proteiinien laskenta

Kaikki lasken mukaan.
Esim päivän aikana 150g kaurahiutaleita ja 200g riisiä = n.40g proteiinia. En ymmärrä miksi noita ei laskettaisi mukaan ja vastaavasti otettaisiin aterian kylkeen raejuustoa 250-300g jotta saadaan "päivittäinen proteiinin tarve" kasaan. Tosin ehkäpä juuri siksi olenkin ikuinen naru..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tottakai kaikki lasketaan mitä suuhun pistetään. Jos ei laskettaisi niin kasvissyöjä bodarit saisivat protskua nolla. Kuka on keksiny noin älyttömän ajatuksen että jotain mitä syö ei laskettaisi 😅 Samalla logiikalla läskien ei tartte laskea karkkien kaloreita koska se ei ole ruokaa.
 
Tätäpä juuri tarkoitinkin, kun yksi sanoo yhtä ja toinen toista.
Omakohtaisesti on tullut molempia harrastettua, viimeisen ~vuoden korvasin noita viljoista saatuja protskuja lihalla ja omaan silmään kehityin enemmän puolessa vuodessa miinuskaloreilla, kuin muutosta edeltävän vuoden aikana plussakaloreilla.

Nyt vain herännyt mielenkiinto kun on runsaasti tullut sairasteltua ja verikokeissa olen jotenkin onnistunut mm. saamaan magnesiumin YLI viitearvojen, joka ei terveellä ihmisellä pitäisi olla edes mahdollista.
Näin ollen herää kysymys onko munuaiset ihan 100% tikissä ja jos ei, niin onko aiheutettu liiallisella proteiinin syönnillä.
 
Höpönhöpö. Kaikki lasketaan. Mutta kannattaa seurata, että esim. leusiinia tulee riittävästi per ateria. Ota käyttöön vaikka chronometer-sovellus ja tsekkaa, jääkö jokin aminohappo alhaiseksi aterialla.
Minusta harrastelijan on täysin tarpeetonta laskeskella yksittäisiä aminohappoja. Menee homma näpertelyksi. Riittää kun syö protskua riittävästi useasta eri lähteestä. Keho kyllä huolehtii lopusta. Bodareilla on protskun saanti muutenkin ylimitoitettua. Harva tarvitsee oikeasti mitään 2.5 - 3g painokilo.
 
Minusta harrastelijan on täysin tarpeetonta laskeskella yksittäisiä aminohappoja. Menee homma näpertelyksi. Riittää kun syö protskua riittävästi useasta eri lähteestä. Keho kyllä huolehtii lopusta. Bodareilla on protskun saanti muutenkin ylimitoitettua. Harva tarvitsee oikeasti mitään 2.5 - 3g painokilo.
Niin ja kun tuo 2,5-3g lasketaan vieläpä siitä ikuisesta bulkkipainosta.
 
Tottakai kaikki lasketaan mitä suuhun pistetään. Jos ei laskettaisi niin kasvissyöjä bodarit saisivat protskua nolla. Kuka on keksiny noin älyttömän ajatuksen että jotain mitä syö ei laskettaisi 😅 Samalla logiikalla läskien ei tartte laskea karkkien kaloreita koska se ei ole ruokaa.
Aika harva yleisesti ajattelee että lihasmassan kasvatus on edes ylipäätään käytännössä mahdollista kasvissyöjänä.

Lienee siinä ainakin suuri ero kehityksen kannalta syödäänkö protskut kaurapuurosta vai kanasta.

Mitä nyt tulee seurattua kilpailijoita, niin valtaosa mättää karkeasti sen puoli kiloa lihaa ja 10 kananmunaa päivässä, siihen jos laskee hiilarin lähteistä proteiinit, niin ollaan varmaan jo 4-5g/per painokilo tietämillä.
 
Tätäpä juuri tarkoitinkin, kun yksi sanoo yhtä ja toinen toista.
Omakohtaisesti on tullut molempia harrastettua, viimeisen ~vuoden korvasin noita viljoista saatuja protskuja lihalla ja omaan silmään kehityin enemmän puolessa vuodessa miinuskaloreilla, kuin muutosta edeltävän vuoden aikana plussakaloreilla.

Nyt vain herännyt mielenkiinto kun on runsaasti tullut sairasteltua ja verikokeissa olen jotenkin onnistunut mm. saamaan magnesiumin YLI viitearvojen, joka ei terveellä ihmisellä pitäisi olla edes mahdollista.
Näin ollen herää kysymys onko munuaiset ihan 100% tikissä ja jos ei, niin onko aiheutettu liiallisella proteiinin syönnillä.
Laskitko paljonko söit protskua per painokilo ? Kyllähän tuo vähän kuulostaisi etteivät munuaiset pelitä.
 
Aika harva yleisesti ajattelee että lihasmassan kasvatus on edes ylipäätään käytännössä mahdollista kasvissyöjänä.

Lienee siinä ainakin suuri ero kehityksen kannalta syödäänkö protskut kaurapuurosta vai kanasta.

Mitä nyt tulee seurattua kilpailijoita, niin valtaosa mättää karkeasti sen puoli kiloa lihaa ja 10 kananmunaa päivässä, siihen jos laskee hiilarin lähteistä proteiinit, niin ollaan varmaan jo 4-5g/per painokilo tietämillä.
Tuskin syö kukaan bodari 4-5g painokiloa kohti protskua. Ei siitä ole kuin haittaa jos vetää överiksi. Munuaiset tilttaa eikä patti kasva yhtään enempää kuin puolet pienemmällä protskumäärällä. Puoli kiloa lihaa tekee 120g protskua. 10 munaa noin 75g. Hiilarit päälle niin ei ylity 3 g. Ja niistä munista vetää moni vain valkuaiset. 10 valkuaista on noin 30g protskua.
 
Riippuuhan se tietysti miten syö, jos proteiinia tulee merkittävästi monesta paikasta niin pitäähän ne laskea. Mutta jos 200g tulee sieltä kanasta ja rahkasta niin 10g riisistä ja toinen rehuista on marginaalivirhe. Jos joku grammalleen laskee niin ei se väärin ole, mutta en sitä tapaa lähtökohtaisesti neuvoisi jos asian haluaa yksinkertaistaa.
Samalla logiikalla läskien ei tartte laskea karkkien kaloreita koska se ei ole ruokaa.
Kalorit pitää tietysti ynnätä, tässä nyt on vaan kyse yksittäisestä makrosta. Jos syö pari konvehtia niin sitten on turha laskea mutta koko pussi jo kannattaa huomioida. Sinänsä ihan sama miten laskee tai on laskematta, kunhan tekee sen aina samalla tavalla ja voi tehdä hallittuja muutoksia.
 
Tuskin syö kukaan bodari 4-5g painokiloa kohti protskua. Ei siitä ole kuin haittaa jos vetää överiksi. Munuaiset tilttaa eikä patti kasva yhtään enempää kuin puolet pienemmällä protskumäärällä. Puoli kiloa lihaa tekee 120g protskua. 10 munaa noin 75g. Hiilarit päälle niin ei ylity 3 g. Ja niistä munista vetää moni vain valkuaiset. 10 valkuaista on noin 30g protskua.
100-kilonen henkilö ja 5g/painokilo protskua. =2000kcal pelkästä protskusta. Hiilaria jos saman verran, joka on vähän suhteutettuna protskumäärään niin toiset 2000kcal. Low fat ruokavalio, jossa 1g/painokilo rasvaa =900kcal. Viiden tonnin setti, jossa proteiinin osuus energiamäärästä on 41%. Eipä kovin terveeltä kuulosta. Harvan satakiloisen metabolia edes tuosta energiamäärästä selviää rankasti lihomatta. Prodet puolittaisi ja ottaisi sen hiilareista niin varmasti kehitys olisi parempaa ja elimistö toimisi optimaalisemmin. Tuollaista proteiinimäärää painokiloa kohti ei pysty hyödyntämään edes geneettisiin friikkeihin kuuluva ammattimaisesti harjoitteleva probodari "maailmanlopun" kemioilla. Natikoillahan tuo on jo suorastaan itsensä myrkyttämistä. Tottakai kaikki proteiini lasketaan kokonaismäärään, hyvin on velitieteeksi mennyt yksinkertaisetkin asiat. Voihan niitä toki laskea kuten tahtoo, mutta laskutoimituksen tulos on silloin virheellinen.
 
Laskitko paljonko söit protskua per painokilo ? Kyllähän tuo vähän kuulostaisi etteivät munuaiset pelitä.
Suurinpiirtein tullut aina laskettua. Pitkälti samoja safkoja päivästä toiseen.

Mikäli kaiken laskee, niin ollaan kyllä oltu siellä 3,5g/per rasvaton painokilo, mikäli ei laske viljoja/kasviksia yms. niin jäädään siihen ~2,5-3g/per.
 
Suurinpiirtein tullut aina laskettua. Pitkälti samoja safkoja päivästä toiseen.

Mikäli kaiken laskee, niin ollaan kyllä oltu siellä 3,5g/per rasvaton painokilo, mikäli ei laske viljoja/kasviksia yms. niin jäädään siihen ~2,5-3g/per.
Missä rasvoissa arvioisit olevasi nyt?
 
Ruokavalion osalta pyöreästi gramma per painokilo ja kunnon osalta siinä 15-20% välimaastossa uskoakseni.

Jäi epäselväksi kumpaa tarkoitit
Joo sori rasvaprosenttia tarkoitin. Yleisellä tasolla monelle on vaikeaa käsittää kuinka paljon sitä fläsää kropassa lopulta oikeasti on jollei ikinä ole ollut alle kympin rasvoissa. Perus salipulliaiselle se tarkoittaa monesti 20-30kg painonpudotusta. Sen kun sanot ääneen saat vastaukseksi:"Älä ny viitti, niin että oikeesti painaisin seittemänkymmentä jotain!!!!???"
 
Joo sori rasvaprosenttia tarkoitin. Yleisellä tasolla monelle on vaikeaa käsittää kuinka paljon sitä fläsää kropassa lopulta oikeasti on jollei ikinä ole ollut alle kympin rasvoissa. Perus salipulliaiselle se tarkoittaa monesti 20-30kg painonpudotusta. Sen kun sanot ääneen saat vastaukseksi:"Älä ny viitti, niin että oikeesti painaisin seittemänkymmentä jotain!!!!???"
Tottahan tuokin. Ite oon 185 pitkä ja 85kg tällä hetkellä elopainoa ja treenailtu on ~7 vuotta. Tuli juurikin tuon puolen vuoden aikana kiristeltyä tuolta 97kg tietämiltä 82 kiloon. Arvioisin että siitä kun ois oikeesti rapsakkaan kisakuntoon menty, niin ei se paljon yli 70 kilon olisi jos sitäkään kun nesteet vielä kuivattaa pois.
 
Tottahan tuokin. Ite oon 185 pitkä ja 85kg tällä hetkellä elopainoa ja treenailtu on ~7 vuotta. Tuli juurikin tuon puolen vuoden aikana kiristeltyä tuolta 97kg tietämiltä 82 kiloon. Arvioisin että siitä kun ois oikeesti rapsakkaan kisakuntoon menty, niin ei se paljon yli 70 kilon olisi jos sitäkään kun nesteet vielä kuivattaa pois.
Protskuja tullut siis laskutavoista riippuen ~190g tai jotain +250g päivässä.

Ja vastauksista päätellen liikaa jokatapauksessa.
 
Ei tahdo tämä tyhmä ainakaan googlettelulla mistään luotettavasta lähteestä löytää yksiselitteistä kyllä tai ei vastausta tähän, ja ketjukin on jäänyt vähän lyhyeksi.

Kiinnostaisi siis jotakuinkin sama asia kuin aloittajaa aikanaan:

Jos aterialla syödään esim:

100g täysjyvämakaroonia
100g 10% naudan jauhelihaa
50g vähärasvaista raejuustoa

Onko aterian proteiinimäärä käytännössä jauhelihasta ja raejuustosta koostuva ~27g,

Vai lisätäänkö siihen myös makaroonin 14g proteiinia /per 100g?

Aika olennainen kysymys johon uskoisin olevan vähintäänkin monenlaisia vastauksia.

Itse mietin tätä siis siitä näkökulmasta, että saanko liikaa proteiinia, kun jätän viljoista ja kasviksista yms. tulevan proteiinin laskematta, ja eläin- ja maitotuotteista taas tulee kerättyä ~2g/per painokilo.
Kehitänkö siis itselleni potentiaalisia terveysongelmia päivä päivältä? 😅
Kaikki lasketaan mukaan ja tässä selitys mitä kukaan ei vielä tarjonnut: Proteiinia se on se huonomman aminohappoprofiilin proteiinikin ja se samalla aterialla syöty paremman aminohappoprofiilin proteiini paikkaa huonomman puutteet. Jo eri kasviproteiinit täydentävät toisiaan ja kahdesta epätäydellisestä saadaan yksi täydellinen.

Aivan päätön ajatus laskea vain ne varsinaisten proteiininlähteiden proteiinit. Etenkin dieetillä toi tekis elämästä vielä hankalampaa. Mun dieetillä kaikki lähtee siitä, että teen ruokavalion ja lasken etukäteen saavani tarpeeksi proteiinia sekä kokonaisuutena, että joka aterialla. Sen jälkeen katson, että saan rasvoja tarpeeksi. Kaikki loput kalorit mitä vielä jäljelle jäi, täytetään hiilareilla. Jos en laskisi kaikkea proteiinia mukaan, jäisi mulle aika paljon vähemmän hiilaria syötäväksi, eli joutuisin syömään enemmän kanaa ja vähemmän riisiä. Vähäkalorisella dieetillä hiilarit on jo muutenkin aika vähissä ja vähän kalliimpaakin toi olisi.
 
Minusta harrastelijan on täysin tarpeetonta laskeskella yksittäisiä aminohappoja. Menee homma näpertelyksi. Riittää kun syö protskua riittävästi useasta eri lähteestä. Keho kyllä huolehtii lopusta. Bodareilla on protskun saanti muutenkin ylimitoitettua. Harva tarvitsee oikeasti mitään 2.5 - 3g painokilo.
Tarkoitin lähinnä sitä, että kun näkee, mitä aminoita mistäkin ruuasta tulee, on helpompi ymmärtää, miksi kaikki lasketaan. Vallalla on joku käsitys, että kasvisproteiinit on jotenkin ihan eri planeetalta kuin eläinproteiinit, vaikka edellä mainitut ovat yleensä puutteellisia vain ihan tietyissä aminoissa, joita on helppo täydentää muilla lähteillä.

Ja pliis, ei pidetään noi yksinkertaistukset kana vs. pelkkä kaurapuuro poissa tässä. Kukaan ei väitä, että pelkällä kaurapuurolla voi treenata.
 
Proteiinia se on se huonomman aminohappoprofiilin proteiinikin ja se samalla aterialla syöty paremman aminohappoprofiilin proteiini paikkaa huonomman puutteet. Jo eri kasviproteiinit täydentävät toisiaan ja kahdesta epätäydellisestä saadaan yksi täydellinen.
Tämäpä se pointti. Kun protskulähteitä on useampi ne täydentävät toisiaan. Kehon oma "aminohappo pooli" tekee setistä toimivan. Aminohappoja on turha itse laskea erikseen. Näin opetettiin jo ysärillä. Silloin voisi olla tarpeen laskea jos syö vain yhtä proteiinin lähdettä. Käytännössä vain kukaan fiksu ei tee niin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom