Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Tänä vuonna täällä paistetaan pelkkä kinkkurulla.

Mulla on kans kinkkurulla. Tyhmä aloittelijan kysymys; pitääkö se verkko jättää siihen kinkun päälle paiston ajaksi?

Olisin halunnut ostaa "oikean" kinkun mutta järki vei voiton ja ostin pienemmän kinkkurullan. Vanhempien luona onkin sitten 11kg mötky vuoltavana.. :kuola:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mulla on kans kinkkurulla. Tyhmä aloittelijan kysymys; pitääkö se verkko jättää siihen kinkun päälle paiston ajaksi?
Joo, jätät sen verkon paikalleen. Otin viime vuonna loppuvaiheessa rullan uunista viel vek ja poistin verkon + nahan ja kaavin sieltä nahan alta ylimääräiset rasvat pois ja takas uuniin kuivaamaan hetkeksi. Tämä siis jos tykkää kuivemmasta kinkusta.
 
Mistä ne rasvat sinne pesukoneeseen pääsee? Et ilmeisesti lukenut edes tuota ohjetta.

Eipä tullu luettua, kun en huomannut tuota paistopussi kohtaa. Katoin tuosta kuvasta,et sellaisenaan tuonne pesukoneeseen. Eikö tuolla samalla logiikalla voisi käyttää myös vaatteiden pesukonetta tuohon paistamiseen, siinä pystyy säätään paremmin pesulämpötilankin. Linkouksen vielä pistää täysille niin tulee valmiiksi paloina.

Perhana ku sulaa hitaasti toi 7,5kg kinkku, vieläkin on sisältä nollassa. Mut toivottavasti jo tänä iltana mikkosika pääsis uuniin.
 
Appiukko osti kinkkurullan. paistoi sen, leikkasi pari kertaa ja heitti roskiin. Pelkkää paskaa, sehän on vain jätelihaa mikä on rullattu ja kääritty verkkoon. Ei tuolla ja kinkulla ole mitään tekemistä keskenään. Tähän threadiin ei kuvia kinkkurullasta, ne voi laittaa vaikka omaan oksennusthreadiin ;)

Eilen paistettiin Pirkka tuoresuolattu juhlakinkku, 6kg. Oli erittäin makoisa ja hyvä, suosittelen. Eikä tartte nähdä vaivaa sulatuksen suhteen kun ottaa sen lihatiskistä. 74 asteiseksi paistettiin.
 
Appiukko osti kinkkurullan. paistoi sen, leikkasi pari kertaa ja heitti roskiin. Pelkkää paskaa, sehän on vain jätelihaa mikä on rullattu ja kääritty verkkoon. Ei tuolla ja kinkulla ole mitään tekemistä keskenään. Tähän threadiin ei kuvia kinkkurullasta, ne voi laittaa vaikka omaan oksennusthreadiin ;)

Wrong.
Kinkkurulla ja joulukinkku on samaa lihaa. Joulukinkku laitetaan poikki ulkopaistin jälkeen ja siitä tehdään rulla. Että jos sun rulla on ollu jätelihaa niin sitte on ollu joulukinkkukin.
 
Wrong.
Kinkkurulla ja joulukinkku on samaa lihaa. Joulukinkku laitetaan poikki ulkopaistin jälkeen ja siitä tehdään rulla. Että jos sun rulla on ollu jätelihaa niin sitte on ollu joulukinkkukin.

On olemassa oikeita kinkkurullia mitkä on juurikin leikattuja suoraan kinkusta. Kaupassa normaalisti myytävät nätit kinkkurullat taasen ovat ihan toista maata, eli paskaa. Tässä ote kirjasta Mats-Eric Nilsson-Aitoa ruokaa väärentämättömän ruoan oppaasta, puristetun kinkun valmistus: Rasvaton liha irroitetaan ensin sian luista ja hakataan karheaksi. Lihasilppua kuljetetaan hydraulisten varsien alla, joissa olevat neularivit ruiskuttavat niihin vettä, sokeria, säilöntä- ja makuaineita sekä muita lisäaineita. Käsittelyn aikana lihamassaan erittyy aminohappoa, jonka vaikutuksesta massa muuttuu tahmeaksi. niinpä massa joka puristetaan pyöreisiin muotteihin, pysyy koossa ja muistuttaa kokonaista lihapalaa. Jos "kinkku" halutaan myydä viipaloituna ja erityisen aidon näköisenä, muotit reunustetaan rasvakerroksella. Tätä jotkut sitten vetää oikeana kinkkuna jouluna :)
 
kinkku.JPG


No nii kinkku ulkona, pirun hyvän makuinen ja kypsyys osu kohdalleen, mutta tuli otettua vähän liikaa rasvaa pois niin toi kuorrute ei tahtonut ottaa väriä.
kuorrutteeseen pistin sinappia(ihan auran kun en tykkää dijoneista yms.), keltuainen, vähän vaahtera siirappia makeutta tuomaan, korppujauhoja ja koristeeksi muutaman neilikka.
 
En ostanu vittu koko vitun kinkkua. Ensinnäkin a) vituttaa niin vitusti ja b) joku tappoi petteripunakuonon ja kylmäsavusti sen, ostin possun filettä ja täytän sen kylmäsavu-petterillä, tuorejuustolla ja yrteillä, kuorrutan koko paskan vittu puttepossun pekoneilla.
 
1h 40min ollu 12.3kg sika uunissa, kohta pääsee maistelemaan ;)
 
En ostanu vittu koko vitun kinkkua. Ensinnäkin a) vituttaa niin vitusti ja b) joku tappoi petteripunakuonon ja kylmäsavusti sen, ostin possun filettä ja täytän sen kylmäsavu-petterillä, tuorejuustolla ja yrteillä, kuorrutan koko paskan vittu puttepossun pekoneilla.

Vähän on samat fiilarit. En muuten sitten ees jaksanut lähteä enää koko kinkkua etsimään. Pakasteessa olevaa ei ois ehtinyt sulattaa, eikä sitä sitten ois enää kiinnostanut edes syödä. Säästyipä nekin rahat.
 
mikäs jouluangsti Hupella ja Timballa on?

Samaa väsymystä kuin aina ennekin. Töissä törkee hässäkkä aina syyskuulta asti ja just joulun takia. Sitten kun siellä rauhoittuu, niin muualla alkaa.

Sitten iski vielä joku pirun attooppinen ihottuma, siihen kun vetää antihistamiinia kaksin käsin, niin väsyttää entistä enemmän. Kiinnostaa ihan perkeleesti. No toivottavasti pojjaat saa huomenna paremmalla tuulelle.
 
Oonkohan mä tehnyt jotain väärin, kun 6,8kg kinkku on ollut 10h 125asteessa, ja lämpötila näyttää 76C? :rolleyes:

Tarkoitus olisi kypsentää siihen 80asteeseen.
 
Aika kuivaksi menee jos uunissa pitää 80asteeseen, itse otin pois kun mittari näytti 74 nousee sen pariastetta kun ottaa pois ja antaa levätä 0,5-1h foliossa ennen kuorrutusta
 
Aika kuivaksi menee jos uunissa pitää 80asteeseen, itse otin pois kun mittari näytti 74 nousee sen pariastetta kun ottaa pois ja antaa levätä 0,5-1h foliossa ennen kuorrutusta

Aiempina vuosina oon paistattanu kinkun isällä, ja se on pistäny sen johonkin 81-82 asteeseen.

Otin ton nyt pois, eiköhän se syötävää ole. Ei vaan jaksa enää kytätä.
 
6h ollu nyt sika uunissa ja mittari näytti 64 astetta. Lähtö lämpötila oli 11 astetta ja 12.3kg sika uunissa. Miten vitussa se on noussu noin nopeesti toi lämpötila. Eihän tässä uskalla mennä nukkumaan ollenkaa, koska en usko ikinä et enää 6h menee.
 
6h ollu nyt sika uunissa ja mittari näytti 64 astetta. Lähtö lämpötila oli 11 astetta ja 12.3kg sika uunissa. Miten vitussa se on noussu noin nopeesti toi lämpötila. Eihän tässä uskalla mennä nukkumaan ollenkaa, koska en usko ikinä et enää 6h menee.

Nyt 70 astetta
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom