Kuulostaa siltä, että treeni on ylipäätään fiksummalla tolalla nykyään kuin tuolloin "4-jakoisella failureen ja yli" -aikoina. Veikkaan myös, että kokonaisvolyymi on noussut jonkin verran noista ajoista? Se on kuitenkin se päätekijä lihaskasvussa.
Sen mitä olen sun treenejäs joskus stalkkaillut (siis netissä huom!), niin siellä on joskus treenattu kahesti päivässä jne. Siis semmosilla systeemeillä mitä en ihan kuitenkaan laskisi täysin kategoriaan "full body workout". Monille voimailijoille se toisaalta vaikuttaa olevan "full body" kun tehdään kyykky+penkki ja joku apuliike loppuun
. Koko kropan treenissä käydään koko kroppa läpi nimensä mukaisesti. Vaatii myös tietynlaista lahjakkuutta, että nivelet kestää tollasta JP:n treenityyliä.
Ja ihan muuten vaan huomiona, niin en mä itekkään millään hirveän harvajakoisilla treenaa. 1-4 jakoisia on ollut käytössä, suurin osa "urasta" mennyt 2 tai 3-jakoisella.
Tavoite on aina kehittää treeniä "fiksumpaan" suuntaan, enkä usko että kukaan treenaa itselleen täysin optimaalisesti. Paras treeniohjelmahan on tunnetusti juuri se jolla et ole vielä treenannut.
Tuo mitä kukin miksikin laskee, on jokaisen oma asia. Se että voimailia tekee esim. seitsämänä päivänä viikossa 1-3 kertaa päivässä vaikka vaan pelkästään kyykyn, penkin ja maastavedon, niin en usko että voimajullin kehosta löytyy yhtäkään lihasta, joka ei tekisi töitä. Toiset enempi, toiset vähempi. Tuota kyykky / penkki / veto joka päivä, voi myös varioida niin helvetisti, että äkkiä noitakin kolmea liikettä varioimalla, saa aika hyvin pattia tasaisesti ympäri kropaa. Saati jos tuota muokaa vielä niin, että treenaa useamman kerran päivässä, niin saa sinne mukaan erinomaisesti myös apuliikkeitä eli, leukoja, soutuja, vipareita, vatsoja jne jne, niin sen jälkeen varmasti päästään jo todella lähelle bodariakin mielyttävää treenirunkoa.
Tällä hetkellä treenaan niin paljon kuin pystyn. 0-8 kertaa päivässä on tainnut olla viimeisen 3kk:n tahti. Miulla on oma sali kellarissa, niin hyödynnän sitä niin paljon kuin mahdollista.
Edelleen olen sitä mieltä että 1-jakoinen toimii myös bodailussa. Onko se paras? En tiedä, mutta aivan varmasti sitä voi bodailuun soveltaa. Tässä nyt esimerkki treeneistä bodarille:
Treeni 1:
Takakyykky etureisien työtä painottaen
Kapeavinopenkki smith
Kulmasoutu leveällä otteella
Reisikoukistus
a) Vipunostot sivulle taljassa
b) Hauiskääntö taljassa
Treeni 2:
Penkki
Maastaveto / Maastaveto pukeilta (vuoro kerroin)
Leuanveto vastaote
Reisiojennus / Hack-kyykky (vuoro kerroin)
a) Ojentajat taljassa / Levytangolla
b) Pohkeet seisten / istuen
Treeni 3:
Etukyykky
Alaviistopenkki tangolla
Leuanveto myötäote / Ylätalja myötäote
Jalkaprässi etureisiä / Takareisiä painottaen (vuoro kerroin)
Keskivartalolle 2 liikettä
Treenejä / viikko:
Viikko 1: 3 treeniä
Viikko 2: 3 treeniä
Viikko 3: 4 treeniä:
Viikko 4: 2-3 treeniä (keveä)
Viikko 5: 3 treeniä
Viikko 6: 4 treeniä
Viikko 7: 5 treeniä
Viikko 8: 2-3 treeniä (keveä)
Treenipäiviä kun tulee lisää, voidaan tehdä lisää erillaisia treenejä, tai jos homma toimii "vaan" kolmella erillaisella treenillä, voi niitä ihan hyvin kierrättää ja tehdä jonkun treenin samalla viikolla pariinkin kertaan. Jos heikkoudet kaipaa enempi huomiota, ne voi ottaa niissä lisätreeneissä huomioon oikein hyvin.
Eli tuossa nyt esimerkki miten tuota voi ihan hyvin bodailussa käyttää. Modausvaihtoehtoja on miljoonia. Ja ihan hyvin voi heikkouksiakin painottaa. Se vaan vaatii hiukan enempi suunnittelua jne jne.