Kun joskus alkuun aloitin salilla käynnin ja ohjaaja teki saliohjelmat, ne oli viikosta riippuen kolmesta neljään eri päivään jaettu. Mutta jotenkin siinä tuli sellainen tunne että voisi tehdä enemmänkin. Eikä minusta tuloksiakaan oikein niillä saanut kun lihasryhmä oli kerran viikossa.
Yksijakoista ohjelmaa tehdessä tuli sitten sellainen havainto tehtyä että kylminä kausina kun pukeutui lämpimästi ja hölkkäsi salille, siinä tuli monesti lämmiteltyä myös yläkroppaa "rocky balboa" tyyliin ja nyrkkeiltyä haamuja vastaan. Näytti varmasti täysin idioottimaiselta, mutta eipä silloisella kylällä voinut huhupuheilta välttyäkään :D Mutta noina kausina, milloin oli oikeasti lämmitellyt ja salillakin kun vielä oli t-paita päällä (ei ilmastointi kylmentänyt ihoa), huomasin että tuloksissa tapahtui selvä hyppy. Eli väittäisin että ainakin minulla se lämpö oli isossa osassa lihaksia se juttu mikä sai ne ottamaan vastaan treeniä.
Ja niinä viikkoina kun olo on ollut tukkoinen, lihakset kiristää, esim penkki tuntuu piinaavalta ja ei vaan kulje, olen saattanut sen kokonaan tekemättä ja keskittynyt venyttelyyn. Ja sitten aloittanut uudelleen että seuraavalla viikolla tehnyt todella pienillä painoilla (pelkällä tangolla) mutta isoilla toistoilla ja kääntänyt siitä viikon kahden ajan ne toistot takaisin sinne 6...12 välille ja kasvattanut painoja. Ja kerran kahdessa viikossa pyrkinyt tekemään joko max toistot jollakin hyvän kokoisella painolla tai sitten yrittänyt löytää sen oman yhden kerran maksimin, siitä hieman painoa pois ja yrittänyt rutistaa sillä maksimia hieman pienemmällä sitten maksimi määrän toistoja.
Siitä, onko tuo oma lähestymistapa edes järkevä, voi väitellä. Mutta tuloksia sillä jääräpäisyydellä ja sadattelulla (kun yrittää sitä tankoa vääntää suuntaan tai toiseen) alkoi tulemaan varsin nopeasti. Ja olkapäiden ja keskivartalon kohdalla etenkin totesin että oman kehopainon harjoitteet parin viikon ajan, joka tai joka toinen päivä antaa myös nopeasti tulosta. Eli esim punnerrukset varpaat maassa tai varpaat tuolilla variaatioilla. Ja tässäkin jos haluaa itseään piinata niin yksi ässä liike olkapäille oli kun otin ison jumppapallon, jalat nilkkojen kohdilta siihen päälle, punnerrusasento. Ja kun kädet on hieman eteenpäin, laskee itsensä alas ja samalla vie itseään eteenpäin. Eli loppuasennossa kädet on jossain rintakehän kohdilla. Ja tästä kun punnertaa ylös niin olkapäät huusi hoosiannaa aika nopeasti. Tosin tätä ei joka ilta pystynyt vaan tekemään. Sen verran kipeäksi itsensö siitä sai.
Takaosaan olen käsipainoja käyttänyt. Mahalleen penkille tai etunoja ja perhosia vedellyt
Ja alataljaa leveällä sekä kapealla otteella. Näillä minusta ainakin olkapäitä on saanut.
Itellä auttaa tosiaan tuossa kun tuloksia ei tule että ottaa vailla taukoa ja muuttaa jotakin. Minusta se on keholta selkeä viesti (kun kehitys pysähtyy) että se haluaa jotain vaihtelua.