Onko raejuusto epäsuosittu?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja RegeX
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
10.3.2005
Viestejä
20
Surffailin netissä ja katsoin erilaisia kehonrakentajille tarkoitettuja proteiinipitoisia ruokavalioita, ja huomasin että en löytänyt niistä juuri lainkaan raejuustoa(cottage cheese).

Rasvattomassa Valion raejuustossa näyttää kuitenkin olevan mainiot ravintoarvot:

/100g:
energiaa:80kcal
Proteiinia:18g
Hiilihydraatti:2g
Rasvaa:0.3g

Miksi esim. tonnikala on paljon suositumpi kuin raejuusto? Puuttuuko raejuustosta jotain oleellisia aminohappoja, vai mistä se johtuu että sitä ei syödä enemmän?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itselläni menee 400 g juuri tuota Valion rasvatonta raejuustoa illassa.
 
RegeX sanoi:
Miksi esim. tonnikala on paljon suositumpi kuin raejuusto? Puuttuuko raejuustosta jotain oleellisia aminohappoja, vai mistä se johtuu että sitä ei syödä enemmän?

Eiköhän raejuustoa syödä loppujen lopuksi aika paljon, näin mä olen ainakin käsittänyt ja syön kyllä itsekin. Kaikille sen maku ei tietenkään ole mieleen...
 
Raejuustossa nimenomaan on erittäin hyvä aminohappokoostumus ainakin Jenkki-tutkimusten mukaan.
 
trebla sanoi:
Olisko syynä hinta ? Raejuusto ei ole mitään erityisen halpaa jos vertailee kuinka paljon maksaa proteiinigramma.

Ingmanin 400g purkki raejuustoa (rasvaton tai 2%) 1.65e eli tekee noin 0.8e / 36g proteiinia. Minun mielestä tuo on aika edullinen proteiinilähde.
 
Itse tulee syötyä lämpimänruoan kera. Eli kaapasee lautasen reunalle ja vetelee siinä sivussa. Ei haittaa neutraali maku ollenkaan, hyvää itseasissa noin.
 
Aika vakio lounas: purkki raejuustoa, purkki tonnikalaa ja toisinaan pussillinen suolapähkinöitä.
 
Kävitkö suomalaisilla vai ulkomaalaisilla sivuilla? Syynä voi olla se, että ehkä raejuustoa ei edes tunneta monessa maassa ainakaan kovin yleisesti. Sama juttu rahkan kanssa. Esim. Espanjasta sitä ei meinaa löytää mistään.
 
Ihan törkeen hyvää :kuola:
raejuustoa :kuola:
mutta ikinä en osta enää euroshopperin raejuustoa, maistuu kumin/puun sekotukselle, ja muutenkin noista euroshopperin tuotteista, katkaravut on kans tollasii kumi/puu sekotusta... mikä se toinen halpis merkki oli ? ei voi muistaa, mutta huomattavasti paremman makusii katkarapuja :kuola: katkarapuja :kuola: raejuustoa :kuola: :nolo:
 
Powerhousu sanoi:
Kävitkö suomalaisilla vai ulkomaalaisilla sivuilla? Syynä voi olla se, että ehkä raejuustoa ei edes tunneta monessa maassa ainakaan kovin yleisesti. Sama juttu rahkan kanssa. Esim. Espanjasta sitä ei meinaa löytää mistään.


Joo siis kävin etenkin amerikkalaisilla sivuilla, onhan se siis mahdollista että meillä suomalaisilla on pieni ässä hihassa :thumbs:
 
Raejuusto on lähestulkoon jokaisen suomalaisen kehonnakertajan perussettiä. Kannattaa muuten sitten unohtaa ne Valion 1,30 e maksavat rasvattomat pöperöt, kun ihan tavallisissa 95 snt maksavissakin on hurjat 2% sitä rasvaa, eli käytännössä olematon määrä. Amerikkalainen raejuusto on ilmeisesti samanlaista höttöä kuin Valion Cottage Cheese -nimellä kulkeva kuolonjuusto? Ostin kerran jostain marketista hädissäni kaksi purkkia ko. tuotetta, enkä saanut kahta lusikallista enempää alas. Hyi saatana, en ihemettele miksi raejuusto on suomalaisten juttu, jos se muualla on oikeasti sissijuustoa. :urjo:

edit: tuosta otsikosta tuli mieleen joku koulukiusausjuttu, jossa ilkeät pahikset tönivät ringissä koulun epäsuosittua raejuustoa ja vievät samalla siltä pipon ja silmälasit :(
 
RegeX sanoi:
Joo siis kävin etenkin amerikkalaisilla sivuilla, onhan se siis mahdollista että meillä suomalaisilla on pieni ässä hihassa :thumbs:

Eikä ihan pienikään. Suomalaiset maitotuotteet ovat muutenkin perkeleen laadukkaita, joten monien jenkkilähteiden suosittelemille maidottomille ruokavalioille kannattaa haistattaa pitkät, mikäli pakki laktoosia kestää. Ja onhan noita laktoosittomiakin vaihtoehtoja..

"Milk is for babies. When you grow up, you drink beer."
Arska :D
 
Tomi sanoi:
Amerikkalainen raejuusto on ilmeisesti samanlaista höttöä kuin Valion Cottage Cheese -nimellä kulkeva kuolonjuusto?

Totta puhut, Tomiseni. Tuo cottage cheese on hirveätä ainetta.

Muutenhan raejuusto on oiva välipala jonkun hedelmän kanssa. :thumbs:
 
-Stone Cold- sanoi:
Raejuustoon kyllästyy aika nopeasti, neutraalin maun takia ainakin. Tonnikala on parhaimmillaan herkkua ;)

Ihan pikkuisen vaan asian vierestä, eli :offtopic: , mut jos pitäis valita syönkö viikon pelkkää tonnikalaa vai raejuustoa,
niin kyllä voiton veisi neutraalimman makuinen raejuusto.
 
Kansainvälisestä käytöstä sen verran, että esimerkiksi norjalaisessa raejuustossa on rasvaa 4,6%, joten usein ja paljon syötynä toi alkaa jo tuntumaan. Voi siis olla, että on muitakin paikkoja, joissa tarjonta on heikohkoa.
 
Yussi sanoi:
Ihan pikkuisen vaan asian vierestä, eli :offtopic: , mut jos pitäis valita syönkö viikon pelkkää tonnikalaa vai raejuustoa,
niin kyllä voiton veisi neutraalimman makuinen raejuusto.
maustakaa sitä ! esim. mikäliearomisuola nyt olikaan :)
 
Itsellä on usein raejuusto ruoan lisäkkeen, esim. perunan, riisin tai muun vastaavan korvikkeena.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom