Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
:kuola: Aattoaamua odotellessa... Mikään ei ole mukavampaa kuin aattoaamuna herää ja pötkii suoraan keittiöön vuolemaan juuri uunista otetusta kinkusta testipalaset. :kuola:

Siitä se ähky sitten alkaa. :joulu3:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Me saatiin lahjakortti kaupasta, että saadaan ilmaiseksi tuoresuolattu joulukinkku.
Eikös tuo ole nimensä mukaisesti ihan tuore, eikä pakastettu?
Täytyy kai viikonloppuna paistella kinkku valmiiksi kun ei aatonaattona pysty :kuola:
 
Me saatiin lahjakortti kaupasta, että saadaan ilmaiseksi tuoresuolattu joulukinkku.
Eikös tuo ole nimensä mukaisesti ihan tuore, eikä pakastettu?
Täytyy kai viikonloppuna paistella kinkku valmiiksi kun ei aatonaattona pysty :kuola:
Kyllä vain...se on se punalihainen (hihi) paisti :D

Harmaasuolattuja ovat yleensä nämä jäiset klöntit.
 
Mitens porukka sulattelee kinkkua ennen paistamista? Eräs lihamestari sanoi että hän sulattaa sellaista 6-7kg:n kinkkua n.5vrk jääkaapissa ja 1/2vrk huoneenlämmössä ennen uuniin menoa.
Nykyään kuulemma ihmisillä on paha tapa kiirehtiä tuon sulattamisen kanssa jonka takia kinkusta monesti tulee liian kuiva.

Itsellä kun on toi 7kilon kinkku niin sulatan tänä vuonna tuolla tavalla.

Ongelma taitaa vaan monella olla, että mihin mahtuu joku yli 10kg kinkku. Tosin näillä keleillä parveke voisi olla ihan hyvä paikka sulatukseen.
 
Kyllä vain...se on se punalihainen (hihi) paisti :D

Harmaasuolattuja ovat yleensä nämä jäiset klöntit.


Joo, ton ois voinu kirjoittaa tuonne Tyhmien kysymysten kohdalle, mutta kysyinpä täällä.
Kerran vuodessa kun noiden kinkkujen kanssa puljaa niin en ollu varma.:rolleyes:
Toivottavasti sieltä saa kunnon kinkun, eikä mitään 1kg nyttöstä..
 
Kinkku pakkasessa, kovasti ootan sunnuntaita että sen voi ottaa jääkaappiin sulamaan. Luomua tottakai. (Suoraan sanoen en ymmärrä miksi ihmiset juoksee tarjousten perässä tässä asiassa - voitte varmaan arvailla miten kliffaa niillä tanskalaisilla possuilla, joita myydään 2,95 e kilohintaan, on ollut :rolleyes:).

Viime vuonna oli eka kinkunpaisto ever, ja onnistui yli odotusten. :rock: Nyt tuli tuo sulattamisvaihe vielä mukaan, mutta eiköhän siitäkin selvitä.
 
Kinkku pakkasessa, kovasti ootan sunnuntaita että sen voi ottaa jääkaappiin sulamaan. Luomua tottakai. (Suoraan sanoen en ymmärrä miksi ihmiset juoksee tarjousten perässä tässä asiassa - voitte varmaan arvailla miten kliffaa niillä tanskalaisilla possuilla, joita myydään 2,95 e kilohintaan, on ollut :rolleyes:).
Kilohinnasta riippumatta ne molemmat potsit on nyt raatoja. Luomu on vaan sana, jolla voidaan rahastaa asiakasta enemmän...


;)
 
Ei kukaan oo aatellu viettää ähläm sähläm joulua? Jostain paikallisesta kebabbipajasta "lainaa" lihamurkulan. Näin säästät ja vältät ruuhkaa. Olettaen että pääset kylmävarastolle, huomaamatta ja takaovesta ulos:D
Sen verran paljo siitä lihaa saa että ei tartte uudestaan kebabille mennä, ellei ny oikeesti siitä tykkää(luokkaa 15kg).
Vähä kuin kinkkua paistelis niin tulee aika jees, muistaa vaan tehä jotain soosia, kuivuu aika herkästi. Tosin jos viiltelee siivut ja sitten paistaa vaikka folios kiukaalla jne.
 
Kinkku pakkasessa, kovasti ootan sunnuntaita että sen voi ottaa jääkaappiin sulamaan. Luomua tottakai. (Suoraan sanoen en ymmärrä miksi ihmiset juoksee tarjousten perässä tässä asiassa - voitte varmaan arvailla miten kliffaa niillä tanskalaisilla possuilla, joita myydään 2,95 e kilohintaan, on ollut :rolleyes:).

Viime vuonna oli eka kinkunpaisto ever, ja onnistui yli odotusten. :rock: Nyt tuli tuo sulattamisvaihe vielä mukaan, mutta eiköhän siitäkin selvitä.
Minä ostin ihan "kotimaista" kinkkua 2.90e/kilo tuoreena. Suolaus siis itse tehtynä, kun ei täältä Saksasta suolattuja saa.
 
2 kinkkua pistin suolautumaan eilen. parikiloisia taisivat olla. Toinen paistetaan aattoaamuna ja toinen joulupäivänä. Saa molempina päivinä tuoretta kinkkua. Loput mitä jää tähteeksi niin syödään sitten välipäivinä :kuola:

Ostin perkele vahingossa vääränlaista kinkkua, saa nähdä mitä tosta tulee. Tuossa on sellainen yksi litteä iso luu "pohjalla", lihat välissä ja nahkat + läskit päällä.
 
7.5 Kg:n kinkku sulamassa jääkaapissa. Aatonaattona laitaetaan uuniin ja aattoaamuna maistellaan ja kuorrutetaan.
 
Mitä sinappia käytätte kuorrutukseen? Vähän mielessä pyörii ettei Turun senap taida olla ihan ominaisuudessaan tuossa kinkussa.
 
Mitä sinappia käytätte kuorrutukseen? Vähän mielessä pyörii ettei Turun senap taida olla ihan ominaisuudessaan tuossa kinkussa.
Turun väkevää (Tai Auran) tai Maille Honey Dijon toimivat hyvin.
 
Just tässä kotiuduin porukoille ja samantien tietenkin kinkkua maistelemaan :) Pettymys tosin oli suuri, kun enää ei ole vuosiin ollu ns. omaa kinkkua nii eipä tuo juuri miltään maistu siihen verrattuna :(
 
Sain tuossa lahjaksi tuollaisen pienemmän kinkkurullan, oliko nyt 3kg, suolattu, verkko vedetty ympäri.
a)Onko tuosta nyt mihinikään (jostain ihan lihapajaltanäyttä olevan)?
b)Valmistetaanko samalla tavalla kuin isommat potkaveljekset?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom