Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tromm sanoi:
Jos vain voisin saada yksinkertaisen ja tyhjentävän vastauksen siihen, kumpi ehdokkaista tulisi konkreettisesti parantamaan asemaani opiskelijana ja sitten kun valmistun ja sijoitun työelämään. (sosiaali- ja terveysala)
Arvon Tromm, presidentti ei tee konreettisia päätöksi opiskelijoiden ja työtä tekevien ihmisten asemasta. Presidentti voi kuitenkin vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin voimakkaasti (mitä konkreettista Tarja on tehnyt / miten vaikuttanut mielipiteillään viimeisen 6 vuoden aikana?).

Opiskelusta ja opiskelijoista

Halosen sivuilta ei löydy opiskeluun liittyvillä hakusanoilla mitään, joten:
Tarja Halonen Punaisessa langassa (lähde: http:// punainenlanka. blogspot .com/):
Maarit: Mut yks kuudesosa suomalais nuorista elää tänäpäivänä kokonaan tai osin toimeentulotuen varassa. Eiks tässä tule vääjäämättä mieleen se ajatus että osa meidän nuorisostamme käyttää tätä järjestelmää hyväksi.

Tarja: Tää yks sellainen asia joka minua todella kiinnostaa, miks edelleenkin on näitä, onks kuinka paljon kysymys toimeentulotuen aukoista tai se on liian byrokraattista tai siitä että ihmiset ei sitte yritä itse enempää, toisaalta mää tiedän itsekkin että ainakin opiskelijoista iso osa käy töissä jopa siinä määrin että se haittaa heidän opiskeluja että pikemmin pitäisi sanoa pudottakaa elintasoa ja valmistukaa ajoissa.

Sauli Niinistö (lähde: http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=15)
KYSYMYS:
Mitä ajattelet opiskelijoiden aseman parantamisesta?

VASTAUS:
Opiskelijoiden aseman parantamisessa keskeisintä on riittävän toimeentulon turvaaminen. Tällä hetkellä opiskelijat ovat työttömien jälkeen suurin toimeentulo-ongelmista kärsivä väestöryhmä. Vaikka opiskelijan toimeentulon turvaava työssäkäynti osaltaan tukee myös myöhempää työllistymistä, on se silti varsin monille pelkkä taloudellinen pakko riittämättömän opintotuen takia.

Tavoitteena pitää olla sellainen opintotuen taso, joka kannustaa ripeään opiskeluun, mutta turvaa myös mahdollisuuden täysipäiväiseen opiskeluun.


On totta, että opintotuen korottaminen on jäänyt tekemättä monien vuosien aikana, vaikka elinkustannukset ovat nousseet. On silti muistettava, että tänä syksynä opintotuen asumislisää nostettiin eduskunnan toimesta.

Opintotukea voidaan kehittää nykyisen rakenteen pohjalta, mutta opintotuki voisi olla opintojen alkuvaiheessa hieman korkeampi, jotta opinnot lähtevät ripeästi alkuun. Opintojen loppuvaiheessa lainan osuus voisi olla suurempi.

Taustalla olisi ajatus siitä, että valmistumisen häämöttäessä oman alan töihin hakeutuminen edistäisi työllistymistä siinä vaiheessa, kun paperit ovat kädessä.

Työstä

Halosen sivuilta en löytänyt vastakkainasettelusta työelämässä mitään, joten:
Tarja Halonen Punaisessa langassa (lähde: http:// punainenlanka. blogspot .com/):
Maarit: Mut onks ristiriita esim. työntekijän ja työnantajan välillä, onko se katoamassa vai vahvistumassa?

Tarja: Sekä että, tavallaan, mut se trendi se suuntaus on ollut pitkään se työntekijän oikeudet työelämässä on kasvaneet ja kun samanaikaisesti ihmisen arvo yhteiskunnassa on noussu, niin ihmisten vaatimukset sen suhteen miten heitä kohdellaan työelämässä on myös samalla kasvaneet, kaikki hyvin tähän asti, mut nyt sit tää koveneva kansainvälinen kilpailu, tällainen rahalle odotettavat niinku nopeat tulokset nii se aiheuttaa sit sen kun kaikilla tuotannontekijöillä niistä kilpaillaa ja yritetään saada mahdollisimman suuri teho ulos niin sit sitten sitä myöden ihmisten asema on muuttunut turvattomammaksi ja on tullut irtisanomisia enemmän, työpaikat ei oo pelkästään niinku vaihtuneet suomessa, joillakin on kadonnut ulkomaille, ammattialat on muuttuneet, ihmiset kokevat sillä tavoin itsensä turvattomiksi.

Maarit: Eli ristiriita on itseasiassa osin vahvistumassa?

Tarja: Näiltä osin kyllä!

Halonen on siis sitä mieltä, että ei olisi työntekijöiden kannalta positiivista kehitystä, jos työnantajien mahdollisuuksia työllistää parannettaisiin. Halonen pelkää Niinistön ajattelussa sitä, että tuloerot kasvavat, vaikka todellisuudessa yritykset ja yrittäjät työllistäisivät enemmän ihmisiä ja voisivat maksaa heille parempaa palkkaa.

Tästä vielä todisteeksi:
Maarit: Mut moni suomalainen on myös sitä mieltä että rikastuminen ei ole rikos eikä se ole keneltäkään pois! Mitä mieltä te olette?

Tarja: Se ei ole rikos, mutta se on joltakin pois! siis
Niin, se on pois koko yhteiskunnalta.

Sauli Niinistö (lähde: http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=15
KYSYMYS:
Mitä tarkoitat sillä, kun puhut, että vastakkainasettelun aika on ohi?

VASTAUS:
Mielestäni tarpeeton vastakkainasettelu on sitä, kun meille uskotellaan, että yrittäjällä ja yrityksen työntekijällä ei voi mennä hyvin samaan aikaan. On samantekevää, kuka meistä mitäkin tekee. Kaikkea tekemistä tarvitaan. Olemme samassa veneessä.

Vastakkainasettelu on turhaa, koska olemme kaikki suomalaista työväkeä; työntekijät, työnantajat, yrittäjät, opintojen parissa uurastavat opiskelijat, kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat, työelämän ulkopuolella olevat ja työnsä jo tehneet eläkeläiset. Sitä tarkoittaa "Työväen Presidentti."

Vastakkainasettelu on turhaa myös työelämässä. Innostuneille, luoville ihmisille on annettava tilaa, niin työntekijöinä kuin yrittäjinä. On vastuutonta asettaa työntekijät ja työnantajat ajatuksissamme vastatusten.

Mikäli jokainen meistä ei ammatissaan saa ansaitsemaansa arvostusta, murennamme pohjaa yhteiseltä tulevaisuudeltamme.

Meidän on luotava sellainen Suomi, jossa kaikilla suomalaisilla olisi töitä. Tästä asiasta meidän ei kannatta olla eri mieltä riippumatta siitä, ketä äänestämme.

Pahoittelen, että en saanut tätä lyhyemmin sanottua, koska lainasin ehdokkaiden vastaukset kokonaan. Kyllä Suomen presidentti on silti hetken perehtymisen arvoinen asia, eikö niin?

EDIT: Lisättäköön vielä, etten ole minkään puolueen jäsen ja olen perehtynyt ehdokkaiden ajamiin asioihin vasta vaalien aikana.
 
Ei kai istuva presidenttimme oikeasti ole sanonut, että rikastuminen on toiselta pois? Kuvastaa nimittäin pelottavan paljon uusmerkantilistista ajattelutapaa..

Mutta opintotukiasiaan palatakseni, niin minusta tulorajojen nosto olisi toivottavaa ja suotavaa, sillä nykyisellään on mahdollista valmistua nopeasti ja samalla töitä tehden. Ja mikäli töitä ei opintojen ohessa tekisikään, tulisi mielestäni olla mahdollista tienata kesällä ilman tulorajoja, sillä kesäisin voi kerätä rahaa säästöön lukukauden ajaksi. Jos kerta opintotukea ei makseta kesältä, niin miksi siinäkin tulee olla tuloraja, keneltä se on pois, kyllä verottaja omansa ottaa kuitenkin..? Op-tuen määrä on ihan ok, vaikka enempikin kelpaisi ainakin mulle, mutta tulorajojen tulisi korkeammat, sillä työkokemus, jota karttuu, on erittäin arvokasta tulevaisuuden kannalta.

Kyllä mä näen, että Niinistöllä on tässäkin selvästi enemmän realismia ja ymmärtää, että elintason pudotus ei välttättä toimi, kun vuokraan menee niinkin iso siivu joka tapauksessa.
 
Hartman sanoi:
Joo. Täytyy lähteä herättelee lisää niitä nukkuvia äänestäjiä Tarjan taakse.
Jaa. No älä turhaan. Eiköhän tää ollu tässä. Kyllä se niin taitaa olla, että kyllä Tarja vie. Jopa ylivoimaisesti. Että älä ny ketään turhan takia mene herättelemään. Otat ihan relasti vaan. Viikonlopuksi mökille. :)

(Jahas, 2000 viestiä on ylitetty. Ainakin siinä mielessä tavoitteet saavutettu!)
 
Asiapuhetta Arvidilta. En kyllä jaksa ymmärtää näitä joitain heittoja "Niinistö ajaa vaan rikkaiden asiaa, ei meidän", "Se on niin ällö ja pyrkyri"..perustelkaaaaaa... Oikeesti jokaisen työhön aikovan tai työtä tekevän pitäisi äänestää sitä saukkia, koska niiden asiaa tässä ajetaan.
En ymmärrä tuota, että heitetään rahaa työttömille ilman, että ne rohkaistaisiin enemmän tai vähemmän tärkeisiin töihin. Tuottamaton sosiaalipummi maksaa aika paljon jokaiselle työtä tekevälle. Se riittää, että pummi saataisiin itse kustantamaan oman elämisensä, eikä se roikkuisi valtion kassassa. Tämä ei tarkoita tukien laskemista, vaan matalapalkkaisten töiden palkan nousua.

EDIT Tuossa Tavjan mallissa taitaa painaa se, että tuloerojen kasvaessa pienempipalkkainen tuntee olevansa epäreilussa asemassa, vaikka oma elintaso nousisi. Eli hommassa paistaa perisuomalainen kateus siitä, että toisella menee paremmin, eikä ymmärretä kokonaiskuvaa siitä, että rikastuva työnantaja kykenee palkkaamaan enemmän työntekijöitä paremmalla palkalla (huolettaa vain se, että nyt sillä menee vieläkin paremmin, vaikka mulla menee vain vähän paremmin).

EDIT2 Tajusin just, etä se on siinä:

KYSYMYS:
Mitä tarkoitat sillä, kun puhut, että vastakkainasettelun aika on ohi?

VASTAUS:
Mielestäni tarpeeton vastakkainasettelu on sitä, kun meille uskotellaan, että yrittäjällä ja yrityksen työntekijällä ei voi mennä hyvin samaan aikaan. On samantekevää, kuka meistä mitäkin tekee. Kaikkea tekemistä tarvitaan. Olemme samassa veneessä.
 
Yksi Suomen viisaimmista ja kokeneimmista poliitikoista, Esko Aho, on ilmoittanut äänestävänsä Sauli Niinistöä. Tehkäämme kaikki niin.
 
Tiukaksi menee mutta Tarja voittaa vaikka kokoomus syytääkin valheita minkä ehtii ja jotkut hölmöt niihin jopa uskoo.
Pahoittelut kaikille jotka kirjoitti viime kommenttiini vastineita ja en vastannut, on yksinkertaisesti ollut aivan vitullinen kiire duunissa että olisi ollut aikaa lähteä tähän taas sen syvällisemmin.
Eipä siinä tosin mitään, ilolla painaa hommia kun tietää että on pressa jota kiinnostaa myös työläisen hyvinvointi, toisin kuin saulia.
Tietääpähän että tästä on jotain hyötyä myös tulevalle jälkikasvulle ja heillekkin tulee suomessa hyvä elämä (toisin kuin kokoomuksen mallissa jossa tarjolla olisi vain epävarmuutta ja köyhyyttä.)

Halonen = Hyvinvointia kaikille suomalaisille nyt ja tulevaisuudessa.

Sauli = Hyvinvointia rikkaille ja palkansaajat kyykkyyn.

th_etusivu.jpg
 
Tuomas H. sanoi:
Ei kai istuva presidenttimme oikeasti ole sanonut, että rikastuminen on toiselta pois? Kuvastaa nimittäin pelottavan paljon uusmerkantilistista ajattelutapaa..

Kyllä on, tuossa Punaisessa langassa. Tässä lainaus vielä uudestaan ja vähän pidempänä:

Punainen lanka (.blogspot com) sanoi:
Maarit: Mut moni suomalainen on myös sitä mieltä että rikastuminen ei ole rikos eikä se ole keneltäkään pois! Mitä mieltä te olette?

Tarja: Se ei ole rikos, mutta se on joltakin pois! siis

Maarit: Keneltä se on pois?

Tarja: Siis se on pois yleensä siitä kun lasketaan siitä yhteisestä kassasta, et kuinka paljon riittää kenellekkin, niin siinä on kohtuusraja olemassa, siis mää en ollenkaa aja tasapalkkausta enkä sitä kaikkien pitäisi olla just, semmoset aikakaudet on varmaan ja järjestelmät takanapäin et pitää olla kannustimia, et semmonen joka haluaa tehdä enemmän niinku saa siitä niinku yrittämisestään ja ahkeruudestaan ja kaikesta tälläisestä koulutuksestaan niin saa siitä sitten niinku palkkiota se kannustaa ihmistä, mut jos on oikein isot tuloerot, on todettu että se ei ensinnäkään luo sitä yhteistä henkeä se ei luo käsitystä että me ollaan yhdessä jasit sitten siinä on on ihan yksinkertaisesti että ettei raha oo mitenkään rajaton resurssi vaan kyl se sitten on jostain muualta pois.

Maarit: Eli teidän mielestänne tuloeroja pitää pikemmin kaventaa kuin suurentaa?

Tarja: Kyllä mutta tuloerojen kaventamisessa tietysti nii presidentti on kyllä enintään niinkun arvojohtaja.

Että sellainen presidentti.
 
Jaa no minä opiskelijana en ymmärrä miten Halonen minun asemaani ajaa sanomalla että elintasoa voisi laskea. Minulta jää 60 euroa kuussa rahaa vuokran jälkeen. Kuinka laskisin vielä elintasoani tästä? Voiko minut luokitella köyhiin?

Uskoisin että Sauke ajaa minun asemaani. Sitäpaitsi haluan työllistyä nopeasti valmistumisen jälkeen, ja uskon että Saukella on parempi käsitys siitä miten sitä tilannetta parannetaan. Ja jos onnistun rikastumaan elämässäni, joka ei itse tarkoitus ole muta jos niin käy, niin se ei ole keneltäkään pois vaikka Tarja niin väittää. RIippuu tietysti, jos varastan sen rahan, niin sitten se on muilta pois.

Kolmannekseen, jos haluan mennä ulkomaille hakemaan kokemuksia ja tehdä sielläkin työtä vähän aikaa, Halonen leimaa minut social shopperiksi, systeemin hyväksikäyttäjäksi, jolle kyllä kelpasi yhteiskunnan edut mutta kun piti maksaa takaisin ja mennä hiilikaivokselle töihin niin eipä herralle kelvannut. Sauke taas sanoo että on hyvä saada kokemuksia ja parantaa itseään ja siitä on hyötyä myös lähdemaalle, koska se saa kuitenkin takaisin sitten kokenutta, suhteita luoneita ihmisiä takaisin.

Mut eiks toi ollu propagandaa, vai hetkinen, Halonen on itse noin sanonut tälläkin viikolla... enpä taida player hateria äänestää :)

SAUKE!!!!!!!
 
SniffDaddy sanoi:
Ahokin ois voinu hypätä Salen kelkkaan jo paljon aiemmin. Hyvä kuitenkin näinkin.

Joo niin olisi, mutta olisi Salekin voinut hypätä hieman aiemmin Ahon kelkkaan aikanaan. Ei Aho sentään ihan samalla mitalla antanut takaisin, koska ilmoitti ennen kuin äänesti :rolleyes:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Raejuusto sanoi:
Ei hemmetti, mä haluan uskoa hyvään, mutta tämä "meidän Tarjan" puhe ei kyllä hyvältä kuulosta. Voin kyllä uskoa, että tällaiset ajatukset omaava henkilö on ollutkin todella vasemman laidan kulkijoita aikanaan kuten näemmä vieläkin.

Kuljetusala--> Trollaatko? (Mua pelottaa että toi ei edes ole trolli)
Mutta vastaanpa silti: Miten Niinistö kyykyttää kansalaisia? Sillä että luodaan yrittäjähenkisempi asenne? Olet oikeassa, että hyvinvointia tulee lisää rikkaillekin, mutta myös normaalille työläiselle johtuen kannustavaan yrittäjyyteen perustuvasta politiikasta, ei vastakkainasetteluun pohjautuvasta politiikasta. Mitä valheita se Kokoomus meille "tyhmille" nyt sitten on suoltanut? Melkein jo ehdin unohtaa, että SAK:n leiristä niitä jo valheiksi todistettuja juttujakin on tullut. Miksi Ihalainen ei muuten ole antanut vastinetta vai olenko missannut sen?

Mitä konkreettisia keinoja Halonen tekisi siis yrittäjyyden lisäämiseksi ja miten hänen politiikallaan työ Suomessa tulee olemaan kannustavampaa? (Merkantilistien ideahan on, että rahaa on kiinteä määrä ja sen jaettavuudessa toinen osa on toiselta pois, joten tuloerot ovat toiselta pois, näinkö?) Vai voiko kuitenkin olla, että asia ei historiankaan valossa näin ole, vai onko Halosella taloustietämys edellä aikaansa? :D Haluaako Halonen talouskasvun loppuvan, mitä hän haluaa oikeasti?
 
Alkoi muuten ihan simona yhtäkkiä kiinnostaa..

Miltähän Halosesta, koko kansan presidentistä, tuntuisi jos sattuisi voittamaan vaalit 51-49 ja tietäisi samalla että suuri(n) osa äänistä on tullut ihmisiltä jotka eivät osaa käyttää tietokonetta, eivät matkustele, tietävät että YK ja EU on samaa firmaa ja joita Halosen ajamat asiat kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo paskaa?
 
Itse olen sitä mieltä, että Suomi tarvitsee tällähetkellä enemmän Niinistön kaltaista presidenttiä kuin tuota "kukkahattutätiä", joka ei osaa kuin hihitellä, tuhahdella, puhua toisten puhevuorojen päälle ja väheksyä muita.

Ja mitkä oli ne Tarjan VANKAT näytöt? Mitä hän on saanut aikaan?

Suomenpankin nimityspelleily osoitti jo mitä hän on naisiaan.

En tiedä onko Niinistökään sen parempi, mutta Tarja sai jo mahdollisuutensa ja se ei mielestäni ollut mikään menestystarina.
 
kuljetusala sanoi:
Halonen = Hyvinvointia kaikille suomalaisille nyt ja tulevaisuudessa.
Sauli = Hyvinvointia rikkaille ja palkansaajat kyykkyyn.

Halonen haluaa hyvinvointia rikkaille ja Sauli kyykyttää korkeapalkkaisia? Kerro lisää, jooko?
 
Neuvostoliitto sanoi:
Alkoi muuten ihan simona yhtäkkiä kiinnostaa..

Miltähän Halosesta, koko kansan presidentistä, tuntuisi jos sattuisi voittamaan vaalit 51-49 ja tietäisi samalla että suuri(n) osa äänistä on tullut ihmisiltä jotka eivät osaa käyttää tietokonetta, eivät matkustele, tietävät että YK ja EU on samaa firmaa ja joita Halosen ajamat asiat kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo paskaa?

Varmaan ihan samalta kuin viime vaalienkin jälkeen, kun Halosesta tuli puolen kansan presidentti. Tilanne on sama nytkin; voitti kumpi tahansa, maailma jatkaa pyörimistään.

Ps. Paitsi jos Sauli voittaa niin sitten juhlitaan.
 
Ai satana :wall:
Alkoi riistokapitalistilahtarisikamainen otsasuoneni sykkimään rytmikkäästi ja voimallisesti kun luin tuon Raejuuston postaaman Punainen lanka -pätkän.

Lipas ja pistin kiinnitä, lataa ja varmista. Prkl kun tietäisi mistä löytyy se punikkien pesä, josta noita saatanan kommareita sikiää :curs:
 
Jossain forumilla on tämmöinen tuosta Opintotuesta ja tulorajoista:

Kysytty saman kysymyksen molemmilta ehdokkailta liittyen opiskelijoiden tulorajoihin. Tässä molempien vastaukset muuntelemattomina:

NIINISTÖ:

Hei, XXXXX XXXXXXX

Kiitos viestistäsi ja anteeksi, että vastaus on kestänyt. Meillä täällä Sauli Niinistön tukiryhmässä on alkanut toisen kierroksen myötä varsinainen kysymysten tulva, mikä on tietenkin oikein positiivinen juttu! Me yritämme yhdessä Saulin kanssa käytyjen keskustelujen perusteella vastata kaikkiin viesteihin ja kysymyksiin.

Kysymyksesi tulorajoista on todella aiheellinen ja puhuttaa paljon esimerkiksi kokoomusnuorissa. Sauli Niinistö on asiassa hyvin pitkälti samaa mieltä kanssasi. Opintotuen pitäisi olla sen suuruinen, että sillä pystyisi elämään, mutta niillä opiskelijoilla, jotka haluaisivat sen lisäksi käydä töissä ja tienata hieman lisää, pitäisi olla tähän mahdollisuus.

Tämähän on jo yksilönvapaudenkin nimissä suotavaa.

Konkreettinen parannus opiskelijoiden arkeen olisi se, että tulorajoja nostettaisiin reilusti. Moni opiskelija haluaa työskennellä opintojensa aikana ja usein oman alan arvokasta työkokemusta hankitaan jo opiskeltaessa. Usein työnantajatkin edellyttävät sekä koulutusta että työkokemusta, ennen kuin vakituisia paikkoja saa.

Nyt järjestelmä rankaisee niitä ahkeria, jotka suorittavat sekä kunnialla opintonsa, että käyvät työssä. Opintotukien takaisin perintään ja tuen korkoihin saattaa sitten mennä iso osa kesätyöansioista.

Parhain terveisin ja opiskeluintoa,

XXXXX XXXXXX
Sauli Niinistön tukiryhmä
www.niinisto.net

HALONEN:

Hei,

kiitos viestistäsi. opintotuki on päätoimisen opiskelijan toimeentuloturva, jossa on tulorajat, kuten muissakin vastaavissa.

Hyvää jatkoa ja menestystä opintoihin

Halosen kampanjatiimi/MEA
 
Kuljetusalalta tuli suorastaan loistavia, yksilöityjä ja hämmästyttävän tarkkoja kommentteja:jahas: . Tosin ilman perusteluita, joita ne uskottavuudekseen olisivat vaatineet. Siksi pidän niiden totuusarvoa vähintäänkin kyseenalaisena. Varsinkin, kun olen opintojen myötä jonkin verran perehtynyt suomalaiseen yhteiskuntaan ja sitä pyörittävään järjestelmään, sekä samalla päivänpolitiikkaan.

Tarjahan on puolustanut mm. opiskelijoiden oikeuksia olemalla arvojohtaja, tai sitten ei. Nykyhallituksen luomaa opintoaikojen rajausta ( eläköön putkitutkinnot:curs: ) Tarja ei tainnut yrittää vastustaa edes sillä arvovaikuttajan tasolla. Suurin osa opiskelijoista valmistuu kuitenkin ihan kohtuullisessa ajassa, mutta toki joukkoon mahtuu myös niitä, jotka erinäisistä syistä (mm. paska opintotuki, köyhät tai auttamishaluttomat vanhemmat tms. -> pakko käydä töissä) valmistuvat vasta kymmenessä vuodessa.

En ole minkään puolueen kannattaja, mielestäni kaikissa puoleissa on jotain hyvää ja jotain huonoa, joten teen äänestyspäätökset sen mukaan, minkälaisen kuvan itsestään ja pätevyydestään kukin ehdokas antaa. Onneksi vaalijärjestelmämme mm. eduskuntavaaleissa mahdollistaa sen, eikä käytössä ole listavaali.

Ennakkoääni on jo annettu.

Edit. Lisätäänpä vähän tekstiä.

Henkilökohtaisesti ärsyttää varsinkin poliittisen vasemmiston retoriikassa esiintyvä kansa-sanan käyttö, joka yritetään monopolisoida. "Kansa päättää", "Koko kansan presidentti" jne. Ikäänkuin olisi yksi kollektiivinen kansa-toimija, joka yhtenä henkilönä tekee päätöksiä. Vasemmiston kansa-käsitteeseen kun eivät tunnu kuuluvan ainakaan menestyvät ihmiset, jotka kuvataan enemmänkin ulkopuolisiksi toisiksi, lisäten samalla vastakkainasettelua. Oikeiston puolelta en ole viime aikoina havainnut vastaavanlaista käytöstä niin, että he lukisivat tavallisen duunariporukan olevan poissuljettu "toinen." Tietenkin kyse voi olla myös (viisaasta) vaalitaktiikasta, koska pelkästään menestyvien (mikä se mittari sitten olisikaan) ihmisten äänillä ei tähän maahan (tuskin muuallekaan) presidenttiä äänestetä.
 
Jep, tuo on jotenkin hassua että ollaan köyhien puolella mutta opiskelijoiden varainhankintaa vastaan. Tilanne on sietämätön monen kohdalla. Riippuu missäpäin opiskelee ja mitkä vuokrat ovat, mutta monien on PAKKO tehdä töitä saadakseen ihan jo ruokaa. Jos olet vaikka vähänkin töissä ja kesällä myös, niin tulee tulorajat vastaan ja sitten on todella vittumainen tilanne.

Tämä on se tilanne. Toki opiskelijat ovat etuoikeutetussa asemassa, he saavat opiskella hyvissä kouluissa, ja kaikki eväät menestymiseen ovat sormien päässä niille jotka haluavat menestyä. Suomalainen opiskeluasia onkin todella tärkeä ja lähellä sydäntäni, ja tätähän Saukekin painottaa, me voidaan puhkoa maailman kärjessä niitä omia reikiä ja menestyä kapeilla sektoreilla jotka vaativat tietotaitoa jne. Mutta samalla korostaen KAIKEN työn tärkeyttä, ja ne jotka ovat eri reitin valinneet, he ansaitsevat saman kunnian ja gloorian, sekä paremman palkkapussin.

Miksei opiskelijoita voi laskea köyhiin, vai pitääkö köyhyydessä olla vanhempi ikä? Ei Halonen minusta meidän puolia pidä. Sauli ymmärtää realiteetit, ja vaikka ei ehkä olekaan heti NATO-hävittäjiensä kanssa tulossa meitä paapomaan niin ainakin ymmärtää mikä se tilanne on!

Tässä maassa on opiskelu periaatteessa ilmaista, joten kaikilla on mahis samaan putkeen päästä jos niin haluavat. Näin on asian laita ja se on jämpti. Kysyisin Tarjalta että miten lasken elintasoani kun ei ihan joka päivä raha riitä ruokaankaan normaalisti. Nythän perusjärkevä suomalainen duunari sanoo että mene töihin saatana, voi niitäkin tehdä välissä. Aivan. Miksei Tarja ole samaa mieltä?

Myös SIKSI Sauli. Sauli elää tässä maailmassa.
 
Huomasitteko Saulin käytöksen eilisessä Ylen tentissä? Välillä tuli mieleen, että oisi voinut olla kovasanaisempikin Tarjaa kohtaan. Mutta fiksusti veti ja oli asiallinen. Nosti mun silmissä pisteitä entisestään. Halonen se vaan ei osaa peitellä turhautumistaan vaikka on kamerat vieressä..

Tän päivän Hesarin NYTissä oli juttu NYTin vaalibussista, joka kävi alueilla, joissa on alhainen äänestysprosentti. Malmilta tuli kaksi parikymppistä muijaa kyytiin, joista toinen äänesti ekaa kertaa ever, kuten asian ilmaisi. Ei ole kuulemma ollut aikaa äänestää eikä perehtyä asiaan. MUTTA antoipa tyttö äänensä Haloselle, kun "presidentin pitää olla diplomaattinen, ettei mee välit muihin maihin" ja "Niinistöö äänestää kaikki vanhat mummot, jotka on siihen rakastuneita". Että tällaista tietoa on parikymppisellä tytöllä. Mulla vahvistui vaan kuva entisestään siitä, että asioista selvää ottaneet antavat äänensä näissä vaaleissa numerolle kolme ja vanhoja mielikuvia päässään pidättelevät typerykset äänestävät tuttua ja turvallista, ettei tarvii harrastaa älyllistä stimulointia. Samoin tällaisissa henkilövaaleissa on aivan liikaa puolueet roolissa ihmisten äänestysperusteissa.

Huomasin myös median epätasaisesta näkyvyyden antamisesta, kun viimeisellä viikolla Halosesta oli juttu Hesarissa ääntenkalastelumatkalta Pohjanmaalla (Saulista ei mitään) ja sen päälle oli tämä Punainen lanka eli ilmaista näkyvyyttä viimeisellä viikolla. Ja kaikkihan tietävät, että juuri se TV-esiintyminen on nykyään painava väline, jolla vaalit voidaan ratkaista! Suomessa näyttää edelleen riittävän presidentiksi se, että on nainen ja demari. Sääliksi käy kansaa.

Toivon kuitenkin Saulin vievän voiton, jotta tulevaisuudessa olisi jotain kajoa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom