Punttimimmit: Mitä söit tänään/eilen?

3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
Juu siis voi saada liikaa. Alkaa munuaiset kuormittua ja liika on liikaa, alkaa kertymään rasvaa ja voi tulla sulatusongelmia yms. Nämä on kyllä hyvin yksilöllisiä juttuja. Semmonen ihan maks 3 g /painokilo on maksimi, jos multa kysytään.. Itse pyrin siihen 2,5 g:aan. Sä saat kyllä reippaasti yli kun oot noin kevyt.

Millä perusteella "liika" proteiini kerryttää muka rasvaa? Tai siis toki kerryttää jos syö kaloreita enemmän kuin kuluttaa, mutta perustatko väitteesi myös johonkin muuhun faktaan?

E: Komppaan kyllä että runsaasti proteiinia syövillä sulatusongelmat, ilmavaivat, ummetus ja munuaisten kuormittuminen ovat ihan tutkittuja juttuja osalla.
 
Millä perusteella "liika" proteiini kerryttää muka rasvaa? Tai siis toki kerryttää jos syö kaloreita enemmän kuin kuluttaa, mutta perustatko väitteesi myös johonkin muuhun faktaan?
No ainakin terveyden ja hyvinvoinnin laitos näin sanoo:

http://www.fineli.fi/component.php?compid=2230&lang=fi

Mutta oon kyllä siinä käsityksessä, että tämä asia jakaa mielipiteitä, enkä sinänsä pidä tuota THL:ää minään jumalan sanana.
 
Juu ja kun tavoite on olla painavampi lihaksena. Pitääpä laskeskella noita määriä, lueskella suosituksia ja korjata oikeaan suuntaan! Kiitos kommenteista.
Ruoka on oikeasti niin tärkeä juttu tässä liikkumisessa.
 
Fineliä lainaten;
Proteiinin ylimäärä ei varastoidu vaan muuttuu elimistössä rasvaksi.

Mutta tällä tarkoitetaankin juurikin sitä, mitä edellisessä postissani jo sanoin. Eli että jos syö enemmän proteiinia kuin kuluttaa (= enemmän kaloreita kuin päivässä kulutat), niin silloin se varastoituu rasvaksi. Aivan kuten hiilaritkin. Jos syöt enemmän kaloreita hiilareista kuin päivän aikana kulutat, niin kyllä, silloin se ylimääräinen varastoituu rasvaksi.

Tässähän onkin kyse siis siitä syödystä kokonais kalorimäärästä ja sen kulutuksesta. 1g hiilaria sisältää 4kcal, kuten myös 1g proteiiniakin. Kalori on kalori, tuli se sitten hiilarista tai proteiinista ja aina ylimääräinen varastoituu rasvaksi.

Tosin proteiinilla _kuulemma jonkun uskomuksen mukaan_ ei ole taipumusta varastoitua aivan yhtä helposti rasvaksi kuin hiilarilla oikeaan diettiin yhdistettynä (proteiini + rasva). Tästä syystä esim karppaajat vetävät suurempia kalorimääriä kuin ei karppaajat. Yleensä. En tiedä sitten miten pitää paikkansa kun en jaksa tutkia. Eikä oikeasti kiinnosta.

IMO, keho ei ole mikään kone, eikä se tiedä saatko 2000kcal hiilarista, proteiinista vai rasvasta. Ja vaikka saisit kaikki 2000kcal jäätelöstä tai raejuustosta samalla kuluttaen päivän aikana tämän saman 2000kcal on tulos päivän päätteeksi plus miinus nolla jolloin et liho etkä lahdu. Jos taas kulutat enemmän kuin 2000kcal, niin laihdut vaikka olisit syönytkin 2000kcal edestä pelkkää jäätelöä.

Miten ihmeessä sun kroppas vois muka tietää ette hei; nyt oot saanut yli 2,5g per painokilo, joten siirretäänpä loppu proteiini läskiksi? Itse syön hurjan proteiinipainotteista ruokaa ja varmasti saan ainakin 3g per painokilo joka päivä eikä se kyllä ole seitsemän vuoden aikana vielä mihinkään varastoitunut.
 
Jaa, kun kerrankin olisin mennyt syöttämään syömiseni kalorilaskuriin, on maksettu aika mennyt umpeen.
Voisiko joku siis kommentoida näitä tän päivän syömisiä?

~07.00
pirtelö, jossa n. vajaa desi kaurahiutaleita, pari rkl vehnäleseitä, hieman steviaa, omena, 250 g maitorahkaa, vettä
aamun mittaan kahvia mustana ilman makeutusta ja vettä

~11.00
iso lautasellinen salaattia, jossa 120 g naudan paistia, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, palsternakkaa, noin ruokalusikallinen maapähkinöitä.
lisäksi pieni sämpylä reilulla oivariinilla

kahvia mustana ja ilman makeutusta, vettä

~14.00
250 g maitorahkaa ja n. 60 g lounaalta säästettyä mokkavaahtoa sekaisin

~18:00
salin jälkeen palkkari

~19:30
kaksi paistettua kananmunaa (ketsupilla), viipale 100 %;sta ruisleipää reilulla oivariinilla

Iltapalaksi tulee varmaankin syötyä vielä jotain, mahdollisesti 250 g rahkaa ja omena sekaisin. + 2 omega 3 kapselia.
 
^ Eilinen iltapala jäikin sitten vaan pieneen protskujauheesta tehtyyn juomaan ja omega3:iin.
 
KuntoPlussan (ihan paska lehti kyllä...) sivuilla lukee näin proteiinien ym suhteen, ja oonkin lukenut tän suuntaista aikasemminkin:

"Erityisesti proteiinien sulamiseen kuluu runsaasti energiaa - kaikkiaan 25 prosenttia proteiinien energiasisällöstä. Hiilihydraattien sulattamiseen kuluu vain viisi prosenttia ja rasvasta ainoastaan yksi prosentti niiden energiasisällöstä"

Eli tällä varmaan perustellaan usein sitä että proteiini ei varastoituisi niin helposti, tai että sitä ei (muka?) voi saada liikaa.
Ja laihduttajillekin painotetaan aina proteiinien saannin tärkeyttä.

Kohtuus kaikessa on kuitenkin ihan hyvä sääntö tässäkin..
 
Nyt on kyllä ihan pakko käydä hehkuttamassa eilen löytäämi tattarilettureseptiä.
Kaipasin iltapalaksi jotakin tuhdimpaa kaiken treenaamisen jälkeen, niinpä kaivelin netin ihmeellisiä syövereitä ja löysin gluteenittomien lettujen ohjeen, joka on nimittäin aika tykki - ja helevetin hyvä!

1 purkki rahkaa
4 munaa
1 dl tattarijauhoja
ripaus suolaa
1 tl vanilliinisokeria
25 g sulatettua margariinia (öljyä)
1 dl puolukoita
Taikinan annetaan turvota tovi ja ei kun pannulle.
NAMS! Nälkä lähti ja maittoi uni.
Jäi vielä aamupalaksikin yksi paksu lettu, imaisin sen raejuuston kera.
Öyyyhhh...
Lounasta ootellessa :D
 
Miten ihmeessä sun kroppas vois muka tietää ette hei; nyt oot saanut yli 2,5g per painokilo, joten siirretäänpä loppu proteiini läskiksi? Itse syön hurjan proteiinipainotteista ruokaa ja varmasti saan ainakin 3g per painokilo joka päivä eikä se kyllä ole seitsemän vuoden aikana vielä mihinkään varastoitunut.

Olisko siinä sama mekanismi kuin hiilareiden varastoinnissa, eli kroppa voi vaan hyödyntää/varastoida maksaan ja lihaksiin tietyn määrän hiilaria, loppu menee rasvaksi, josta se otetaan tarvittaessa käyttöön. Eli elimistö käyttää/varastoi tarvittavat aminot ja loppu varastoidaan rasvana energiaksi. Josta se taas otetaan käyttöön tarvittaessa. Ihan mutua...
 
Olisko siinä sama mekanismi kuin hiilareiden varastoinnissa, eli kroppa voi vaan hyödyntää/varastoida maksaan ja lihaksiin tietyn määrän hiilaria, loppu menee rasvaksi, josta se otetaan tarvittaessa käyttöön. Eli elimistö käyttää/varastoi tarvittavat aminot ja loppu varastoidaan rasvana energiaksi. Josta se taas otetaan käyttöön tarvittaessa. Ihan mutua...

Kun kroppa on hyödyntänyt max. määrän syödystä proteiinista ja jos jäljelle siis jää vielä ylimääräistä, siirtyy se silloin kulutettavaksi energian muodossa ja täten kuluu pois yhtenä energianlähteenä. JOS taas ihminen kuitenkin syö enemmän energiaa (eli kaloreita) mitä kuluttaa, niin SILLOIN proteiini kyllä varastoituu läskiksi. Samalla tavoin kuin hiilarit.

Esimerkkinä: Henkilö x syö päivässä 2000kcal, josta 200g proteiinia, 200g hiilaria ja loput rasvaa. Hänen kulutuksensa on myös tämän 2000kcal. Oletetaan että keho käyttää hyväkseen vain 150g proteiinista, jolloin loput 50g proteiinia menee hänen tarvitsemaansa 2000kcal energiankulutukseen. Syöty 2000kcal, kulutettu 2000kcal, henkilö ei liho eikä laihdu.

Toisena oletuksena sama henkilö syökin 2500kcal. Sanotaan vaikka että 250g prot, 250g hh ja loput rasvaa. Kulutus on edelleen sama 2000kcal ja keho käyttää proteiinista taas saman 150g. Kun keho on saanut tarvitsemansa proteiinin ja sen lisäksi täyttänyt hiilareiden ja rasvan avulla lopun energiavajeen kyseisen henkilön 2000kcal kulutuksesta, varastoituvat rasva ja hiilari elimistöön jatkokäyttöä varten. Proteiini ei kuitenkaan voi varastoitua elimistöön käytettäväksi myöhemmin ja tästä syystä jäljelle jäänyt 100g proteiini varastoituukin elimistöön muussa muodossa. Joko lihaksena, tai rasvana. Päivän saldo oli +500kcal, josta kehoon varastoituu 100g Proteiinia = 400kcal + 100kcal sekä rasvasta että hiilihydraateista.

After protein completes its functions, the extra protein becomes a source of energy. This is fine as long as there is energy balance and the intake of energy does not exceed energy expenditure. When carbohydrate and fat intakes meet energy requirement, then the energy from protein is not necessary. Since protein cannot be stored as such, the body converts the extra protein into fat deposits. In this indirect manner, extra protein contributes to weight gain.

lähde http://www.livestrong.com/
 

M-Nutrition juomat hurjassa alessa, jopa puoleen hintaan

BCAA / EAA / PWO

TILAA TÄSTÄ

Joo, mutta voiko kroppa käyttää proteiinia proteiinina energialähteenä? Oon aina ollut siinä käsityksessä, että elimistö käyttää vain glukoosia tai rasvoja energianlähteenä => ylimääräset aminot pitää muuttaa rasvaksi tahi glukoosiksi. Ja että rasva olisi se pääasiallinen polttoaine ja rasituksen lisääntyessä glukoosin määrä energianlähteenä lisääntyy. Jos glukoosia on veressä ja glykogeenivarastot lihaksissa ja maksassa täynnä, muutetaanko ylimääränen protsku rasvaksi vai glukoosiksi? Eikö karppaus esimerkiksi perustu osaltaan siihen, että keho ei voi käyttää hiilareita ja protskuja kuin tietyn verran ja loput varastoituu joka tapauksessa läskiksi? Kulutuksen ollessa tasapinossa, tuo varastointihan olis vain väliaikainen... Vai olenko ymmärtänyt ihan väärin (ei tosin olis ekä kerta...)?
 
Joo, mutta voiko kroppa käyttää proteiinia proteiinina energialähteenä? Oon aina ollut siinä käsityksessä, että elimistö käyttää vain glukoosia tai rasvoja energianlähteenä => ylimääräset aminot pitää muuttaa rasvaksi tahi glukoosiksi. Ja että rasva olisi se pääasiallinen polttoaine ja rasituksen lisääntyessä glukoosin määrä energianlähteenä lisääntyy. Jos glukoosia on veressä ja glykogeenivarastot lihaksissa ja maksassa täynnä, muutetaanko ylimääränen protsku rasvaksi vai glukoosiksi? Eikö karppaus esimerkiksi perustu osaltaan siihen, että keho ei voi käyttää hiilareita ja protskuja kuin tietyn verran ja loput varastoituu joka tapauksessa läskiksi? Kulutuksen ollessa tasapinossa, tuo varastointihan olis vain väliaikainen... Vai olenko ymmärtänyt ihan väärin (ei tosin olis ekä kerta...)?

Ei kroppa toimi koskaan ilman energiaa ja silloin kun ei hiilareita ole, esim juuri ketoosidietillä, niin kyllähän kroppa muuttaa proteiinia energiaksi rasvan ohella.
 
Ei kroppa toimi koskaan ilman energiaa ja silloin kun ei hiilareita ole, esim juuri ketoosidietillä, niin kyllähän kroppa muuttaa proteiinia energiaksi rasvan ohella.

Joo-o, mutta muutetaanko se energiaksi jäävä ylijäämäprotsku ensin rasvaksi vai glukoosiksi, että se voidaan käyttää energiaksi?

Edit: Siis jos oletetaan, että energian käytöksi ei lasketa solujen rakennusta yms. kehon korjausta mihin eri aminohappoja tarvitaan.
 
No eihän sitä nyt rasvaksi tarvi muuttaa, vaan glukoosiksi ja muiks aineiksi. Osa proteiinista palaa myös sellaisenaan. Siteeraan taas yhtä tutkijaa joka on kirjoittanut proteiineista jopa kokonaisen kirjan. Kannattaa tutustua sellaseen ku the protein book. Aika valaiseva opus.

The body’s total protein stores (and note again that this isn’t a true store in the sense of body fat and glycogen) is maybe 10-15kg or so when you add it all up. Which is pretty high compared to an average daily intake. The DRI for protein is only about 50-60 grams per day for the average person and even folks eating 200-300 grams per day are still eating far less protein than stored.

An under-appreciated fact is that about half of all ingested dietary protein is metabolized in the liver. Some of it is oxidized for energy while others are converted into other things (including glucose and ketones) for to be used elsewhere.
 
Mun tän päivän syömiset ja liikkumiset!

07: kaurapuuroa, 50 grammaa raejuustoa ja puolikas banaani, kuppi kahvia

UINTI 30 MIN.

12: kalkkunasubi ja lasi rasvatonta maitoa

13: pala ahvenkukkoa maistiaisena ensi kertaa

15: valion proteiinijugurtti jossa loraus mustikkakeittoa

PYÖRÄILY 20 min

17: 100 g kanan rintaleikettä, 2 dl riisiä & salaattia, real ruisleipäviipale becelillä

Illalla ajattelin tehdä munakkaan valkuaisista ja heittää sekaan pari siivua kalkkunaleikettä ja lisäksi vielä hedelmäcoctailista ja banskusta tehtyä rahkaa...

Ruokaketjut on hauskoja.. etenkin kun olen nyt aloittanut kuntosalitreenailun ja ravintopuoli kiinnostaa kovasti. Täältä saa hyviä vinkkejä!
 
No eihän sitä nyt rasvaksi tarvi muuttaa, vaan glukoosiksi ja muiks aineiksi. Osa proteiinista palaa myös sellaisenaan. Siteeraan taas yhtä tutkijaa joka on kirjoittanut proteiineista jopa kokonaisen kirjan. Kannattaa tutustua sellaseen ku the protein book. Aika valaiseva opus.

Onko kenen kirjoittama? Vois vaikka tutustuakin...
Itselläni on ruuan kanssa se ongelma, että en oikein pysty keskittymään mihinkään ruokavalioon kunnolla, kun jatkuvasti mietin, että onkohan tää nyt hyvä, ravinteikas, liian rasvanen, liian vähärasvanen, liikaa hiilaria/proteiinia/eläinrasvaa/kaloreita/leipää/sokeria. Liikaa tietoa ja liian vähän tietoa. Seuraava ongelma onkin ne itse ruuat ja niiden valmistus kun samalla ruuan pitäis olla sopivaa myös avokille, sopia lämmitettäväksi ja mahdollisesti säilyä pakastimessa. Nykyään "pelkään" hiilareita, mutta rasvankin kanssa on vähän niin ja näin kun kole on vähän koholla. Ajattelen ruokaa ja ravitsemusta aika paljon ja stressaan siitä ihan älyttömästi, varsinkin kun paino heittelee ja jumii. Sitten on tämä ylipainoisen ongelma, eli pelkään myös nälkää, koska se aiheuttaa mulla yleensä ylensyöntikohtauksen ja syön itseni ähkyyn.

Mutta ettei menis ihan ot, tämän päivän (suunnitellut) syömiset:

Aamulla: kevytviili, kahvia (huonosti nukuttu yö, eikä oikein ruokahalua...)
Lounas: työmaan ruokalan lounaalla porsaan pihvi +salaattia,
Välipala : Turkkilainen jugu 100g + puolikas maitorahka maustettuna parilla tl mustikkapilttiä
Päivällinen: Ei vielä oikein tietoa

Liikuntana mustikkametsässä käyskentelyä, jos parikytä litraa mustikoita sais...
 
Sellai authori ku Lyle McDonald. Kirjottanu ties kuin monta kirjaa kaikesta mahollisesta ihan perus rasvanpolttamisesta ketodiettiin, itsepäiseen läskiin ja pelkästä proteiinista kertovaan kirjaan asti.
 
Joo, tietoo on niin paljon saatavilla ravinnosta ja sen vaikutuksesta elimistöön, että huh huh. Ihan perushommista kandee ekaks huolehtia...ja kuunnella omaa olotilaa. Ollaan yksilöitä, jollekin sopii jokin, jollekin taas ei. Säännöllisyys, monipuolisuus, ja ihan simppelit perussafkat pelittää, ainakin mulla. Ei tarvi aatella niin monimutkaisesti, varsinkin jos se stressaa. 6 ateriaa pv:ssä, liikkuvaan aikaan hiilareita, lepoaikaan protskuja ja rasvoja. Parhaiten vitamiinit ja hivenaineet saa ruoan mukana, paljon paremmin kuin pillereistä. jne jne...

:)

- - - Updated - - -

Joo, tietoo on niin paljon saatavilla ravinnosta ja sen vaikutuksesta elimistöön, että huh huh. Ihan perushommista kandee ekaks huolehtia...ja kuunnella omaa olotilaa. Ollaan yksilöitä, jollekin sopii jokin, jollekin taas ei. Säännöllisyys, monipuolisuus, ja ihan simppelit perussafkat pelittää, ainakin mulla. Ei tarvi aatella niin monimutkaisesti, varsinkin jos se stressaa. 6 ateriaa pv:ssä, liikkuvaan aikaan hiilareita, lepoaikaan protskuja ja rasvoja. Parhaiten vitamiinit ja hivenaineet saa ruoan mukana, paljon paremmin kuin pillereistä. jne jne...

:)

- - - Updated - - -

Joo, tietoo on niin paljon saatavilla ravinnosta ja sen vaikutuksesta elimistöön, että huh huh. Ihan perushommista kandee ekaks huolehtia...ja kuunnella omaa olotilaa. Ollaan yksilöitä, jollekin sopii jokin, jollekin taas ei. Säännöllisyys, monipuolisuus, ja ihan simppelit perussafkat pelittää, ainakin mulla. Ei tarvi aatella niin monimutkaisesti, varsinkin jos se stressaa. 6 ateriaa pv:ssä, liikkuvaan aikaan hiilareita, lepoaikaan protskuja ja rasvoja. Parhaiten vitamiinit ja hivenaineet saa ruoan mukana, paljon paremmin kuin pillereistä. jne jne...

:)

- - - Updated - - -

Joo, tietoo on niin paljon saatavilla ravinnosta ja sen vaikutuksesta elimistöön, että huh huh. Ihan perushommista kandee ekaks huolehtia...ja kuunnella omaa olotilaa. Ollaan yksilöitä, jollekin sopii jokin, jollekin taas ei. Säännöllisyys, monipuolisuus, ja ihan simppelit perussafkat pelittää, ainakin mulla. Ei tarvi aatella niin monimutkaisesti, varsinkin jos se stressaa. 6 ateriaa pv:ssä, liikkuvaan aikaan hiilareita, lepoaikaan protskuja ja rasvoja. Parhaiten vitamiinit ja hivenaineet saa ruoan mukana, paljon paremmin kuin pillereistä. jne jne...

:)
 
Joo, tietoo on niin paljon saatavilla ravinnosta ja sen vaikutuksesta elimistöön, että huh huh. Ihan perushommista kandee ekaks huolehtia...ja kuunnella omaa olotilaa. Ollaan yksilöitä, jollekin sopii jokin, jollekin taas ei. Säännöllisyys, monipuolisuus, ja ihan simppelit perussafkat pelittää, ainakin mulla. Ei tarvi aatella niin monimutkaisesti, varsinkin jos se stressaa. 6 ateriaa pv:ssä, liikkuvaan aikaan hiilareita, lepoaikaan protskuja ja rasvoja. Parhaiten vitamiinit ja hivenaineet saa ruoan mukana, paljon paremmin kuin pillereistä. jne jne...
:)

No mulla stressaa ruoka, söin sitten mitä ja miten tahansa, ei tunnu hyvältä. Enkä tiedä lisääkö tiedon hankkiminen tuskaa vai poistaako se sitä. :(
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom