Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
no ei noissa ammateissa paljon yhteistä ole. kummallakin virve kulkee mukana. mee vaikka johonki paikalliseen vpk:hon nii sieltä saat pikkasen käsitystä palomiesten touhuista.
poliisina pääsee ainakin fyysisesti paljon helpommalla
Pakko heittää oma kommentti tähän...poliisina pääsee ainakin fyysisesti paljon helpommalla
Pakko heittää oma kommentti tähän...
Toki palomiehen työ on raskasta kun oikea tulipalo sattuu kohdalle, mutta kohtalaisen harvoin noita yksittäiselle palomiehelle vuositasolla tulee. Esimerkkinä vaikkapa nopean googlauksen perusteella löytyneet Helpelin tilastot Suomen suurimmasta kaupungista Helsingistä tai LUP:n tilastot Suomen toiseksi suurimmasta kaupungista Espoosta. Tilastojen mukaan Helsingissä oli vuonna 2010 yhteensä 201 rakennuspaloa. Espoossa rakennuspaloja oli vuonna 2011 yhteensä 47. Kun tämän suhteuttaa siihen, että Helsingissä on yht 9 paloasemaa ja Espoossa 5 paloasemaa ja jokaisella asemalla työskentelee monta eri vuoroa, voidaan olettaa ettei yksittäinen palomies kovin usein työssään rakennuspaloon joudu.
Tietysti muitakin fyysisesti kuormittavia keikkoja on olemassa ja kuten sanoin, työ on erittäin raskasta kun sille tosissaan kuormittavalle keikalle joutuu. Ylivoimaisesti suurin osa keikoista on kuitenkin erilaisia vahingontorjunta- ja tarkistustehtäviä ja iso osa vuorosta menee asemapalvelustehtävissä ja asemalla päivystäessä. Oman kokemuksen pohjalta sanoisin, että poliisin työ on fyysisesti kuormittavampaa kuin palomiehen työ. Samanlaisia kuormitushuippuja ei poliisille työssään ehkä tule, mutta työ sisältää enemmän "tasaista fyysistä kuormitusta".
Onko täällä ketään Helsingin pelastuskouluun hakeavia? Tai hakeneita? Minkäslaiset tuonne ovat pääsyprosentit?
On tietysti yksilökohtaista pystyykö töissä kunnolla nukkumaan. Niillä asemilla missä ite oon työskennelly, arviolta 99% työntekijöistä on mun nähdäkseni pystynyt nukkumaan yönsä tuosta minuutin lähtövalmiudesta huolimatta. Ei sillä, että olisin huoneesta huoneeseen kierrelly tarkistamassa nukkuuko porukka.totta tuokin.. mutta sekin on fyysisesti vai sitte henkisesti aika raskasta olla 24 tunnin vuorossa ja harva sielä kunnolla pystyy nukkumaan. minuutissa kun pitäis olla autossa ja lähdössä
Tuntuu siltä että jos mahdollinen yöllinen hälytys painaa takaraivossa niin paljon ettei yöllä unta saa niin ei ehkä ole sopivin kaveri palomieheksi.
Minkälainen on pelastusopiston sali ja minkälaiset aukioloajat sinne mahtaa olla?
Muutenkin jos löytyy ihmisiä joilla on treenaus vähän vakavemmalla tasolla, niin ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä, ois siistiä löytää opiskeluajaksi kunnon treenikaveri joka treenaa samalla kovalla motivaatiolla kuin minäkin
Arkisin 6:00-22:00, viikonloppuisin (la-su) 10:00-18:00. Naisten ja henkilökunnan vuoro keskiviikkoisin (muistaakseni klo 17-18). Ruuhkainen ajoittain (lähinnä kun opetus loppuu), mutta sopu sijaa antaa. Aerobiset laitteet (juoksumatto 1 kpl, pyörät, crossari, soutulaitteet, jonkinlaiset hiihtolaitteet) erillisellä "gymillä", salin puolella soutulaite ja pari pyörää. Myös "ohjattua" toimintaa ollut; lentopalloa, sählyä, cross fittiä. Uintimahdollisuus lähellä Lippumäen hallissa, jota opisto on aikaisemmin tukenut (maksullinen, opisto maksanut euron sisäänpääsymaksusta), mutta säästökuurin vuoksi tuki taidettiin viime lukukaudella lopettaa.--Oletan ja toivon että kai sinne nyt saa mennä omilla avaimilla reenaamaan kun ehtii kun kerran on vaan niin pienen porukan käytössä.--
Kävin viime viikolla päällystölinjan pääsykokeissa ja tuli mieleen, että ovatkohan niiden psykologiset kokeet voimassa samalla tavalla 2v kuin pelastajaksi haettaessa? Tai ovatkohan kokeet samanlaisia/vertailukelpoisia, eli jos nyt nappasin hyvät pisteet psykologisista mutten silti koulupaikkaa, niin jäisköhän pojot talteen jos syksyllä hakisin pelastajaksi?