Pakkotoiston Sijoituskeskustelu - osakkeet, rahastot, säästäminen

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
^Aina kunnioitettavaa, että pystyy kertomaan toimintansa etukäteen ja hyväksyy, että voi olla väärässä.

Sitten omaa spekulointia:

Kauppasota näyttää ottavan uusia kierroksia ja ns. Hard Brexit alkaa näyttää ihan oikeasti mahdolliselta. Kurssit ovatkin kyykkäilleet, vaikka toisaalta nyt ollaan noin toukokuun lukemissa, että ei tässä nyt romahduksesta voi vielä puhua, mutta vuoden päästä nähdään, että oliko tämä jo romahduksen alkua.

Mulle tilanne on hieman 2-jakoinen homma, koska en usko, että kauppasota-asia on paranemassa lähikuukausina, jos edes lähivuosina. Tämä sirkus voi hyvinkin jatkua vaikka koko ensi vuosikymmenen. Venäjä, Lähi-Itä, Kiinan totalitarismi, jne. ovat kyllä osoittaneet ainakin minulle, että asiat eivät välttämättä selviä, ainakaan järjellisessä ajassa. Konfliktit voivat kestää vaikka vuosikymmeniä. Ihan sama homma oli kylmän sodan kanssa tai vaikka USA:n ja Kuuban (vai luetaanko tämä osaksi kylmää sotaa?). Eli tässä suhteessa olen pessimistisempi kuin mediassa esillä oleva konsensus.

Toisaalta taas vaikka välilliset ilmiöt nostavat vaikutusta, niin Kiinan ja USA:n välisten tullien piirissä olevan kaupan arvo on muistaakseni luokkaa prosentin maailman kaupasta, että jos tuota yhtä prosenttia puukotetaan vaikka 20 %:n edestä, niin ehkei se riitä romauttamaan maailmantaloutta 40 %:ia, kuten osa tuntuu ennustavan. Lisäksi osakemarkkinat ja kauppa kävi myös kylmän sodan aikaan, että en usko sapeleiden kalisuttelun tai Brexitin negatiivisten vaikutusten olevan ihan niin massiivisia. Tämän suhteen pidän itseäni positiivisempana kuin mediassa esillä olevaa konsensusta. Toki esim. velkatilanne on aika paha ja voi hyvin olla, että velkatilanne on päässyt jo liian pahaksi ja kauppasota/Brexit/??? tulee olemaan kipinä, joka sytyttää tulilangan.

Niin tai näin, itsellä salkku on tullut alas suunnilleen indeksien tahtiin. Olen vähän lisäillyt omistuksian ja tehnyt pari veivausta. Koitan pitää saman päällä, eli vielä en ole lisäämässä vipua (nyt n. 15 %), oikeastaan tarkoitus olisi laskea 10 %:iin, mutta menkööt. Sanotaan, että jos indeksit tulevat alas vielä 5 %, niin sitten pitää alkaa harkitsemaan, että josko lomakassaa yms. pitäisi alkaa tunkemaan pörssiin :ROFLMAO:.
 
Tekeeköhän nämä veronpalautukset näin syksyllä mitään piikkiä osakekursseihin?
Todennäköisesti ne jotka ostaa niitä jouluna niin ostaa myös nytkin mutta entäpä ne jotka on tuhlannut ne heti jouluun niin laittaako säästöön edes hetkeksi vai tuhlaako ne nyt syksylläkin heti?
Itse pitää noita veronpalautusrahoja tavallaan kertaalleen menetettyinä eli on pelkkää bonusta seuraavan vuoden tuloihin joten melkeen säästöön menee.
 
On kyllä sellaiset ajat, ettei ole itsellä enään hirveän varmoja näkemyksiä mitä tässä tapahtuu. No kaikki vivut poistettu salkusta ja muutenkin vähän kevennetty salkun kokonaisarvoa. Voipahan tehdä liikkuja jos kokee tarpeelliseksi..
 
Q-Review 2/2019: The Prepper's Bunker - GnS Economics

While central banks may try to support asset markets by increasing liquidity, it will be a futile effort. Bear markets always come, and asset markets cannot, in the end, escape the gravitational pull of the real economy. And, unfortunately, the longer artificial support for asset markets continues, the greater the likelihood of a full-blown asset market crash when the recession does arrive.

The reason why central banks, in this cycle, have had very little effect on the growth of the real economy is two-fold. First, they have over-played their hand during the past 11-years by constant monetary stimulus which, like all stimulus, loses effectiveness over time. Secondly, the current global expansion has been driven by China, which has been responsible for around 55% of all new money (credit) created globally as well as some 52% percent of all capital investments in major industrialized nations since Q1 2009. Because China has achieved this through never-before-seen levels of debt stimulus, it has made itself and the global economy dependent on a continuing debt binge. This, quite obviously, is a highly unsustainable combination.

As the global slowdown has been in motion basically since the end of 2017, it really has very little to do with current trade issues between China and the US, monetary tightening by the Fed or lack of fiscal support in the Eurozone. No, the global expansion has, quite simply, reached the end of its lifespan. In fact, without the fiscal stimulus enacted by President Trump, we most likely would already be in a recession.

The most pressing problem for investors is that because of the ‘unorthodox measures’ of the central banks, the entirety of the global bond universe—both government and corporate—is in a massive bubble. Because the bond markets have such an important role in corporate financing as well as providing global liquidity, declining prices and defaults could easily contribute to the collapse of the global economy.
 
Mahdotonta menoa taas markkinoilla. Ihan jatkuvasti päiviä, että pörssi avaa tyyliin 0,5 % nousuun, sitten vetää yli prosentin pakkaselle, sitten Trump twiittaa jotain ja suljetaan vielä plussalle. Volaa riittää! Todella moni mittari näyttää, että kohta rytisee*, mutta toisaalta moni mittari myös näyttää, että ei sitten kuitenkaan. Toisaalta taas tuntuu, että todella monet ovat varmoja romahduksesta, joka taas indikoi, että tuskin rytisee, mutta toisaalta osa jengistä tuntuu toistavan taas pelottavan kuuloista mantraa, että: "This time it's different" ja köyhyys on voitettu. Eli mitä tästä nyt sitten päättelisi? En taida tehdä mitään radikaaleja peliliikkeitä, mutta ajattelin hiljalleen alkaa keventämään salkun vipua ja tähdätä lisäostot defensiivisiin, vaikka kieltämättä mm. Wärtsilä ja Konecranes + muutama muu syklinen alkaa näyttää houkkutelevalta.

*Historiallisen datan valossa siis.
 
Itsellä oli tuuria kun veivailin keväällä Wärtsilän kanssa, onneksi ei jäänyt salkkuun. En aio koskea Konecranesiin, Wärtsilään ja näihin muihin pitkään aikaan. Antaa tippua kunnolla ennen kuin aloittaa ostot, ja ei haittaa jos juna menee eikä laskisikaan enää. Osakkeita tulee ja menee. Random Walker kirjoitti hyvin äskettäin noista konepajoista, aloittaa Konecranesin ostot vasta 20€ hinnoissa. Nokian Renkaitakin saa tod.näk paljon halvemmalla vuoden sisällä. Inderes podissa myös oli noista.

mm. Nokian Renkaat, Nokia ja Sampo tuli ulostettua kun kävivät sen verran plussalla ja sain tuottoa. Ja alaspäin nämäkin lähteneet valumaan, En osta näitä nyt takaisin vaan kattelen nyt syksyn mitä tapahtuu. Sijoitusstregiana oli pitää esim. Sampoa ns. ikuisesti, mutta hermot petti kun markkinoiden tulevaisuus on niin epäselvä. Seuraavat osingot Sammosta saa vasta ensi keväänä, miksi pidän sen salkussa jos voi myydä välillä voitolla ja ostaa takaisin halvemmalla ennen ensi kevättä? Uskon Sampoon ja ajattelen että tuon kyydissä pitää olla, mutta miksei välillä myydä kun nousee ja ostaa pudotuksista.

Itsellä meni metsäyhtiöiden kanssa ostojen aloitus liian aikaiseen. Putoavaan kurssiin ostelussa pohjaa ei tunnu löytyvän ja rahat loppuu ennen pohjaa jos tiputaan vielä paljonkin. Mutta metsäyhtiöillä menee hyvin nyt ja myös tulevaisuudessa, itse bisneksessä ei ole mätää ja syytä miksi kurssit tippuu. Makrotalouden vuoksi kurssit sakkailee. Mutta indeksiin on hyvä aika laittaa pitkästä aikaa, tuli tänään alas.

MIelenkiintoinen mitä tapahtuu, kun Usan SP500 sakkaa alas nykyisistä ennätyslukemista. Kuinkahan paljon tulee alas ja miten sitten nämä Suomiosakkeet rommaa
 
Alkanu tuo jenkkien ja Kiinan kauppasota sekä herra Trumpin sekoilut heiluttelemaan kursseja jo vähän turhan paljon omaan makuun vaikka ylöspäin näytetään olevan kovasti menossa. Nyt vielä kun Fed päätti himmailla ohjauskoron kanssa niin merkit vaan vahvistuu, että ei tässä kovin kestävällä pohjalla olla tällä hetkellä, oman aika hyvin hajautetun salkun kehitys on hidastunut tän alkuvuoden aikana erittäin lähelle nollaa kun vertailuna oleva Hex kulkee jopa miinuksella joka sekään ei innosta positiiviseen ajatteluun. Alkanu ajatukset kääntyä vähän siihen suuntaan, että en tee uusia ostoja ennen kuin tulee ihan kunnon lasku, siihen asti jemmaan palkoista ja osingoista kaiken mitä pystyy käteiskassaksi jonka käyttää sitten tilanteen mukaan joko velkojen lyhennykseen, autotallin rakentamiseen tai sikahalpojen osakkeiden ostamiseen :unsure:
 
Rehn WSJ:ssä: EKP ottaa syyskuussa ison singon käyttöön – ”Kun työskentelee rahoitusmarkkinoiden kanssa, on parempi, että on vahva paketti politiikkatoimia” | Talouselämä


upload_2019-8-15_22-16-35.png


 
Alkanu tuo jenkkien ja Kiinan kauppasota sekä herra Trumpin sekoilut heiluttelemaan kursseja jo vähän turhan paljon omaan makuun vaikka ylöspäin näytetään olevan kovasti menossa. Nyt vielä kun Fed päätti himmailla ohjauskoron kanssa niin merkit vaan vahvistuu, että ei tässä kovin kestävällä pohjalla olla tällä hetkellä, oman aika hyvin hajautetun salkun kehitys on hidastunut tän alkuvuoden aikana erittäin lähelle nollaa kun vertailuna oleva Hex kulkee jopa miinuksella joka sekään ei innosta positiiviseen ajatteluun. Alkanu ajatukset kääntyä vähän siihen suuntaan, että en tee uusia ostoja ennen kuin tulee ihan kunnon lasku, siihen asti jemmaan palkoista ja osingoista kaiken mitä pystyy käteiskassaksi jonka käyttää sitten tilanteen mukaan joko velkojen lyhennykseen, autotallin rakentamiseen tai sikahalpojen osakkeiden ostamiseen :unsure:
Niin ja mitäs jos Kiina kovalla kädellä pistää mielenosoittajat kuriin, kymmeniä kuolee. Alkaako jenkit vaatimaan talouspakotteita jne. Kiina vastaa jollakin. Voi tilanne heilahtaa huonompaan suuntaan päivissä.
 
Alkanu tuo jenkkien ja Kiinan kauppasota sekä herra Trumpin sekoilut heiluttelemaan kursseja jo vähän turhan paljon omaan makuun vaikka ylöspäin näytetään olevan kovasti menossa. Nyt vielä kun Fed päätti himmailla ohjauskoron kanssa niin merkit vaan vahvistuu, että ei tässä kovin kestävällä pohjalla olla tällä hetkellä, oman aika hyvin hajautetun salkun kehitys on hidastunut tän alkuvuoden aikana erittäin lähelle nollaa kun vertailuna oleva Hex kulkee jopa miinuksella joka sekään ei innosta positiiviseen ajatteluun. Alkanu ajatukset kääntyä vähän siihen suuntaan, että en tee uusia ostoja ennen kuin tulee ihan kunnon lasku, siihen asti jemmaan palkoista ja osingoista kaiken mitä pystyy käteiskassaksi jonka käyttää sitten tilanteen mukaan joko velkojen lyhennykseen, autotallin rakentamiseen tai sikahalpojen osakkeiden ostamiseen :unsure:

Trump tehnyt mun mielestä ihan hyvää duunia, ei uusia sotia ja jenkeillä menee edelleen hyvin. "Kauppasota" täytyy tosiaan laittaa perspektiiviin. Jos katsoo jenkkiosakkeita, niin kolmessa vuodessa about +20% ja euro stocksit n. +10%. Vuodenvaihteen dipistä aika hyvin osakemarkkina palautunut, mutta tietyt teollisuudet väistämättä joutuvat heikompaan syklin kohtaan ennemmin tai myöhemmin ja esim. auto- ja metsäteollisuudella näyttää olevan ne ajat käsillä. Tietyt alat murroksessa, niin kuin pankit. Mä huolestuisin siinä kohden jos Trumpia ei valita 2020 ja alkaa ilmastoshaiba ja Venäjän haastaminen taas jonkun kolmannen maaperällä. Tätä brexittiä ihmettelen suuresti, kaikille osapuolille olis parasta, että EU ilmoittaisi että mitään tulleja ei tule. Loppu brexit sitten aiheuttaa mitä aiheuttaa, mutta turhaa ongelmaa on vapaaehtoisesti ja tahallisesti pahentaa. Miten ihmeessä täällä jeesustellaan Trumpin täysin järkeenkäypiä ja loogisia tulleja Amerikan parhaaksi, mutta sitten EU miettii jotain kostotulleja Britannialle? Eihän ihmiset äänestäneet brexitissä vapaata kauppaa vastaan, vaan vapaata ihmisten liikkuvuutta vastaan, itä-euroopasta ja muualta EU:n läpi alkoi vaan paine kasvaa liialliseksi. Toivottavasti homma laitetaan järkevästi pakettiin ja kauppa pidetään niin helppona ja halpana kuin mahdollista.
Suuri negatiivinen trendi taloudessa on mun mielestä ilmastopolitiikka. Trump tekee oikeata ilmastopolitiikkaa, kun hillitsee globalisaatiota ja Kiinan rihkaman leviämistä. Kyllä sille jotain hintalappua tulee, mutta ehkä tämä on se trendi mikä kuitenkin pitäisi saada käyntiin. Muut ilmastotoimet sitten mieluummin jättää vaikka tekemättä. Esim. jos USA:aan tulee demaripressa joka nostaa energian, polttoaineiden ja autojen verotusta ilmastosyistä, niin siinä on äkkiä isohko ajuri viemään maailmantaloutta alaspäin. Euroalueella tästä maksetaan jo hintaa ja jäädään jälkeen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Trump tehnyt mun mielestä ihan hyvää duunia, ei uusia sotia ja jenkeillä menee edelleen hyvin. "Kauppasota" täytyy tosiaan laittaa perspektiiviin. Jos katsoo jenkkiosakkeita, niin kolmessa vuodessa about +20% ja euro stocksit n. +10%. Vuodenvaihteen dipistä aika hyvin osakemarkkina palautunut, mutta tietyt teollisuudet väistämättä joutuvat heikompaan syklin kohtaan ennemmin tai myöhemmin ja esim. auto- ja metsäteollisuudella näyttää olevan ne ajat käsillä. Tietyt alat murroksessa, niin kuin pankit. Mä huolestuisin siinä kohden jos Trumpia ei valita 2020 ja alkaa ilmastoshaiba ja Venäjän haastaminen taas jonkun kolmannen maaperällä. Tätä brexittiä ihmettelen suuresti, kaikille osapuolille olis parasta, että EU ilmoittaisi että mitään tulleja ei tule. Loppu brexit sitten aiheuttaa mitä aiheuttaa, mutta turhaa ongelmaa on vapaaehtoisesti ja tahallisesti pahentaa. Miten ihmeessä täällä jeesustellaan Trumpin täysin järkeenkäypiä ja loogisia tulleja Amerikan parhaaksi, mutta sitten EU miettii jotain kostotulleja Britannialle? Eihän ihmiset äänestäneet brexitissä vapaata kauppaa vastaan, vaan vapaata ihmisten liikkuvuutta vastaan, itä-euroopasta ja muualta EU:n läpi alkoi vaan paine kasvaa liialliseksi. Toivottavasti homma laitetaan järkevästi pakettiin ja kauppa pidetään niin helppona ja halpana kuin mahdollista.
Suuri negatiivinen trendi taloudessa on mun mielestä ilmastopolitiikka. Trump tekee oikeata ilmastopolitiikkaa, kun hillitsee globalisaatiota ja Kiinan rihkaman leviämistä. Kyllä sille jotain hintalappua tulee, mutta ehkä tämä on se trendi mikä kuitenkin pitäisi saada käyntiin. Muut ilmastotoimet sitten mieluummin jättää vaikka tekemättä. Esim. jos USA:aan tulee demaripressa joka nostaa energian, polttoaineiden ja autojen verotusta ilmastosyistä, niin siinä on äkkiä isohko ajuri viemään maailmantaloutta alaspäin. Euroalueella tästä maksetaan jo hintaa ja jäädään jälkeen.
Toisaalta ilmastopriorisointi luo uutta teollisuutta joten tarkottaa sekin vaan sitä, että jotkut vanhat alat joutuu murrokseen joka tulee jossain vaiheessa väkisin (ei välttämättä meidän elinaikana, mutta silti yhtä "paska nakki" kun tulee). En ite laittas ehkä Trumpin ansioks näitä nousevia kursseja koska sama kurssinousu on jatkunu jo paljon kauemmin kuin mitä kyseinen herra on huseerannut Valkoisessa talossa. Trumpia on omasta mielestä syytä kritisoida sen takia, että tekee asioita vähän epäloogisesti, muuttaa kantaansa vähän väliä ja töksäytellen tulevat päätökset&ulosanti aiheuttaa epävarmuutta markkinoissa ja maailmanpolitiikassa. Homman pitäs olla paljon selkeämpää ja paremmin organisoitua koko Yhdysvaltain hallinnon tasolla.

Brexitin tullit on luultavasti EUn osalta käytännön sanelema pakko koska siihen eroon on pakko keksiä painavia miinuspuolia. Jos mitään negatiivisia vaikutuksia ei käytännössä tule niin kohta on muutama muukin maa listalla eroamassa...
 
Brexitin tullit on luultavasti EUn osalta käytännön sanelema pakko koska siihen eroon on pakko keksiä painavia miinuspuolia. Jos mitään negatiivisia vaikutuksia ei käytännössä tule niin kohta on muutama muukin maa listalla eroamassa...
Juu, sehän se vasta olisi hirveää jos valtioiden yhteistoiminta perustuisi vapaaehtoisuuteen ja molemminpuoliseen etuun, eikä pakottamiseen ja kostolla pelottelemiseen.
 
Toisaalta ilmastopriorisointi luo uutta teollisuutta joten tarkottaa sekin vaan sitä, että jotkut vanhat alat joutuu murrokseen joka tulee jossain vaiheessa väkisin (ei välttämättä meidän elinaikana, mutta silti yhtä "paska nakki" kun tulee). En ite laittas ehkä Trumpin ansioks näitä nousevia kursseja koska sama kurssinousu on jatkunu jo paljon kauemmin kuin mitä kyseinen herra on huseerannut Valkoisessa talossa. Trumpia on omasta mielestä syytä kritisoida sen takia, että tekee asioita vähän epäloogisesti, muuttaa kantaansa vähän väliä ja töksäytellen tulevat päätökset&ulosanti aiheuttaa epävarmuutta markkinoissa ja maailmanpolitiikassa. Homman pitäs olla paljon selkeämpää ja paremmin organisoitua koko Yhdysvaltain hallinnon tasolla.

Brexitin tullit on luultavasti EUn osalta käytännön sanelema pakko koska siihen eroon on pakko keksiä painavia miinuspuolia. Jos mitään negatiivisia vaikutuksia ei käytännössä tule niin kohta on muutama muukin maa listalla eroamassa...

Trumpin linja on ollut hyvin looginen, rauhoittaa maailmaa, tukea amerikkalaista teollisuutta ja puolustaa amerikkalaista älyllistä omaisuutta ja puuttuminen Kiinalaistumiseen on ollut tiedossa.
Kuvasi Trumpista irrationaalisen ja arvaamattomana saattaa hyvinkin perustua enimmäkseen meikäläiseen uutisointiin, joka on itsetarkoituksellisesti negatiivista ja henkilöä kaikin tavoin kyseenalaistavaa, alentavaa, tai pilkkaavaa. Suosittelen esim. fox news, jos haluaa asiallista uutisointia, esim. kuulla sitä mitä Trump oikeasti sanoo, ilman sarvia ja hampaita siinä välissä, tässä esim. eiliseltä tulee yhtä sun toista asiaa:

View: https://www.youtube.com/watch?v=duyOnksOaoQ&list=LLSk1xdsfMl8kbtiwtpCtOVA&index=3&t=0s


Ilmastonmuutos politiikka luo myös mahdollisuuksia juu, mutta esim. autoteollisuus alkaa olla lypsänyt asian kuivaksi, biopolttoaineet on todettu huonoiksi ja monella tapaa kasvun ajurina alkaa homma olla käytetty. Jäljelle jää 1800-luvun tekniikant energiantuotannossa, eli korkeampi energian hinta, mikä tuskin tulee kasvua ajamaan.

Brexitin ritauttaminen kalliiksi ei ole mikään pakko, tämähän on täysin hävytöntä EU-eliitiltä, jos ajavat taloutta alas ja asioita vaikeammaksi pelkän kostamisen vuoksi. Täysin epälooginen tapa toimia, jos tarkoituksena on toimia alueen ja kansalaisten parhaaksi. Jos ei ole muuta annettavaa kuin pakottaminen tai kostaminen, niin aika säälittävällä tolalla on EU:ta yhdessä pitävä liima.
 
Onhan se varmasti niin, että tullit on Trumpilta silkkaa neroutta ja muiden tullit täyttä typeryyttä.

Trumpin tullit tasaa kauppavajetta ja niillä on selkeä tarkoitus hyödyttää amerikkalaista tuotantoa ja hidastaa Kiinan kauppamahdin paisumista. Ja missäs ne suurimmat CO2 lisäykset oli ja olikos siellä työntekijöillä parhaat oikeudet ja demokratia kaikilla Kiinassa? Onhan tuossa nyt hyviä pointteja läjäpäin hillitä Kiinaa.

EU tullit Britannialle olisi pelkkä kosto, josta efektiivisesti kärsisivät ns. ystävävaltiot vailla minkäänlaista hyötyä.
 
Siinä mitä trump sanoo ja mitä lehdistö kirjoittaa on valtava ero. Fox on suuri vitsi. Kannattaa kyllä joskus lukea mitä lehdistö kirjoitti ja sitten katsoa puhe videolta. Sitten voi miettiä, mitä vittua lehdistö duunaa ja onko siellä joku agenda takana?

Samaan agendaan liittynee se, että antifan tekemistä rikoksista vaietaan valtamediassa täysin.
 
Trumpin tullit tasaa kauppavajetta ja niillä on selkeä tarkoitus hyödyttää amerikkalaista tuotantoa ja hidastaa Kiinan kauppamahdin paisumista. Ja missäs ne suurimmat CO2 lisäykset oli ja olikos siellä työntekijöillä parhaat oikeudet ja demokratia kaikilla Kiinassa? Onhan tuossa nyt hyviä pointteja läjäpäin hillitä Kiinaa.
Hyviä pointteja voi olla paljonkin, mutta silti tullit ei auta. Vai miten on kauppavajeen laita?
 
Hyviä pointteja voi olla paljonkin, mutta silti tullit ei auta. Vai miten on kauppavajeen laita?

Noiden pointtien pohjalta Trump etenee ja ei ne pointit huonoja ole. Aika aikaista alkaa mittailemaan tässä vaiheessa vajeita, tarkoituksenahan on siirtää tuotantoa takaisin USA:an ja hillitä jatkossa yritysten siirtymistä Kiinan. Plus mistä muusta nyt neuvottelevatkaan ja mitä muita poliittisia asetelmia tuolla haetaan jatkoon. Tuloksia varmaan syntyy aikajänteellä vuosia, markkinahäiriöitä toki voi tulla aikajänteellä viikkoja-kuukausia. Kuten Trump tuossa linkkaamassani videossakin sanoo.
 
Siinä mitä trump sanoo ja mitä lehdistö kirjoittaa on valtava ero. Fox on suuri vitsi. Kannattaa kyllä joskus lukea mitä lehdistö kirjoitti ja sitten katsoa puhe videolta. Sitten voi miettiä, mitä vittua lehdistö duunaa ja onko siellä joku agenda takana?

Samaan agendaan liittynee se, että antifan tekemistä rikoksista vaietaan valtamediassa täysin.

Näinhän se on mutta siis fox juurikin näitä leikkaamattomia puheita jakelee ja tuo esiin Antifan törkyjä ym. CNN on se aivan järkyttävä propagandatuutti joka Trumpin ym. perässä. Muut sitten liukuvaa sarjaa tuossa välillä, mutta painotus on rankasti siellä vasemmalla. Samaa kuin meidänkin media.
USA:ssa ennätysalhainen työttömyys, työllisiä enemmän kuin koskaan USA:n historiassa, pörssi huidellut all time high ja yhtään uutta sotaa ei ole tullut. Bad job?
 
Näinhän se on mutta siis fox juurikin näitä leikkaamattomia puheita jakelee ja tuo esiin Antifan törkyjä ym. CNN on se aivan järkyttävä propagandatuutti joka Trumpin ym. perässä. Muut sitten liukuvaa sarjaa tuossa välillä, mutta painotus on rankasti siellä vasemmalla. Samaa kuin meidänkin media.
USA:ssa ennätysalhainen työttömyys, työllisiä enemmän kuin koskaan USA:n historiassa, pörssi huidellut all time high ja yhtään uutta sotaa ei ole tullut. Bad job?
Veronalennukset ja velan ottaminen auttaa jonkin aikaa. Seuraava joutuu korjaamaan jäljet.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom