Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Just sain teurastamolta kinkun. 7 kiloo taitaa olla:

kinkku1.jpg


Pistän suolautumaan ja isänpäivänä toivottavasti kinkku valmis! :hyper:
 
Ajankohtainen aihe! Kaupasta lähti väkisin mukaan pieni 3kg juhlakinkku, vähän kuin harjoitusta ensi kuun tosipaistoja varten. :D Kohta pari päivää ollut jo jääkaapissa, jos lauantaina heti aamusta iskis uuniin, päälle sit hunaja-Dijonia ja sunnuntaina ihmetellään varmaan jo tyhjää lautasta. :lol2: Saa nähdä montako kinkkua joutuu tänä vuonna paistamaan. Pitää vielä hommata kunnon digitaalinen lämpömittari ja uuniin luukkuun uudet tiivisteet.
 
Kinkku suolautumassa. Keitin 10% suolavettä merisuolasta, jäähdytin sen ja upotin kinkun siihen. Kansi päälle ja kylmiöön ainakin viikoksi. Eli ei saa isänpäiväksi vielä kinkkua :(

kinkku2.jpg
 
Aika kireassa kunnossa Hupen possu; pihdeilla saletisti alle 10% rasvat.
Joo, samaa kirottiin appiukon kanssa kun ei perkele enää läskiäkään saa, edes rahalla! :curs:
 
Tuon kun veis vielä savustettavaksi kunnon savusaunaan, niin avot! On kyllä jo muutenkin saatanan hyvää.
 
Tuon kun veis vielä savustettavaksi kunnon savusaunaan, niin avot! On kyllä jo muutenkin saatanan hyvää.
Farmi-Savu Rantanen on tuossa vieressä. En tiedä pitäiskö kokeilla. Savusaunassa ne savustavat lihoja.
 
Farmi-Savu Rantanen on tuossa vieressä. En tiedä pitäiskö kokeilla. Savusaunassa ne savustavat lihoja.
Suosittelen! Meilläpäin ottaa savustaja(Katajan Liha) valmiiksi suolatusta 2€/kg, kun savustaa. Ei paha mun mielestä.
 
Huomenna olis sitten sen kinkunpaisto. Kävin tuollaisen suolavesiruiskunkin lainaksi ja suolasin kinkun sillä myös sisäpuolelta.
75 asteiseksi ajattelin jättää, jottei tule kuivaa.
 
Tekaisin ensin parit karjalanpiirakat:
IMG_5028.jpg


Kuorrutin kinkun:
IMG_5027.jpg


Leikkasin pari viipaletta ja menin takaisin petiin....
IMG_5026.jpg
 
Tässä oon jo yli viikon kuolannu tota yllä olevaa mehevän näkösen kinkun kuvaa. Lienee syöty jo kolmesti tähän mennessä?

Tällä hetkellä oma ihan kaupasta haettu 2,5kg harmaasuolattu testipalanen jollottelee uunissa ja ilmassa on jouluista kinkun tuoksua. Kyseessä on ensimmäinen itse paistettu kinkku ja täytyy toivoa, että tulee oikea kypsyys. Eihän siihen nyt itse voi vaikuttaa kuin uunistavetohetken valinnalla kyllä. En malta odottaa, että pääsen kuorruttamaan!
 
Rupesi yhtäkkiä tekemään aivan helvetisti mieli joulukinkkua! :D
En ala tähän hätään paistamaan, vaan katson josko Alepasta löytyisi kilon- kahden valmiskinkku josta voi slaisseja leikellä vaikka duuniin, salaatin sekaan..
 
Nyt on syöty yksi kinkkurulla ja yksi 7kg kinkku. Mittari näyttää kyllä mitä sattuu, koska otin uunista jo kun näyttä reilu 70 eikä ollut lähelläkään raakaa.
 
Siis miksi ihmeessä te syötte nyt jo joulukinkkuja. Itellä menee possua kilo pari viikossa (yleensä ulkofilettä) mutta ei tulis pieneen mieleenkään alkaa kinkkuja väsäämään.
 
Siis miksi ihmeessä te syötte nyt jo joulukinkkuja. Itellä menee possua kilo pari viikossa (yleensä ulkofilettä) mutta ei tulis pieneen mieleenkään alkaa kinkkuja väsäämään.

Pistät vaan kinkun uuniin ulkofileen sijasta niin tulee vähän vaihtelua :)

Ja omasta puolestani voisin vastata vakavaan rikeeseen (kinkun syönti ajan aatto-loppiainen ulkopuolella) sen verran, että on se vaan niin hyvää!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom