"Parhaat proteiinilähteet"

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ryback
  • Aloitettu Aloitettu
seistä tulee uunissa parhaita "omatekoisia kalapuikkoja". leikkaa sei paloiksi, kieritä palat kananmunassa jossa voi olla mausteita, sitten kieritä korppujauhossa ja uuniin. nam!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
voikohan niitä lilluttaa ennen panerointia(oikea sana?) jossain muussakin nesteessä ku munassa, jos se ei kuulu ruokavaliooni?

Luulis et öljyki kelpaa, tulee vaa rasvasempaa sit. Kananmunaa ei muuten kandee syyä hirveemmin protskunlähteenä ku tulee sitä kolesterolia. Ja katkaravuis sama. Kandee kyl molempii syyä vaik kerran viikossa. Sit juustoista polarin 5% rasvaa juustossa on 32 grammaa sadas grammas protskuu. Mut kandee niitä jauhoja kyllä mättää. : )
 
Moni mainitsi syövänsä seitä. Olen itsekkin kokkaillut pariin otteeseen sitä. Tein uunissa vuokaa missä oli seitä, kasviksia ja tomaattimurskaa. Voin kertoa että sein maku pisti melkein oksettamaan. Kiinnostaisi tietää miten te jotka sitä enemmän popsitte saatte siitä syötävää? Vai olenko vaan vähän liian nirppa nokka sen maulle?

Pari helppoa ja nopeaa vinkkiä:

1) Keität seit kattilassa n. 10-15 min. Nosta seit pois kattilasta. Sekoita kulhossa pari-kolme ruokalusikallista (tai oman maun mukaan) tsasikia sein joukkoon ja sekoitat kaiken mössöksi. Voit lisätä halutessasi esim. oliiviöljyä sekaan. Viimestely ripauksella mustapippuria. Resepti toimii mielestäni vielä paremmin tonnikalan kanssa.

2) Vähän eksottisempi vaihtoehto: keität seit kuten kohdassa 1. Yksi thaichili (pieniä ja pirun tulisia, vaatii käyntiä itämaisessa kaupassa) viipaleiksi. Heitä chilit kulhoon ja pari ruokalusikallista kalakastiketta päälle. Kaada kastike seipalojen päälle.
 
Luulis et öljyki kelpaa, tulee vaa rasvasempaa sit. Kananmunaa ei muuten kandee syyä hirveemmin protskunlähteenä ku tulee sitä kolesterolia. Ja katkaravuis sama. Kandee kyl molempii syyä vaik kerran viikossa. Sit juustoista polarin 5% rasvaa juustossa on 32 grammaa sadas grammas protskuu. Mut kandee niitä jauhoja kyllä mättää. : )


eikö se niin ollu että kananmunassa on kolesteroolia muttei se siitä kuitenkaan kehoon imeydy, ni eikö sitä voi ihan ilman kolesterolin pelkoa syödä? aenaki minun mielestä:whip:
 
eikö se niin ollu että kananmunassa on kolesteroolia muttei se siitä kuitenkaan kehoon imeydy, ni eikö sitä voi ihan ilman kolesterolin pelkoa syödä? aenaki minun mielestä:whip:

Näin olen lukenut ja toteuttanutkin.. Munia menee ehkä parikymmentä viikossa.
 
eikö se niin ollu että kananmunassa on kolesteroolia muttei se siitä kuitenkaan kehoon imeydy, ni eikö sitä voi ihan ilman kolesterolin pelkoa syödä? aenaki minun mielestä:whip:

Joo, näin on. Oon jo vuosia vetänyt käytännössä 15-20 munaa viikossa keltuaisineen, eikä kolet mitään. :)
 
Soijarouhe on kyl myös hyvä protskunlähde. 50g protskua sadassa grammassa, ei paha. Kiehauttaa vedessä pari minsaa ja naamariin. Jotkin vetää myös raakana tai veteen liuotettuna, mutta minun vatsa ei sitä kestä. Kokeilla ainakin kannattaa..halvinta protskua mitä kaupasta saa:rock:
 
näin joulun alla kun kinkut ovat ilmestyneet kauppojen tiskeille, pakko nostaa asia pöydälle:kuola:
Proteiinia viljapossussa 19 rammia ja kilohinta isolla murkulalla painuu 3€:n pintaan eli proteiinin määrä/hintasuhde OK. Ja hiilihydraattejahan kinkussa kun ei ole, niin luulis kelpaavan syömisiään tarkkaileville:rolleyes:
Nyt menossa 10kg:n viljapossu ennakkoon:kuola: Ja joulun jälkeen kinkut tietysti alennuksissa, niin sitten vielä tammikuussa perinteisesti tullu vielä yksi syötyä ennen kun alkaa tökkimään...
 
Kyllä helpoimmalla saa proteinia kun kaikkien kastike ruokien kylkiäiseksi kaataa 200g raejuustoa, helvetin hyvää ja paljon protskua. Välipalana rahkaa hillolla ja makeutusaineella maustettuna. Lisäproteinina sitten 5d maitoa + 70-100g proteinijauhoa, sen juo 4 osassa päivän aikana niin eiköhän ala jo proteineja tuloon joka päivää kohti.
 
Maapähkinät, suht paljon rasvaa kyllä mutta ei sitä iha urakalla tarvii syödä, joku 70g päiväs nii saa vähä rasvojaki kuntoon jos ei oo
 
Moni mainitsi syövänsä seitä. Olen itsekkin kokkaillut pariin otteeseen sitä. Tein uunissa vuokaa missä oli seitä, kasviksia ja tomaattimurskaa. Voin kertoa että sein maku pisti melkein oksettamaan. Kiinnostaisi tietää miten te jotka sitä enemmän popsitte saatte siitä syötävää? Vai olenko vaan vähän liian nirppa nokka sen maulle?

melkeinpä voin kokemuksesta sanoa että pakastesei on sellaista tavaraa että siitä ei saa maistuvaa ei sitten millään... mutta poikkeuksiakin on, kokeilin kerran sellaista sei-ruokaa mikä on tähän mennessä ollut ykköstapaus tämän kalalajin kohdalla, eikävä kyllä en tiedä tarkkaa reseptiä mutta siinä oli jotakin tomaattikastiketta sekä juustoraastetta (merkkiä en osaa sanoa mutta hyvvee oli)
 
Verilettuja! Proteiinia ihan mukavasti, halpaa ja hyvää! Lidlistä tuli ostettua eikä ollut kauheen kallista. Proteiinia muistaakseni reilu 12g/100g:ssa. Paketissa 400g lettuja.
 
melkeinpä voin kokemuksesta sanoa että pakastesei on sellaista tavaraa että siitä ei saa maistuvaa ei sitten millään... mutta poikkeuksiakin on, kokeilin kerran sellaista sei-ruokaa mikä on tähän mennessä ollut ykköstapaus tämän kalalajin kohdalla, eikävä kyllä en tiedä tarkkaa reseptiä mutta siinä oli jotakin tomaattikastiketta sekä juustoraastetta (merkkiä en osaa sanoa mutta hyvvee oli)

saa erittäin halvalla todella hyvänmakuista...
vuokaan latoo seipaloja , suolaa reilusti sirottelee pääle(reilusti tarkoittaa reilusti)
sitruuna pippurii sitäkin erittäin paljon ja vielä murentaa kalaliemi kuution siihen kalan päälle ja kermaa niskaan reilusti.... on makoisaa ja maukasta
 
melkeinpä voin kokemuksesta sanoa että pakastesei on sellaista tavaraa että siitä ei saa maistuvaa ei sitten millään... mutta poikkeuksiakin on, kokeilin kerran sellaista sei-ruokaa mikä on tähän mennessä ollut ykköstapaus tämän kalalajin kohdalla, eikävä kyllä en tiedä tarkkaa reseptiä mutta siinä oli jotakin tomaattikastiketta sekä juustoraastetta (merkkiä en osaa sanoa mutta hyvvee oli)

saa erittäin halvalla todella hyvänmakuista...
vuokaan latoo seipaloja , suolaa reilusti sirottelee pääle(reilusti tarkoittaa reilusti)
sitruuna pippurii sitäkin erittäin paljon ja vielä murentaa kalaliemi kuution siihen kalan päälle ja kermaa niskaan reilusti.... on makoisaa ja maukasta

Moni on tässäkin theadissa kertonut ton varsin perinteisen kalamausteen; eli suolaa ja sitruunapippuria, mutta vaikka seitistä saakin omasta mielestä ihan ok makusta noinkin, niin pitkällä aikavälillä tuokin alkaa tökkimään. Itse oon kehittänyt seitille hieman "eksoottisemman" reseptin:

1. Otetaan 400g jäisiä seitipaloja (a' 100g/ pala) ja pyöritellään ne kananmunassa.
2. Heitetään kuumalle pannulle jossa on sulatettua voita.
3. Maustetaan seitipalat heti paistamisen alkuvaiheessa suolalla ja chilimausteseoksella (voi käyttää myös pelkkää rouhittua chiliä jos tykkää tulisesta). mausta palat molemmin puolin.
4. paistellaan melko kuumalla pannulla n. 10-15, niin että kalat ovat sulaneet ja lämmenneet läpi asti ja niistä on poistunut jonkin verran nestettä. Kalapalat saa myös mukavan tumman, paistetun värin chilin ja voin vaikutuksesta ja niihin tulee eräänlainen "panerointi". Pitää kuitenkin olla tarkkana ettei chili pala kalan pintaan ihan mustaksi..
5. Syödään salaatin ja SWEET-THAI-CHILIKASTIKKEEN kanssa. TOIMII! Tuo makea chilikastike on ihan ehdoton reseptin toimivuuden kannalta, eli ei oikein toimi ketoilijoille, kun siinä on suht runsaasti sokeria...

Parissa palassa on proteiinia jo ihan kivasti ja noin maustettuna toi seitin maku ei puske niin voimakkaasti läpi. Chili häivyttää tehokkaasti sitä perinteistä "kalan makua". Tuo munakkaan kuvaama juustoraaste käy tän reseptin kanssa myös.
 
Viimeksi muokattu:
Sei.. ei voi ymmärtää. Ei minkään värinen eikä maistu miltään ja järkyttävä haju.

Pippurimakrilli :kuola: On proteiinit ja rasvat kohdallaan. Ei tarvitse EPAa erikseen, kun kiskoo tätä menemään.
 
Harmi,ettei kala uppoa itselle.
Mutta siis.... Liha nyt ylipäätään on hyvä protskun lähde. Kananmunat, rahkat, raejuusto.
Raejuustoa tulee laitettua ihan sopparuuista lähtien sekaan. Noitapa sitä tulee mussutettua.
 
Ruotsista saatu resepti seille:
vuokaan seitä 4palaa pohjalle, päälle grillausmaustetta pirusti, sitten pekonia reilu kerros ja tomaatti siivuja. Sitten päälle toinen kerros samalla periaatteella ja kermaa päälle -----> uuniin joksikin aikaa ja avot
 
En kyllä ymmärrä miten seiti voi olla pahaa, jos tykkää esim kalapuikoista :)

Pyörittelee seitiä vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi sitruunapippurilla höystettyihin korppujauhoihin.

Pannulle rasvaa ja pyörittelee noita siinä hetken aikaa, ni on kyllä hyvää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom