Piirtäminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ZweCCo
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tiedän kyllä miten noilla ruiskuilla maalataan, mutta millä helvetillä on saatu aikaan noi kaikki ihohuokoset ja muut ihon pikku virheet?!!


No sanoppa muuta. O_o Ei voi käsittää.
 
Tiedän kyllä miten noilla ruiskuilla maalataan, mutta millä helvetillä on saatu aikaan noi kaikki ihohuokoset ja muut ihon pikku virheet?!!

Huh, vaikea uskoa tuota kuvaa piirrokseksi, vaikka miten olisi työvaiheet ja kaikki näkyvillä. Ei yhtäkään virhettä? Käsittämätöntä.
 
Huh, vaikea uskoa tuota kuvaa piirrokseksi, vaikka miten olisi työvaiheet ja kaikki näkyvillä. Ei yhtäkään virhettä? Käsittämätöntä.

Ja ne ukot itse näkee tuossa varmasti vielä aika paljon tuunailtavaa. Uskomaton maalaus. Ja eihän tässä meinannut pysyä tuolilla, kun noita MHK:n tuotoksia tuijotteli. Tuossa alkaa olla jo aika pro meininki.

Nyt tuli mullekin tietysti hirveä hinku ruveta töhertelemään, varsinkin kun sen Conceptartin ukkelin kehitystä katseli. Piirsin välittömästi etusormeni niin tarkasti kuin taisin ja panin kuvan kontaktimuoviin referenssiksi lähtötasosta :david: Onhan se sikapaska, taso nimittäin, mutta tästä ei ole suunta kuin ylöspäin.

Pystyykö joku vähän neuvomaan, että mitä tarvikkeita totaalinen noob näin ensi alkuun oikeasti tarvitsee, jos meinaa ihan grafiitilla sotkea? Siitä lähdetään, että omistan lyijytäytekynän ja kopiopaperia.
 
Pystyykö joku vähän neuvomaan, että mitä tarvikkeita totaalinen noob näin ensi alkuun oikeasti tarvitsee, jos meinaa ihan grafiitilla sotkea? Siitä lähdetään, että omistan lyijytäytekynän ja kopiopaperia.

Tässä on hyvä protason setti jolla pärjäät pitkälle:
-Arches watercolor 300gsm (sileä versio)
-Derwentin kynät (pehmee sarja)
-Mekaaniset HB ja 2B
-Blutackia (sinitarraa)
-Nessua tai vastaavaa
-Sanford Magic Rub -kumi
-Pala aitoa säämiskää
 
lolfat:
riippuu paljon siitä millasta piirustusta haluut ruveta treenaamaan. Jos haluut tommosta realistista tehä ni hyvä tekniikka on sävyttää paperi tasaharmaaks grafiittipuikosta raaputetulla pulverilla ja wc-paperilla. Sit sen jälkeen teet viivapiirustuksen, ja rupeet kumittamaan valokohtia hiilikumilla (semmonen sinitarran näkönen pala) ja lyijärillä väsäämään sit varjoja. Sit jos haluut kerralla terävät reunat vaikka siihen sormeen mitä piirrät ni voit piirtää eka viivapiirustuksen, sen jälkeen maskata sen sormen ulkopuoliset alueet maskifilmillä ja sävyttää kuva vasta sitten. Sit ku koko homma on piirretty ni otat sen maskifilmin pois.

Eli mhk:n listan lisäks kannattaa hommata semmonen paksu grafiittipuikko, josta jauhetaan pulveria (ellet onnistu löytämään jostain valmista grafiittipulveria, mitä epäilen) ja tota maskifilmiä. Ai niin ja fiksatiivia ettei tartte pilata piirroksia millään kontaktimuovilla :D Nojoo noi kamat on aika kehyttynyttä renderointia varten eikä mitenkään välttämättömiä alkuun. Aluks sun pitää opetella piirtämään muodot sellasina ku sä oikeesti näät ne ja siihen riittää pelkkä viivapiirustus. Sen jälkeen sitte valöörit kehiin.

Sit kannattaa ostaa vaikka Betty Edwardsin luovan piirtämisen opas. Sillä ei sinänsä oo luovuuden kaa mitään tekemistä, vaan se opettaa nimenomaan näkemään oikein, joka on tärkeintä koko hommassa. Sit jos ton kirjan jälkeen haluut rutkasti lisää haastetta ni se Barguen Drawing course on todennäkösesti paras kirja realistisen piirtämisen oppimiseen.
 
Tattista vaan vinkeistä. Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa. Tosiaan tässä vaiheessa se suurin ongelma on, että näköhavainnolla ja paperille ilmestyvällä kuvalla on kovin vähän tekemistä keskenään. Lienee siis syytä tehdä täsmäisku kirjastoon.
 
Tykkään piirrellä sillä vanhalla kunnon lyijykynällä, mutta haluaisin tutustua kovasti muihinkin välineisiin ja tekniikoihin. Kunnollista tussaustakin olen yrittänyt ja hiiltäkin olen kokeillut. Jotkin piirtävät siveltimellä jolla saa aika hienoa jälkeä, mutta vaatii tarkkaa kättä.

Maalailuakin on tullut tehtyä, mutta into loppuu lyhyen kun ovat jotenkin niin suuritöisiä. Photoshopilla ja tabletilla olen kanssa piirrellyt.

Lempiaiheita ovat mm. fantasiamöröt, örkit, lohikäärmeet, ritarit, kyborgit, Dirty-Harryn tyyppiset kytät ja pelien hahmot. :)
 
hygeija_scan_web.jpg
davideye.jpg

tahkopaa.jpg
davidnosemouth.jpg



Tuolta on noita rävellyksiä lisää :)
http://s110.photobucket.com/albums/n108/baretul/Casts objects bargues/

Piirrän klassisten periaatteiten mukaan ainaostaan elävästä mallista tai mestaripiiroksista (en siis valokuvasta). Koitan treenailla yleensä koko päivän putkeen 6-7pvä viikosta. Harvoin tosin täysin onnistuu ton tahdin ylläpitäminen :).

Opiskelin taideteollisessa korkeakoulussa taidekasvatusta 2,5kk, kunnes mulle alkoi riittämään se meno sielä.

Nykyään harjoittelen piirtämistä piirustuslaitoksella, porthaniassa, piirtelemällä kipsipäitä ja satunnaisesti eläväämallia. Suomessa ei ole mitään paikkaa missä voisi ohjauksen alaisena harjoitella piirustus ja maalausta klassisin periaattein, tai ylipäätänsä oikein minkään näköisin periaattein. Kotkassa on nyt joku vuoden mittainen koulutus, joita pitää entisen Repin instituutin opettajat, ainakin vaikutti ihan ok:oolta.

Ulkomailla on ainoat kunnolliset laitokset joissa opiskellaan piirustusta ja maalausta tosissaan. Lähinnä sen takia että sielä on maksullinen koulutusjärjestelmä, ja silloin voi valita 5 vuoden akateemisen diipa daapan lukemisen + hienon tittelin ja usean vuoden treenin + taidon väliltä. Noita kouluja joissa ainoastaan harjoitellaan kutsutaan atelier oppilaitoksiksi. Tossa on 2 suosituinta:
http://www.florenceacademyofart.com/Home2.html
http://grandcentralacademy.classicist.org/

Tässä on muutamia mun ihailemia artisteja:
http://www.jacobcollinspaintings.com/
http://www.adriangottlieb.com/gallery
http://www.danielgraves.com/
http://www.douglasflynt.com/postindex.html
http://www.tonyryder.com/
http://www.jussipoyhonen.com/
http://www.burdicklyon.com/2006scottBurdick.htm
http://www.artrenewal.org/asp/database/art.asp?aid=2742
http://www.richardschmid.com/gallery2_page.htm
 
Silver warrior tuossa jätti mainitsematta Turun Piirustuskoulun, vanhimman Suomessa toimivan alan oppilaitoksen. Tunnetaan nykyään Turun Taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelmana, kun kuuluu nykyään AMK:hon, mutta tuota vanhaa nimeä käytetään yhä aina kun mahdollista. Siitä halutaan pitää kiinni, koska siellä pitkiä perinteitä kunnioittaen painotetaan sitä piirustuspuolta opetuksessa, oli pääaine sitten maalaus, grafiikka tai kuvanveisto. Itse tuolta valmistuneena allekirjoitan. Piirustuksen opetus oli pätevää ja sitä oli paljon ja pilkkua nussimalla.
 
Turun piirustuskoulu on aika kaukana klassisesta kuvataiteesta tai mistään tehokkaasta piirtämisen treenaamisesta. Sry ei ole tarkoitus olla töykeä :(
 
Paljonkohan muuten maksetaan elävänä mallina olemisesta?

Olis muuten aika paljon opettavampaa harjotella piirtämään jostain pisleystä ku kynistelevästä daavidpatsaasta ;)

EDIT: silverwarrior, nuo on oikein hienoja (vaikka patsaasta onkin)
 
Joku opisto joskus haki työkkärin sivuilla, palkka oli jotain 10-11 € / h. Nytkin siellä joku haku oli päällä, mutta rahasta ei puhuttu.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom