Paistoin kinkun

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
puolet tuosta kinkusta tuntuu joka vuosi lähtevän ku sen paistaa ja sen jälkeen "perkaa" kunnolla. viimevuonna n,8kilon juhla kinkku ja paiston ja läskin kuorimisen jälkeen noin 4kg. nyt oli perinteinen 12kilon luu kinkku ja paiston+läski kuorinnan jälkeen painoa vajaa 6kiloa. ihan hyvää on. paljon se kyllä kutistuu noiden paistojen ym toimenpiteiden jälkeen.
 
Aah, perinteinen "paistoin kinkun" tredi!

Juu, eli tänä vuonna porukat olivat ostaneet kaksi kinkkua. Toinen kötkäle paistettiin perinteisesti uunissa viime yönä. Painoa sillä "vaivaiset" viisi kiloa. Mutta eipä se mitään, kun on toinen valmiiksi paistettu seitsemän kilon potka. Kumpaakin on tullut tänään maisteltua. Siihen kun heittää riisipuuron, sekametelisopun, karjalanpiirakat, italiansalaatin, munavoin, yli litran kahvia, juustoa sekä kilon suklaata sekaan, niin arvatkaapas onko vatsa sekaisin?
 
Kaks kinkkua oli meilläkin. Aluks oli tarkotus olla vaan yks 7kg jötikkä mutta velipoika voitti töissä jonkun kilpailun ja nyt on sit kaks 7kg kinkkua. Toinen meni kyllä suoraan pakastimeen odottamaan päivää huomista.
 
Jäi muuten kinkun syöminen tänä vuonna kokonaan. En edes itelleni halunnu ostaa, ja aattona kun olin vanhemmilla syömässä niin eipä tullut edes maistettua.. Kummaa.
 
Onkos porukka jo kinkkua paistelleet, niin kuin ennakkon? :D Itsellä alkaa jo kuola valumaan.
Vai saako noita viä mistään? Muistan nähneeni, mutta muistikuva saattaa olla vuoden vanhakin.
 
Meillä tehdään kinkun paistonesteestä aina perunoille "läskikastike", neste kiehutetaan niin kasaan että sitä jää 5-7 kilon kinkun nesteestä jää pari desiä kastiketta. Namskis ja maiskis. (ei tosin ole ksikkien makuun) =)
 
Pakkis on kyllä paras paikka. Mää oon kinkunhimoissani kieriny aina yksin, mutta täällähän on koko joukko innokkaita kinkkuimmeisiä! :haart:

Joku vuosi mää kyl kans paistan yhden kinkun jo ennen joulua :D
 
Onko pakkiksen Hc;eimmat kinkun naatiskelijat tehneet jotain sinappi kuorrutusta kinkun pintaan? Mistä ja miten olette tehneet kuorrutuksen, koska ajattelin oman kinkkuni päälle jonkun kuorrutteen sipaista.
 
Viime jouluna sivelin pintaan kokonaisia sinapinsiemeniä sisältävää dijonsinappia, ripottelin pintaan korppujauhoo ja tökin neilikoita muutaman rivin. Uunitin pintaan ruskeutta 200 asteessa.

Maille Kokojyväsinappi
http://www.afl.fi/tuotteet_mausteet.ph
 
Onko pakkiksen Hc;eimmat kinkun naatiskelijat tehneet jotain sinappi kuorrutusta kinkun pintaan? Mistä ja miten olette tehneet kuorrutuksen, koska ajattelin oman kinkkuni päälle jonkun kuorrutteen sipaista.
sinappia fariinisokeria, hunajaa päälle korppujauhoja
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom