- Liittynyt
- 25.7.2005
- Viestejä
- 3 931
- Ikä
- 43
Lasketteko syömistänne viljatuotteista ja kasviksista jne. saamanne proteiinit mukaan, kun ynnäilette proteiinin saantia? Jos, niin pitäisikö silloin ruokien aminohappoprofiilit ottaa jotenkin huomioon?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
reenailija sanoi:Lasketteko syömistänne viljatuotteista ja kasviksista jne. saamanne proteiinit mukaan, kun ynnäilette proteiinin saantia?
Jkk sanoi:En laske ja uskoisin, että suurin osa ei laske.
reenailija sanoi:Lasketteko syömistänne viljatuotteista ja kasviksista jne. saamanne proteiinit mukaan, kun ynnäilette proteiinin saantia? Jos, niin pitäisikö silloin ruokien aminohappoprofiilit ottaa jotenkin huomioon?
Heikki722 sanoi:Ne, jotka ei laske, eivät varmaankaan pidä ruokapäiväkirjaa.
strike sanoi:Väärin veikattu.
Timba79 sanoi:Öö, mikä ruokapäiväkirja on sellainen johon ei kaikkea lasketa? Vai lasketaanko nämä karuan yms. protut vain johonkin erikseen siihen, mutta niitä ei huomioida muuten päivän proteiininsaannissa?
Itsekään en niitä senkummemmin huomio, eli ne tulee sitten vain plussana päälle.
Timba79 sanoi:Öö, mikä ruokapäiväkirja on sellainen johon ei kaikkea lasketa? Vai lasketaanko nämä karuan yms. protut vain johonkin erikseen siihen, mutta niitä ei huomioida muuten päivän proteiininsaannissa?
Itsekään en niitä senkummemmin huomio, eli ne tulee sitten vain plussana päälle.
strike sanoi:Mielenkiintoinen oli myöskin Critterin tapa ynnätä eri proteiinilähteiden määrät keskenään ! Jokainen tekee niin, mikä itsellensä parhaalta tuntuu.
Ei proteiinia voi vahingossa syödä liikaa. Sovellukseen(kuten MFP) laittaessa näkyy ihan kaikki, mutta jos laskisin manuaalisesti niin tuosta esimerkistä laskisin vaan varsinaiset proteiininlähteet ja sillä selvä, kaikki muu on vaan plussaa. Kalorit on tärkein muuttuja ja makrot riittää kun on sinne päin. EIkä tämä muutenkaan ole järin tarkkaa hommaa, jos syö samoja ruokia päivästä toiseen niin asiaa voi myös ajatella enemmän/vähemmän periaatteella, esim. lisään leipäpalalla hiilareita tuonne, pistän tuohon ateriaan vähän enemmän lihaa tai vaihdan tämän vähärasvaisempaan.Ei tahdo tämä tyhmä ainakaan googlettelulla mistään luotettavasta lähteestä löytää yksiselitteistä kyllä tai ei vastausta tähän, ja ketjukin on jäänyt vähän lyhyeksi.
Kiinnostaisi siis jotakuinkin sama asia kuin aloittajaa aikanaan:
Jos aterialla syödään esim:
100g täysjyvämakaroonia
100g 10% naudan jauhelihaa
50g vähärasvaista raejuustoa
Onko aterian proteiinimäärä käytännössä jauhelihasta ja raejuustosta koostuva ~27g,
Vai lisätäänkö siihen myös makaroonin 14g proteiinia /per 100g?
Aika olennainen kysymys johon uskoisin olevan vähintäänkin monenlaisia vastauksia.
Itse mietin tätä siis siitä näkökulmasta, että saanko liikaa proteiinia, kun jätän viljoista ja kasviksista yms. tulevan proteiinin laskematta, ja eläin- ja maitotuotteista taas tulee kerättyä ~2g/per painokilo.
Kehitänkö siis itselleni potentiaalisia terveysongelmia päivä päivältä?