Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Ainiin, paistoin kinkun minäkin. Klikkaile kuvia halutessasi suuremmiksi.

Tein ensin ruistaikinan ja käärin kinkun siihen:
384618_10150446735173164_677753163_8666978_281224556_n.jpg

Sitten availtiin joulukalenteria:
383904_10150448087978164_677753163_8672012_1495790795_n.jpg

Kinkku pois leivinuunista:
376073_10150448186418164_677753163_8672532_1611664642_n.jpg

Ruiskuori pois päältä ja verkko myös:
392181_10150448230728164_677753163_8672614_261544593_n.jpg

Ja kuorrutettuna sekä koristeltuna neilikoilla:
392339_10150448246888164_677753163_8672718_1280801859_n.jpg

Tuo tehtiin itsenäisyyspäivänä. 5:00 pistin uuniin n. 4kg kinkun 150 astetta ja 09:30 taisin ottaa pois. En esilämmitellyt uunia kamalasti, poisottaessa lämpöä taisi olla enää 120 astetta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kauppahallista? Chef Wotkins? Reinin Liha? Pakkotoiston luomulihakimppatilaus (Ironbuttin kautta)?
pittee Reinin lihaa kokeilla eikä tuo kimppatilauskaan huono idea ole. Wotkinsista sen verran että soitin viime jouluna eivätkä voineet taata eettistä lihatuotantoa, kaikenlaista viljaporsaan leimaa etc, meni usko ja kamala pettymys koska todella diggaan wotkinsista ja viikkottain tuli käytyä. Hyvän näköinen tuo sun paistama kinkku, :kuola: valuu näppiksille
 
Ainiin, paistoin kinkun minäkin. Klikkaile kuvia halutessasi suuremmiksi.
Mun Joulu on tässä kun taas saan ihailla Hupen kinkkua. En vietä Joulua laisinkaan, mutta olen ottanut perinteeksi nauttia Hupen kädentaidoista ja voin oikein maistaa tuon kinkun herkullisuuden kuvista.
 
Vaikkei tuossa Hupen ruuanlaitto hommassa ole mitään ihmeellistä, niin silti pitää ihailla kaverin jaksamista tehdä kaiken maailman safkoja. Huppelin voisi adoptoita sauna/kalja kaveriksi, sekä tietenkin hyvvee ruokkoo salvomaan pöyttään.
 
Kiva jos tykkäätte. Pitää alkaa taas kokkailemaan kunhan tämän talon tästä väkertää ensin valmiiks. Nyt on aika heikosti aikaa duunailla mitään uutta ja tulee tehtyä tommosta nopeampaa ja vanhoja reseptejä katsellen. Kinkkua piti harjoitella paistamaan joulua varten leivinuunissa. Tosin taidan käydä valmiin savustetun kinkun tuosta naapuripitäjän savustamolta. Tai jos pistäisi savukalkkunaa. En oikein dikkaile joulusafkasta, eikä taas ole aikaa tehdä mitään ala-carte -henkistä (vielä) tänä jouluna.
 
Vaikkei tuossa Hupen ruuanlaitto hommassa ole mitään ihmeellistä, niin silti pitää ihailla kaverin jaksamista tehdä kaiken maailman safkoja. Huppelin voisi adoptoita sauna/kalja kaveriksi, sekä tietenkin hyvvee ruokkoo salvomaan pöyttään.
Jos mun pitäis ottaa yksi ihminen autiolle saarelle mukaan, niin ottaisin Hupen. Se taikois kämpät ja safkat kuten ihmemies konsanaan.
 
Huomenissa lähtee pikkasen vajaan 6kg kinkku uuniin paistopussissa. Miten siitä paistopussista saa siisteimmin sen paistoliemen ulos sotkematta joka paikkaa ja oisko hyvää ehdotusta millaisen kastikkeen siitä voisi pyöräyttää?
 
Huomenissa lähtee pikkasen vajaan 6kg kinkku uuniin paistopussissa. Miten siitä paistopussista saa siisteimmin sen paistoliemen ulos sotkematta joka paikkaa ja oisko hyvää ehdotusta millaisen kastikkeen siitä voisi pyöräyttää?

Leikkaa pussi yläosasta niin auki että saat hiukan jäähtyneen kinkun nostettua siitä pois, sit annat rasvan jähmettyä yön yli ja aamulla sit vaan pussin kulmista kiinni ja nostat koko hoidon ehjään roskapussiin. Jos haluat lientä käyttää kastikkeeseen, niin ota se erikseen siitä jo paiston jälkeen. Kastikeohjeen voi joku muu antaa.
 
Leikkaa pussi yläosasta niin auki että saat hiukan jäähtyneen kinkun nostettua siitä pois, sit annat rasvan jähmettyä yön yli ja aamulla sit vaan pussin kulmista kiinni ja nostat koko hoidon ehjään roskapussiin. Jos haluat lientä käyttää kastikkeeseen, niin ota se erikseen siitä jo paiston jälkeen. Kastikeohjeen voi joku muu antaa.

Noi kinkun liemikastikkeet ovat olleet kaikki aivan järkyttäviä mitä olen tehnyt ja maistellut. Kermaa, omenasosetta ja paistolientähän niihin tulee, sekä toki sinappia.
Kertokaapas joku hyvä kinkunkastike? Pitäs väsätä pari litraa joulupöytään.
 
Huppe: -Kokeile kinkulle kaveriksi porterista tehtyä soossia. Sopii kinkulle ja vaikkapa paahdetuille juureksille ja miksei laatikoilekkin vähintäänkin hyvin.
 
Huomenna menee testiin ekaa kertaa tuoresuolattu kinkku. Saa luvan olla hyvä!
 
isoäidin kanssa puhuttiin tänään tuosta kinkun kastikkeesta. hänen resepti oli suurinpiirtein seuraavanlainen: sekoita vehnäjauhoja ja voita kattilassa, varmista että sekoittuvat tasaisesti. kaada joukkoon paistilientä ja maitoa (paistoliemi niin rasvaista että kerma tekee kastikkeesta jopa liian rasvaista ja paksua). sekoittele ja lisää mausteita maun mukaan. annetaan kiehua jonkin aikaa että kastikkeesta tulee paksumpaa.

sinappia ei kastikkeeseen tule vaan sitä saa kaikki lisätä oman maun mukaan kinkun päälle :)
 
isoäidin kanssa puhuttiin tänään tuosta kinkun kastikkeesta. hänen resepti oli suurinpiirtein seuraavanlainen: sekoita vehnäjauhoja ja voita kattilassa, varmista että sekoittuvat tasaisesti. kaada joukkoon paistilientä ja maitoa (paistoliemi niin rasvaista että kerma tekee kastikkeesta jopa liian rasvaista ja paksua). sekoittele ja lisää mausteita maun mukaan. annetaan kiehua jonkin aikaa että kastikkeesta tulee paksumpaa.

sinappia ei kastikkeeseen tule vaan sitä saa kaikki lisätä oman maun mukaan kinkun päälle :)

Ruskistetaanko voita ja jauhoja yhtään vai jätetäänkö vaaleaksi ja tasaiseksi seokseksi?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom