Pakkiksen keittokirja

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hippa
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tekaisin tuossa äskettäin aika helpon "laiskanmiehenRahkaPläjäys" jälkkärin, jossa pannaan noin 250gr rahkaa + 200g vaniljajugurttia + noin puoli banaania
ja sitten survotaan sekoittimella mössöksi. Mausteita ei tarvi, mutta voi lisätä jos lystää.

Easy, Efforthless, Quick and GOOOD

Ja sitten oma iltapalani eli tonnikala a la Mexicana (chilipapuja, mausteita, sipulia ym.) + raejuustoa (yllätysyllätys) + italiansa
laattia niin kyllä uppoaa kuin venäläinen sukellusvenonen.
 
Aamupala/välipala:

-Purkki Lidlin maitorahkaa (500gr.).
-Pakastemansikoita 125 gr.
-Maitoa noin 1dl.
-Funlight mansikanmakuisena reilu ruokalusikallinen.

Laita jäiset mansikat ja loput ainekset noin litran vetoiseen korkeaan kulhoon ja sekoita huolellisesti tehokkaalla tehosekottimella. Itsellä on Bamix ja ainakin sillä homma hoituu vaivatta ja jäisistä mansikoista huolimatta rahkaherkusta tulee tasaista.
Hintaa tulee alle kaksi euroa ja proteiineja 64 gr.
 
Uutena vuotena tuli harrastettua luovaa kokkausta:

Nälkälakko
1 purkki (435 g) hernekeittoa, Kotikokki on parasta
1 makkara. Tais olla joku Atrian käristemakkara
1 jauhelihapihvi
10 siivua Kotivaran venäläistä meetvurstia
1 tomaatti

Valmista hernekeitto normaalisti. Lisää loput ainekset sopivan pieniksi kuutioiksi paloiteltuna. Sekoita. Hauduta sen aikaa, että makkara ynnä muut aineet lämpenevät.
 
LIsäsin tuohon laiskanmiehen rahkapläjäykseen pakastemustikoita ja hitusen vanilliinisokeria ja maku oli hjuva!!
Ja alas vaan talon suurimmalla kauhalla sohvalla maaten.


Puoli tuhatta viestiä WHOAAAAAA!!!!!!111stetson#¤¤22!!!laippa!!!fissio#1!!1231!!!:haart:
 
(Dietti) Suklaakakku

4 munaa
2dl sokeria
150g margariinia
170g suklaata
2dl vehnäjauhoja
1.5tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa

1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Sulata suklaa ja margariini
3. Sekoita suklaa margariini seos muna sokeri vaahtoon
4. Nostele kuivat aineet taikinan sekaan älä sekoittele liikoja
Kaada taikina voideltuun (voit myös käyttää leivinpaperia) irtopohjavuokaan.
Paista 175 astetta noin puolituntia, kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi (kokeile hammastikulla). Anna kakun jäähtyä ennenkuin otat sen pois vuoasta.

Kuorrutus

170-200g suklaata
0.5dl kermaa
0.5 vettä

1. Sulata suklaa lisää siihen kerma ja vesi
2.Kuoruta kakku ja anna kuorrutuksen jäähtyä...

Aika helppo tehdä ja erittäin hyvän makuista.
Dietti lisänimi kakun yhteydessä tarkoittaa sitä että tämän jälkeen on syytä ryhtyä dietille :kuola:
 
Lisäänpä tämänkin tähän:

Perusmössö:

1) n. 800-1000g lihaa tai kalaa
2) n. neljään annokseen riittävä määrä riisiä, makaronia, pottua tai linssejä
3) n. 500g pakastevihanneksia
4) parhaaksi katsomansa mausteet.

Kypsennä liha tai kala pannulla. Samalla viereisessä isossa kattilassa (vähintään 5l, tai ehkä uunissa, jos teet esim. uunipottuja) kiehuu noi kohta 2) hiilarit. Kun molemmat ovat kypsiä, maustetaan ja sotketaan keskenään. Ja siinäpä on melko hyvän kokoinen satsi evästä, ainakin yhdelle ihmisille. Jos koko perheelle (sisältäen Ison Äijän ja pari ipanaa) tarttee laittaa, niin tuplaa noi määrät ja käytä 10l kattilaa. Ei mee kauan tuommosen värkkäämisessä (no ok, kyllä siinä yhteensä tuppaa se tunti menemään, tiskaamisineen ja sipulin pilkkomisineen) ja on ravintoarvot kohdallaan sekä helppo säätää haluamaansa suuntaan esim. hiilareita vähentämällä/lisäämällä.

Ja jos joku viittii uikuttaa, että "No emmä viitti samaa ruokaa syödä kolmea tai neljää päivää putkeen...", niin laittaa loput mössöt pakkaseen ja syö jotain muuta välissä tai laittaa uuden satsin vähän eri makusta mössöö. Mausteet o monet.
 
Onko mahdollista saada tuolle minun äsköiselle viestilleni unlimited edit time jotta voisi siihen lisäillä reseptejä? ja hyvä olisi jos sille vielä oman threadinkin saisi..
 
Olisiko mahdollista laittaa reseptien nimet vaikka boldilla, jotta listaa olisi helpompi lukea/selata?
 
Grim Reaper sanoi:
Olisiko mahdollista laittaa reseptien nimet vaikka boldilla, jotta listaa olisi helpompi lukea/selata?
Joo, mulla ois tuo koko höskä paremmassa muodossa ja siinä olisi jopa pari reseptiä lisää ;) eli odotteles niin eiköhän se postailla tässä pian :hyper:
 
Grim Reaper sanoi:
Olisiko mahdollista laittaa reseptien nimet vaikka boldilla, jotta listaa olisi helpompi lukea/selata?
Nyt ne on Mikellä ja ei auta muu kuin odotella kun hän ne "julkaisee" uudelleen :)
 
Tähän vosi lisätä vielä maapähkinäreseptit.

Osta kilon pussi maapähkinöitä.

1. Voit syödä näitä suoraan. Ovat hyviä maustamattomanakin.

2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Ripottele hieman suolaa pannun pohjalle. Kaada pannun pohjan koon verran pähkinät tasaiseksi kerrokseksi. laske pannun lämpötilaa, jottei pähkinät pala. Kääntele pähkinöitä väliajoin. Kannattaa käyttää kakkospannua. Näin et saa niin supersuolaisia suolapähkinöitä, mita kaupassa myydään. Paprikajauheet voivat tuode pikantin maun.

3. Oman myslin saa tehtyä helposti hakkaamalla tuoreita maapähkinöitä murskaksi. Lisäksi lisää kaurahiutaleita, pellavansiemeniä, herajauhetta ja rusinoita. Maun mukaan, mutta kaurahiutaleet ovat pää-aines, sitten pähkinät, hera, rusinat ja lopuksi pellavasiemenrouhe. Pitemmällle tutekehityksessä ja maun parantamiseksi voit lisätä vehnälesettä mukaan. Nauti rasvattoman maidon kera ja lisämakeuta baananilla, marjoilla, makeutusaineella tai ihan sokerilla.
 
Kertokaas nopeesti mikä on hyvä sisälämpötila porsaan sisäfileelle uunissa?? Olisko 60-65c hyvä vai pitääkö olla kypsempi. Muistaisin että sisäfile ei tartte olla nii kypsää ku ulkofile..
 
Kertokaas nopeesti mikä on hyvä sisälämpötila porsaan sisäfileelle uunissa?? Olisko 60-65c hyvä vai pitääkö olla kypsempi. Muistaisin että sisäfile ei tartte olla nii kypsää ku ulkofile..

Punanen liha saa kai olla vähän raakakin sisältä, mutta käsittääkseni possu ja kana tulee kypsentää kunnolla, vaikka olis kyseessä sisäfileekin.

Possu voi sisältää kaikkea paskaa....heheh...trikiiniä tai jotain...
 
Anteeksi :offtopic:

Possu voi sisältää kaikkea paskaa....heheh...trikiiniä tai jotain...

En tiedä mitä kaikkea muuta possun liha voi sisältää, mutta harvemmin trikiiniä. Sitä esiintyy vain lihansyöjillä (yleisintä raadonsyöjillä). Sika kylläkin on kaikkiruokainen, mutta tietääkseni Suomessa sialle ei syötetä muiden eläinten lihaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sika

http://fi.wikipedia.org/wiki/Trikiini

Edit:

Sika syö viljaa
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/06C8A8636DE64ADCC22564F40038C23A?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Ylli&cat2=Maatila&cat3=Kotiel%E4imet&cat4=Sika&cat5=Sikojen%20kasvu%20ja%20kehitys
 
Tähän vosi lisätä vielä maapähkinäreseptit.

Osta kilon pussi maapähkinöitä.

1. Voit syödä näitä suoraan. Ovat hyviä maustamattomanakin.

2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Ripottele hieman suolaa pannun pohjalle. Kaada pannun pohjan koon verran pähkinät tasaiseksi kerrokseksi. laske pannun lämpötilaa, jottei pähkinät pala. Kääntele pähkinöitä väliajoin. Kannattaa käyttää kakkospannua. Näin et saa niin supersuolaisia suolapähkinöitä, mita kaupassa myydään. Paprikajauheet voivat tuode pikantin maun.

3. Oman myslin saa tehtyä helposti hakkaamalla tuoreita maapähkinöitä murskaksi. Lisäksi lisää kaurahiutaleita, pellavansiemeniä, herajauhetta ja rusinoita. Maun mukaan, mutta kaurahiutaleet ovat pää-aines, sitten pähkinät, hera, rusinat ja lopuksi pellavasiemenrouhe. Pitemmällle tutekehityksessä ja maun parantamiseksi voit lisätä vehnälesettä mukaan. Nauti rasvattoman maidon kera ja lisämakeuta baananilla, marjoilla, makeutusaineella tai ihan sokerilla.

Tohon number 3. myslijuttu kannattaa laittaa uuniin n.200 C 20-30min, niin saa mysliin kaipaamaansa rapeutta ja lisämakua. Jos pitkään paistaa niin kannattaa vähän voidella esim. hunajalla, mutta pidemmälle jalostettuna näin myslistä alkaa valmistua myslipatukoita! ja ne vasta hyviä onkin
 
ei tää nyt mitään ruokaa ole mutta äsken huvikseni koitin minkälainen pirtelö tulee ja on kyllä maukas vaikka itse sanonki :)

dl bravo minttusuklaa jäätelöä
vähän maitoa
ehrmann purkki
sokeria oman maun mukaan, itse laitoin yhden teelusikan.

kaloreita jtn 300 sokerin määrästä riippuen tietty. mutta on hyvää =)

Vois tietty koittaa vielä jotain minttusuklaan tai suklaan makusta prode jauhoa sekaan niin tulis sit vielä vähän enemmän tota roteiiinia.
 
MASSAPIZZA 5000

Veivaa pohjataikina (1 hiivapaketti vielä sekaan)
Levitä uunipellilla ja anna nousta hetken
Sekoita lasissa pohjan päälle tuleva sekoitus: 1 prk tomaattipyrettä, liraus öljyä, tabascoa ja vetta
Lisää täyte (ei vielä juustoa)
Laita uuniin 225°C noin puoli tuntia
Lisää juustoraasteet
Laita takaisin uuniin kunnes juusto on sulanut
Mausta oreganolla (/pizzamausteella) ja anna jäähtyä jonkin aikaa

Nautitaan 1 kpl päivässä

pizza.jpg

Anteeksi jos ei kuulu keittokirjaosioon, mutta melkein voisi veikata kyseessä olevan teekkarin tai kylterin (tai entisen sellaisen) laatiman ruokaohjeen:D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom