Perunajauho palkkarissa?

Liittynyt
8.8.2011
Viestejä
65
Ikä
29
Eli kuinka moni tai kukaan käyttää perunajauhoa palkkarissa hiilihydraatinlähteenä? Itse pistänyt tuota jo jonkin aikaa palkkariin n.1-1,5 dl, ja hh:ta siinä n. 50-60g ja eikös se nyt siis kuitenkin tärkkelystä ole ja jollain tapaa vastaa dextroa yms.? :D kiitos jo etukäteen arvon pakkislaiset!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En oo kuullukkaan tällasesta ennen. Liukeneeko se sinne ihan kunnolla eikä se muutu kiisseliksi? Ymmärtääkseni se on kuitenkin hieman hitaampaa hiilihydraattia kuin dekstroosi, joten hifisteliöille se ei välttämättä ois paras, mutta normaali-ihmisille siinä on paljon hiilihydraattia, joten se käy. Taitaa se silti varsin nopeaa olla.
 
Siis on se ihan jauhomaista, sekoittuu ehkä vähän huonommin kun malto, dekstroosi yms., kiisseliksi se muuttuu varmaankin kuumaan veteen sekoittaessa.
 
Malto on ylipäätään hyvin yliarvostettua. Se on elintarviketeollisuudelle halpa sokeri ja makeutusaine, josta keksittiin tuotteistaa kallis urheiluravinne.
Tätä bisnesideaa on sitten pyritty perustelemaan teorialla korkean glykeemisen indeksin sokereiden hyödyllisyydelle palautumisessa. Valitettavasti tuo teoria ei vain ole saanut hirveästi tieteellistä tukea, vaan jotkut tutkimukset ovat jopa osoittaneet aivan päinvastaista (eli hitaampien hiilareiden olevan mahdollisesti parempia urheilijalle).

Itse en laittaisi siis rahojani maltoon, jota myydään urheiluravinteena kymmenkertaisella hinnalla verrattuna muihin sokereihin/tärkkelyksiin. Jos saat vedettyä perunajauhoa malton sijaan, niin tee se ihmeessä, koska hyvässä lykyssä se voi olla jopa parempi ja tuskin ainakaan huonompi kuin malto.
 
Kyllä nyt on helvetisti väärä laji jos pitää säästellä malton hinnassa 5e/kg kun bodisafka maksaa yhdeltä ihmiseltä n400-500e/kk.. Huhu mitä touhua.
 
Perunajauhoa? amatöörien touhuilua. Kovat jätkät heittää heran sekä perunat maidon kera blenderiin ja juo palkkariksi. Yhdellä huikalla.
 
En älyä koko maltoa. Miksi läträtä jollain perunajauholla, mikset syö vaan perunoita/kunnon ruokaa heti kun pääset salilta? Miksi pitää värkätä jollain ihme paskalla jossa ei oo ravintoaineita nimeksikään?
 
Syöminen on niin kivaa, miksi ihmeessä jotku haluaa juoda safkansa? :D
 
Siis eihän tässä siitä kiinni ole ettei olisi varaa mutta kun tuommoinen perunajauho paketti maksaa noin yhden euron puolelta kilolta, niin minä en ainakaan osta mitään pussiä dekstroa kolme kertaa kalliimmalla ravintoa ineethan siinä ovat melkein samat kuin dekstrossakin, on toiminut. Ja mitä nyt nimestä luulisi se ei ole mitenkään perunan makuista, maku on sama kuin missä tahansa HH-jauheessa. Mutta enhän ole täällä toki pakottamassa teitä sörssäämään sillä jos ette halua, kiitos mielipiteistänne! :)
 
Syöminen on niin kivaa, miksi ihmeessä jotku haluaa juoda safkansa? :D

Syön normaalisti sen 300-400g lihaa päivittäin. Olen koittanut syödä 700g päivittäin mutta ei vaan jaksanut syödä. Varsinkin lihan syöminen on todella raskasta puuhaa pidemmän päälle. Naisilla varmaan eri asia kun proteiinitarpeet ja kaloritarpeet noin muutenkin ovat paljon pienemmät.
 
Onhan toi malto nyt aika ylihintasta. Kilohinta suunnilleen 4-7€/kg. Noi tollaset jauhot on helvetin halpaa tavaraa. Esim. suolakilon sisäänostohinta ~5snt ja malto muistaakseni reippaasti alle euron.

E. Itseasiassa malton kilohinta pyörii 50snt molemmin puolin isommissa erissä. Hyvä kate uudelleenpakkauksessa :D
 
Malto on ylipäätään hyvin yliarvostettua. Se on elintarviketeollisuudelle halpa sokeri ja makeutusaine, josta keksittiin tuotteistaa kallis urheiluravinne.
Tätä bisnesideaa on sitten pyritty perustelemaan teorialla korkean glykeemisen indeksin sokereiden hyödyllisyydelle palautumisessa. Valitettavasti tuo teoria ei vain ole saanut hirveästi tieteellistä tukea, vaan jotkut tutkimukset ovat jopa osoittaneet aivan päinvastaista (eli hitaampien hiilareiden olevan mahdollisesti parempia urheilijalle).

Itse en laittaisi siis rahojani maltoon, jota myydään urheiluravinteena kymmenkertaisella hinnalla verrattuna muihin sokereihin/tärkkelyksiin. Jos saat vedettyä perunajauhoa malton sijaan, niin tee se ihmeessä, koska hyvässä lykyssä se voi olla jopa parempi ja tuskin ainakaan huonompi kuin malto.

Eihän malto ole lainkaan makeaa? Sekoitat nyt varmaan dekstroosiin?
 
Onhan toi malto nyt aika ylihintasta. Kilohinta suunnilleen 4-7€/kg. Noi tollaset jauhot on helvetin halpaa tavaraa. Esim. suolakilon sisäänostohinta ~5snt ja malto muistaakseni reippaasti alle euron.

E. Itseasiassa malton kilohinta pyörii 50snt molemmin puolin isommissa erissä. Hyvä kate uudelleenpakkauksessa :D
Kiinnostais tietää mitä se tommosessa 800g ja 35-40€ isolaatissa vs. alle 10€/1kg herakonsentraatissa on kilohinta sisäänostoon isommissa erissä.


Aiheeseen: On sitä itekki tullu vedettyä monta vuotta sitten omia palkkareita, missä oli vaikka mitä. Maitojauhetta veteen helvetisti ja sokeria päälle.:D Tonnikalahiutaleita veteen ja kurkusta alas.:D
 
Kiinnostais tietää mitä se tommosessa 1kg ja 35-40€ isolaatissa vs. alle 10€ herakonsentraatissa on kilohinta sisäänostoon.
Moninkerroin pienempi ku kuluttajahinnat. Malto ja perus hydrohera on halpaa ku saippua teollisuudessa, oikein vituttaa nykyään maksaa tyhjästä ku tietää tavaroiden todellisen arvon.
 
Ainakin kaupassa, esim Volacin hydroheran hinta ainakin tuntuu kasvavan merkittävästi välikäsien mukana.

Joku vuosia sitten kirjotteli täällä, että jossain myydään teollisuusheraa johonkin maalikäyttöön tsjp. Hinta oli todella alhanen, mutta soveltuvuus ihmisravinnoksi oli "hieman" kyseenalanen laadun puolesta vaikka siinä proteiinia olikin paljon.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom