Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
On siinä mittari. Tais olla vähän väärä kysymys. Eli varmaan päälle 80 asteen saa mennä.
Ekaa kertaa paistan kinkkua.

Täshän tulee nälkä, kun toi kinkuntuoksu alkaa leijailla kämpässä. Taitaa jäädä kuorrutukset väliin. Muutamat siiklit kaupasta seuraks :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos haluaa pääkaupunkiseudulla paremman kinkun verrattuna markettien pakastekinkkuun, suosittelen Lihatukku Veijo Votkinin kinkkuja. Tehtaanmyymälä sijaitsee Sörnäisten tukkutorilla (myyvät siis myös yksityisille)

Hintaa näyttää olevan tänään ostetulla luuttomalla herkkukinkulla 9e/kg

http://www.chef-wotkins.com/

ps. tämä ei siis ollut mainos, vaan tyytyväisen kuluttajan mielipide :)
 
Jos haluaa pääkaupunkiseudulla paremman kinkun verrattuna markettien pakastekinkkuun, suosittelen Lihatukku Veijo Votkinin kinkkuja. Tehtaanmyymälä sijaitsee Sörnäisten tukkutorilla (myyvät siis myös yksityisille)

Hintaa näyttää olevan tänään ostetulla luuttomalla herkkukinkulla 9e/kg

http://www.chef-wotkins.com/

ps. tämä ei siis ollut mainos, vaan tyytyväisen kuluttajan mielipide :)
Edit: ei mitään, sekoilin.
 
Sain yliannoksen kinkkua ja skippaan koko joulumenun. Ei nappaa noi laatikot ja kinkut lainkaan. Teen jotain gourmet-settiä hyvine juustotarjottimineen mieluummin. Anoppilassa saa kyllä vedellä noita einespokseja (ei ole syytä tehdä itse kun kaupasta saa ihan hyviä tuunaamalla) sianperseen kaverina riittävästi.
 
Mä taidan täksi jouluksi laittaa uuniin tuon Metson.
Riistaa tulee jouluna syötyä, jos sitä vaan on jäänyt syksyn jahtikaudelta tallelle.
 
Mä taidan täksi jouluksi laittaa uuniin tuon Metson.
Riistaa tulee jouluna syötyä, jos sitä vaan on jäänyt syksyn jahtikaudelta tallelle.

Ensimmäinen joulu 10. vuoteen ilman metsoa... Mutta kinkku ja teeripaisti ajakoon saman asian.
 
Mites kun jäi viime jouluna yks kinkku paistamatta ja se on yhä pakastimessa ja ajattelin raapasta sen viikonloppuna uuniin. Onko siinä jotain huomioitavaa verrattuna normi sulatukseen ja paistamiseen kun se nyt on ollu vähän kauemmin jäätyneenä? :D
 
"paskastamisen"...? :D No vittu, se oli joku lahjakinkku ja sitten jotenkin jäi.. Ei viittis poiskaan heittää, mutta jos iskis uuniin ja kattos miltä näyttää..
Miten ihmistäkään joskus meinataan syväjäädyttää jos yksi joulukinkku ei säily syötävänä yhtä vuotta..:D
 
"paskastamisen"...? :D No vittu, se oli joku lahjakinkku ja sitten jotenkin jäi.. Ei viittis poiskaan heittää, mutta jos iskis uuniin ja kattos miltä näyttää..
Miten ihmistäkään joskus meinataan syväjäädyttää jos yksi joulukinkku ei säily syötävänä yhtä vuotta..:D

Juu eiköhän se kunnossa ole, mutta taitaa mennä jonkin aikaa, että se sulaa. Sulattele ja katso miltä näyttää, kunnossa se varmaan on.
 
Nyt kaipaisi vähän kinkkumestareiden apua.

Tarkoituksena olisi paistaa joku pieni kinkku ja kun en todellakaan muista, mitä sitä on joskus himassa paistettu niin tuli pieni oikosulku. Millainen kinkku kannattaisi metsästää? On harmaasuolattua, juhlakinkkua ja vikka mitä... Kannattaako hakea jostain pakastealtaasta vai kenties tiskiltä tuoreena? Tiedä sitten, miten noita tuoreita kinkkuja on esim. kauppahallissa tai hakaniemessä jäljellä.
 
Mitään rullaa ei kannata ostaa. Eiköhän se kannata sellainen juhlakinkku hankkia ne on joku 6kg. Ehtii pikkukinkun vielä sulattamaan.

En tiedä säilyykö tuoresuolattu kinkku miten monta päivää jääkaapissa.
 
Luuton tuoresuolattu viljaporsaan juhlakinkku tuli sit kaupasta kannettua messiin. 3kg luulis riittävän vallan mainiosti kun ei tota jaksa montaa päivää syödä.
 
Nyt menin tekemään mokan kun ostin valmiiksi paistettua kinkkua kilon palasen lihatiskistä. Kinkku on todella "vetistä" eli mielestäni ei alkuunkaan tarpeeksi kypsää kun itse tykkään enemmänkin ylikypsästä kinkusta. Mitäköhän tuolle kävisi jos iskisi joksikin aikaa vielä uuniin? Verkon ehdin ottamaan pois.
 
Tulipas hyvää..

8kilon kinkku, 1kg/1h uunissa ja onnistui aivan loistavasti. Tuli sellaista sopivan mureaa mutta kiinteää. Viime vuodesta oppineena otin sulamaan kunnolla jo, eli oli 2päivää huoneenlämmössä ja se toimi. Viime vuonna vain päivä ja tuli sellaista vetistä..
 
6kg kinkku, sisälämpö oli jotai +11 kun laitoin uuniin. 3:lta heräsin laittamaan uuniin eikä se ollut kuin ~100C:ssa. Paketissa luki, että valmis kun 72-77 niin kokeiltiin nyt millaista kinkkua tulee kun on 72. Siinä meni joku 7h.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom