Perusteita sille miksi et käytä lisäravinteita

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bolsoi
  • Aloitettu Aloitettu
En nyt hoksaa miksi se on olennaista, mutta käsittääkseni se juustosta tai maidosta erotellaan. Eli teoriassa juustoa tuodaan toisesta päästä sisään ja toisesta tulee heraa ulos.

EDITTIÄ: Hera (maidon osa) ? Wikipedia

"Hera on maidosta juuston valmistuksen yhteydessä erottuva neste. Heraa käytetään useisiin tarkoituksiin, muun muassa herajuustojen (esimerkiksi Ricotta) valmistamiseen, laktoosin teollisen valmistuksen lähtöaineena sekä vasikanjuottorehun raaka-aineena. Kotijuuston valmistuksen yhteydessä ylijäänyttä heraa voi käyttää leipätaikinan nesteenä. Myynnissä on myös herajuomaa johon on lisätty hedelmämehuja sekä Lactobacillus GG -maitohappobakteereja.
Hera sisältää proteiineja ja herasta erotettuja proteiineja käytetään laajasti urheilijoiden ja aktiivisten liikunnanharrastajien lisäravinteina. Hera sisältää myös laktoosia eli maitosokeria, vitamiineja, kivennäisaineita, maitohappoa ja pieniä määriä rasvaa."

Kun pääsit kuukletuksen vauhtiin, niin samalla selvinnee hyvinkin helposti miten paljon sitä heraa tulee per maitolitra? Tai raakamaitokilo?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kun pääsit kuukletuksen vauhtiin, niin samalla selvinnee hyvinkin helposti miten paljon sitä heraa tulee per maitolitra? Tai raakamaitokilo?


Nappasin tuosta Valion sivuilta "Maitoproteiinista noin 20 % koostuu heraproteiineista ja 80 % kaseiinista. Heraa syntyy perinteisesti juuston valmistuksen yhteydessä, kun maitoa saostetaan juoksetteen avulla. Kymmenestä litrasta maitoa syntyy kilo juustoa ja yhdeksän litraa heraa." Lisää lihaksia tai hyvinvointia ? tutustu heraproteiiniin - Valion tuotteet
En tiedä onko tämä luotettavaa tietoa. Tämä on kiehtovaa, pian varmaan selviää mihin ansaan olet minua johdattelemassa?
 
Nappasin tuosta Valion sivuilta "Maitoproteiinista noin 20 % koostuu heraproteiineista ja 80 % kaseiinista. Heraa syntyy perinteisesti juuston valmistuksen yhteydessä, kun maitoa saostetaan juoksetteen avulla. Kymmenestä litrasta maitoa syntyy kilo juustoa ja yhdeksän litraa heraa." Lisää lihaksia tai hyvinvointia ? tutustu heraproteiiniin - Valion tuotteet
En tiedä onko tämä luotettavaa tietoa. Tämä on kiehtovaa, pian varmaan selviää mihin ansaan olet minua johdattelemassa?

Eli jos ei maitoteollisuutta olisi ei olisi proteiineja - lähinnä tuohon Tiimu Salami kommenttiisi liittyen.
Se Heraproteiinikin on siis maitotuote.
 
Ja nilegård, haeppa se rahka lidlist ni ollaan jo alle 2snt/gramma, jos siitä lähetää...
Ja tost virkkuukoukku mummoist yms, ni tiesitkö et tuotteen korkeat myynti voluumit voi mukavasti laskea kyseisen tuotteen hintaa, et varmaan aika monessa lapsiperheessäkin esimerkiksi vielä suositaan, että tuodaan lapsille maitolasi ja voileipä eikä heradrinkki ja voileipä, niin onhan se selvää et kummas todennäköisesti hinta on edullisempi. Ja noita käytetään myös paljon vauvankorvikkeissa, joka on helkkaristi isompi bisness, joten kyllä se lisäravinnevalmistajakin joutuu pulittaa raaka-aineestaa ihan kuten muutki jos mielii kyseisiä isolaatteja valmistaa.. Ja miten se maitoproteiinien hidas imeytyminen rajoittaa mun gainssei niin kamalasti ku ei ole laktoosiongelmia ja mun syömiset menee tällä rungolla, välittömästi kun herään ruokaa naamariin, välittömästi treenin jälkeen syön, ja aina viimiseks just ennen nukkumaan menoa syön myös kunnolla, yhteensä siis 4-6 ateriaa päivässä ja joka aterialla kyllä runsaasti jotakin proteiinia ja paljon kaloreita... En murehdi pätkääkää tällä setillä, että miten joku imeytyy tai imeytyykö liian hitaasti yms...
 
Eli jos ei maitoteollisuutta olisi ei olisi proteiineja - lähinnä tuohon Tiimu Salami kommenttiisi liittyen.
Se Heraproteiinikin on siis maitotuote.



Niin. Sinäkö nyt siis kirkkain silmin väität, että maito on sama asia, kuin aminohappo. Kokonainen kana helttoineen päivineen sama, kuin fileesuikale. Vai oliko tämän sokratesmaisen kommunikointisi takana tavoite saattaa minun tietooni heran olevan peräisin maidosta?
Se miksi maito on huonompi kuin siitä valmistettu hera on käyty ketjussa useaan kertaan läpi. Kehottaisinkin paneutumaan niihin pointteihin, niinkuin signaturessasikin jo kivasti kehoitetaan.


Ja nilegård, haeppa se rahka lidlist ni ollaan jo alle 2snt/gramma, jos siitä lähetää...
Ja tost virkkuukoukku mummoist yms, ni tiesitkö et tuotteen korkeat myynti voluumit voi mukavasti laskea kyseisen tuotteen hintaa, et varmaan aika monessa lapsiperheessäkin esimerkiksi vielä suositaan, että tuodaan lapsille maitolasi ja voileipä eikä heradrinkki ja voileipä, niin onhan se selvää et kummas todennäköisesti hinta on edullisempi. Ja noita käytetään myös paljon vauvankorvikkeissa, joka on helkkaristi isompi bisness, joten kyllä se lisäravinnevalmistajakin joutuu pulittaa raaka-aineestaa ihan kuten muutki jos mielii kyseisiä isolaatteja valmistaa..


Mitä se lidlin maitorahka maksaakaan? Mielikuva on sellainen, että ovat 500gramman lootissa. Ihan hyvän makuista kamaa jopa. Syövätkö kaikki täällä siis vain ja ainoastaan lidlin rahkaa?

Eivät maito ja heraproteiini ole perus kuluttajille substituutteja. Korvaisivatko maidon ostajat tuotteen jollain, jos hinnat tuplaantuisivat?

Vielä uudestaan

Ja noita käytetään myös paljon vauvankorvikkeissa, joka on helkkaristi isompi bisness, joten kyllä se lisäravinnevalmistajakin joutuu pulittaa raaka-aineestaa ihan kuten muutki jos mielii kyseisiä isolaatteja valmistaa..


Siis väität että maito on halvempaa, koska sitä kulutetaan enemmän, lisäksi sitä käytetään vauvankorvikkeissa ja tässä vauvankorvike bisneksessä se raha lepää! Tästä sinulle luonnollinen johtopäätös on, että kyllä se lisäravinnevalmistakin joutuu pulittamaan raaka-aineestaan ihan kuten muutkin jos mielii kyseisiä isolaatteja valmistaa..? Onko nyt niin, että lisäravinne valmistajat hamstraavat kaupasta valion kevyt maitoa, ennenkuin laittavat myllyn pyörimään? Vai norkoavatko kenties oltermanni tehtaalla jos saisavat juuston ylijäämä herat käyttöönsä halvalla?
 
Siis väität että maito on halvempaa, koska sitä kulutetaan enemmän, lisäksi sitä käytetään vauvankorvikkeissa ja tässä vauvankorvike bisneksessä se raha lepää! Tästä sinulle luonnollinen johtopäätös on, että kyllä se lisäravinnevalmistakin joutuu pulittamaan raaka-aineestaan ihan kuten muutkin jos mielii kyseisiä isolaatteja valmistaa..? Onko nyt niin, että lisäravinne valmistajat hamstraavat kaupasta valion kevyt maitoa, ennenkuin laittavat myllyn pyörimään? Vai norkoavatko kenties oltermanni tehtaalla jos saisavat juuston ylijäämä herat käyttöönsä halvalla?
Osittain tohon ekaan, että kyllä. Maidolle on enemmän kysyntää kuin jauhepusseille, joten on luonnollista et siitä maidosta mitä tuotetaan, ni suuri osa menee maidoksi, eikä siitä väännetä proteiinituotteita. Ja tohon toiseen, niin mitä ihmettä selität!?? Tarkoitin vaan, että jos se lisäravinnevalmistaja halajaa sitä raakamaitoa, mistä niitä isolaatteja tehdä, niin joutuu maksamaan saman hinnan kun maidon jalostajat tai vaikkapa ne korvikevalmistajat, ei se saa mitää alennusta tyyliin "aa sä teet isolaattia, no ota sää halvemmal tästä, ku noi muut ku tekee vaa jotain ihan turhii maitotuotteit yms" Et kyllä sille raakamaidolle löytyy kysyntää ja noi joutuu maksaa ihan siinä missä muutki siit. Maidolla ja maitotuotteilla nyt sattuu olee viel enemmän suosiota, ni esim just joku maidon jalostaja voi saada jopa halvemmalla, koska se on se suuri ostaja markkinoil verrattuna johki pienee lisäravinne firmaa?
 
Tarkoitin vaan, että jos se lisäravinnevalmistaja halajaa sitä raakamaitoa, mistä niitä isolaatteja tehdä, niin joutuu maksamaan saman hinnan kun maidon jalostajat tai vaikkapa ne korvikevalmistajat, ei se saa mitää alennusta tyyliin "aa sä teet isolaattia, no ota sää halvemmal tästä, ku noi muut ku tekee vaa jotain ihan turhii maitotuotteit yms" Et kyllä sille raakamaidolle löytyy kysyntää ja noi joutuu maksaa ihan siinä missä muutki siit. Maidolla ja maitotuotteilla nyt sattuu olee viel enemmän suosiota, ni esim just joku maidon jalostaja voi saada jopa halvemmalla, koska se on se suuri ostaja markkinoil verrattuna johki pienee lisäravinne firmaa?


Voi olla, että saavatkin halvemmalla. Ei se minusta ole oleellista, kun sun alkuperäinen pointtisi oli, että miten heraproteiini edes voi olla halvempaa kuin maito. Ne raaka-aine kustannukset kun ovat vain osa sitä hintaa.
 
Niin. Sinäkö nyt siis kirkkain silmin väität, että maito on sama asia, kuin aminohappo. Kokonainen kana helttoineen päivineen sama, kuin fileesuikale. Vai oliko tämän sokratesmaisen kommunikointisi takana tavoite saattaa minun tietooni heran olevan peräisin maidosta?
Se miksi maito on huonompi kuin siitä valmistettu hera on käyty ketjussa useaan kertaan läpi. Kehottaisinkin paneutumaan niihin pointteihin, niinkuin signaturessasikin jo kivasti kehoitetaan.

Ja kun niitä aminohappoja aletaan jostain polttelemaan irti, niin se valmistusmetodi on siis niin turvallinen ettei ns. polttojätteitä jää sinne? (=mineraalit).
Eli onko aina varma, että se hydroloituisoloitu (mikä ikinä onkaan sen nimi miten se tehdään se jauhoitus) olisi turvallisempi kuin maito?

Eli pysyykö aminohappojen suhde edukkaana, vai voiko proteiinijauhoissa olla "ylijäämiä" jotka pilaavat tuon tehokkuuden viimeisimmän potkun?

Nimim: Just latasin kuupot täyteen jauhoja, nyt salille. :D
 
Voi olla, että saavatkin halvemmalla. Ei se minusta ole oleellista, kun sun alkuperäinen pointtisi oli, että miten heraproteiini edes voi olla halvempaa kuin maito. Ne raaka-aine kustannukset kun ovat vain osa sitä hintaa.
No kyllä. Mutta maitotuotteiden tapaisissa tuotteissa, kun eivät ole kauhean pitkälle jalostettuja, nii varmaan hyvinkin oleellinen tekijä, en nyt kyllä tiedä minkä verran katteita näissä missäkin on yms, mutta esim, sen minkä isolaatin tekemisessä voittaa (varastointi/kuljetus, kun menee pienempään tilaan) ni veikkaan et voi hyvin hävitä jo siinä valmistuksessa. En nyt tiedä kuinka helppoa tai halpaa on tehdä noita isolaatteja mutta se on ainaki oma veikkaus. Tietty kaikki haluaa profittia kans, et maitoa suoraan myymällä voi ehkä helpommin tehdä sitäkin kun voi pitää katteita matalampana, koska voluumit on isompia vrt lisäravinteitten myynti. Mut tiedä sitten. Jossei se kaseiini niin kauheesti pelota ni aika hyvin vaaka kallistuu maitorahkan puolelle.. Ja noista hera tutkimuksista, ni ootteko lukenut niitä niin tarkkaan, kun olen käsittänyt, että noi liikunta tai varsinkaan ravitsemustutkimukset ei oo kauheen halpoja toteuttaa, että onko niissä kontrolloitu syömisiä muuten miten tarkkaan? Vaikea uskoa et se heran kiistaton hyöty olisi enää niin kiistaton jos sen salin ja heran lisäks kontrolloitaisiin kokonaisuudessaan kaikkien osallistujien ravitsemus siinä. Koska maalaisjärjelläkin sen jo melkein tajuaa, et tutkimukses mis toinen ryhmä ottaa heti treenin jälkeen vaiks sitä heraa, ni saattaa menestyä paremmin, jossei kokonaan kontrolloida, et se verrokki porukka nappais kans samat kalorit ja proteiinit päivittäin. Koska kuitenki voi olla hyvin todennäköistä ettei siel ruokavalios välttist kaikil perusihmisil ookkaa iha tarpeeks proteiinia esim. ni tottakai se jolle laitetaa vähä extraa ni menestyy paremmin... Ja sit vielä esim hera verrattuna vaikkapa muihin protskuihin jos otetaan välittömästi treenin jälkee ni tuskin on kauheen isoa eroa jos laisinkaa..
 
Ja kun niitä aminohappoja aletaan jostain polttelemaan irti, niin se valmistusmetodi on siis niin turvallinen ettei ns. polttojätteitä jää sinne? (=mineraalit).
Eli onko aina varma, että se hydroloituisoloitu (mikä ikinä onkaan sen nimi miten se tehdään se jauhoitus) olisi turvallisempi kuin maito?

Tässä näkyy minusta virheellinen oletus, joka toistuu monessa muussakin keskustelussa. Todellisuudessa

Ei ole tarkkaa rajaa luonnollisen ja "luonnottoman" välillä.

Olemme tottuneet juustoon ja pidämme sitä luonnollisena. Entä kuivattu juusto? Kuivattu ja raastettu juusto, jossa siis olisi käytännössä kaseiini tehty jauhoksi? Onko HYLA-maito "luonnollista"?

Tai, toiselta kantilta. Oletamme ilman muuta mekaniikan lakien toimivan myös ihmisen kehossa. Takakyykyssä lihasvoima muuttuu nostoksi samojen sääntöjen mukaan kuin moottorin voima auton vaihdelaatikossa. Kuitenkin tunnutaan olettavan, että proteiinin imeytymisessä täytyy olla jotain maagista, jota ei koeputkessa näe. En ole varma olenko ymmärtänyt ajattelun oikein, mutta joku tällainen juttu minusta tuntuu olevan taustalla.
 
Ja kun niitä aminohappoja aletaan jostain polttelemaan irti, niin se valmistusmetodi on siis niin turvallinen ettei ns. polttojätteitä jää sinne? (=mineraalit).
Eli onko aina varma, että se hydroloituisoloitu (mikä ikinä onkaan sen nimi miten se tehdään se jauhoitus) olisi turvallisempi kuin maito?

Eli pysyykö aminohappojen suhde edukkaana, vai voiko proteiinijauhoissa olla "ylijäämiä" jotka pilaavat tuon tehokkuuden viimeisimmän potkun?

Nimim: Just latasin kuupot täyteen jauhoja, nyt salille. :D

Kuten todettua "On erittäin irrelevanttia briljeerata sekundäärisillä argumenteilla."

Jos olet huolissasi, ettei jauhosi mahdollisesti ole yhtä turvallista, niin ehkä sä tutkit asiaa kunnes saat selvyyden tai sitten puntaroit sitä riskiä suhteessa hyötyihin.

Jos mennään tähän kyselylinjaan, jossa ei oikeastaan tarvitse tarjota keskustelulle yhtään mitään mielipiteitä ja voi aina todeta etten minä ole koskaan niin väittänyt niin:

Kuinka kauan ihminen on nauttinut maitoa nykyisellä tavalla? Kuinka kauan pastörointi ja muut menetelmät ovat olleet olemassa?
Vetivätkö varhaiset luolaihmiset maitoa? Oliko se pastöroitua? Ja jos vetivät niin kuinka isoja ja kireitä nää heebot oli?
Vetivätköhän mahdollisesti samalla sammalta ja nokkosia jotka mahdollisesti tehostivat maidon imeytymistä?
Onko maidosti riittävästi tutkimuksia, että se soveltuu ihmisravinnoksi? Kuinka pitkiä ajanjaksoja näissä tutkimuksissa käytetään?
Pidätkö näitä tutkimuksia luotettavana? Miten vastaat väitteisiin, joissa kritisoidaan eläimen maidon olevan geneettisesti/hormonaalisesti/any fucking way (pick your poison)
ihmiselle sopimatonta? Ja jos mielestäsi ne ovat pötyä, niin onko ihmisen maito vasikalle sopivaa ravintoa? Kyteekö raskaana olevien naisten keskuudessa
mahdollisuus bisnekseen eläinten ravinnon tuottajana?

Nimim: Kirjotan tähän ketjuun ihan läpäl ja vähä gänäs. Kohta salille mukanani kilo lidlin maitorahkaa ja 4 sheikkeriä ladattuna täyteen jauhoja
 
No kyllä. Mutta maitotuotteiden tapaisissa tuotteissa, kun eivät ole kauhean pitkälle jalostettuja, nii varmaan hyvinkin oleellinen tekijä, en nyt kyllä tiedä minkä verran katteita näissä missäkin on yms, mutta esim, sen minkä isolaatin tekemisessä voittaa (varastointi/kuljetus, kun menee pienempään tilaan) ni veikkaan et voi hyvin hävitä jo siinä valmistuksessa. En nyt tiedä kuinka helppoa tai halpaa on tehdä noita isolaatteja mutta se on ainaki oma veikkaus. Tietty kaikki haluaa profittia kans, et maitoa suoraan myymällä voi ehkä helpommin tehdä sitäkin kun voi pitää katteita matalampana, koska voluumit on isompia vrt lisäravinteitten myynti. Mut tiedä sitten. Jossei se kaseiini niin kauheesti pelota ni aika hyvin vaaka kallistuu maitorahkan puolelle.. Ja noista hera tutkimuksista, ni ootteko lukenut niitä niin tarkkaan, kun olen käsittänyt, että noi liikunta tai varsinkaan ravitsemustutkimukset ei oo kauheen halpoja toteuttaa, että onko niissä kontrolloitu syömisiä muuten miten tarkkaan? Vaikea uskoa et se heran kiistaton hyöty olisi enää niin kiistaton jos sen salin ja heran lisäks kontrolloitaisiin kokonaisuudessaan kaikkien osallistujien ravitsemus siinä. Koska maalaisjärjelläkin sen jo melkein tajuaa, et tutkimukses mis toinen ryhmä ottaa heti treenin jälkeen vaiks sitä heraa, ni saattaa menestyä paremmin, jossei kokonaan kontrolloida, et se verrokki porukka nappais kans samat kalorit ja proteiinit päivittäin. Koska kuitenki voi olla hyvin todennäköistä ettei siel ruokavalios välttist kaikil perusihmisil ookkaa iha tarpeeks proteiinia esim. ni tottakai se jolle laitetaa vähä extraa ni menestyy paremmin... Ja sit vielä esim hera verrattuna vaikkapa muihin protskuihin jos otetaan välittömästi treenin jälkee ni tuskin on kauheen isoa eroa jos laisinkaa..


Voi olla, että kaikki tutkimukset kuraa ja lisäksi urpilainen ja käteinen!!!

Sitä ei olekkaan mistään jaskan patinkasvatuksesta tutkittu, miten ruuansulatusjärjestelmä toimii ja miten se reagoi tiettyihin aineisiin.
Te selitätte ihan samaa, kuin että onko buranasta oikeastaan särkyyn mitään hyötyä. Jaakobbi ja Sebastian oli vetäny eikä ollu särky laantunu.
Onko luotettavaa että Jorma väittää päänsäryn taukoavan kuin taikaiskusta buranaa vetämällä? Mahtoiko päänsärky olla menossa jo muutenkin pois?


Ja sit vielä esim hera verrattuna vaikkapa muihin protskuihin jos otetaan välittömästi treenin jälkee ni tuskin on kauheen isoa eroa jos laisinkaa..


No johan on perkele mihinkä protskuun tässä nyt tarkalleen verrataan? Otetaan se maitorahka se proteiini sen jälkeen, kun se vatsassa maidosta muodostunut kalvo vihdoin alkaa sulamaan ja imeytymään
imeytyy sen 3,3 grammaa tunnissa tai jotakin hyvin samantapaista lukemaa. Hera imeytyy 9,x grammaa tunnissa. Onko sitten 3x kauhean iso ero vai ei niin up to juuu m8.

En edes ota valmiiksi imeytyvään muotoon aminohapoiksi pilkottuja valmisteita tähän. Ei riitä itsellä kuuppa moiseen kolmen tuotteen vertailuun!
 
Kyllähän noita tulee käytettyä. Jättäisin varmaan jauhot ja palkkarit väliin, jos ei olis rahasta kiinni. Patukoita varmaan menis kahvin kyljessä makeanhimoon.
Oon vähän skeptinen noiden lisäravinteiden laadun suhteen. Ei kai niissä mitään vikaa suoranaisesti ole.

Mä en näe tota lisäravinne- ja proteiinibuumia mitekään huonona juttuna. Duunissakin näkee miten sotanorsutkin ovat intoutuneet syömään kahvitauolla purkin rahkaa ja jonkun hedelmän. Ennen yleisin näky kyseisellä porukalla Atrian majoneesikolmioleipä ja joku saatanan Kalinka. Omat havainnot nyt ei yllä empiirisen tutkimuksen tasolle, mutta muistan lukeneeni jostain suomalaisten aikuisten ylipainon vähentyneen. Tuolla buumilla ei tosin oo välttämättä mitään tekemistä tuon kanssa.
 
Heraisolaatti on yhtä luonnotonta kuin juusto, juustoa on valmistettu tuhansia vuosia joten se tuskin kovin keinotekoista on eikä siinä tarvita välttämättä mitään koneita. Vaimoni teki juuri eilen kotona tuorejuustoa. Maito kuumennetaan ja joukkoon lisätään piimää ja kanamunia ja kun seos alkaa heroittua, se laitetaan lävikköön josta hera juoksee pois ja jäljelle jää juusto.

Tuo juuston valmistuksen sivutuote hera, on sitten heraproteiinin raaka-aine, joten ei yhtään sen luonnottomampi kuin juusto tai vaikka nuotiolla kypsennetty liha.

Lisäksi hera usein päätyy viemäriin, vaikka siinä on terveyttä ja immuniteettiä edistäviä ainesosia vaikka kuinka, on todella hienoa että siitä voidaan valmistaa hyvälaatuista helposti imeytyvää proteiinia vaikka se onkin vain juuston valmistuksen sivutuote.
 
Kuten todettua "On erittäin irrelevanttia briljeerata sekundäärisillä argumenteilla."

Jos olet huolissasi, ettei jauhosi mahdollisesti ole yhtä turvallista, niin ehkä sä tutkit asiaa kunnes saat selvyyden tai sitten puntaroit sitä riskiä suhteessa hyötyihin.

Jos mennään tähän kyselylinjaan, jossa ei oikeastaan tarvitse tarjota keskustelulle yhtään mitään mielipiteitä ja voi aina todeta etten minä ole koskaan niin väittänyt niin:

Kuinka kauan ihminen on nauttinut maitoa nykyisellä tavalla? Kuinka kauan pastörointi ja muut menetelmät ovat olleet olemassa?
Vetivätkö varhaiset luolaihmiset maitoa? Oliko se pastöroitua? Ja jos vetivät niin kuinka isoja ja kireitä nää heebot oli?
Vetivätköhän mahdollisesti samalla sammalta ja nokkosia jotka mahdollisesti tehostivat maidon imeytymistä?
Onko maidosti riittävästi tutkimuksia, että se soveltuu ihmisravinnoksi? Kuinka pitkiä ajanjaksoja näissä tutkimuksissa käytetään?
Pidätkö näitä tutkimuksia luotettavana? Miten vastaat väitteisiin, joissa kritisoidaan eläimen maidon olevan geneettisesti/hormonaalisesti/any fucking way (pick your poison)
ihmiselle sopimatonta? Ja jos mielestäsi ne ovat pötyä, niin onko ihmisen maito vasikalle sopivaa ravintoa? Kyteekö raskaana olevien naisten keskuudessa
mahdollisuus bisnekseen eläinten ravinnon tuottajana?

Nimim: Kirjotan tähän ketjuun ihan läpäl ja vähä gänäs. Kohta salille mukanani kilo lidlin maitorahkaa ja 4 sheikkeriä ladattuna täyteen jauhoja

Tuo kysymysmerkki omien lauseideni perässä meinaa sitä, että kyselen asiasta. Minä en myöskään ole mitään väittänyt. Huolissani en ole. Senhän tuossa jo ilmoitin sillä toteamuksella että jauhoja käytän minäkin (jauhoja= yleistermi ravinnelisille joita jauhomuodossa on).

Jos tulet esittämään asiantuntijaa, niin kannattaa sitten varata niitä vastauksia valmiiksi. Jos et asiasta enempää tiedä ja/tai ole opiskellut vaan itsekin vetelet googlen avustuksella vastaukset niin... Asiantuntijat vastaavat tiedolla, me muut arvuuttelemme.

edit. oli luonnotonta tai luonnollista minä käytän ja syön - ettei jää epäselväks.
 
Tuo kysymysmerkki omien lauseideni perässä meinaa sitä, että kyselen asiasta. Minä en myöskään ole mitään väittänyt. Huolissani en ole. Senhän tuossa jo ilmoitin sillä toteamuksella että jauhoja käytän minäkin (jauhoja= yleistermi ravinnelisille joita jauhomuodossa on).

