Ostaisitko Pc:n, konsolin vai Macin?

Liittynyt
5.9.2003
Viestejä
7 694
Kaupunki
Helsinki
Minua askarruttaa pakkislaisten mielipiteet ketjun otsikon kysymykseen, Ostaisitko Pc:n, konsolin vai Macin?

Hartaana PC:n käyttäjänä en tietenkään edes katso Macciin päin. Eihän Macin hiiressäkään ole kuin yksi näppäin. Valkoiset kuoret, pyh miksi niistä haluan maksaa, kun samalla rahalla saan sellainen vääntönäytönohjaimen, että oksat pois.

Mac is bad: http://www.youtube.com/watch?v=4Tq7yykR-DM

Konsoli? Niin, muokkaanhan kuvia, videoita, musiikkia, nettisivuja ja ties mitä Personal Compuutterilla. Mitä konsolilla tehdään? Pelataan San Andreasta ja nyrkkeilypelejä?

Vai onko Windowsin jatkuva oikkuilu saanut verenpaineen kohoamaan? Onhan se kumma, kun joka vuosi saa satsata uuden koneen verran rahaa vain pelatakseen uusimpia pelejä. Nyt saa riittää Micro$oftin jatkuva voittoisa päivityskulku. Ja ne ihmeen coodekit. Quicktime kunniaan ja Macci mulle heti!

Windows is bad: http://www.youtube.com/watch?v=Lw_HwlWJ41Y

Ainiin, PS3 ja 360 (ja Wii) ovat muuten itseasiassa aika monipuolisia vekottiomia kuitenkin. Niillähän voi käytännössä tehdä melkein samat asiat kuin PuuCeelläkin, mutta vain kotisohvalta käsin. Kaikenlisäksi uusin Metal Gear Solid on ihan mielettömän upea peli! Ei siinä Splinter Cellin Fisher ole kuin kahvinkeittäjäksi kun Snake alkaa hommiin. Ja Blueray ja HDDVD, ah sitä kuvan tarkkuutta!

No niin, näistä asioista voisi keskustella hiukan: Mitkä hyödyt ja haitat ovat yllä olevilla laitteilla? Mikä on järkevin laite joka kannattaa hankkia nyt? Vai onko paras tyytyä vielä symbioosiin PC:n ja muiden laitteiden välillä? Riittääkö pelkkä konsoli? Entä Mac?

case%20mod%20gallery%20cool%20pc%20.jpg


imac.jpg


sony-announces-ps3-setbacks-20060906111737962.jpg


xbox-360-side.jpg


Edit, tarkoitus ei saattaa yhteen massiivisinta kolmen kuppikunnan väittelyä mikä on paras laite, vaan rakentavaa keskustelua nykytilanteesta ja laitteiden tulevaisuudesta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mulla on PC ja XBOX360. XBOX360 on pelaamista ja DVD elokuvien katselua varten, PC:llä sitten sekä pelataan, että tehdään niitä ns. hyödyllisiä juttuja.

Tuo on mulle ihan toimiva kombo, pystyy tekemään kaikki ne jutut jotka haluankin tehdä.
 
Macille ei ole kamalasti pelejä, ja varsinkaan piraattina ohjelmistoja. PC:llä taas on päivitys- ja komponenttihelvetti, mutta laajin ohjelmistotarjonta ja pelejäkin helkutisti. Konsolilla ei ainakaan ilman temppuja tehdä pahemmin muuta kuin pelata, mutta siihen se sitten onkin parhaimmillaan, poislukien FPS:ät (hiiri kun vaan on teh ohjain niihin).

Itse olen myös konsoli pelaamiseen ja kone työskentelyyn - kombon kannattaja, niin ei tarvitse päivitellä ja tehdä kompromisseja. Macin puolelle kallistuisin tietokoneessa, konsolina on toistaiseksi (toivoisin..) vanha Xbox, rakas musta laatikkoni, modattu viihdekäyttöön paremmin sopivaksi, jota en ole edes nähnyt melkein vuoteen, snif :D
 
Onko se päätös nyt sitten taloudellinen vai tilakysymys? Jos rahasta on kiinni, niin hanki vanha tietokone (P3 luokan vehje), jolla jo hyvin muokatan kuvia ja musiikkia, sekä välttävästi videoita sekä konsoli.

Jos se on tilakysymys, osta sitten uusi PC
 
Tämä seuraava webcomic-strippi kuvaa aika hyvin omia ajatuksiani Macin ja PC:n eroista :D
http://www.level99comic.com/media/1/20070226-level99_089.jpg

Oma valintani No. 1 on, ja tulee varmasti pitkään olemaan PC. PC on suhteellisen huokea verrattuna vaikkapa Maciin, varsinkin kun vertaa käyttökohteiden määrää. PC:llä voi tehdä oikeastaan mitä vain, kun taas Macilla.. no, niitä slideshoweja :D Onhan Macissa varmasti ne etunsa juurikin kuvankäsittelyssä, musiikin teossa, jne. ammattikäytössä, mutta PC on tämmöiselle perustallaajalle mielestäni aina parempi hankinta. Toki ongelmat ovat ehkä vähän haastavampia huonolle peruskäyttäjälle PC-maailmassa.

PS3:n joutuu hankkimaan pelkästään jo Metal Gear Solid 4:n takia. Jos se tulisi äkspoksille, ostaisin XBOX360:n. Jotenkin en jaksa uskoa että PS3 tai XBOX tulisi missään vaiheessa olemaan olohuoneen valtias, kuten niistä ilmeisesti yritetään sellaista tehdä (internet, media, pelit), vaan uskon että yrityksistä huolimatta se jää vain pelikäyttöön lähes kaikilla. Kunhan tuo HD-DVD / Blu-Ray -formaattisota siis ratkeaa ja ne huokeat soittimet tulevat markkinoille..

Kuluttajan kannalta tämä kehitys, joka luultavasti nopeutuu koko ajan vain enemmän ja enemmän, on aika kakka juttu. Ne jotka tyytyvät pelaamaan konsolilla joutuvat ostamaan uuden konsolin, uudet pelit, ohjaimet, jne.. Konsoli kestää 4-5 vuotta, ennen kuin se on vanhentunut? PC-ihmiset joutuvat päivittämään rautaa parin vuoden välein, pelaajat useamminkin. Koko ajan tulee uutta rautaa joka on huomattavasti vanhaa nopeampaa, ja uusikin kalusto käy viikossa vanhaksi. Mac taas.. no, sillä voi tehdä tiettyjä asioita muutaman vuoden. Ei päivitystä. Hinta on lähinnä hankintahinta ja ohjelmat, ehkä tietyt huoltokustannukset. Äh.. Anteeksi turha jauhantani, kunhan pohdiskelin että mihinhän sitä seuraavaksi taas laittaisi tilinsä.. Jatkakaa.
 
konsolin ostaisin, mulla on pc joka toimii mielestäni tosi hyvin minun tarpeisiin joten en mielelläni vaihtaisi macciin, ihan vain sentakia kun ei ole tarvetta. toisaalta macci kiinnostaa kovasti ja olisi muka päästä kokeilemaan...

mutta siis joo, vastaus kysymykseen, ehdottomasti ostaisin konsolin. pc:llä surffailut jne ja konsolilla pelit.
 
Macin ostaisin välittömästi jos rahaa olisi. En pelaa lainkaan ja se nyt vaan on niin hieno :) Lähinnä siinä kiehtoo se nixipohjaisuus ja se, että se on oikeasti niin silmäkarkkia koko härpäke
 
PC-ihmiset joutuvat päivittämään rautaa parin vuoden välein, pelaajat useamminkin. Koko ajan tulee uutta rautaa joka on huomattavasti vanhaa nopeampaa, ja uusikin kalusto käy viikossa vanhaksi.

Mielenkiintoinen näkemys, jos tuo peliosuus otetaan pois.

Mikä siinä koneessa vaatii päivittämistä? Eikö hiiressä riitä megahertsit enää 2 vuoden päästä? Eikö Firefox käynnisty ilman 100500 gigahertsiä? DVDt eivät pyöri? Kuvat eivät näy?

Itselläni oli pöytäkoneena Athlon 1400 vielä 2v sitten, mutta koska tiesin lähteväni opiskelijavaihtoon, ostin kannettavan (1,4ghz centrino) ja möin pyötämasiinan pois. Kannettavaan olen hankkinut ulkoisen kovalevyn, hiiren ja ulkoisen kortinlukijan näiden kahden vuoden aikana, ja varsinaisista päivityksistä koostuu lähinnä muistin määrän kasvatus puolesta kokonaiseen gigatavuun. Speedswitch XP:llä olen pakottanut koneeni pysyttelemään 600MHz kellotaajuudessa, jollen erikseen sitä käske sieltä ylemmäs nousemaan (lue: photoshop batchit).

En oikein jaksa uskoa, että käyttöni kenties Photoshopia lukuunottamatta hyötyisi suuresti päivityksistä tai koneen vaihteluista uudempaan PC-masiinaan . Samalla tavalla nämä ohjelmistot toimivat edelleen; ei siinä vanhassakaan koneessa ollut muuta "vikaa" kuin USB2.0:n puute, jonka olisi toki voinut kortilla korvata.

Omasta mielestäni tietokoneet ovat olleet ns. riittävän tehokkaita jo pitkän aikaa. Joskus 90-luvun alussa pc-hullunmyllyyn hypänneenä ja konetta jatkuvasti päivitelleenä huomasin vaan tuossa 2000-luvun tietämillä, että vaikka talous vasta silloin alkoi oikeasti sallimaan sen päivittelyn, ts. yksi pikku päivitys ei ollutkaan hernekeittoa kuukaudeksi eteenpäin, niin tarve päivittämiseen katosi lähes kokonaan. Tuo Athlon tuli ostettua noihin aikoihin ja iski suorastaan "tyhjyyden tunne", kun ei oikeastaan keksinyt enää mitään järkevää päivityskohdetta. Niinpä aloin sijoittamaan rahojani AV-laitteiden hukkaputkeen :D

Olen kuitenkin IT-alan opiskelija & työläinen, käytän konetta aivan liikaa päivittäin, ja käyttöni todennäköisesti pelaamista lukuunottamatta on pentti perustallaajan vastaavaa vaativampaa. Lähinnä voisin keksiä kivoja lisälaitteita (mm. näytön värikalibrointia, piirtopöytää, pda:ta ja muuta vastaavaa) mitä koneen kylkeen hankkisi, mutta sitä varsinaista päivitystarvetta en vain näe oikein mitenkään. Tämä voi ja tietysti myös tulee muuttumaan ajan kuluessa. Tällä hetkellä vaan ei uudet supermyllyt tarjoa käytännössä mitään minua hetkauttavaa hienoutta, jos nyt ei noita jättikokoisia ja kaukana taivaanrannassa budjettimielessä etäisenä haaveena olevia näyttöjä lasketa.

Pelit nyt ovat oma juttunsa. Pankkilainaa kerran vuodessa, mieluiten kaksi, että quake xcviii sattuisi pyörimään. Tai sitten se 400 euroa tai mitä nuo konsolit nyt maksaakaan kerran kolmessa vuodessa, jotenkin jälkimmäinen kuulostaa korvaani fiksummalta..
 
Mielenkiintoinen näkemys, jos tuo peliosuus otetaan pois.

Mikä siinä koneessa vaatii päivittämistä? Eikö hiiressä riitä megahertsit enää 2 vuoden päästä? Eikö Firefox käynnisty ilman 100500 gigahertsiä? DVDt eivät pyöri? Kuvat eivät näy?

Pelit nyt ovat oma juttunsa. Pankkilainaa kerran vuodessa, mieluiten kaksi, että quake xcviii sattuisi pyörimään.

Tottahan tuo on, joskin nykyään pelien tehovaatimukset ovat pysähtyneet, ja oikeastaan ainoa muuttuja on näytönohjain. Itselläni oli pelikoneena P2 350mhz, vielä viime syksynä. Mutta periaatteessa, PC ei ole kovin hyvä vaihtoehto pelikoneeksi, koska se on tehty pelaamista vastustamaan.
 
Oma valintani No. 1 on, ja tulee varmasti pitkään olemaan PC. PC on suhteellisen huokea verrattuna vaikkapa Maciin, varsinkin kun vertaa käyttökohteiden määrää. PC:llä voi tehdä oikeastaan mitä vain, kun taas Macilla.. no, niitä slideshoweja :D Onhan Macissa varmasti ne etunsa juurikin kuvankäsittelyssä, musiikin teossa, jne. ammattikäytössä, mutta PC on tämmöiselle perustallaajalle mielestäni aina parempi hankinta. Toki ongelmat ovat ehkä vähän haastavampia huonolle peruskäyttäjälle PC-maailmassa.

Sinänsä valintaasi kritisoimatta, täytyy sanoa että aika vähän on sellaista mitä PC:llä voi tehdä, mutta macillä ei. Maciinkin saa kuitenkin lopulta sen Windowsinkin pyörimään joko bootcampillä tai esim. Parallelsilla virtuaalikoneeseen. Macienkin rauta kun nykyisin on Intel-pohjaista. Sinänsä pelaamiseen on PC:n rauta varmasti parempaa, sillä Macien näytönohjaimet taitavat olla pelikäyttöön vähän rajoitetumpia.
 
Eiköhän se PC windows:illa kuitenkin ole se yleispätevin ratkasu jolla voi tehdä vähän kaikkea. Muilla vempeleillä pystyy sitten tekemään tiettyjä asioita paremmin.

Paljolti siitä kiinni mitä tarvitsee, mutta sekakäyttäjälle winukka varmasti paras vaihtoehto. Näin ainakin itselläni. Parempaa ratkaisua kun vaan ei ole tarjolla. :rolleyes:

Jos taas musaa vääntää työkseen tai jotain pro kuvankäsittelyä niin varmasti MAC on se mihin kallistutaan.

Konsolilla taas... pelataan?
 
Mielenkiintoinen näkemys, jos tuo peliosuus otetaan pois.

Mikä siinä koneessa vaatii päivittämistä? Eikö hiiressä riitä megahertsit enää 2 vuoden päästä? Eikö Firefox käynnisty ilman 100500 gigahertsiä? DVDt eivät pyöri? Kuvat eivät näy?

HD-leffat vaatii vähän tykimmin konetehoja. itsellä athlon 2800+ kellotettuna ja ajurit twiikattuna noiden katsominen vie about 70-90 tehoja. Ennen kovaa säätämistä eivät toimineet.

Ja tuli imuteltua yksi hd-dvd testivideo niin eipä pyörinyt moinen enää. Tässä pari syytä päivitellä konetta vaikkei pelaakaan, ei katos toimi uusimmat viteot enää. :D
 
Ah ok :) Ei ole noihin HD-videoihin pahemmin tullut tutustuttua. Luulisi tosin että tuohonkin olisi joku rautaratkaisu omiaan (Creative Encore, Matrox G400 - jos jollain kellot kilahtaa menneisyyden muistoista). Veikkaisin että prossa tekee homman paljon heikommalla hyötysuhteella.
 
Macille ei ole kamalasti pelejä, ja varsinkaan piraattina ohjelmistoja.
Olen kuitenkin IT-alan opiskelija & työläinen
Aika mielenkiintoinen "puute", varsinkin alan ammattilaiseksi aikovalta. Itse suosin open sourcea, turhaa rikkoa lakia tai tuhlata rahaa kun on mahdollista käyttää ilmaista softaa. Aivan kaikkeahan ei OS:na saa, mutta yllätävän paljon kun oppii etsimään.
Mikä siinä koneessa vaatii päivittämistä? Eikö hiiressä riitä megahertsit enää 2 vuoden päästä? Eikö Firefox käynnisty ilman 100500 gigahertsiä? DVDt eivät pyöri? Kuvat eivät näy?
Niinpä, pelit ovat melkeinpä se ainoa asia, joka pakottaa päivittämään konetta. Itselläni on 5 vuotta vanhaa rautaa koneessa. Uusimmat pelit eivät edes käynnisty, mutta kaikki muu onnistuu ihan hyvin. Jatkuvaan päivittämiseen taitaa olla tasan 2 syytä:

1. Pelaaminen, tämän vielä ymmärtää. Pelikone tosin ei vaadi montaa päivitystä vuodessa, kyllä 3 vuotta vanhallakin koneella vielä pelailee jos ei käytä kaikkein hienoimpia efektejä.

2. Parempia tuloksia nopeustestiohjelmilla. Tässä ei ole mitään järkeä. Oikeasti koviin tuloksiin tarvitaan usein testikappaleita valmistajien vielä julkaisemattomista uutuuksista, kalliit jäähdytysjärjestelmät ja aikaa nopeimpien asetusten hakemiseen. Sitten jos sen ennätystuloksen saa tehtyä niin saa rispektiä kellotajapiireissä, mutta muutaman päivän päästä joku tekee paremman tuloksen :lol2:
 
Niinpä, pelit ovat melkeinpä se ainoa asia, joka pakottaa päivittämään konetta. Itselläni on 5 vuotta vanhaa rautaa koneessa.

Jos vähääkään raskaampaa työtä joutuu koneella tekemään niin kyllä sitä on päivitettävä. Pelaaminen on vain yksi syy, jotkut tekee myös päivittäin työtä koneella (time = money). Jos ei sitä vuosittain tarvitse päivittää niin kolmen vuoden välein kuitenkin.

Siinä ajassa kun Pentium 2 (NT4 käyttiksellä) kone on buutannu aamulla niin uudella koneella on jo yksi Autocad piirrustus muokattu ja lähetetty eteenpäin kopiolaitokselle.

Jos käyttö perustuu word/excel dokumentin avaamiseen ja pakkiksella surffaamiseen niin kelpaa se surkeampikin kone tietenkin.
 
Ah ok :) Ei ole noihin HD-videoihin pahemmin tullut tutustuttua. Luulisi tosin että tuohonkin olisi joku rautaratkaisu omiaan (Creative Encore, Matrox G400 - jos jollain kellot kilahtaa menneisyyden muistoista). Veikkaisin että prossa tekee homman paljon heikommalla hyötysuhteella.

Joo totisesti tekee, ja mm. nVidialta saa nyt jo ajureita jotka tekevät osan videon dekoodauksesta siihen paremmin soveltuvalla graffakortilla. Hyvin näkee eron duuniläppärin jossa on AMD:n vastaavat ajurit (pyörittää 720p-videota hyvin) sekä kotikoneen välillä (ei ole sopivia ajureita, ei pyöritä) vaikka kotona laskentatehoa on paperilla enemmän.

Mutta piti oikein tarkistaa nVidian matskuista; siellä mainitut CPU-vaatimukset ovat silti aika kovia, mm. Athlon64:stä suositellaan 4200+ -versiota varsinkin jos H.264-videota meinaa pyörittää. Toi siis nVidian checklististä HD home theater PC:n rakentajalle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom