- Liittynyt
- 13.11.2003
- Viestejä
- 911
Arvon Tromm, presidentti ei tee konreettisia päätöksi opiskelijoiden ja työtä tekevien ihmisten asemasta. Presidentti voi kuitenkin vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin voimakkaasti (mitä konkreettista Tarja on tehnyt / miten vaikuttanut mielipiteillään viimeisen 6 vuoden aikana?).Tromm sanoi:Jos vain voisin saada yksinkertaisen ja tyhjentävän vastauksen siihen, kumpi ehdokkaista tulisi konkreettisesti parantamaan asemaani opiskelijana ja sitten kun valmistun ja sijoitun työelämään. (sosiaali- ja terveysala)
Opiskelusta ja opiskelijoista
Halosen sivuilta ei löydy opiskeluun liittyvillä hakusanoilla mitään, joten:
Tarja Halonen Punaisessa langassa (lähde: http:// punainenlanka. blogspot .com/):
Maarit: Mut yks kuudesosa suomalais nuorista elää tänäpäivänä kokonaan tai osin toimeentulotuen varassa. Eiks tässä tule vääjäämättä mieleen se ajatus että osa meidän nuorisostamme käyttää tätä järjestelmää hyväksi.
Tarja: Tää yks sellainen asia joka minua todella kiinnostaa, miks edelleenkin on näitä, onks kuinka paljon kysymys toimeentulotuen aukoista tai se on liian byrokraattista tai siitä että ihmiset ei sitte yritä itse enempää, toisaalta mää tiedän itsekkin että ainakin opiskelijoista iso osa käy töissä jopa siinä määrin että se haittaa heidän opiskeluja että pikemmin pitäisi sanoa pudottakaa elintasoa ja valmistukaa ajoissa.
Sauli Niinistö (lähde: http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=15)
KYSYMYS:
Mitä ajattelet opiskelijoiden aseman parantamisesta?
VASTAUS:
Opiskelijoiden aseman parantamisessa keskeisintä on riittävän toimeentulon turvaaminen. Tällä hetkellä opiskelijat ovat työttömien jälkeen suurin toimeentulo-ongelmista kärsivä väestöryhmä. Vaikka opiskelijan toimeentulon turvaava työssäkäynti osaltaan tukee myös myöhempää työllistymistä, on se silti varsin monille pelkkä taloudellinen pakko riittämättömän opintotuen takia.
Tavoitteena pitää olla sellainen opintotuen taso, joka kannustaa ripeään opiskeluun, mutta turvaa myös mahdollisuuden täysipäiväiseen opiskeluun.
On totta, että opintotuen korottaminen on jäänyt tekemättä monien vuosien aikana, vaikka elinkustannukset ovat nousseet. On silti muistettava, että tänä syksynä opintotuen asumislisää nostettiin eduskunnan toimesta.
Opintotukea voidaan kehittää nykyisen rakenteen pohjalta, mutta opintotuki voisi olla opintojen alkuvaiheessa hieman korkeampi, jotta opinnot lähtevät ripeästi alkuun. Opintojen loppuvaiheessa lainan osuus voisi olla suurempi.
Taustalla olisi ajatus siitä, että valmistumisen häämöttäessä oman alan töihin hakeutuminen edistäisi työllistymistä siinä vaiheessa, kun paperit ovat kädessä.
Työstä
Halosen sivuilta en löytänyt vastakkainasettelusta työelämässä mitään, joten:
Tarja Halonen Punaisessa langassa (lähde: http:// punainenlanka. blogspot .com/):
Maarit: Mut onks ristiriita esim. työntekijän ja työnantajan välillä, onko se katoamassa vai vahvistumassa?
Tarja: Sekä että, tavallaan, mut se trendi se suuntaus on ollut pitkään se työntekijän oikeudet työelämässä on kasvaneet ja kun samanaikaisesti ihmisen arvo yhteiskunnassa on noussu, niin ihmisten vaatimukset sen suhteen miten heitä kohdellaan työelämässä on myös samalla kasvaneet, kaikki hyvin tähän asti, mut nyt sit tää koveneva kansainvälinen kilpailu, tällainen rahalle odotettavat niinku nopeat tulokset nii se aiheuttaa sit sen kun kaikilla tuotannontekijöillä niistä kilpaillaa ja yritetään saada mahdollisimman suuri teho ulos niin sit sitten sitä myöden ihmisten asema on muuttunut turvattomammaksi ja on tullut irtisanomisia enemmän, työpaikat ei oo pelkästään niinku vaihtuneet suomessa, joillakin on kadonnut ulkomaille, ammattialat on muuttuneet, ihmiset kokevat sillä tavoin itsensä turvattomiksi.
Maarit: Eli ristiriita on itseasiassa osin vahvistumassa?
Tarja: Näiltä osin kyllä!
Halonen on siis sitä mieltä, että ei olisi työntekijöiden kannalta positiivista kehitystä, jos työnantajien mahdollisuuksia työllistää parannettaisiin. Halonen pelkää Niinistön ajattelussa sitä, että tuloerot kasvavat, vaikka todellisuudessa yritykset ja yrittäjät työllistäisivät enemmän ihmisiä ja voisivat maksaa heille parempaa palkkaa.
Tästä vielä todisteeksi:
Niin, se on pois koko yhteiskunnalta.Maarit: Mut moni suomalainen on myös sitä mieltä että rikastuminen ei ole rikos eikä se ole keneltäkään pois! Mitä mieltä te olette?
Tarja: Se ei ole rikos, mutta se on joltakin pois! siis
Sauli Niinistö (lähde: http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=15
KYSYMYS:
Mitä tarkoitat sillä, kun puhut, että vastakkainasettelun aika on ohi?
VASTAUS:
Mielestäni tarpeeton vastakkainasettelu on sitä, kun meille uskotellaan, että yrittäjällä ja yrityksen työntekijällä ei voi mennä hyvin samaan aikaan. On samantekevää, kuka meistä mitäkin tekee. Kaikkea tekemistä tarvitaan. Olemme samassa veneessä.
Vastakkainasettelu on turhaa, koska olemme kaikki suomalaista työväkeä; työntekijät, työnantajat, yrittäjät, opintojen parissa uurastavat opiskelijat, kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat, työelämän ulkopuolella olevat ja työnsä jo tehneet eläkeläiset. Sitä tarkoittaa "Työväen Presidentti."
Vastakkainasettelu on turhaa myös työelämässä. Innostuneille, luoville ihmisille on annettava tilaa, niin työntekijöinä kuin yrittäjinä. On vastuutonta asettaa työntekijät ja työnantajat ajatuksissamme vastatusten.
Mikäli jokainen meistä ei ammatissaan saa ansaitsemaansa arvostusta, murennamme pohjaa yhteiseltä tulevaisuudeltamme.
Meidän on luotava sellainen Suomi, jossa kaikilla suomalaisilla olisi töitä. Tästä asiasta meidän ei kannatta olla eri mieltä riippumatta siitä, ketä äänestämme.
Pahoittelen, että en saanut tätä lyhyemmin sanottua, koska lainasin ehdokkaiden vastaukset kokonaan. Kyllä Suomen presidentti on silti hetken perehtymisen arvoinen asia, eikö niin?
EDIT: Lisättäköön vielä, etten ole minkään puolueen jäsen ja olen perehtynyt ehdokkaiden ajamiin asioihin vasta vaalien aikana.