- Liittynyt
- 15.6.2014
- Viestejä
- 162
Tätä hain, joskus aiemmin löytänyt jotain keskustelua juurikin aminohappoprofiileista, silloin siinä oli kyllä monenlaista mielipidettä, mutta fakta-asioissahan mielipiteet on höpöhöpöä.Kaikki lasketaan mukaan ja tässä selitys mitä kukaan ei vielä tarjonnut: Proteiinia se on se huonomman aminohappoprofiilin proteiinikin ja se samalla aterialla syöty paremman aminohappoprofiilin proteiini paikkaa huonomman puutteet. Jo eri kasviproteiinit täydentävät toisiaan ja kahdesta epätäydellisestä saadaan yksi täydellinen.
Aivan päätön ajatus laskea vain ne varsinaisten proteiininlähteiden proteiinit. Etenkin dieetillä toi tekis elämästä vielä hankalampaa. Mun dieetillä kaikki lähtee siitä, että teen ruokavalion ja lasken etukäteen saavani tarpeeksi proteiinia sekä kokonaisuutena, että joka aterialla. Sen jälkeen katson, että saan rasvoja tarpeeksi. Kaikki loput kalorit mitä vielä jäljelle jäi, täytetään hiilareilla. Jos en laskisi kaikkea proteiinia mukaan, jäisi mulle aika paljon vähemmän hiilaria syötäväksi, eli joutuisin syömään enemmän kanaa ja vähemmän riisiä. Vähäkalorisella dieetillä hiilarit on jo muutenkin aika vähissä ja vähän kalliimpaakin toi olisi.
Ketjua nyt monen vastauksen lukeneena voisi päätellä, että yleispätevästi sekasyöjä natikkana (ja varmaan muutenkin) tulisi pyrkiä proteiinin saannissa siihen ~2g/per rasvaton painokilo, ja tämä koostuen siis KAIKESTA.
Itsellä tarkoittaa varmaan ~80g vähennystä proteiineissa, parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.
Aina oppii uutta.