Anteeksi joudun perumaan sanani ja vastaan. Fuhrer puhuttiin optimaalisesta kasvusta, tietenkin lihas kasvaa myös lyhyillä sarjoilla mutta keskimäärin tulee enemmän mikrokudosvaurioita noilla minun esittämillä luvuilla. "lihakset menee pumppiin" Meinaatko että alkukartoituksen jälkeen tiedät että kaverilla on 80% nopeita lihassoluja ja mikä hänen tetrajodityroniini eritys on. Pitääkö tähän nyt kirjoittaa lähteet eli koulukirjojen tekijät ja eri opettajien nimet?:-) Muille ketkä vastas vaihtelusta ni ottaakahan selvää mitä tarkoittaa MESOSYKLI!!! Monesta erilaisesta mesosyklistä pääsemme makrosykliin. Heitän vasta kysymyksen sinulle fuhrer, kerrohan miten suunnittelisit asiakkaalle aktiiviisen ja passiivisen palautumisen jos on viisijako-ohjelma ja raskas mikrosykli ja voimakestävyys?
Niin, mikä on OPTIMAALINEN henkilölle joka treenaa muutenkin kovaa muuta kuin punttia?
Ja kuka tässä on puhunut mistään solujakaumasta muuten kuin esimerkkinä sitä vastaan että heitit vain yleispätevän "totuuden" sarjapituuksista.
Ja sen haluaisin tietää että kumpi on sinun mielestä parempaa lihasmassaa urheilijalle jonka jalkojen pitää liikkua suorituksen aikana;
lyhyillä sarjoilla rakennettu, paksu, voimakantuottoon rakentunut, ja hermotukselta opetettu maksimaaliseen supisnopeuteen vai pitemmillä sarjoilla rakennettu "vesilihas" joka on hitaampaa supistumaan ja tuottamaan voimaa?
Sulla on noita hienoja nimiä ja argumentteja kaikelle heittää niin kai sitten ymmärrät mitkä säännöt pätevät lihassolujen rekrytointijärjestyksessä?
Tää on ihan uskomatonta että jauhat tommosta paskaa koko aika ilman että edes yrität perustella kunnolla mitään.
Ja tosta sun "kysymyksestä", annoit aika huonot lähtökohdat, sama kun sanoisin että tarvitsen 20 kiloa vetoon lisää, miten tekisit sen? Eipä tuu muuta mieleen ku että tuplaa annos jos tossa on lähtökohdat.
Totta vitussa pitää tietää kaikki mikä liittyy harjoittelijaan, vahvat ja heikot puolet, ikä, mahdolliset loukkaantumiset ja vammat, työ- ja palautumiskapasiteetti, miten treeniohjelma on rakennettu, kokonaistyömäärä yms yms
Ja toi 5-jako-ohjelma meinaa mitä? 5 punttia viikossa? 5 treeniä yhteensä viikossa?
mitä liikkeitä ohjelmaan kuuluu?
Eikä kannata yrittää leikkiä mitään megacoachia hienolla terminologialla, ei se auta kun et osaa edes perustella mitään väitteitäsi.
Luulisi noinkin rautasen ammattilaisen ymmärtävän miksi bodauksessa tehdään pitempiä sarjoja ja suurimmassa osassa muita lajeja lyhyitä sarjoja.
Yritän yksinkertaistaa tämän sinulle, lihas, ja ihmisen kroppa ylipäätään adaptoituu siihen mitä siltä vaaditaan. Jos opetat hermolihasjärjestelmäsi tekemään suhteellisen pitkää lihastyötä (pitemmät sarjat) niin kroppa oppii myös toimimaan niitä varten, etkä saa irti maksimaalista nopeutta koska niin pitkillä sarjoilla et yksinkertaisesti pysty supistamaan lihasta tarpeeksi tehokkaasti haluttuun suuntaan tarpeeksi suurella vastuksella tarpeeksi montaa kertaa saadaksesi aikaan treeniefektin josta rakentuisi käyttökelpoista voimaa omaan lajiin.
Ja kun toistojen pitäisi olla vielä maksimaalisella nopeudella tehtynä jotta saat mahdollisimman monta 2b-tyypin lihassolua käyttöön. Niitä kun kroppa säästelee mielellään.
Ja mitä liikkeitä käytät "valmennettavillasi"? Teetkö rinnallevedot ja tempauksetkin yli kympin sarjoilla?
Käytät varmaan hooveria A.K.A elbow plank, rakentaaksesi heille vahvat keskivartalot? :jahas:
Ja kyllä, muutamalla liikkeellä voi kokeilla suuntaa antavasti lihassolujakaumaa.
Tässä tuli paljon juttua mitä ysikymppinenkin kirjoitteli jos oikein katoin.
Jos teistä kahdesta pitäisi valita niin antasin 9-kymppiselle vaikka vielä persettä palkan päälle että sen riveihin pääsis.