Jos tulet esittämään asiantuntijaa, niin kannattaa sitten varata niitä vastauksia valmiiksi. Jos et asiasta enempää tiedä ja/tai ole opiskellut vaan itsekin vetelet googlen avustuksella vastaukset niin... Asiantuntijat vastaavat tiedolla, me muut arvuuttelemme.


Sinun mielestäsikö kaikki mikä ei ole kysymystä on varman tiedon esittämistä, joka automaattisesti tarkoittaa myös sitä, että esittää olevansa alan asiantuntija?
Oletko sinä politiikan asiantuntija? Älä äänestä.

Tämä on keskustelupalsta. Jos tänne tulee keskustelemaan ja esittää argumentteja, niin kannattanee varata vastauksia valmiiksi. Vastaatko siis vielä esittämiini kysymyksiin?

En mielestäni ole missään kohtaa sanonut olevani alan asiantuntija. Googlesta tiedonhaku minulta siis kiellettäköön. Tällä logiikalla ymmärtää hyvin minkä takia tämä ketju on edes perustettu.

Mielestäni tämä ei ole enää kovin hedelmällistä ja jopa vähän epäasiallista, joten voidaanko jättää tähän?
 
Sinun mielestäsikö kaikki mikä ei ole kysymystä on varman tiedon esittämistä, joka automaattisesti tarkoittaa myös sitä, että esittää olevansa alan asiantuntija?
Oletko sinä politiikan asiantuntija? Älä äänestä.

Tämä on keskustelupalsta. Jos tänne tulee keskustelemaan ja esittää argumentteja, niin kannattanee varata vastauksia valmiiksi. Vastaatko siis vielä esittämiini kysymyksiin?

En mielestäni ole missään kohtaa sanonut olevani alan asiantuntija. Googlesta tiedonhaku minulta siis kiellettäköön. Tällä logiikalla ymmärtää hyvin minkä takia tämä ketju on edes perustettu.

Joo eiku kiviajalla vedettiin Jeesuksen kanssa heraroheiinia. Halutessaan se muutettiin proteiiniviiniksi.
 
Ja jos halutaan saivarrella epäolennaisista asioista, eivät maitotuotteet ole ihmiselle luonnollista ravintoa. Ihmistä ei ole suunniteltu pilkkomaan laktoosia, tosin meillä pohjoismaalaisilla on tapahtunut mutaatio, joka mahdollistaa laktoosin pilkkomisen aikuisiällä..
 
ootko oikeesti vähä vajaa? Luuletko että lihasta rakentuu ilman ravintoo, myrkkyy vaa koneeseen jne? Vai luuletko että natulle on enempi tärkeetä proteiinin saanti ku roinaajalle. Ai niin nykybodarit kasvaa lisäravinteilla ja kuurit sivuasia...:) mieti ny vielä vähä asioita lisää..pussi päässä tai ilman..

Viimeisimpien testien mukaan en ole ja siitä on tiukanpaikan tullen vaikka esittää tulokset. Mutta joskus herää epäilys muiden kohdalla.
Mutta jottei jää epäselväksi niin selvennetään. Eli on mielestäni ihan turhaa verrata sellaisten henkilöiden ruokavaliota ja lisäravinne käyttöä jotka vetävät horkkaa sellaiseen normi bodariin. Kun on oikea lääkitys päällä niin on varmasti sama että saako sen proden pieruherasta vai pihvistä. Mutta jos normi bodari haluaa hifistellä niin uskon hänen saavan paremman hyödyn herasta kuin pihvistä ainakin osana päivän proden saantia. Ja edelleen jos vertaat millä kuralla joku kasvo 90-luvulla on hieman ontuva vertaus jos oli muuten lääkitys kohdalla.
Ja Dorianilla muuten taitaa olla nykyään oma lisäravinne sarja markkinoilla kuten arskallakin.
Mutta minä jätän tämän pieruheramaisen24 keskustelun tähän.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom