Malto on ylipäätään hyvin yliarvostettua. Se on elintarviketeollisuudelle halpa sokeri ja makeutusaine, josta keksittiin tuotteistaa kallis urheiluravinne.
Tätä bisnesideaa on sitten pyritty perustelemaan teorialla korkean glykeemisen indeksin sokereiden hyödyllisyydelle palautumisessa. Valitettavasti tuo teoria ei vain ole saanut hirveästi tieteellistä tukea, vaan jotkut tutkimukset ovat jopa osoittaneet aivan päinvastaista (eli hitaampien hiilareiden olevan mahdollisesti parempia urheilijalle).
Itse en laittaisi siis rahojani maltoon, jota myydään urheiluravinteena kymmenkertaisella hinnalla verrattuna muihin sokereihin/tärkkelyksiin. Jos saat vedettyä perunajauhoa malton sijaan, niin tee se ihmeessä, koska hyvässä lykyssä se voi olla jopa parempi ja tuskin ainakaan huonompi kuin malto.