Mulla kun on salaattihammasta joskus kolottanu ni väänsin semmosen sopivan salaatin: jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, coctail-kurkkuja, purkki tunaa, purkki raejuustoa. Oli sopivasti syömistä ja jopa kylläseksi tuli tuosta setistä. Tämä siis aamupalana töissä. :thumbs:
Oletko kokeillut rasvattomia raejuustoja ? Itsekään en pysty syömään niitä 2% versioita, alkaa kuvottamaan juuri se kermainen maku mutta rasvaton menee hyvin alas.
Itse tulee syötyä lämpimänruoan kera. Eli kaapasee lautasen reunalle ja vetelee siinä sivussa. Ei haittaa neutraali maku ollenkaan, hyvää itseasissa noin.
Tässä toissaviikolla söin ihan liian suolaista valion 2% raejuustoa. Niitä oli kai muutama purkki, joista kaksi oli todella suolaisia. Laitoin sit viestiä Valiolle ja sain 6 euron lahjakortin valion tuotteisiin.Pääsin viel voitolle rahassa. Ostin koko rahalla raejuustoa.
Ostin kerran Citymarketista Arlan 3,5 € juustopalan. No, kotiin päästyä huomasin että oli homeessa. Aattelin että vien seuraavana päivänä takas kauppaan, mutta soitin kuitenki ensin pakkauksessa olleeseen asiakaspalvelunumeroon.
Mukava naisen ääni puhelimessa:
(Tilanteen ja ostopaikan tiedustelua...blaa..blaa...)
- Ai homeessa, no voivoi... annappa tilinumero niin laitetaan sulle sinne vaikka 8 € niin voit käydä ostamassa lisää juustoa. Tää on sitten sillä selvä.
:lol2:
Jotenki kummallista että ei mitään muuta tarvinut tehdä kun soittaa... Kuinkakohan paljon noissa kusetetaan noissa valituksissa?
Kyllähän niitä Valion tai Ingmanin raejuustoja söis jos ne mokomat jättäis kaliumsorbaatin (E202) pois niistä. Kyseinen säilöntäaine aiheuttaa täällä päin allergisia oireita (ihottuma ja hirvee kutina). Onneks Lidlistä löyty kaliumsorbaatti-vapaa raejuusto jota ostan aina kun satun kyseisessä kaupassa asioimaan.
Eipä mene Euroshopper täällä kovin liukkaasti alas. Liian pienirakeista ja jotenkin "kovaa" tavaraa.
Raejuustoa tulee syötyä vihannesten kera, maustettuna oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla. Etikan käyttö on muutenkin sitä luokkaa, että purukalusto on kohtapuoliin mennyttä... :D
Eipä mene Euroshopper täällä kovin liukkaasti alas. Liian pienirakeista ja jotenkin "kovaa" tavaraa.
Raejuustoa tulee syötyä vihannesten kera, maustettuna oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla. Etikan käyttö on muutenkin sitä luokkaa, että purukalusto on kohtapuoliin mennyttä... :D
EUROSHOPPERIT on aivan sairaan kauheen makusia, varsinki katkaravut ja raejuustot... rainbow katkaravut ostin taas 900g paketin just äsken ja nyt vetelen niitä nassuun
Raejuustoa syön yleensä aamupalalla puuron seassa purkillisen. Siihen vielä banaani paloiteltuna mukaan niin hyvää on. Ja jos ei ehdi tai jaksa tehdä ruokaa niin vakiosetti esim. töissä on Saarioisten lihamakaroni- tai lihaperunasoselaatikko ja purkki raejuustoa...
Juu itsekin tulee raejuustoa 200-400g päivässä syötyä. Usein ihan semmosenaan tai lisukkeena.
olin vähän aikaa sitten italiassa ja siellä löysin kaupasta hieman omaksi yllätyksekseni raejuustoa tai jotain sen tapaista kylmäaltaasta. Sitten kun avasin purkin niin näytti ihan hyvältä mutta kun maistoin niin meinasi kyösti lentää. Järkyttävän hapanta oli ja piti lisätä pari lusikallista sokeria sekaan että sai sen alas. Kyllä meitin suomalaisten kelpaa :thumbs:
Lisäproteiinina, varsinkin jos joutuu turvautumaan valmisruokiin, niin kannattaa ostaa se raejuusto siihen rinnalle. Keittoihin sopii myös mainiosti.
Salaattiin. Tätä ei tarvinne sen enempiä selittää.
Välipalaksi purkki raejuustoa + 1-2 banaania, syödään tyyliin moukku raejuustoa ja moukku banskua suuhun. Jotkut vetää raejuustoa ja ananasmurskaa sekasin. Leivän päälläkin raejuusto on ihan kelvollista.
Pelkästään. Laitan sekaan ketsuppia... aivan kuullostaa ja näyttää oudolta, mutta maistuu hyvälle. Moni kaverikin on todennut samaa kokeiltuaan. Chiliraejuustoa tuli kanssa aikoinaan vedettyä usein.
Yksi oma keksimäni käyttö on laittaa raejuustoa munakasmassan sekaan. 50-100g riippuen munakkaan koosta. Tekee munakkaasta kuohkean ja herkullisen, nam. Suosittelen.
Mulla menee 4-6 purkkia päivässä Lidlin 4.6% raejuustoa.
Sekoitan siihen ihan pikkasen nestemäistä makeutusainetta ja sitten sotken Elovena pussipuuroainekset sekaan. (siis en lisää vettä ollenkaan sekaan enkä lämmitä)
On ihan älyttömän hyvää ihan kun söis fazerin marjapiirakkaa tai vastaavaa!
Kokeilkaa ihmeessä ja laittakaa mulle viestiä mitä ootte mieltä, eli olinko aivan väärääsä!
Leivän päällä ja lautasen reunalla lämpimän ruuan kanssa raejuusto uppoo helposti, eikä se maku ole ollenkaan vastenmielinen. Olen joskus vetänyt sellasen purkin pelkästäänkin.
emmä kyl ymmärrä jos jengi valittaa raejuuston mausta, mut vetää rahkaa, se casta paskalta maistuukin (siis mauttomana tietenkin...ja protskuuki pirusti vähemmä...)
Ite käyn kerran kahes viikos hakee 14 purkkii raejuuustoo paikallisesta prismasta (muuten helvetin usein just se ingmanin halvempi raejuusto lopuu, eikä raski tuhlata siihen valioon paljoo ja sit vituttaa...), kyl ne myyjät siel ihmettelee ku mennää kaverin kaa ja hylly tyhjenee, lisäx ku otan samal kaikkee muutaki safkaa about kahex viikkoo, nii se vaikuttaa kohtalaisen yxpuoliselta...
Ei ole raejuusto mitenkään epäsuosiossa mun tietääkseni. Ingman, Valio, rasvaton tai rasvallinen, kaikkia em. syön. Ainiin, nykyään menee Sparin (oisiko Maitokolmion tms. valmistamaa, en tiedä, kotimaista kumminkin) rasvallista, on niin paljon halvempaa, kuin Valion. Joskus, kun käyn isommassa marketissa, niin ostan Ingmania (sekin halvempaa kuin Valion, ei muuta syytä).
Aika perussetti aamupalaksi on keitellä iso annos kaurapuurua ja sotkea sen sekaan purkillinen raejuustua ja eikun ääntä kohti. Kätevää, ei makeaa (tärkeää, vars. aamulla en oikein siedä mitään makeaa) ja on ravintosisältö kunnossa. :thumbs:
Joskus myös iltapalaksi vedän raakana lusikalla purkista raejuustua.
Oa diftongit muutettu uhalla ua:ksi oululaisittain. :D