Pakkiksen keittokirja

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hippa
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kahden minuutin tonnarisafka

2 pkt munanuudeleita
1 prk tonnikalaa öljyssä

Tonnikala lisätään vaan kattilaan kun nuudelit on kypsiä ja vesi häippässy. Sekaan voi nakata raejuustoa.
 
GILLYN PAREMPI TONNIKALAMÖSSÖ


purkillinen tonnikalaa vedessä
purkillinen tonnikalaa öljyssä (Rainbowin tillillä maustettu tonnari on tässä suorastaan loistavaa!)
2 desiä rikottuja ruissuurimoita (Myllyn Paras-merkkisiä, toimivat siis kuten riisi)
pippurisekoitusta
(puolikas liemikuutio, ei pakollinen)

Kippaa kaikki ainekset kattilaan ja lisää vajaa puoli litraa vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kaikki neste on imeytynyt ruissuurimoihin (= parisenkymmentä minuuttia).

Lisukkeeksi tuoreita vihanneksia. NAM :)

Tästä määrästä tulee meikäläiselle kaksi annosta, iso ja raavas (bodari)mies toki huitaissee koko satsin kerrallakin ;) Hyvää dieettisapuskaa myös, halutessaan ruissuurimoiden määrää voi silloin vähentää ja kruunata annoksen vaikka raejuustolla.
 
MAKARONILAATIKKO

Aineet:
400 g jauhelihaa
pieni pussi makaroneja (400 g-500 g)
4 kananmunaa
maitoa n.1 litra

Keitä makaronit
ruskista ja mausta jauheliha ja lyö makaronit ja jauheliha sekasin vuokaan.
vatkaa munat ja maito
kaada munamaito tasaisesti makaronijauheliha sotkun päälle
pistä tunniksi uuniin 200 asteeseen

Nauti ketsupin kera.
 
NOPEA LOHIPASTA

- 600g marinoituja kirjolohisuikaleita (pirkka/kesäpöytä)
- 2-2,5 dl kermaa
- 1 rkl soijaa
- 2 tl currya
- 2 tl basilikaa
- 2 rkl sinappia
- 2 tl sitruunatiivistettä
- hitunen mustapippuria

Paista lohi, lisää kerma pannulle ja sekoita. Lisää curry, basilika, sinappi ja mustapippuri sekaan. Anna kastikkeen vähän hautua ja lopuksi sotke sitruuna messiin (rohkeimmat voivat koittaa kuivaa valkkaria).

Kaveriksi vihreää nauhapastaa tms. Iso mies syö tästä 2 kertaa. :thumbs:
 
mualiman helpoin tonnikalakastike

1. Spaghettia, pastaa tms maun mukaan kiehumaan riittävästi.
2. Pannuun loraus öljyä, 2 purkkia tonnikalaa, 1 purkki ananasmurskaa ja pahvitölkillinen tomaattimurskaa.
3. Kuumenna ja sekoittele välillä kunnes makarooniosasto osoittaa valmistumisen merkkejä.
4. Mausta esim. suolalla, pippurisekoituksella, oreganolla, valkosipulilla, chilikastikkeella etc...
5. Haarukka kätöseen ja ääntä kohti. Halpaa mutta järeetä.
:piis:
 
MAD MIKEN NOPEA PROTSKUVÄLIPALA

2 purkkia tonnaria öljyssä
2 purkkia raejuustoa
7 kananmunaa
tabascoa

Poista öljy tonnareista, sekä neste raejuustosta. Keitä kananmunat ja poista niistä keltuaiset, jos haluat. (Itse jätän yhden tai kaksi keltuaista). Silppua kananmunat. Lyö kaikki samaan astiaan sekaisin ja mausta runsaasti tabascolla. Nauti missä vaan, milloin vaan. Näyttää epämääräiseltä, maistuu hyvältä.

:thumbs:
 
Waltterin "kanamakaronimössö"

1,5-2pss ruis/kaura makaronia
2pkt (n.500g-800g) kana suikaleitta
1-2 sipulia
1kpl paprika
(1pkt pekonia)

maustamiseen:
kanaliemikuutio
currya
chiliä
soijaa
(sulate/tuorejuustoa)

1.Keitä makaronit lähes kypsiksi 2. ruskista sipuli, kanat ja paprika...jos käytät pekonia niin se myös 3. Makaronit ja kanat sekasin, mausteet (juusto myös) kyytiin hiukka vettä pohjalle kansi päälle ja anna hautua hetki...nam:thumbs:
 
Nopea välipala tai jälkiruoka:
Muutama desi riisijauhoja sekoitetaan muutamaan desiin mustikkakeittoa. Mukaan voi laittaa myös rahkaa, jos haluaa saada proteiiniakin jostain.
Aikaa valmistukseen menee noin 0,5-2 minuuttia ja syöminen käy todella nopeasti, koska ruokaa ei tarvitse pureksia... Kunhan lappaa suuhun ja nielee.

Riisijauhojen sijasta voi käyttää vaikka talkkunajauhoja ja mustikkakeitonkin voi korvata esim. mansikkakeitolla. Ja mukaan voi sekoittaa öljyäkin.

Kyseisellä aterialla saa yllättävän helposti päivän kalorimäärän liiankin paljon plussalle....
 
Lohkoperunat

Nämä voittavat MäkDonaltsin vastaavat 17-8!

-perunoita sopiva määrä, keskikokoisia
-pestään perunat hyvin muttei kuorita
-kuutioidaan sopivan kokoisiksi
-laitetaan kannelliseen astiaan
-kaadetaan päälle about 0.5 desiä oliiviöljyä
-sekaan suolaa, pippuria, paprika- sekä chilijauhetta, valkosipulia
-kansi päälle ja sekoitellaan ravistellen
-annetaan tekeytyä jääkaapissa noin tunti, välillä ravistellaan
-kaadetaan voipaperin päälle uunipellille
-paistetaan 200-asteisessa uunissa n. 30 min
-perunoita voi sekoitella uunissa niin maut sekoittuu paremmin

:thumbs:
 
JAUHELIHA-BROILERI-MAKARONIMÖSSÖ

400 g paistijauhelihaa
400 g broilerin paistisuikaleita
makaroneja sopivasti

Keitä makaronit. Mukaan lihaliemikuutio tai puolikas.
Nakkaa lihat pannuun ja paista ne. Mausteeksi sopii esim. chili(suositeltava), pippuri, tomaattimurska. Lopuksi sekota kaikki keskenään ja lapioi suuhun.
 
Deatin Trollivoileipä

-Paistijauhelihaa
-Leipää (mitä vaan, maun mukaan)
-Voita
-Suolaa

Ota leipä, voitele, pistä pasitista väliin, suolaa päälle ja mussuta suuuuurella nautinnolla. Bon apétit:kuola:
 
Itse marinoidut kananrintafileet:

-muutama marinoimaton kananrinta filee
-otetaan se nahkan pala pois mikä niissä yleensä on
-kannelliseen astiaan fileet ja päälle oliiviöljyä, chilikastiketta, valkosipulia pilkottuna reilusti, suolaa, pippuria, paprikajauhetta
-kansi kiinni ja ravistellaan kunnolla sekaisin
-annetaan marinoitua jääkaapissa vaikka yön yli, välillä sekoitellen
-paistetaan 200-asteisessa uunissa tunnin verran
-kyytipojaksi vaikka noita lohkoperunoita joiden reseptin kerroin tuossa aiemmin...

:kuola: :kuola: :kuola: :5:
 
Übernopea kanamättö.

- Osta kaksi esipaistettua kananrintaa
- 3-4 tomaattia
- fetajuustoa

Perkaa kananrinnat, paloittele tomaatit, laita fetaa sekaan ja kippaa lautaselle. Syö niinkuin se menisi huomenna pois muodista. Hintaa yhdelle tällaiselle satsille tulee kananrintojen koosta riippuen ~4-6 €.
 
Jauhelihatrollikeitto

- 130-140 kg paistijauhelihaa (kaikkine karvoineen, ilman liukasteita)
- 10-40% rasvaa (oman mielikuvituksen mukaan)
- internet

Valitaan sopiva kuumennusalusta, esim. internet. Sekoitetaan kaikki ainekset ja pidetään samalla kovaa meteliä. Kuumennetaan kutosella ja sekoitellaan silmät kiinni. Pidätellään samalla naurua. Pyyhitään räkää monitorilta. Sekoitetaan lisää, vetäydytään liedeltä ja annetaan hautua hiljaisella tulella niin pitkään kuin mielenkiintoa riittää. Luetaan ruokarukous: "Vitun kynäniska! Patomursu!!! Taidan lähteä nussimaan pari römpsää ulosheittokuntoon!". Nautitaan paljain käsin ja totisina, ehdottoman ironiarajoitteisesti. Jauhelihatrollikeitosta riittää n. 1000-40000:lle Pakkotoiston lukijalle, riippuen peruskoululaisten kesäloma-aikatauluista. Yhden tällaisen satsin hinnaksi tulee n. 0 euroa tai 1 maine.
 
Keken parempi jauhelihakeitto

jauhelihaa
makaroonia
lihaliemikuutio
chiliä
rypsäri
keräkaali
Mausteita(rakkaudella)

Lisää .liha kiehuvaan veteen. Kuori kuona/vaahto pois. Lisää maka., .kuutio, chili, kerä., ryp. ja mausteet.

Kiehuta hetken.

Anna hautua n. puoli tuntia.

Nauti leivän ja hyvän viinin kanssa hyvässä seurassa mukavasti.

PS. Kun teet ko. keittoa, ajattele 1800-luvun Pietarin gulinaarisia perinteitä.

EDIT: keitto paranee seuraavana päivänä lämmittäessä.
 
Jauheliha riisi härdelli...

1.5 dl riisiä
450g paistijauhelihaa 7%
400g tomaatti murskaa
1 kpl pieni sipuli

1. Keitä riisit 2. Hienonna sipuli ja kuullota pienessä määrässä oliiviöljyä 3. Paista jauheliha ja lisää runsaasti jauheliha maustetta 4. Lisää jauhelihaan sipulit ja tomaattimurska 5. Hauduttele hetki 6. Heitähärdelli riisien joukkoon kattilaan ja sekoita 7. VALMIS. Tästä tuleekin kiva kasa punttarin ruokaa :kippis1:
 
Hannibaali pistää kunnon reseptit. :lol2:
 
Mä olen kokkaillut tälläisiä ameriikan tyylin juttua aamupalaksi.
Eli ihan ns.tavallisia ohukaisia os. letut.

Mutta duunaa taikinan ruisjauhoista, vaatii hieman enemmän taitoa paistaa mutta jos on täysi käsi keittiössä niin pikkuohukaispannulla varmasti onnistuu.

Nämä sitten heitän jääkaappiin ja aamulla vetelen masuun eri täytteillä kuten:

-tonnikalutahna
-jauhelihatäyte
-raejuustotäyte
-jne.

esim. taikina (tästä tulee noin 22 isoa ohukaista)

-1,6 dl rasvaton maito
-0,6 dl rasvaa
-4 munaa, voi heitellä enemmänkin
-8 dl ruisjauhoja
-sokeria hieman, 4 rkl
-suolaa sopivasti, 4 tl
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom