasket makrot ja sitten punnitset valmiin annoksesi. Se, että pitääkö laskea ja punnita riippuu täysin siitä, miten tarkkaan haluat syömisesi tietää

Pikaisena huomiona niin rasvaa sulla on liian vähän, proteiinia sitten taas ihan liikaakin. Yksi yhteen ei tietty kannata muiden kulutuksiin vertailla, itsellä kun esimerkiksi nimenomaan salitreeni on aina ollut se, joka vetäisee ihan muutamassa viikossa aina pidemmän tauonkin jälkeen aineenvaihdunnan tosi nopeaksi (aerobinen ei mulle sitä samaa tee), ja kropan koostumuskin on rasvojen osalta siellä aika kovalla tasolla nykyisin, joten voisin veikata, että aiempi kulutus itselläkin oli sen perus 2000.Olen 164/~60kg ja koitan hiukan laskea painoa (max -5kg). Olomuoto on hyvin peruspirkko, lihaa on kyllä jonkun verran ja ne ylimääräiset löytyy päärynäkropalla alaosastolta. Viimeiset viisi vuotta paino on ollut aika samoissa lukemissa, eli voi olla vähän työlästä sitä pudottaa näin normaalipainon sisällä. Salilla käyn 5 kertaa viikkoon ja sen lisäksi yleensä yksi rauhallinen aerobinen.
Aloin neljä viikkoa sitten laittaa ylös ruuat ja liikkumiset kiloklubiin. Punnaaminen ja muu ei ole ongelma, on ennestään tuttua ja taloudessa on toinenkin dieettaaja ja ruuat sen mukaisia :D Treenimäärää en siis ole nyt mitenkään lisännyt, enkä myöskään mitään aamulenkkejä. Pelkällä ruokavalion rukkaamisella on nyt vielä menty.
Ensimmäiset kolme viikkoa menin niin, että treenipäivinä 1700kcal ja lepopäivät 1300kcal. Treenipäivän makrojakaumaesimerkki: hh 180g, p 140g ja r 47g. Näihin kolmeen viikkoon sisältyi kyllä kaksi reilun 2000kcal päivää ja pari pienemmän energiasaannin päivää.
Paino ei näinä kolmena viikkona liikkunut muuta kuin puolen kiloa ylös päin, joten vähensin energiansaantia nyt tälle viikolle:
1500kcal treenipäivät ja lepopäivät 1100kcl. Esimerkki eilisen treenipäivän makroista: hh 108g, p 188g, r 36g.
Olo on näillä kaloreilla ihan ok, lepopäivänä oli vähän nälkä, muttei mikään kiituutteluolo. Näinä lepopäivinä olen varsinkin hiilarien määrää jättänyt pienemmäksi.
Pointti tässä koko kirjoituksessa on nyt, että nämä määrät näyttävät ihan hirveän pienille treenaavalle ihmiselle, vaikka ei vielä miltään pahalta tunnukaan. Varsinkin kun tätä keskustelua tulin vielä lukemaan ja katselen muiden syömismääriä :D Voiko vaan olla että oma aineenvaihdunta on niin hidas että peruskulutuskin on pieni? Kannattaako tässä nyt alkaa tätä tarkemmin miettimään vai mennä näin kun tuntuu hyvältä? Ruoka on hyvin peruspuhdasta ruokaa, vähärasvaista lihaa, kasviksia, hedelmiä, rahkaa, puuroa, hyviä rasvoja...
1100 on kyllä sitten taas lepopäivällekin jo ihan järkyn pieni kalorimäärä, ei varmasti ole edes sun koomakulutuksen verran, eli normaalien elintoimintojen ylläpitoon riittävä = epäterveellistä. Sinuna nyt ehdottomasti nostaisin siis rasvoja, ja tasaisin pikkasen proteiinia ja hiilarit hyviä hiilarinlähteitä painottaen (kasvikset, vihannekset yms.).