Tuossa määrässä perus makaronilaatikkoa on jo helposti ihan vähintään 30 g proteiinia, ellei sitten jauhelihaa ole aivan naurettavan pieni määrä.
Pieniä määriä kasviksia en minäkään laske, koska gramma tai pari menee jo virhemarginaaliin, mutta järkevästi toteutetusta kasvisruoasta ne on ihan fiksua laskea. Järkevästi toteutettu tarkoittaa sitä, että eri kasviproteiinit täydentävät toistensa aminohappokoostumuksia. Esimerkiksi palkokasvit + viljat = hyvä aminohappoprofiili.
Sit taas siitä makaronilaatikostakin kannattaa laskea ihan kaikki proteiinit. Vaikka makaronin proteiini ei ole yksinään täydellistä, täydentyy se tässä tapauksessa lihan, maidon ja kananmunan proteiinilla. Sama juttu sen kasvisruoan kanssa, eli vaikka koulun keittiö ei olisi jaksanut tällaisia turhanpäiväisiä aminohappoprofiileita miettiä, niin ottaa siihen lasillisen maitoa päälle, niin sulla on kasassa jo hyvä aminohappoprofiili.