Perussuomalaiset

Soini ja Halla-aho eivät ole koskaan olleet mitään parhaita kavereita. Se on varmasti kaikille selvää. Timppahan taisi aikoinaan torpata Jussin pyrkimyksen lähteä persujen listoilta vaaleihin. Sittemmin otti mukaan pelkästään tuomaan nuivien äänet puolueelle. Maahanmuutto ei ole ikinä ollut Soinille mikään iso asia. Hän teki sen virheen ettei tunnistanut kuinka suuri kysyntä on kriittiselle puheelle liittyen maahanmuuttoon.

Kun alkoi näyttää siltä että Halla-aho tulee saamaan paljon kannatusta ja jopa voittaa, eikä Soinin oma ehdokas olekkaan välttämättä uusi pj, piti ottaa käyttöön plan b. Soinillehan on käynyt kaikki mitä kokoomus ja kepu ovat vain keksineet sen jälkeen kun sai ulkoministerin paikan hallituksesta. Aivan varmasti asiasta on neuvoteltu niin Sipilän kuin Orvon kanssa. Heille tietysti tilanne on mitä parhain kun epätoivoisesti vallan kahvassa roikkuva Soini suostuu joukkoineen mihin vaan, jotta voi istua vielä muutaman vuoden Audin takapenkillä.

Muutama kohta, joihin kuulemma kaatui Halla-ahon porukan mukaan ottaminen:

Hallituskumppaneita kiinnosti eniten uuden puheenjohtajiston kanta Euroopan integraatioon. Kriittiset näkemykset olivat kumppaneita närkästyttäneet. Sipilä ja Orpo tekivät tapaamisessa selväksi, ettei riitä, että Perussuomalaiset pysyvät hallitusohjelmassa, vaan miten he suhtautuvat Euroopan integraation tuleviin muutoksiin, joita he tietävät olevan tulossa ja joista ei ole voitu sopia vuonna 2015 laaditussa hallitusohjelmassa.

Hallitukselle ei olisi riittänyt, että Perussuomalaiset olisivat suunnitteilla olevassa integraatiossa hallituksen puitteessa täysin mukana, vaan puolueelta edellytettiin sitä, ettei asiasta saisi puolueena edes kriittisesti puhua ja kirjoittaa. Siihen ei Halla-ahon ollut mahdollista suostua.

Juha Sipilä edellytti eilisessä neuvottelussa lisäksi, että maahanmuuttoa koskevat kirjaukset hallitusohjelmassa täytyisi kirjoittaa uudestaan ja niitä olisi muokattava täysin päinvastaiseen suuntaan kuin mitä Perussuomalaiset ovat yhdessä hallituskumppanien kanssa jo linjanneet, kertoi Halla-aho. Sitä oli myös täysin mahdotonta hyväksyä.


Asiasta mm. tuolla
https://beta.oikeamedia.com/o1-22654

Olisi kiva tietää mistä integraatiosta nyt puhutaan. Onhan se hauskaa kun ennen niin voimakkaasti EU:n syvenevää liittovaltiokehitystä vastustanut Sampo Terho istuu kiltisti hyväksymässä kaiken mitä käsketään.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pistetäänpä oma käsitys asioiden kulusta ennusteineen tänne, niin on jotain mihin (mahdollisesti) vedota myöhemmin:

Soini tiedotti julkisuuteen päätöksestään olla asettumatta ehdolle pj-vaalissa aiemmin tänä vuonna, eli hän oli kertonut asiasta puolueen sisällä ja mahdollisesti jopa muiden (hallitus?)puolueiden johtajille jonkun verran aiemmin. Silloin oli luotu tämä nyt toteutettu suunnitelma sen varalta että Halla-ahosta tulee pj.

Merkillepantavaa on että Halla-aho vaati vain jo olemassaolevan hallitusohjelman noudattamista, eikä mitään muuta. Hallitusohjelman jonka kokoomus ja keskusta itse hyväksyivät 2015. Eli sitä ei maahanmuuton osalta ollut missään vaiheessa tarkoituskaan noudattaa ja Soini luonnollisesti tiesi asian koko ajan. Syksyn 2015 arabi-invaasio oli suunniteltu vuotta paria aikaisemmin (kyllä: politiikka on lähinnä salaliittojen punomista), eli tästä voimme melko luontevasti päätellä että tällä hetkellä on jo toteuttamisvaihetta vailla valmiina seuraava invaasio. Tällä kertaa mahdollisesti Afrikasta. 2015 invaasiotahan pohjustettiin menestyksekkäästi tällä "Meillä on unelma"-tempauksella, jonka päämasinoijana toimi juutalainen Koko Hubara. Itse tilaisuudessa oli juutalainen rabbi puhumassa rodun saastuttamisen...eikun, anteeksi monikulttuurisuuden puolesta.

PS:n hajottamisella varmistettiin että invaasio (joka todennäköisesti tulee "täysin yllättäen" myöhemmin tänä vuonna) tulee toteutumaan ilman mainittavaa vastustusta. Halla-aho kun ei oppositiosta mahda asialle yhtään mitään.
 
Mun mielestä ironisinta tässä on se, että omalla toiminnallaan Kok ja Kepu saivat aikaseksi juuri sen mitä eivät ole halunneet eli hyvin rahoitetun ja eduskunnassa istuvan puolueen joka on EU:n ja maahanmuuton vastainen ja tähtäävät toiminnassaan siihen, eivätkä vaan puheissa ja lupauksissa niinkuin PerSut ennen tätä muutosta. Halla-aholla on nyt paljon isompi pelikenttä, kuin jonkun blogin kautta saatu suosio. Seuraavista vaaleista tulee hyvinkin mielenkiintoiset, etenkin jos tämä meno jatkuu ja terrori iskut jatkuvat. Äänestyprosentti oli viime vaaleissa 70% ja tällä hetkellä se, että uusia vaaleja ei tule pelaa Halla-ahon pussiin, koska heillä ei riitä ehdokkaissa tarjontaa, mutta tuo pari vuotta riittää siihen, että saavat jonkun näköisen pohjan sillekkin aikaseksi. Etenkin tuo 30% jotka eivät olleet äänestäneet voivat muuttaa pelin hyvinkin. Etenkin, kun tämä nykyinen hallitus ei ole onnistunut, kuin kohujen aiheuttajana ja varmaan aikalailla suurimmalla osalla on se mielipide, että siellä ollaan vaan maksamassa palveluksia "hyvä veli" verkostolle ja hyötymässä itse.
 
Eiköhän tämä nyt ole aika selvä tapaus kaikin puolin. Sipilä ja Kepu haluaa sote-hallintohimmelinsä, maksoi mitä maksoi. Hallituksen hajoaminen olisi luultavasti tuhonnut tämän idean. Siksi olin täysin ymmälläni, kun Persut kengittiin lyhyellä mietinnällä hallituksesta, kun en osannut odottaa, että suurin osa persuista perustaisi oman edustajaryhmänsä. Orpolla on samansuuntaiset syynsä. Kokoomukselle olisi varmaan kelvannut uudet vaalitkin, muttei varmaan halunnut alkaa rähisemään niiden takia. Orpo vaimoineen on ymmärttääkseni melko tehokkaasti mukana turvapaikkabisneksessä, joten nuivempi politiikka tarkottaisi reilusti pienempiä vuosituloja ja muutenkin valtion rahoja kupatessa on hyvä olla itse ohjaamassa rahahanoja. Soini & co. toimii kuten poliitikot yleensäkin, eli parempi hallita raunioita kuin olla ei hallitsija jossain muualla.

Veikkaanpa vielä, että vaikka nyt saattaa porukkaa loikata persuista Soinin uusiin kristillisdemokraatteihin, niin vaalien lähestyessä tullaan näkemään ulostuloja, kuten: "Minulle valehdeltiin Halla-Ahosta ja ryhmäpaine sai lähtemään mukaan. En ole eläessäni katunut mitään yhtä paljoa ja haluan nyt korjata kaiken ja palata persuihin(, jotta voisin päästä vielä kerran nauttimaan kaikista kivoista eduista)"
 
Turun sanomilla on nähtävästi ollut kristallipallo kun 3.6. jo tienneet asiasta.
"
Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän
Martti Kainulainen

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho
Kotimaa | Lännen Media | 3.6.2017 5:00 | 73

Lauri Nurmi

Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Halla-aholla on vuodelta 2012 tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se on nykyisen kokoomuksen johdolle ja eduskuntaryhmälle liikaa.

Useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa.

adfserve

Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja rkp:llä tai jommallakummalla.

Rkp:n ja kristillisdemokraattien kanssa on käyty keskusteluja hallitukseen tulemisesta, mutta soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän irtautuessa halla-aholaisista pienempiä puolueita ei välttämättä tarvittaisi hallitukseen lainkaan.

LM-kyselyn perusteella perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuu puheenjohtajavalinnassa. Halla-aholaiset ovat ryhmässä vahva vähemmistö. LM-kyselyyn vastasi 26 kansanedustajaa eli suurin osa 37-jäsenisestä ryhmästä. Terhoa kannattaa 14 kansanedustajaa, Halla-ahoa 8 ja Leena Merta sekä Veera Ruohoa kumpaakin yksi. Kaksi edustajaa ei ole valinnut suosikkiaan.

Jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, hän antanee lähtöpassit ulkoministeri Soinille. Liipaisimella olisi myös Jussi Niinistön puolustusministeriys. Niinistö oli vuoden 2009 eurovaaleissa perussuomalaisten vaalipäällikkö, eikä Halla-ahoa otettu ehdokkaaksi.

Eduskuntaryhmän jakautuessa Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa.

Toinen vaihtoehto on, että perussuomalaiset siirtyy Halla-ahon voiton jälkeen ryhmänä kokonaan oppositioon, mutta samalla suurehko joukko ryhmän jäseniä loikkaa muihin puolueisiin, osa hallituksen riveihin.

"

Lähde:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/35...inilaiset+muodostaisivat+oman+eduskuntaryhman
 
Turun sanomilla on nähtävästi ollut kristallipallo kun 3.6. jo tienneet asiasta.
"
Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän
Martti Kainulainen

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho
Kotimaa | Lännen Media | 3.6.2017 5:00 | 73

Lauri Nurmi

Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Halla-aholla on vuodelta 2012 tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se on nykyisen kokoomuksen johdolle ja eduskuntaryhmälle liikaa.

Useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa.

adfserve

Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja rkp:llä tai jommallakummalla.

Rkp:n ja kristillisdemokraattien kanssa on käyty keskusteluja hallitukseen tulemisesta, mutta soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän irtautuessa halla-aholaisista pienempiä puolueita ei välttämättä tarvittaisi hallitukseen lainkaan.

LM-kyselyn perusteella perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuu puheenjohtajavalinnassa. Halla-aholaiset ovat ryhmässä vahva vähemmistö. LM-kyselyyn vastasi 26 kansanedustajaa eli suurin osa 37-jäsenisestä ryhmästä. Terhoa kannattaa 14 kansanedustajaa, Halla-ahoa 8 ja Leena Merta sekä Veera Ruohoa kumpaakin yksi. Kaksi edustajaa ei ole valinnut suosikkiaan.

Jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, hän antanee lähtöpassit ulkoministeri Soinille. Liipaisimella olisi myös Jussi Niinistön puolustusministeriys. Niinistö oli vuoden 2009 eurovaaleissa perussuomalaisten vaalipäällikkö, eikä Halla-ahoa otettu ehdokkaaksi.

Eduskuntaryhmän jakautuessa Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa.

Toinen vaihtoehto on, että perussuomalaiset siirtyy Halla-ahon voiton jälkeen ryhmänä kokonaan oppositioon, mutta samalla suurehko joukko ryhmän jäseniä loikkaa muihin puolueisiin, osa hallituksen riveihin.

"

Lähde:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/35...inilaiset+muodostaisivat+oman+eduskuntaryhman

Tämä taisi olla yksi niistä uustisista johon Soini totesi vähän Trumppilaista retoriikkaa käyttäen jotenkin niin, että hänhän ei omasta perustamastaan puolueesta eroaisi, "se oli Juudas joka hirtti itsensä, en minä" tai jotain sinne päin.

No, olihan se pakko jyrkästi kieltää jottei media sen enempää kiinnostuisi asiasta.
 
Timo Soini, Sampo Terho ja Simon Elo.
Miltä mahtaa Juha Sipilän lasti maistua suussa tänä aamuna?

Jotenkin tuli pervo mielikuva Sipilästä joka panee Orpoa kakkoseen ja heti sen jälkeen ovat Timppa ja Sampo kontillaan: ..Soini imemässä Sipilän veitikkaa ja Terho Orpon anaalia putipuhtaaksi :p
- Reipasta takinkääntöä ja kansankusetusta...-hyvä poijaat ! :oujee:
 
Miten kukaan jaksaa enää ottaa poliitikon sanomisia tosissaan? Tämä on paremminkin hyvää, mutta yksittäiselle perustuloiselle kansalaiselle kallista näytelmää, kuin mitään yhteisten etujen ajamista.

Soini on nyt tapetilla, koska hänestä on tullut samanlainen kuin muista. Puhutaan mitä milloinkin kuulijakuntaa miellyttää ja tehdään sitten mitä huvittaa. Vähän kuin Sipilä, jonka ei pitänyt leikata oikein mistään kovista säästötavoitteista huolimatta, ei varsinkaan eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä :D

Mutta takaisin persunäytelmään. Hauskinta oli Soinin haastattelun lopetus, näkyiköhän se uutisten yhteydessä. Miehen itsensä sanoin suunnilleen näin: 20 vuotta on sanottu, että Soini pitää puolueen koossa. Noh, kestihän siinä hajoamisessa kaksi päivää sen jälkeen kun en ollut pitämässä puoluetta kasassa. Siihen päälle sellainen paskainen hymy..
 
Mielestäsi Sipilän, Orpon ja loikkareiden yllättäen löytynyt "arvomaailma" on uskottavampi selitys? Uskoo ken tahtoo.
Kokoomus ja Halla-Ahon johtama puolue eivät mahtuneet samaan hallitukseen. Tämä nyt oli päivänselvää jo ennen Persujen puoluekokousta. Mitä jossain palaverissa on kenties sanottu ei muuta tätä asiaa miksikään.

Irronnut eduskuntaryhmä taas jätti vanhan puolueensa, koska "Halla-Aholaiset" veivät kaikki puoluejohdon positiot. Mikäli tuo pitää paikkansa, että jäsenäänestykset masinoitiin hommafoorumin toimesta, niin ehkä olisi kannattanut tunnistaa tämä riski ja kuitenkin aikaansaada puolueelle johto, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Vai mitä sillä ajettiin takaa, että puolueen toimivaan johtoon valittiin ajatusten Tonavat Huhtasaari ja Hakkairainen?
 
Tässä pari osuvaa kirjoitusta viime päivien tapahtumiin liittyen:

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2017/06/1080-arvoton-poliittinen-naytelma.html

"Kyllä, olihan se todellakin arvoton, irvokas ja häpeällinen näytelmä. Ei voi muuta sanoa. Se oli pelin politiikkaa, jossa kasvonsa ja poliittisen uskottavuutensa menettäneitä on paljon."

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/06/suomen-jallitus-ja-arvotoleranssi.html

"Toinen (2) keskeinen johtopäätös koskee rähmällään oloa Brysselin, Strasbourgin, Pariisin ja Berliinin suuntiin. Suomen hallitus on ostettu vieraan poliittisen tahdon asianajajaksi ja juoksupojaksi. Jos joku esittää viitteellisenkin vaihtoehdon EU-federalismia vastaan, hänet pyritään sulkemaan poliittisen vaikutusvallan ulkopuolelle."
 
Uskooko joku ihan oikeasti, että Brysselissä - tai missään muuallakaan - on joku taho, joka on päättänyt, että nyt ostetaan tuon piskuisen pohjolan hallitus, kerännyt tarvittavan rahamäärän ja sitten käynyt neuvottelut Suomen hallituksen kanssa. Eli siis lyhyesti, ostanut Suomen hallituksen. Nyt oikeasti taas vähän valoja päälle. Keskinmäärin Brysselissä ei saada päätettyä edes kurkkujen käyryysdirektiiviä, niin millä mahdilla siellä tehtailtaisiin tuollaisia salaliittoja? Ja ennen kaikkea miksi?
 
Brysselissä - tai missään muuallakaan - on joku taho, joka on päättänyt, että nyt ostetaan tuon piskuisen pohjolan hallitus

Tuskinpa ostetaan rahalla.
Kuuliaiseksi kyllä saadaan lupaamalla sopivia palleja Brysselistä sitten kun "hallitusura" on ohitse.
Onhan tämä nähty esim. Siilinjärven Näädän (Käteinen) tapauksessa.
 
Tuskimpa ostetaan rahalla.
Kuuliaiseksi kyllä saadaan lupaamalla sopivia palleja Brysselistä sitten kun "hallitusura" on ohitse.
Onhan tämä nähty esim. Siilinjärven Näädän (Käteinen) tapauksessa.

En jaksa uskoa, että Brysselissä olisi pidetty Suomea, tai Kataista, niin suuressa arvossa, että olisi lähdetty kikkailemaan. Eiköhän tuo liike ole tullut ihan Kataisesta itsestään ilman "vieraan poliittisen tahon" tekemää ostoa.
 
Ei tässä ole kysymys mistään salaliitoista vaan siitä, että EU:ssa on paljon tahtoa huomattavasti syvemmän integraation suuntaan, ja Suomessa on vallassa hallitus, joka haluaa seisoa eturintamassa tukemassa liittovaltiokehitystä. Jokainen voi kohdallaan miettiä onko tällainen kehitys Suomen kannalta kuinka toivottavaa.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom