(puna)Viinit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Saapas
  • Aloitettu Aloitettu
epsanjalaiset Rioja:n on hjuvia. tammitynnyreissä kypsytetty, rypäle yleensä tempranillo. pehmeä, viettelevä, sulava.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Viimeksi testatut KVW ja Fetzerin Zinfandel-Shiraz olivat hyviä valintoja. Lisäksi jonkun mainitsema Painter's Cove? oli ihan tutustumisen arvoinen. Italialaisista viineistä kannattaa satsata Baroloon- jos löytää alkosta.

Mikä oli muuten nyt vuoden viiniksi valittu Kalifornialainen punkku. Oliko se Beringer North Coast Zinfandel ?
 
Italialaiset Chiantit on minun mieleeni tällä hetkellä. Jos jostain sais vähän lissää rahnaa niin vois satsata enskerralla jopa johki Amarone della Valpolicellaan.
 
Itte tykkään Nederburg Shiraz Viognier vinkusta toinen hyvä on Cono Sur Tocornal.
 
Seuraavat ovat jääneet jollakin tapaa erityisesti mieleen n. 10 euron viineistä (henk.koht mieltymys täyteläiset, tummat viinit):

Caballero de la cepa, Argentiina 2007
Spier Inspire, Etelä-Afrikka
Nederburg Edelroot, Etelä-afrikka, cabernet/merlot 2006

Chilestä myös monia hyviä alle kympin hintaluokassa.

Lisäksi
Nugan Estate, Australia, durif, 2006, n. 16 eur, pitkä ja runsas jälkimaku kunnon ilmoittumisen jälkeen

En pidä makeista viineistä, mutta kyllä pari eri Portviiniä on jättänyt ikimuistoiset maut suuhun. suosittelen: Graham's late bottled vintage port, vissiin 2003 oli toi ostamani.
 
Tuo Nugan estate on todella hyvää.

Pari omaa suosikkia:

Hewitson Miss Harry, Australia, 13,88€
Marqués de Arienzo Gran Reserva, Espanja, 19,20€
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore, Italia, 19,70€

Viime syksynä vietin viikon Barcelonassa. Mukava maa tuo Espanja varsinkin noiden viinien vuoksi :)
 
Ehdoton suosikki, tätä tulee juotua suht usein ihan yksinään, ja vielä useammin kalan kanssa..

- Yalumba “Y Series” Riesling, 9,99€.

Parhaita valkkareita mitä oon ikinä maistanu, jos pysytään alle 50e pullo hinnoissa..
 
Tykkään. Aina kun juomaan lähen on punkkupullo messissa. Pyrin valitsemaan aina eri merkkiä, kuitenkin pysyn akselissa chile-espanja-arg.

En mitään noista ymmärrä. Marjaisista tykkään.
 
Aluksi turhanpäiväistä infoa:
Meillä olisi vaimokokelaan kanssa sellainen hauska kokeilu, että molemmat tekee toisilleen ruokaa, jossa on raaka-aineita, joista toinen ei pidä. Ei siis ole tarkoitus tehdä pahaa ruokaa, vaan hyvää joka ei välttämättä ole toisen makuun kuitenkaan. Katsotaan miten syötävää siitä voi saada.

Eli asiaan. Tuli sitten mieleen, että ruokajuomaksi tulee punaviini, koska toi parempi puolisko ei voi sitä sietää. Pitäisikin siis löytää viini, jota se pystyy juomaan. Eli kertokaa mikä halvahko viini on makeahkoa ja helppoa kitata? Paremmin en osaa selittää. Ainakin sen tulee olla täysin päinvastainen kuin kuivat viinit, eikä saa olla kovin hapanta.
 
Yleensä viini valitaan ruuoan mukaan. Voimakkaan makuiselle ruuoalle voimakas viini, miedolli mieto viini. Kannattaa tsekkailla niitä alkon symboleita. Titetty, jos on joku viini mielessä, niin voi sille sitten viritellä safkat.
 
Eli asiaan. Tuli sitten mieleen, että ruokajuomaksi tulee punaviini, koska toi parempi puolisko ei voi sitä sietää. Pitäisikin siis löytää viini, jota se pystyy juomaan. Eli kertokaa mikä halvahko viini on makeahkoa ja helppoa kitata? Paremmin en osaa selittää. Ainakin sen tulee olla täysin päinvastainen kuin kuivat viinit, eikä saa olla kovin hapanta.

Melko olemattomalla viinikokemuksella uskaltaisin kuitenkin suositella testaamaan jotain cabernet-sauvignon tai cabernet-sauvignon & merlot marjoista tehtyä viiniä jotka löytyy esim. "hedelmäinen, makea" kuvauksella Alkon hyllystä. Alle 9 euron hintaan löytynee useampaakin kelpo vaihtoehtoa, erityisesti chileläisistä ja espanjalaisista. Ainakin Vina Maipo on jees, kuten myös ranskalainen Bushman.
 
Yleensä viini valitaan ruuoan mukaan. Voimakkaan makuiselle ruuoalle voimakas viini, miedolli mieto viini. Kannattaa tsekkailla niitä alkon symboleita. Titetty, jos on joku viini mielessä, niin voi sille sitten viritellä safkat.
Jos mulle vastasit, niin ei oikein osunut. Tällä kertaa ei valita viiniä ruoan mukaan, eikä toisin päin, vaan valitaan viini henkilölle, joka ei voi sietää viiniä.

Melko olemattomalla viinikokemuksella uskaltaisin kuitenkin suositella testaamaan jotain cabernet-sauvignon tai cabernet-sauvignon & merlot marjoista tehtyä viiniä jotka löytyy esim. "hedelmäinen, makea" kuvauksella Alkon hyllystä. Alle 9 euron hintaan löytynee useampaakin kelpo vaihtoehtoa, erityisesti chileläisistä ja espanjalaisista. Ainakin Vina Maipo on jees, kuten myös ranskalainen Bushman.
Thanks. Pitää mennä kai katselemaan ja ihmettelemään.
 
Aluksi turhanpäiväistä infoa:
Meillä olisi vaimokokelaan kanssa sellainen hauska kokeilu, että molemmat tekee toisilleen ruokaa, jossa on raaka-aineita, joista toinen ei pidä. Ei siis ole tarkoitus tehdä pahaa ruokaa, vaan hyvää joka ei välttämättä ole toisen makuun kuitenkaan. Katsotaan miten syötävää siitä voi saada.

Eli asiaan. Tuli sitten mieleen, että ruokajuomaksi tulee punaviini, koska toi parempi puolisko ei voi sitä sietää. Pitäisikin siis löytää viini, jota se pystyy juomaan. Eli kertokaa mikä halvahko viini on makeahkoa ja helppoa kitata? Paremmin en osaa selittää. Ainakin sen tulee olla täysin päinvastainen kuin kuivat viinit, eikä saa olla kovin hapanta.

Black Tower

Maistuu mummon marjamehulle kokeneemman viininlipittäjän mielestä, mutta kokemattomat tuntuu tykkäävän...
 
Huokeammista punaviineistä Tandarra (~8e) on ehdoton oma suosikki. Etenkin jos haluaa pari lasillista vain maun vuoksi tissutella.

445877_tandarra.jpg
 
Jos mulle vastasit, niin ei oikein osunut. Tällä kertaa ei valita viiniä ruoan mukaan, eikä toisin päin, vaan valitaan viini henkilölle, joka ei voi sietää viiniä.
Niin no mikä on homman funktio? Saada toinnen entistä enemmän inhoamaan viiniä, vai osoittaa että viini voi olla hyvääkin? Ruoan kanssa hyvä ja oikein valittu viini täydentää ruoan maun ja tietenkin sama toimii toisin päin. Esim minä en juuru skumpasta tai valkkarista sinällään pidä, mutta oikea viini ja oikea ruoka yhdessä nam.
 
Eli asiaan. Tuli sitten mieleen, että ruokajuomaksi tulee punaviini, koska toi parempi puolisko ei voi sitä sietää. Pitäisikin siis löytää viini, jota se pystyy juomaan. Eli kertokaa mikä halvahko viini on makeahkoa ja helppoa kitata? Paremmin en osaa selittää. Ainakin sen tulee olla täysin päinvastainen kuin kuivat viinit, eikä saa olla kovin hapanta.

Suosittelisin tohon tilanteeseen Ranskalaista Rosiere Syrah viiniä, joka on aika kevyt, mehumainen ja makeutta löytyy jonkin verran. Suomeksi sanottuna siis helppo juoda. Sokeria 13g/l ja hintaa 8,98€.

Toinen makea vaihtoehto on Italialainen pirskahteleva (eli normiviinin ja kuohuviinin välimaastosta) Lambrusco-niminen punaviini. Sokeria löytyy jo 50g/l ja enemmänkin oikeastaan kelpaa illanistujaisviiniksi kuin ruokaviiniksi. Naiset tosin useinmiten tästä tykkää nimenomaan makeuden ja kuplivuuden takia. Hintaa tällä löytyy 7,76€.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom