Pakkiksen keittokirja

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hippa
  • Aloitettu Aloitettu

Hippa

Okkapukku.
VIP
Liittynyt
28.10.2002
Viestejä
8 220
Tähän kerätään ja lisätään pelkkiä reseptejä ja jos mahdollista ravintoarvotkin.

Ei kommentointeja tai kysymyksiä, vaan pelkkiä reseptejä.

Siisti ulkoasu olisi tärkeä. Ruoan nimi isoilla kirjaimilla, jotta selatessa sopiva ruoka löytyisi helpommin.

Laitan tähän alkuun esimerkin kivasta kastikkeesta.


KASVISPASTAKASTIKE

4 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 sipuli
1 paprika
1/2 purjo
tilkka öljyä
2 rkl Worchesterikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl chilikastiketta
2 tl basilikaa
1 tl kirveliä
ripaus yrttisuolaa
maun mukaan chili-mausteseosta
ripaus muskottia


Esikäsittele ja pilko kasvikset. Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä. Lisää pilkotut kasvikset ja freesaa niitä hetki.
Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, worchesterikastike, soija- ja chilikastikkeet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää mausteet, sekoita ja tarkista maku.
Kun kasvikset ovat pehmeitä kastike on valmista. Vältä turhaa sekoittamista, jotta kasvikset eivät "survoontuisi".

(www.finfood.fi)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
KERMAVIILI SEITI

Seitipaketti, kermaviili purkki, sitruunapippuria, tilliä.

Sekoita pippuri ja tilli kermaviiliin ja kaada vu'uassa(:o) olevan seitin pälle.
Paista uunissa 200-250c kypsäksi.

ravintoarvot on helppo laskea.

ps.älkää laittako mitään muuta tänne kuin kokeiltuja hyviä reseptejä!
 
Kalakastike (2-3hengelle)

- n. 500g kalaa (lohi)
- muutama valkosipulinkynsi
- Sipuli
- 2dl Ruokakerma
- n. 100g Valkosipulituorejuustoa
- n. 100g Ruohosipulituorejuustoa
- loraus Soijakastiketta
- Pippuri (kaikenlaisia pippureita mieluiten)
- Suola

Fileroi kala ja leikkaa se kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele hyvin, että pippuri ja suola levittyy tasaisesti. Anna olla siinä hetki. (0-30min)
Freesaa tilkassa öljyä valkosipuli ja sipuli pannulla ja lisää soijakastiketta loraus (ei pakko). Sitten kalanpalat. pyörittele kalan paloja hetki, lisää kerma ja tuorejuustot. Anna hautua kannen alla n. 10 - 15min pienellä lämmöllä. tarkasta kalan kypsyys ja maku. tässä vaiheessa ripaus suolaa ei todennäköisesti ole pahitteeksi.

Kokeilin tuota eilen, tuli aivan loistavaa ! Sopii loistavasti pastan kanssa, mutta miksei myös perunan ja riisin.

älä huoli, olet virtuoosi :thumbs:
 
MASSAPIZZA 5000

Veivaa pohjataikina (1 hiivapaketti vielä sekaan)
Levitä uunipellilla ja anna nousta hetken
Sekoita lasissa pohjan päälle tuleva sekoitus: 1 prk tomaattipyrettä, liraus öljyä, tabascoa ja vetta
Lisää täyte (ei vielä juustoa)
Laita uuniin 225°C noin puoli tuntia
Lisää juustoraasteet
Laita takaisin uuniin kunnes juusto on sulanut
Mausta oreganolla (/pizzamausteella) ja anna jäähtyä jonkin aikaa

Nautitaan 1 kpl päivässä

pizza.jpg
 
JAUHELIHAKASTIKE

  • Naudan paistijauheliha (5%), 400g
  • Maggi Mix spagettikastikepussi, 79g
  • Vesi, 4dl

Ruskista jauheliha. Lisää vesi ja kastikepussi, keitä miedolla (levy 1:llä asteikolla 1-6) kymmenisen minuuttia.

  • Proteiinia 90g
  • Hiilihydraatteja 39g
  • Rasvaa 32g
  • 803 kcal

Riittää kahteen annokseen. Lisäksi pastaa tms.
 
JAUHELIHAWOKKI:

laita jauhelihaa ruskistumaan, kun ruskistunut. Heitä pannulle wokvihanneksia, ja paista kuumalla pannulla vielä n. 10min.


Edit: kun laittaa 50/50 jauhelihaa/wokkia, niin on hyvää.....
 
POSSUA HAPAN-IMELÄ-KASTIKKEESSA

-Possua
-Paprikaa
-Sipulia
-Colajuomaa
-Soijakastiketta
-Pippuria
-Suolaa
-Lihalientä

Ruskista possut pannulla ja laita kattilaan, jossa on lihalientä sen verran että possut juuri ja juuri peittyy sen alle, mutta ei ihan. Lisää sitten soijakastiketta kunnon loraus, että possut peittyy nyt kokonaan. Leikkaa paprikat ja sipulit(laita niin paljon kuin haluat, paprikaa enemmän kuitenkin kuin sipulia) haluamaasi malliin ja heitä sekaan. Lisää sitten Cola-juomaa niin paljon, että ainekset katoavat näkyvistä, kunnon loraus! Pippuri ja suola. Anna porista kannen alla niin kauan, että possut ovat kypsiä.

Sopii loistavasti jasminriisin kanssa.
 
sopii erityisesti opiskelijoille ynnä muille vähätuloisille.

makaroni - tonnikala combo:

200 g makaronia
320 g tonnikalaa öljyssä

noi kattilaan sekaisin ja vettä niin paljon, että mössö peittyy. annetaan kiehua niin kauan, että vesi on höyrystynyt pois. kannattaa välillä sekoittaa, ettei tartu pohjaan.

prot. 34,8 %
hiilari 30,5 %
rasva 34,7 %

kcal = 1746 kcal

maustetaan esim. pippurilla, suolalla ja ketsupilla.
 
Helppo proteiinipitoinen TONNIKALA-RAEJUUSTO-SALAATTI:

Puoli purkkia tonnikalaa
Raejuustoa suurin piirtein saman verran kuin tonnikalaa
1 tomaatti
Kurkkua suurin piirtein saman verran kuin tomaattia
Salaatinlehtiä muutamia kappaleita

Pilkotaan kurkku ja tomaatti kuutioiksi ja salaatti sopivan kokoisiksi riekaleiksi. Sekoitetaan ainekset. Rasvaa voi lisätä, jos sitä ei tonnikalassa ole.

Sopiva pikku iltapala, isoille miehille tai bulkkaajille kaksinkertaisena. Kohtuullinen määrä proteiinia, hiilaria ei paljonkaan, rasvaa sen verran kuin tonnikalasta ja raejuustosta tai itse lisättynä tulee.
 
PANNUKAKKU

4 kananmunan valkuaista
1dl rasvatonta maitoa
3/4 dl grahamhiutaleita (kaurahiutaleet tai ruishiutaleet käyvät myös)
1dl protskua
1rkl vehnänalkioita

Paistetaan teflon paistinpannussa 3-4min kummaltakin puolelta. Hilloa päälle.
 
meikäläisen tämän hetken suosikki on lämpimät voileivät.

purkki tonnaria vedessä
ketsuppia
tomaattia
mustapippuria
suolaa
rypsäriä
juustoraastetta (tarvittaessa mallia 'kevyt')
ruisleipää

Tonnari, ketsuppi, mustapippuri, suola ja rypsäri sekaisin kulhossa. Massa levitetään ruisleipien päälle tasaisesti ja siihen päälle tomaattisiivut. juustoraaste päälle ja uuniin 225 sopivaksi aikaa :). ja sitten naamaria kohden.

Jos ei viilaile pilkkua eikä ole dietillä niin sinihomejuusto sopii mainiosti massan sekaan.

Ei varmaan mikään dietti sapuska, mutta hyvää kuitenkin ja onhan tuota omasta dietistä huolimatta tullut välillä herkuteltua :D.
 
GRILLATTUA LOHTA

Lofileen päälle merisuolaa maun mukaan.

Grilliin nahkapuoli alaspäin noin 20 min, ts. kunnes kypsyys on sopiva, ei kannata kypsentää aivan kuivaksi.

Syödään sopivan lisukkeen kanssa.
 
BROILERIPASTA


300 g broilerinsuikaleita (mieluiten au naturel, voit toki valita myös mieleisessäsi marinadissa, mutta IMHO ne ovat aika teollisia kaikki tyynni)

Purkki 10%ruokakermaa (Pirkka-sarjasta löytyy, kuten myös Ingmanilta)

Puolikas liemikuutio

Pippurisekoitusta tai currya

Herkkusieniä/paprikaa/purjosipulia jne.

1 rkl vehnäjauhoja

rypsiöljyä

pastaa maun ja nälän mukaan



Ruskista broilerinsuikaleet pannulla vähässä öljyssä. Jos käytät paprikaa tai purjoa tai muita raakoja vihanneksia, lisää ne myös tässä vaiheessa pannulle. Em. ainesten ruskistuessa sekoita vehnäjauhot pariin desiin vettä (tämä onnistuu näppärästi shakerissa :D). Kun broileri on saanut tarpeeksi väriä, kippaa jauho-vesi pannulle kuin myös kerma. Murentele sekaan liemikuutio ja lisää mausteita maun mukaan. Jos käytät purkkiherkkusieniä, lisää ne mukaan tässä vaiheessa.

Kastikkeen kiehuessa keitä haluamasi määrä pastaa (ruismakaroni sopii mielestäni loistavasti tähän!). Kun pasta on kypsää, on kastikekin valmista nautittavaksi. Jos kastike uhkaa kuivahtaa keittämisen aikana, lisää vähän vettä.

Lisukkeeksi sopii tuore tomaatti.
 
Helppo suikalepata

Suikalelihaa (possua, broileria, kalkkunaa tai nautaa), mieluusti marinadissa (mandariinimarinoitu broilerinfile on hyvää, muukin käy) 1 rasia
Pakastekasviksia (kasvissuikaleita, vihannessekoitusta, WOK-vihanneksia tai jotain vastaavaa) 1 pussi
Ruokakermaa 10 % 1 prk
Jos haluaa oikein herkutella, päälle voi ripotella Parmesan-raastetta tai muuta juustoraastetta. Dieetillä jätä kerma pois ja korvaa se n. 1 dl vettä.

Laita ainekset uunivuokaan. Paista 200 asteessa 30-45 min. Tarjoa lisäkkeenä riisiä/pastaa/perunaa.
Tämän helpommaksi ei ruuanlaitto enää tule ;)
 
UUNILOHI

Napakan kokoinen kokonainen suolistettu kirjolohi (merilohi parempaa). Syvälle pellille leivinpaperin päälle ja uuniin pää edellä. 200 astetta, 45min.

Mausta suolalla syönnin yhteydessä jos tarvis. Hyvää, ravitsevaa ja terveellistä.

Jos haluaa kikkailla niin lisukkeeksi voi keittää riisiä ja lyödä kalasta valunutta nestettä/rasvaa riisin kimppuun.
 
PORSAAN SISÄFILE (Ei säikyille)

1 kg marinoitua porsaan sisäfilettä paloina
1 kpl aurajuustosektori
2 dl ruokakermaa
2 kpl lihaliemikuutio
öljyä
mausteita

Ruskista sisäfileet öljyssä isossa pannussa. Tyypillinen virhe on paistaa liian pitkään tai "keittää" miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon kerma, lihaliemikuutiot, mausteet. Murentele joukkoon Aurajuustosektori. Anna hautua 15 min.

Kyytipoikana kulkee hyvin pasta, riisi tai potaatti.

Toimii.
 
SALAATTIKASTIKE

-balsamiviinietikkaa loraus
-sinappia plöräys
-ketsuppia miniplöräys
-öljyä loraus
-tilkka vettä
-mustapippuria ruoheena
-curryä

Aineet sekoitetaan keskenään. Vaihtelua saadaan korvaamalla curry jollain muulla kaapista löytyvällä mausteella.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom