Parhaat kokkausvinkit!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Manala
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
6.1.2004
Viestejä
731
Ikä
39
Tervehdys kaikille ruoan ystäville (Hannibal hiljaa... mä näin sut siinä leffassa)!

En pikaisella selauksella löytänyt listasta vastaavaa, joten pistin nyt sitten TAAS uuden threadin.

KERTOKAA JOKAINEN omat superultravibrakokkauksenne ja muutenkin sellaista
"Bodarin keittokirja" juttua mun oli ideana tästä threadista kehitellä.

Itselläni tuo jauhopeukalo on aina keskellä kämmentä, mutta tälläisen herkkuaterian (vaikkakin simppelin) keksin ihan vahingossa.

Manalan Laatikko-

Ainekset:
-raakaa jauhelihaa.
-ruispastaa (niitä sellasia kiemuroita normi makaronin näkösiä)
-parmesaania
-pussi tacoille tarkoitettua Mixed-spices (mêxico) tyyliin.

Valmistus: Ruskista jauheliha (kunnolla :jahas: ), ja poista ylimääräinen rasva vaikka siivilän avulla.Kaada koko pussi Mixed-spicea pannulle ja sekoita jauhelihaan. Keitä kaurapasta/makaronit valmiiksi... Sekoita, lisää päälle parmesaania ja tarjoile kuumana Bôn Abetit...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sairaan kuvottavalta kuullostava, mutta toimiva, idea ketoilijoille:
Jauhelihakastike ja riisi/peruna/pasta korvataan keitetyillä kananmunilla.
 
Tee makaroonilaatikko tyyliin:
ruispasta
tonnikalaa
pari kananmunaa
rasvatonta maitoa

uuniin 175astetta, haarukalla kokeillen (kun ei tartu valmista)
 
Risotto-hässäkkä

Tämä sapuska on ainakin oma suosikkini ollut jo vuosia. Eikä maksa paljoa.

Ainekset:
Broilerin suikaleita paketti (250-300g)
tummaa riisiä 2 dl
tölkki tomaattimurskaa
sipuli (tai kaksi)
pussi herne-maissi-paprika -sekoitusta
5 dl vettä

Toiminta:
ruskista lihasuikaleet & sipuli isossa kasarissa
lisää kyytiin vesi ja tomaattimurska.
kun systeemi kiehuu, lisää riisit ja vihannessekoitus
kiehuta kevyesti n.30 min.
iske pataan mausteita mielesi mukaan. Itse laitan ainakin paprikaa, maustepippuria ja valkopippuria.


Tuosta tulee noin 4 normiannosta, eli 2-3 bodarin annosta.
Broilerisuikaleet voi tietty korvata muullakin lihalla, kalkkunalla tms.
Ravintoarvot tuosta on kohtuullisen helppo laskea, mutten niitä nytten muista.

Hitto kun tuli ittellekin nälkä
 
Omskakasin kalapihvit

Ainekset:
-Paketti (400 g) pakasteseitä sulatettuna
-2 kananmunaa
-2.5 desiä korppujauhoja (osan voi korvata kaurahiutaleilla)
-3 ruokalusikallista ruokaöljyä
-1 sipuli pilkottuna
-1.5 tl suolaa
-2 isoa valkosipulin kynttä murskattuna
-mausteeksi puoli teelusikallista tilliä ja timjamia, mustapippurirouhetta oman maun mukaan


Sei soseutetaan sauvasekottimella, muut ainekset lisätään joukkoon ja sekoitetaan. Massasta leivotaan pihvejä, jotka voidaan paistaa pannulla tai pistää uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi (kunnes pinta vähän ruskettuu).

Sein sijasta voi käyttää muutakin kalaa. Tonnikala käy hyvin ja lohesta saa todella hyvänmakuisia piffejä. Lohta käytettäessä voi öljyn jättää pois.
 
Omskakasin tonnikalapastakastike

Ainekset:
-1 purkki tonnikalaa
-1 dl paseerattua tomaattia (murskakin käy, mutta huonommin)
-1 dl maustamatonta jogurttia
-1/2 vihreää paprikaa (pilkottuna) tai puoli pussia (=75g)pakastepinaattia
-1 valkosipulin kynsi (murskattuna tai pilkottuna)
-Mausteeksi pippuria, chiliä, curryä, basilikaa tms. (suola tulee tonnikalasta)
-1-2 ruokalusikallista oliiviöljyä

Laita öljy pannulle, lisää mausteet (ei basilikaa) ja valkosipuli ja anna kuumentua hetki. Lisää pilkottu paprika tai pinaatti ja pyörittele niitä hetki pannulla, jotta paprika vähän kypsyy ja pinaatti sulaa. Lisää tonnikala ja paseerattu tomaatti ja anna hautua jonkin aikaa. Maista tässä vaiheessa suola ja mausteet ja lisää basilika. Nosta pannu hellalta, sekoita jogurtti joukkoon ja tarjoile kokojyväpastan kanssa.
 
Ihan loistavalta kuulostaa toi omskakasin resepti!! Nam nam...

Nämä ei ole varsinaisesti kokkausvinkkejä, mutta kaikkea muuta hyväksi havaitsemaa...

-Kokeile kanelia vaikka maitorahkaan tai jugurttiin, esim. aamulla kun lisäät joukkoon vielä vähän vihreää banaania tai omenaa (tietysti funlightin kanssa) niin johan tulee kummasti hyvää
-Sama juttu esim. mintun kanssa. Makeutta ja uutta makua saa ilman sokeria tai aspartaamia
-Tunge tabaskoa, tai muita vahvoja, termogeenisiä mausteita potkua antamaan esin lihan/kalan/kanan kanssa
-Tomaattipyreessä ei käsittääkseni ole lisättyä sokeria, mutta se on hyvä höystö moneen paikkaan ja pieni purkki on sopiva annoskin
-Laita maitokahviisi mielen mukaan tummaa kaakaojauhetta (=antioksidantteja, hyviä rasvoja, ja suklaan maku!)
-Tee itse, tai osta kaupasta pestoa. Se on siis yleensä oliiviöljypohjainen yrttimaustekastike, ja sopii vaikka leivän päälle margariinin sijaan, jos ei aina halua vetää öljyä vaan lusikalla. On muuten varsin nannaa, mutta saattaapi olla valmiina aika suolaista... :(
-Maapähkinät ja/tai mantelit on herkkua rahkassa tai jugurtissa
-Kokeile salaattiin viinietikkaa, öljyä, sitruunamehua ja mausteita
-Kasviksia on laaja valikoima, ja ne on ihan hyviäkin. Lisäksi ei ole niin askeettista syödä kun ateriat on värikkäitä (minun mielipide :)!
-Tumman riisin voi maustaa valkosipulilla, yrteillä, ja/tai tomaattikastikkeella, ja/tai oliiviöljyllä

Sitten vaan, miten ruokailusta saa mielekkäämpää...

-Jokainen ateria voi olla yhtä aikaa maukas, ravitsemuksellisesti oikeaoppinen, täyttävä tai kevyt, ja mielekäs. Käytä mielikuvitusta!! (Siis jos sillä on väliä minkälainen kokemus syöminen oikeastaan on...)
-Jos alkaa tympimään saman sotkun vetäminen naamariin kerrasta toiseen, hanki vaihtelua. Hyviä proteiinin lähteitäkin löytyy suht paljon niin kuin kaikki tietysti jo tietääkin. Hiilareiden osalta vaihtele hiutaleita ja ruisleipää ja keksi niille asiallisia höystöjä, kuten yllämainitut. Öljyn voit vetää siinä omatekoisessa salaatinkastikkeessa aina välillä, eikä ravintoarvoista tarvitse tinkiä.

-Syö kuitenkin elääksesi, alä elä syödäksesi-
 
Niin ja sitten ihan hyvä resepti. Saattaa käydä jopa dieettimuonasta, mutta ainakin off-seasonilla voi tätä vedellä...

