- Liittynyt
- 13.7.2002
- Viestejä
- 640
- Ikä
- 49
Juurihan sitä tässä on selitetty. Eli hyödynnä TARJOUKSET ja etenkin lihatuotteissa. Mutta tämä vaatii kunnon pakastimen, eli ymmärrettävästi ei oikein toimi 20 neliön yksiössä jos arkkupakastin vie jo peri neliötä. ;)
Mutta noin yksinkertaistettuna homma menee niin, että etenkin lihatuotteissa hyödyntää tarjoukset ja muutenkin kattelee vähän kilohintoja, niissä on huimia eroja ja kallis ei todellakaan tarkoita aina parempaa...joskus jopa päinvastoin.
Ja sitten toinen homma on, että ruoka pitäisi tehdä itse. Jos ostaa valmista tai syö ulkona, saa luonnollisesti maksaa siitä että toinen on tehnyt tän homman sun puolesta.
Ja kolmas on tuo, että ostaa ja valmistaa sen minkä syö, eli mahollisimman vähän tavaraa roskiin.
Kunnon pakastinta ei tosiaan ole, mutta jos tehdään safkaa isolla kädellä, niin kyllä sitä tulee pakastettuakin. Silti tuskin päästään jonnekin 300 euron tasoon, kun pelkät raaka-aineetkin maksaa. Suomalainen kala on tiskillä arvokasta (toki kalliimpaa itse kalastaen) Valmista safkaa ei tule syötyä kuin silloin tällöin duuniruokalassa ja kerran kaksi viikkoon raflassa. Periaatteena on vihannesten puolesta suosia lähiruokaa eli talvella saa pulittaa suomalaisesta tavarasta paljon. Ekologisempaa se nyt ei välttämättä ole, mutta tiettyä periaatteellisuutta. Sämpylöitäkin leivotaan, mutta tuore leipä on vaan niin hyvää, että melkein pakko ostella kanniston ja muiden tuotteita.
Muuten valmissafka olisi halpaa: saarioisten lätyt, hernekeitto :D niin tai ming inn:n kanasatsit (12 eurolla kaksi henkeä syö pari päivää).
Melkein pitäisi vetää homma excelin kautta. Miten tyydyttää 5000-5500 kalorin tarve (2 henkeä/ 155 kiloa) optimaalisesti eli ravintoarvot / ekonomia. :whip:
edit: joo exceliin ei ruveta pistämään, mutta täytyy ottaa neuvoista onkeensa. Jäisi enemmän rahaa autoiluun.