Jospa urheilijoiden fysiikka onkin huonontunut? Pelataan pleikkaria ja notkutaan somessa jo pikkukillinä. Armeijassakin alokkaiden kunto huononee vuosi vuodelta. Tarjolla on siis huonompaa materiaalia kuin 30-vuotta sitten.
Syynä on Harppi-saksa.
Itä-Saksassa tehtiin paljon oikein muutakin kuin dopingin käyttöä. Muutama juttu mikä on todellisuutta vielä tänäkin päivänä ympäri maailmaa:
-Urheilijat treenaa lähinnä hengenpalolla, rahaa saat vasta kun olet jo saavuttanut korkean tason (eli treenivuosia ja nuoruutta on haaskattu turhaan). Monelle urheilijalle seinä nousee vastaan kun valmistuu ammattiin ja yhteiskunta ajaa töihin. Esim USA:ssa tämä on aika iso juttu joka pakottaa urheilijat pois vakavan harjoittelun piiristä jos ei pääse olympia valmennuksen piiriin ennen valmistumista.
-Ammattivalmentajia on vähän.
-Valtio ei juurikaan osallistu harjoittelupuitteiden kehittämiseen.
-Valtiot ei satsaa lajeihin joissa on mahdollista pärjätä.
-urheilijat saa tehdä mitä haluaa (valita minkä lajin haluaa)
Harppi-saksassa nämä hommat oli hoidettu kuta kuinkin optimaalisesti tai ainakin paremmin kuin missään koskaan. Esimerkiksi soutuun löytyi valtion rakentamat sisäradat joka mahdollisti ympärivuotisen harjoittelun, toisin kuin muualla maailmassa missä perseen jäätyminen pakotti kuntosalille. Tähän sitten lisätään valmentajat ja urheilijat jotka käsittääkseni kaikki olivat ammattilaisia. Ja sitten lisänä valtio joka osallistui urheilijoiden valikoimiseen (=lasten kilpailuttaminen jotta lahjakkuudet nousee esiin) ja päätti mihin lajeihin satsataan.
Eli vaikka ravinto- ja harjoittelutietous on kehittynyt niin niitä ei kyetä hyödyntämään koska kokonaispuitteet on perseestä ja suoraan sanottuna amatöörimäiset.
Syy miksi Kiina jyrää mm painonnostossa ja on tehnyt sen hyvin lyhyessä ajassa on se että siellä on kuulemani mukaan tuhansia painonnoston valmentajia, urheilijat aloittaa nuorina ja on täysipäiväisiä. Missään muualla ei ole valtiolla varaa tai intoa syytää resursseja näin hirveästi urheiluun kuin mitä Kiina tekee. Saapa nähdä miten käy entisten "rikkomattomien" maailmanennätysten jos Kiina saa jalostaa osaamistaan muutamankin vuosikymmenen.