Munakasrulla

6dl rasvatonta maitoa
1dl grahamjauhoja
6 munaa
1tl suolaa

Täyte:
(1 vihreä paprika)
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä kuullottamiseen
2 tlk tonnikalaa vedessä tai kinnku/kalkkunaleikettä mielen mukaan
1/2-1dl hienonnettua tilliä tai muita yrttejä (esim. Lidlin pakastekuivattu yrttimausteseos)
1tlk (150g) ranskankermaa (kaupasta löytyy 2%:sta, mutta jos ei miellytä, niin jopa rasvaton maitorahka saattaapi koostumuksensa puolesta sopia tähän
sitruunapippuria

Päälle juustoraastetta

Vatkaa jauhot maitoon. Anna turvota. Voitele leivinpaperi, lisää munat seokseen, vatkaa tasaiseksi. Paista uunissa n.25 min 200 astetta, niin että tulee sopivan ruskeaksi, ja puhko välillä syntyviä kuplia.

Kuullota sipulit (ja paprika, jos käytät), valuta tonnikala/ pilko leikkeleet. Sekoita muut ainekset ja levitä paistetun "pannarin" päälle, kääri rullalle, ja paista vielä vähän aikaa korkeammassa lämmössä, mikäli laitat juustoa päälle.
 
Nyt kun innostuin, niin vielä tulee yksi hyvä kesämuona, joka on varsin nannaa...

Pastasalaatti /Kalorit

400g tummaa kuivapastaa (=1kg keitettynä) /1400kcal
250g kinkkua/kalkkunaa /275kcal
450g herne-maissi-paprika /383kcal
200g suolakurkkua /36kcal
200g tuorekurkkua /20kcal
100g paprikaa /25kcal
400g kevytkermaviiliä /260kcal

Koko annos yhteensä: 2400 kcal

energiaa 92kcal/100g
proteiinia 2,4g/100g
hiilihydraattia 52 kcal/100g

On siis hiilaripainotteista, mutta maittavaa :)
 
Kanasalaatti:

450 g Hunajamarinoituja kanafileesuikaleita
4 dl makarooneja
lehtisalaattipuska
paprika
kurkku
mustapippuri

Eli paista kanat pannulla ja mausta mustapippurilla (marinoidussa kanassa on jo tarpeeks suolaa).
Keitä makaroonit ja kippaa (kippaa ensin vedet pois... ;) ) ne pannulle kanojen seuraksi ja sekoita.
Rehusta teet salaatin.
Lopuksi salaatti ja makaroonikana sekaisin, oliiviöljyä ruokalusikallinen perään ja hyvää ruokahalua!

Tosta saa kivasti 3 annosta ja kanamakarooni kannattaa säilyttää erikseen (ei siis sekoittaa heti salaattiin) jos ei syö koko satsia kerralla.

Älyttömän hyvää! Oon vedelly dieetillä aika runsaasti... :D
 
Riksan Lihakääryleet

Tälläinen nyt taas tuli mieleen. Tää on pirun hyvää eikä varmasti kasvata outokumpua liikaa. :D

Aineet:

jauhelihaa (250g-500g)
2-3 kananmunaa.
pussi sipulikeittoa. (sisällä pieniäpaloja sipulia,paprikaa ja paljon muita mausteita ja juureksien osia).
maustevoita (suosittelen Creme Bonjour pippurivoita)
korppujauhoja.
paprika (1kpl riittää)

Valmistus: Sekoita jauheliha ja kananmunat keskenään ensin huolella ja lisää sitten sipulikeittopussin sisältö sekaan ja mixaa. Myös vähäinen jauhojen käyttö on ihan ok jos koostumuksesta haluaa mureamman (liika jauho pilaa)

Kun jauhelihataikina on valmis, muotoile siitä sellaisia about 20cm pitkiä ja 10cm leveitä lättyjä (mahd ohuita). Laita siihen keskelle joku 3-5 paprikan suikaletta ja siihen päälle pippurivoita, jonka jälkeen tee niistä rullia (paprika ja maustevoi jää sisälle sydämeksi). sivele pikkasen voita rullien päälle ja päällystä ne sen jälkeen korppujauhoilla kokonaan (tuo makua, näköä ja auttaa paistumiseen hiukan). Lyö kaikki (about4-6 rullaa pelille ja uuniin 220*, ja anna hautua n12-20min tarkistaen välillä. Kun pinta muuttuu rapeaksi, on satsi valmis.

Tarjoiluehdotus todella pehmeäksikeitetyn ja hyvinmaustetun Tinjami riisin kanssa, johon mukaan jotain raikkaita hedelmiä/vihanneksia (kurkku,salaatinlehdet,herneet, omena,ananas,appelsiini jnejne.)

"Ja eikun syömään" Heikki Kinnunen
 
-Laita vesi kattilaan kiehumaan
-Pilko sipuli tai kaksi
-Laita pastat veteen (kun se kiehuu)
-Laita sipulit pannulle
-Lisää pannulle kinkkusuikaleita
-Hetken aikaa paisteltua kinkkua ja sipulia lisää 2dl ruokakermaa pannulle
-Vähennä lämpöä pannulta
-Anna hautua kunnes pastat ovat valmiita
-Tarjoile ketsupin ja pippurien kerta
 
Perunasipulisekoitusta
Tonnikalaa
Kananmunaa
Maitoa
Mausteita (timjami, mustapippuri...)

Lado perunasipulisekoitus ja tonnikala kerroksittain uunivuokaan. Vatkaa muna ja maito sekaisin ja kaada päälle. Lisää päälle (tai munamaitoon) mausteita. Päälle voi lisätä vielä juustoraastetta. Tunniksi 200-asteiseen uuniin. Nam nam :D
 
Jauhelihakastike
-sipulia
-sulatejuustoa
-maitoa / ruokakermaa
-jauhelihaa
-pippuria

Paista jauheliha ja sipulit pannulla, laita nyt sulatejuusto ja sekottele, kippaa maitoa tai ruokakermaa (maitoa jos olet dietillä), mausta vaikka pippurilla ja muilla mausteilla.
Tarjoile riisin, makaronin, perunoiden, jne kanssa. :kuola:
 
Velttomunat:

3 kanamunaa kokkeliksi, pippuria ja oliiviöljyä sekaan.
Levy pois päältä ja purkillinen sitruunapippuri tonnikalaa sekaan.

Ihan homohyvää. Kaveritkin halusi lisää velttomunaa maistettuaan.
 
Fried rice

Oivaa bulkkimuonaa kunnon annos kerrallaan! Reseptistä saa 3 normaalia annosta tai 2 reilumpaa bulkkaajan annosta. :kuola:

Ainekset ja esivalmistelut. Näiden kaikkien täytyy olla valmiina ja käden ulottuvilla, kun aloitat varsinaisen paistamisen, koska ruokaa pitää pitää liikkeessä jatkuvasti, jottei se pala.

-Tarvitset ison wokkipannun paistamiseen
-1.5 dl basmatiriisiä (kuivamitta) keitetään valmiiksi
-2 kokonaista kananmunaa ja 2 valkuaista
-Noin 200g wokkivihanneksia (pakasteherneet todellä hyviä) sulatetaan ja niistä valutetaan vesi
-200-300g kalaa/kanaa/possua/katkarapuja (mielellään suikaleina)
-5 rkl oliiviöljyä
-Suolaa 2 tl
-2 suurta valkosipulin kynttä murskattuna
-Mausteeksi kelpaa kaikki tulinen ja itämainen. Tässä omat käyttämäni mausteet: 6 kokonaista neilikkaa, pala kanelitankoa, ripaus kardemummaa reilusti kurkumaa, korianteria ja kuminaa, hiukan chiliä ja mustapippuria.


Työvaiheet:
1. Öljy laitetaan pannulle ja kuumennetaan. Koko paistamisen ajan pannu pidetään mahdollisimman kuumana (ei kuitenkaan niin, että öljy alkaa savuamaan). Kuumaan öljyyn lisätään munat, niiden rakenne rikotaan ja niitä pyöritellään, kunnes ne jähmettyvät ja saavat hiukan väriä.

2. Liha/kala/äyriäiset lisätään pannulle ja niitä pyöritellään, kunnes ne hiukan ruskistuvat

3. Riisi lisätään joukkon ja ruskistusta jatketaan. Tässä vaiheessa joukkoon aletaan lisäämään mausteita ja suola. Muistetaan kuitenkin pitää aineksia jatkuvasti liikkeessä, jotteivät ne pala.

4. Kun riisi on hieman ruskistunut, lisätään joukkoon kasvikset ja murskattu valkosipuli. Ruskistamista jatketaan, kunnes kasvikset ovat hieman kypsyneet ja ruoka näyttää muutenkin tarpeeksi käristyneeltä. Tässä vaiheessa maistellaan kaipaako ruoka suolaa tai lisää mausteita ja sitten se onkin valmis tarjoiltavaksi.

Tämä ei ole mitenkään helppo ruokalaji valmistaa, mutta useamman kokeilukerran jälkeen valmistus alkaa jo sujumaan. Suosittelen kaikille herkkuperseille ja mausteisen ruuan ystäville. :D
 
Omskakas sanoi:
Oivaa bulkkimuonaa kunnon annos kerrallaan! Reseptistä saa 3 normaalia annosta tai 2 reilumpaa bulkkaajan annosta. :kuola:

Ainekset ja esivalmistelut. Näiden kaikkien täytyy olla valmiina ja käden ulottuvilla, kun aloitat varsinaisen paistamisen, koska ruokaa pitää pitää liikkeessä jatkuvasti, jottei se pala.

-Tarvitset ison wokkipannun paistamiseen
-1.5 dl basmatiriisiä (kuivamitta) keitetään valmiiksi
-2 kokonaista kananmunaa ja 2 valkuaista
-Noin 200g wokkivihanneksia (pakasteherneet todellä hyviä) sulatetaan ja niistä valutetaan vesi
-200-300g kalaa/kanaa/possua/katkarapuja (mielellään suikaleina)
-5 rkl oliiviöljyä
-Suolaa 2 tl
-2 suurta valkosipulin kynttä murskattuna
-Mausteeksi kelpaa kaikki tulinen ja itämainen. Tässä omat käyttämäni mausteet: 6 kokonaista neilikkaa, pala kanelitankoa, ripaus kardemummaa reilusti kurkumaa, korianteria ja kuminaa, hiukan chiliä ja mustapippuria.


Työvaiheet:
1. Öljy laitetaan pannulle ja kuumennetaan. Koko paistamisen ajan pannu pidetään mahdollisimman kuumana (ei kuitenkaan niin, että öljy alkaa savuamaan). Kuumaan öljyyn lisätään munat, niiden rakenne rikotaan ja niitä pyöritellään, kunnes ne jähmettyvät ja saavat hiukan väriä.

2. Liha/kala/äyriäiset lisätään pannulle ja niitä pyöritellään, kunnes ne hiukan ruskistuvat

3. Riisi lisätään joukkon ja ruskistusta jatketaan. Tässä vaiheessa joukkoon aletaan lisäämään mausteita ja suola. Muistetaan kuitenkin pitää aineksia jatkuvasti liikkeessä, jotteivät ne pala.

4. Kun riisi on hieman ruskistunut, lisätään joukkoon kasvikset ja murskattu valkosipuli. Ruskistamista jatketaan, kunnes kasvikset ovat hieman kypsyneet ja ruoka näyttää muutenkin tarpeeksi käristyneeltä. Tässä vaiheessa maistellaan kaipaako ruoka suolaa tai lisää mausteita ja sitten se onkin valmis tarjoiltavaksi.

Tämä ei ole mitenkään helppo ruokalaji valmistaa, mutta useamman kokeilukerran jälkeen valmistus alkaa jo sujumaan. Suosittelen kaikille herkkuperseille ja mausteisen ruuan ystäville. :D

Kello on puolyö, meikä dietillä ja nyt tuli nälkä :david: pitää huomen kokeilla... :thumbs:
 
VelttoV sanoi:
Velttomunat:

3 kanamunaa kokkeliksi, pippuria ja oliiviöljyä sekaan.
Levy pois päältä ja purkillinen sitruunapippuri tonnikalaa sekaan.

Tää oli aikalailla homohyvää niinkuin sanoitkin, :) ja ravintoarvot kohdallaan.
Tuli muuten kokille piparia kun tein tätä muijalle "tänks veltto" ;)

Ps: Kattooko kukaan muuten SUBTV:n "The IronChef" ohjelmaa? Piru et siinä on kovia kokkausi... harmivaan ettei raakaaineita saa jokakaupasta. :itku:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom