Minun arvaus olisi punaviini. Vähän kaloreita ja varmaan eniten hyödyllisiä ominaisuuksia:
"Punaviinin terveysvaikutukset näyttävät pääasiassa johtuvan viiniköynnöksen sisältämistä fytokemikaaleista, joista merkittävimpiä ovat oligomeeriset prosyanidiinit. Fytokemikaaleissa on runsaasti flavonoideja, jotka toimivat antioksidantteina eli estävät solujen hapettumista.
Viiniköynnöksen sisältämistä antioksidanteista tärkeimpänä pidetään resveratrolia, jota esiintyy erityisen runsaasti nimenomaan punaviinissä, noin 7 mg litrassa. Valkoviinissä resveratrolia on huomattavasti vähemmän. Resveratrolin antioksidanttiset vaikutukset suojaavat ihmisen soluja vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta ja samalla ehkäisevät ennenaikaista vanhentumista. Resveratroli näyttää suojaavan myös sydäntä ja verisuonia, ja amerikkalaisen tutkimuksen mukaan se ehkäisee tulehduksia ja tappaa syöpäsoluja. Espanjalaisen tutkimuksen mukaan punaviini taas suojaa keuhkosyövältä. Vaikuttavana ainesosana pidetään joko resveratrolia tai -tanniinia.
Punaviinin sydän- ja verisuonitauteja ehkäisevät vaikutukset saattavat osittain johtua myös viiniköynnöksen runsaasti sisältämästä foolihaposta. Foolihappo estää myrkyllisen aminohapon, homokysteiinin syntymistä elimistössä. Elimistön kohonnut homokysteiiniarvo liittyykin usein isompaan riskiin sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin."
Lähde (googletettu):
http://www.kauneusjaterveys.fi/luejutut/ruoka/article120945-1.html
Olut tulee varmaan toisena. Aika mutua
Edit:
Vielä finelin lukemat:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=924&lang=fi